2021-12-20
今晚約左朋友去尖沙咀食野想搵個地方靜靜地坐得舒服嘅吹下水聽聞Lab Eat幾次評價都唔錯於是早一晚係openrice book定兩位就唔洗等happy Friday都八成滿加一兩枱reserved 好彩有留位啫我哋早左幾個字到咁啱有張二人枱淨 都好彩唔洗等由入座到落單幾位店員都好親切 雖然細細間 但服務係中高檔次嘅殷勤講開細細間 但佢哋放枱算疏落 同隔離枱距離好舒服 好有私人空間 好適合談心二人餐嘅main course都係單嗌較貴嘅菜式 所以叫餐係幾抵食 有齊前菜主菜甜品飲品等但我哋胃口較細所以冇叫餐 散叫左兩份main兩杯cocktail鮮茄意粉醬汁濃度剛好 同pasta texture配合剛好鮮茄但唔會酸 用甜用得唔突出 食落順滑易入口 應該人人都啱食另一份係鱈魚 焗本來怕會乾但肉汁保持得都夠 比起煎當然冇咁juicy但就唔會油膩 所以都係好好嘅tradeoff反而啲配菜會有啲油 吸曬魚油嘅關係澱粉配嘅係類似洋薏米嘅飯 幾特別個人好鍾意❤️cocktail garden真係沖得好正 正到想翻焯哈哈 賣相就平淡另一杯shrangrila就正常啦 但賣相超一流 調番轉
想搵個地方靜靜地坐得舒服嘅吹下水
聽聞Lab Eat幾次評價都唔錯