好耐無嚟呢到食喇,今次朋友主動提意要食尖沙咀總店餐廳環境簡潔帶一點情調,但記得訂位,因為眼見都好full下朋友愛白酒就應佢要求點了2杯,微微香甜好易入口配埋餐前麵包前菜係沙甸魚配多士,沙甸魚獨特嘅鹹香味,夾埋香脆多士,面頭仲有蕃茄及蔥粒調味呢個風乾火腿拼盤真係不得了,侍應會即場切出半溶芝士喺拼盤面上鹹香味濃嘅French Raclette芝士,夾埋拼盤內不同味道嘅風乾火腿,仲有焗薯仔及火箭菜等,簡直極之邪惡朋友話每餐一定要有澱粉質先滿足,呢個蕃茄意粉香似簡單,仲煮我好出色,鮮茄汁香甜味濃帶點微微酸好開胃,意粉煮得很彈牙喔之後再叫了紅酒,因為要食紅肉了另一個主菜係煎羊架,羊架煎到剛好,入口7成熟左右但都好入味又肉嫩,啖啖肉唔會好多肥膏,我鍾意伴啲芥末食最後個甜品相當有驚喜,係粟米造型嘅雪糕,味道都係粟米味㗎,香甜奶滑好好食,底下紫色係紫薯海棉蛋糕,個甜品好有誠意好滿足
好耐無嚟呢到食喇,今次朋友主動提意要食尖沙咀總店

餐廳環境簡潔帶一點情調,但記得訂位,因為眼見都好full下

朋友愛白酒就應佢要求點了2杯,微微香甜好易入口配埋餐前麵包

之後再叫了紅酒,因為要食紅肉了

2021-10-14 70 浏览
金巴利道係韓國餐廳林立嘅地方,基本上其他餐廳都好難喺度立足!行到盡頭見到呢間LAB EAT Restaurant & Bar,一間西餐廳要喺呢條韓國街生存到,應該都有一定嘅實力!餐廳環境舒適,中間有一盞好大嘅水晶燈,相當有氣氛!星期一晚上人流唔算多,同朋友喺度食個飯,傾吓偈,簡直一流!餐廳貫徹餐廳名,以「實驗」為主題,大玩創新,玩味十足,別具一格,令視覺同味覺都滿載驚喜!香煎頂級法國鵝肝鵝肝煎得香脆,時間恰到好處,細膩柔軟,入口即融,油香滿滿,極之邪惡!加上酸甜適口嘅菠蘿、清香清甜嘅自家製芒果醬、脆卜卜嘅士多啤梨乾,讓整體風味平衡得恰到好處。特色卡邦尼扁意粉有別於平時食開嘅Carbonara,個source呈金黃色的,濃郁嘅芝士味非常creamy,芝士醬有如牛奶般幼滑並帶有啖啖嘅煙肉咸香味,煙肉切得比較粗身,較有咬口,十分滋味!檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批點咗咁多咁heavy嘅食物,甜品方面我選擇咗一個比較清新嘅甜品⋯檸檬雪糕夠滑夠清新,真係一啲都唔膩,食多個都仲得!蘋果水晶批口感獨特,清香濃郁,整體唔錯。Green Lake呢杯cocktail酒精濃度唔高,味道清新,加上酸酸甜甜嘅菠蘿

香煎頂級法國鵝肝

特色卡邦尼扁意粉

Green Lake
呢杯cocktail酒精濃度唔高,味道清新,加上酸酸甜甜嘅菠蘿汁,好飲又開胃!

