2019-01-12
講起印度菜 平時就只會諗起重慶大廈嘅餐廳比較逼夾 比較污糟難得今次經過尖沙咀寶勒巷見到呢間印度菜上到去裝修好清新 環境好舒適 地方好大我去嗰時都見到一班印度人喺度聚餐證明呢間餐廳好有特色風味 吸引到本土印度人黎餐廳亦都好細心 準備左中文餐牌 方便我哋香港人選擇睇到餐牌 發現原來呢間餐廳係賣印度素菜既然冇乜印度菜經驗我哋就隨心揀咗幾個菜Sev Puri一上菜見到擺啲擺得咁靚即刻胃口大開呢個取餅酸酸甜甜好開胃亦都加咗印度特色漲了為呢一餐開咗好好嘅頭令到我哋好想食落去Pav Bhaji呢個係咖喱薯仔包個包好鬆軟查咗牛油好香啲㗎呢有少少辣架一路點一路食其實感覺有啲食緊似食緊泰國菜咁但係嗰包有次食細食餐飽所以感覺都幾特別Stuffed Paratha餡餅可以自己揀材料我揀咗芝士好香好好味好鬆軟亦都平衡到咖喱嘅濃烈味道Schezwan Fried Rice呢個炒飯係有四川風味加埋印度風味一齊嘅有少少辣但係思邈咪炒得好香好好味我哋食晒
難得今次經過尖沙咀寶勒巷
見到呢間印度菜