LAT EAT嘅環境真係一流,食物亦有質素,無論約朋友輕鬆食飯或慶祝紀念日都一樣適合!
2021-10-11
  • 香煎頂級法國鵝肝
  • 檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批
  • Green Lake
2021-10-14 68 浏览
今晚吃咗一餐豐富嘅晚餐,除咗有美味嘅食物外,菜式嘅賣相亦相當吸引!餐廳主打實驗創新嘅美食,以極具創意嘅形式烹調優質食材,菜式不但美味可口,更有多款色彩繽紛、造型獨特嘅Cocktail。步入餐廳第一眼見到一盞好靚嘅水晶燈,落地大玻璃加多盞吊燈及掛畫裝飾真係好有情調!佳餚配美酒,就以一杯經典嘅Cocktail “Daiquiri” 作開始!日本拖羅蓉海膽杯金箔裝飾,賣相吸引!海膽色澤橘黃,口感豐腴,味道濃厚鮮甜。拖羅蓉肉質肥美,幼細香滑,軟綿綿嘅口感鮮甜味美!三文魚籽晶瑩剔透,每粒都飽滿,充滿咸鮮味。Fried Tilefish Fillet with Caviar魚鱗立體有層次,外皮非常酥脆,魚肉鮮甜,入口絲滑,肉質鮮嫩。魚肉冇調味,點小許鹽食,能食出魚肉嘅鮮味。魚子醬放在脆片上,質感細嫩,油份飽滿,味道濃郁,值得一試!特色卡邦尼扁意粉金黃色嘅賣相吸引。意粉口感煙韌有嚼勁,芝士味濃厚,每條意粉都沾滿醬汁,好creamy。檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批檸檬味濃厚,味道清爽,甜而不膩,每一口都有清新嘅感覺。蘋果水晶批十分精緻,入口有香濃蘋果味道,入口彈牙口感唔錯!無論環境抑或菜式嘅賣相、創意同味

日本拖羅蓉海膽杯

特色卡邦尼扁意粉

檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批

無論環境抑或菜式嘅賣相、創意同味道,整體質素都唔錯,十分享受呢次嘅晚餐。

2021-10-11
  • Fried Tilefish Fillet with Caviar
我同朋友懶得諗食咩🤣 所以叫咗個二人晚餐 ($1388 for two)但叫套餐就冇得用其他discount🥺不過佢包咗麵包 頭盤 前菜 湯 二款main course 甜品仲有白酒及紅酒各兩杯🥂 平時好少飲酒嘅我都覺得白酒幾好味易入口~ 我覺得都算幾多嘢食 同埋重點係好食🤤✻ 新鮮生蠔頭盤首先有我好鍾意食嘅新鮮生蠔好大隻又好新鮮 而且係有海水味㗎!😋😋好貼心有個夾仔俾你夾啲檸檬汁出嚟 唔怕整污糟手🤣✻ 輕煎半熟北海道帶子配菠菜蓉帶子大大粒 而且食落口好鮮甜☺️本身諗住個菠菜薯蓉只係伴碟靚啲但估唔到都幾好食 朋友唔食菠菜所以我一個人食晒😛✻牛肝菌湯忌廉好creamy好滑身 個湯好重黑松露味😚✻法式洋蔥湯我成餐覺得最好味嘅其實係呢個法式洋蔥湯🤣 完全估唔到佢喺上面會有咁大塊芝士🧀!而且個洋蔥湯甜甜地咁配埋芝士超好味( ´▽`)幸福✻澳洲M5和牛牛柳及法國鵝肝我本身唔食內臟所以成塊鵝肝俾咗我朋友食 佢話都幾好食🤣 至於塊和牛牛柳睇返張相都已經流晒口水haha 雖然佢唔算好大塊但好味呀而且煮得啱啱好唔會太老又唔會太生 口感好好✻西班牙紅蝦及海膽意粉配奧西特拉鱘魚子醬紅蝦比想像中大隻好多🦐而且食
我同朋友懶得諗食咩🤣
所以叫咗個二人晚餐 ($1388 for two)
但叫套餐就冇得用其他discount🥺
仲有白酒及紅酒各兩杯🥂
平時好少飲酒嘅我都覺得白酒幾好味易入口~
我覺得都算幾多嘢食 同埋重點係好食🤤

✻牛肝菌湯
忌廉好creamy好滑身 個湯好重黑松露味😚

✻法式洋蔥湯
我成餐覺得最好味嘅其實係呢個法式洋蔥湯🤣
完全估唔到佢喺上面會有咁大塊芝士🧀!
而且個洋蔥湯甜甜地咁配埋芝士超好味( ´▽`)幸福

雖然佢唔算好大塊但好味呀
而且煮得啱啱好唔會太老又唔會太生 口感好好

✻西班牙紅蝦及海膽意粉配奧西特拉鱘魚子醬
紅蝦比想像中大隻好多🦐而且食落好爽口證明夠新鮮😚
海膽意粉有好多海膽呀好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
食落口好creamy 都幾重海膽味🧡
而且估唔到會俾咗咁多魚子醬 好驚喜!

廚師每日精選甜品
喺OpenRice訂位嗰陣可以request喺甜品上面寫字
我偷偷地P走咗啲字唔俾你地睇👻
呢個跟餐嘅甜品反而我覺得普普通通唔算特別好食
不過可以加字呢點好加分 總括而言係一間可以帶朋友一齊去慶祝特別日子嘅高質餐廳☺️ 另外佢喺旺角都有分店㗎~~
  • 生蠔
  • 法式洋蔥湯
2021-10-10 79 浏览
生蠔好fresh,唔算好大隻但好乾淨,比一般buffet既質素好。牛肝菌湯同法式洋蔥湯分別係我同男朋友既最愛,前者有好濃既牛肝菌獨有菌香,後者就食到熬左好耐有焦糖香氣既洋蔥甜香。紅蝦海膽意粉成個配搭都好有誠意,係度食過紅蝦刺身都對新鮮程度冇懷疑,連意粉底都用埋龍蝦汁,有乜理由唔好食。和牛牛柳比想像中細件但厚度補返數,好似迷你威靈頓牛咁既size要整得好係唔容易,好滿意入面仲係嫩紅,炭香味同肉味都有齊。

2021-10-10 59 浏览
朋友食過呢間餐廳,感覺幾特別。約埋我再去encore。❇️餐前麵包和暖鬆軟Sangria容易入口嘅水果酒,充滿士多啤梨同菠蘿香甜味,好合女士口味!黑松露焗法國田螺田螺肉嫩彈牙,有獨特嘅黑松露香,薯蓉就香滑粉綿!慢煮西班牙八爪魚蟹羔意大利飯色彩繽紛、材料多樣嘅西班牙飯,飯粒煙韌,外軟內較硬,八爪魚肉軟腍,再加上三文魚籽、沙律菜、車喱茄、菇菌等,味道豐富!檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批外型似蘋果嘅雪糕,奶味吾會好重,充滿檸檬清香,口感清新帶點微酸,士多啤梨乾粒粒酸酸脆脆,再配上清甜爽滑蘋果水晶批,大滿足!多謝朋友帶我嚟呢間環境舒適、服務好嘅餐廳,享受高質美食!
朋友食過呢間餐廳,感覺幾特別。約埋我再去encore。

❇️餐前麵包
和暖鬆軟

Sangria
容易入口嘅水果酒,充滿士多啤梨同菠蘿香甜味,好合女士口味!

黑松露焗法國田螺
田螺肉嫩彈牙,有獨特嘅黑松露香,薯蓉就香滑粉綿!

慢煮西班牙八爪魚蟹羔意大利飯

檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批

多謝朋友帶我嚟呢間環境舒適、服務好嘅餐廳,享受高質美食!

• 黑松露焗法國田螺
2021-10-09 71 浏览
White wine Blue Mussels 228青口唔重味,但係白酒汁好濃酒香。配上蕃茄包點哂啲汁,食埋啲蒜頭,不得了French Quail Leg168法式鵪鶉脾,少少咬口,好濃烈既油香。好欣賞下面既grill蕃茄,加左調味粉,我本身唔係好食蕃茄都係咁食Spaghetti Pomodoro 178好濃茄香,意粉有口感,仲有些少cheese喺面。令到咸酸平均,會不停想食下一啖Lamb rack 438肉質香嫩,下面燒蔬菜都調味很好,攞碟又靚,點少少薄荷醬令威爾斯皇室羊架更好味Cappuccino Gelato 12咖啡味好香,隔離嘅dark Chocolate一定要食埋,同店點有得比!MockingbirdTequila rum 薄荷 沖的,飲口清甜但後勁凌厲Treasure 呢到既signature cocktail,上面有隻好QQ既中華白海豚都係用酒做的,別有心思
White wine Blue Mussels 228

French Quail Leg168

Spaghetti Pomodoro 178

Lamb rack 438

Cappuccino Gelato 12

Mockingbird
Tequila rum 薄荷 沖的,飲口清甜但後勁凌厲
Treasure
2021-10-05
2021-10-08 82 浏览
不論環境、氣氛、服務、食物 都非常滿意🥰情侶拍拖、週年紀念、朋友慶生,都好岩去呢間餐廳🥳 🦪White wine Blue Mussels 228藍青口味道夠鮮夠甜,口感亦都好好白酒忌廉汁配合洋蔥煮得好香好惹味,調味好足夠😋 🦆French Quail Leg168鵪鶉脾仔有6小隻,味道好濃郁入味伴碟的烤蕃茄留下深刻印象,半生熟度感覺好fresh,調味又足夠👍🏻 🍝Spaghetti Pomodoro 178好耐無食過咁正嘅蕃茄意粉🤩茄膏醬比例甚高,味道酸酸甜甜又開胃🤤不論麵質和味道都好perfect💯 🐏Lamb rack 438威爾斯王室羊架有3支肥膏比例高,肉量相對少,怕肥就變相得好少肉食🤣不過外層煎得好香脆,內裡6,7成熟,火喉控制得非常好👍🏻調味足夠,擺盤都好靚添😍🐳Treasure118超可愛的海豚BB藍色冰,打卡一流😍酒味較淡易入口,味道甜甜地仲有少少益力多味,誠意推介🌟
不論環境、氣氛、服務、食物 都非常滿意🥰
情侶拍拖、週年紀念、朋友慶生,都好岩去呢間餐廳🥳

🦪White wine Blue Mussels 228
藍青口味道夠鮮夠甜,口感亦都好好
白酒忌廉汁配合洋蔥煮得好香好惹味,調味好足夠😋

🦆French Quail Leg168
鵪鶉脾仔有6小隻,味道好濃郁入味

🍝Spaghetti Pomodoro 178
好耐無食過咁正嘅蕃茄意粉🤩
茄膏醬比例甚高,味道酸酸甜甜又開胃🤤
不論麵質和味道都好perfect💯

🐏Lamb rack 438
威爾斯王室羊架有3支
肥膏比例高,肉量相對少,怕肥就變相得好少肉食🤣
不過外層煎得好香脆,內裡6,7成熟,火喉控制得非常好👍🏻
調味足夠,擺盤都好靚添😍

🐳Treasure118
超可愛的海豚BB藍色冰,打卡一流😍
酒味較淡易入口,味道甜甜地仲有少少益力多味,誠意推介🌟
2021-10-05
2021-10-08 53 浏览
今日係週年紀念,同男朋友去左尖沙咀的LAB EAT Restaurant & Bar 慶祝。餐廳環境唔錯,裝修有格調, 職員態度同服務都好好。海膽吐司 - 通常海膽都係生食,海膽口感豐腴搭配酥脆的吐司,口感層次豐富。牛肝菌湯 - 好香牛肝菌香味,口感超滿足蕃茄蟹肉湯 - 蕃茄和蟹肉的鮮味配搭得剛剛好,口感順滑熱溶法國流心芝士 - 有香草烤薯、意大利煙火腿、火箭菜,店員即席係我地面前將塊半溶芝士刮落有香草烤薯、意大利煙火腿、火箭菜的石鍋入面,芝士同火箭菜味道出奇地夾。Lat Eat Carbonara - 意粉彈牙,濃濃的蛋黃好creamy。M5和牛肉眼扒 - 份量十足,成塊和牛煎得均勻,外脆內嫩滑又不失肉汁。Lemon Gelato - 擺盤精緻,雪糕口感綿密又紮實。

牛肝菌湯 - 好香牛肝菌香味,口感超滿足
蕃茄蟹肉湯 - 蕃茄和蟹肉的鮮味配搭得剛剛好,口感順滑

2021-10-07 57 浏览
和朋友來吃二人 dinner set, 室內氣氛很好,適合聊天。餐前酒是moscato, 甜中帶酸,很開胃。餐後酒是紅酒,味道偏甜而不苦。頭盤是生蠔,很巨型!味道鮮美,入口充滿咸香。還有煙燻意大利沙甸魚及香醋魚籽,放在薄脆之中,一咬充滿外脆內軟的口感。湯我選了法式洋蔥湯,洋蔥煮得入口即溶,咸咸甜甜的,配合煙韌的芝士一起,口感十分有層次感。主菜我選了西班牙紅蝦及海膽意粉配奧西得特拉鱘魚子醬,蝦很肥厚多肉,尺寸大概像虎蝦一樣,加了特製的香油去煮,所以連蝦膏也特別香濃。海膽入口即溶,味道甘香甜美。甜品是朱古力歌劇院蛋糕配雲呢拿雪糕,整體味道正常。
頭盤是生蠔,很巨型!味道鮮美,入口充滿咸香。
甜品是朱古力歌劇院蛋糕配雲呢拿雪糕,整體味道正常。
2021-09-28
2021-10-05 44 浏览
大水晶燈好靚! 水都要付費架, 記得飲哂佢!🍞Sea Urchin Crostini 2pcs 海膽吐司 $156吐司帶點蜜糖味~ 加上海膽甜甜味~開心~⭐Fried Tilefish Fillet with Caviar $468炸馬頭魚配魚子醬, 炸到條魚新鮮熱辣, 魚鱗一片一片咁企起身, 仲要片片都脆卜卜, 好似薯片咁脆!旁邊伴有魚子醬, 擺碟女朋友好滿意! 一定要book位個陣叫埋, 一定帶到驚喜比喜歡食既人!🍨Coffee Cappuccino Gelato Caramelized Hazelnut$128打卡一流既一道甜品! 泡沫咖啡咁既雪糕加上可食用既小盤栽, so cute🍝LABEAT Linguine alle Carbonara $258芝士味好濃~意粉夠彈牙! 唔鐘既意粉🍑White Peach Cooler $88突出桃味, 夠清新🥗Avocado & Beetroot Quinoa Salad$188呢個沙律外樣麻麻地, 勝在夠健康, 多牛油果~建議執執個樣🍓Strawberry Shaker $88奶味濃~好似飲緊韓式士多啤梨奶~
大水晶燈好靚!

水都要付費架, 記得飲哂佢!

吐司帶點蜜糖味~ 加上海膽甜甜味~開心~

打卡一流既一道甜品! 泡沫咖啡咁既雪糕
加上可食用既小盤栽, so cute

芝士味好濃~意粉夠彈牙! 唔鐘既意粉

🍑White Peach Cooler $88

突出桃味, 夠清新

呢個沙律外樣麻麻地, 勝在夠健康, 多牛油果~建議執執個樣

🍓Strawberry Shaker $88

奶味濃~好似飲緊韓式士多啤梨奶~
2021-09-30 87 浏览
今天和久違了的朋友吃晚飯,特意選來一間fine dinning,好好享受一番二人晚餐會包括兩支紅酒和兩杯白酒白酒果味很重非常香甜,很易入口麵包亦香脆可口頭盤新鮮生蠔四隻生蠔大隻又新鮮香醋魚子輕煎半熟北海道帶子會菠菜茸帶子肉身豐厚富彈性, 味道又鮮又甘甜牛肝菌湯牛肝菌湯非常creamy,有濃郁奶油香味西班牙紅蝦及海膽意粉配奧西得特拉鱘魚子醬紅蝦爽口彈牙,帶有濃濃鮮咸香, 海膽意粉非常creamy, 海膽味道濃郁, 口感幼滑,機呼入口即溶,鱘魚子醬成個送咗顯得驚有貴氣, 最平的魚子醬都要過千, 這樣一口已是$100 了😹😹甜品Opera cake with 雲呢拿雪糕歌劇院蛋糕是法式甜品的經典,蛋糕層次分明,海綿蛋糕、法式奶油霜、黑巧克力相間,表面上還有金箔和食用花,更顯貴氣。雪糕味道精致,不會太甜。整個甜品有內涵,外表又華麗,真在太完美了

二人晚餐會包括兩支紅酒和兩杯白酒
白酒果味很重非常香甜,很易入口

麵包亦香脆可口

頭盤新鮮生蠔四隻
生蠔大隻又新鮮

香醋魚子輕煎半熟北海道帶子會菠菜茸
帶子肉身豐厚富彈性, 味道又鮮又甘甜

牛肝菌湯
牛肝菌湯非常creamy,有濃郁奶油香味

西班牙紅蝦及海膽意粉配奧西得
特拉鱘魚子醬

甜品
Opera cake with 雲呢拿雪糕
  • 餐前麵包
  • 生蠔
  • 西班牙紅蝦及海膽意粉配魚子醬
2021-09-28 88 浏览
食過幾次lab eat發現唔同分店既菜式略有不同,依然好有新鮮感,今晚試左二人晚餐set。頭盤係四隻同款生蠔,非常新鮮清甜,冇乜海水味,尺寸同飽滿程度中等,作為頭盤幾唔錯。煙燻意大利沙甸魚及香醋魚籽酸酸甜甜,食到魚生嘅鮮味,但食落似普通雜菜沙律,唔係好感覺到沙甸魚嘅口感,如果切返大粒啲會更佳。輕煎半熟北海道帶子配菠菜蓉一嚟就聞到好濃嘅帶子香味,半熟嘅帶子外脆內嫩幾鮮甜,連埋三文魚籽一齊食可以提鮮,菠菜茸都好幼滑唔失禮。澳洲M5和牛牛柳冇問幾成熟,default已經係完美既medium,牛味濃、多肉汁,rest得好好冇血水,鵝肝細塊但香醇。西班牙紅蝦意粉香到爆,紅蝦殼雖然睇落過左火都無損佢既美味。 當然蝦夠甜夠厚肉,但重點係蝦膏真心好香,配埋海膽同鱘魚籽醬,一次過有多重享受。整體環境幽靜開揚,比旺角分店更有高級感,想把酒談心係唔錯既選擇。

2021-09-24 101 浏览
食物好好味,但係食得有啲唔開心。嗰晚我book咗兩位, 跟住去到我同佢講可唔可以轉三位?跟住佢就同我講可以,不過淨係得呢一張枱做到俾你,其他四人枱都俾唔到你。佢指咗一下嗰張枱, 感覺張枱好似臨時加建喺走廊位位置, 對住廚房門口。咁佢咁講我都接受,當時餐廳起碼有超過一半嘅四人枱係冇人坐,之後我哋成餐飯都差唔多食完,其實佢所講嘅四人枱都仲係有好多張吉咗……. 佢啲嘢食係好食嘅,但係我覺得佢咁樣安排令我好失望,如果餐廳係full 晒,我真心唔介意。
食物好好味,但係食得有啲唔開心。
2021-09-24 82 浏览
餐廳外觀以黑色為主都幾有格調, 步進餐廳第一眼會見到一串好搶眼的水晶燈,  而Bar枱位就放了好多不同種類的酒🥃🍷🍾🍸🍶🍺比人有一種好chill 的感覺。 座位與座位之間都幾闊落, 梳化位置坐落蠻舒服😃熱溶法國流心🧀配香草烤薯及意大利煙火腿基本上差唔多每枱食客都會點的菜色之一, 食物遞上時職員會當場切一片厚厚的🧀舖在煙火腿和烤薯面上,  不過本人對這道菜有點失望, 因為整碟菜的溫度只得微暖所以芝士比較難溶, 當職員切好芝士諗住將所有食物拌勻時 芝士已經變成一團了😶 加上烤薯的口感咬落去是脆的, 建議製作時將食物部分配菜煮耐一點, 可能味道和芝士溶的程度會更好。 28天熟成🇪🇸黑毛🐷鞍好多人都話豬要全熟先可以食因為唔熟會有蟲,其實一塊高質的豬鞍只需要七至八成熟已經足夠, 因為全熟會影響豬的肉質同口感😃 又厚又大件的豬鞍表面煎到輕微脆身, 切開仲見到淡淡的粉紅色廚師在控制溫度方面真了得👍 味道方更加不在話下😎食落每啖都充滿肉汁, 完全無豬的羶味之餘會食到好濃的豬味在口腔陪迴, 好適合食肉愛好者😬煙燻法國鵪鶉髀好濃烈的煙燻味撲進鼻腔, 老實講本人第一次食這樣製法的鵪鶉髀, 估唔到味道又幾夾鵪

熱溶法國流心🧀
配香草烤薯及意大利煙火腿

28天熟成🇪🇸黑毛🐷鞍

煙燻法國鵪鶉髀
好濃烈的煙燻味撲進鼻腔, 老實講本人第一次食這樣製法的鵪鶉髀, 估唔到味道又幾夾鵪鶉肉肉質好嫩滑, 味道有少少似乳鴿 size細細件又易入口 作頭盤是一個不錯的選擇😋

黑松露海膽扁意粉🍝
大大粒的海膽放在意粉面上未食已經流哂口水, 加上黑松露的味道跟海膽十分配合, 意粉質感方面軟硬適中, 醬汁不多不少味道唔錯👍🏻

白酒藍青口
本人覺得肉的Size偏細粒味道相對較咸, 不過如果用來配酒一齊享用味道是不錯的🤓