KABOOM

2023-09-06 114 浏览
【Kaboom】📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓想搵個可以chill着食嘢嘅地方,喺朋友嘅推介之下就試咗呢一間餐廳。⭐️1. Deep sea tacos $138 🌮 一份有3件,炸玉米餅入面係雞尾酒鮮蝦同萵苣,配上滿滿嘅三文魚子+玫瑰醬同雞尾酒醬。個口味同味道都好清爽,個人幾鐘意,不過人多嘅話比較難分要叫幾份先夠。⭐️2. Tuna cups $98呑拿魚撻,攞盤靚但份量真係好少,似平時港女下午茶會食嘅野🤣⭐️3. Spanish octopus leg & squid ink spaghetti $258炭燒西班牙八爪魚腳意粉,有鹹蛋黃瑞同埋西班牙辣肉腸,加埋可食用嘅花,好igable🤣⭐️4. Bone-in Canadian pork chop with rice $208係好厚身嘅豬鞍肉,微甜嘅咖喱幾送飯。最特別嘅係面嗰塊脆脆芝士🧀️!好似零食咁脆卜卜幾正😂⭐️5. Tom yum gong carbonara $198冬陰功卡邦尼意粉,第一次見,都幾新奇😆 又真係幾有冬陰功味同有少少辣,建議試下!⭐️6. Kaboom snacks combo $248有雞肉串燒、雞翼、春卷、
【Kaboom】

⭐️1. Deep sea tacos $138 🌮

⭐️2. Tuna cups $98
呑拿魚撻,攞盤靚但份量真係好少,似平時港女下午茶會食嘅野🤣

⭐️6. Kaboom snacks combo $248
有雞肉串燒、雞翼、春卷、雞尾酒蝦、粗薯條 🍟
配左千島醬、沙嗲醬同埋泰式辣醬
志在可以大家一齊share,試多幾款唔同小食

⭐️7. Osmanthus mango mocha cake $78
係扮芒果嘅芒果麻糬蛋糕,細細粒幾可愛,味道都唔會太甜,想慶生影相可以一試。

⭐️Landalay $78
熱帶風情嘅杯裝住以芒果、菠蘿、檸檬配撘嘅清爽mocktail。

⭐️Everyday feels like a Monday $128
又係igable嘅藍色酒精飲品😂 係日本柚子汁!青蘋果、gin同prosecco
啊啊啊啊終於黎到由佢地開業我就bookmark到依家既餐廳😍😍 適逢星期日放假加上有開心大事所以就同👦過黎食個高級靚景泰菜😭 環境真係好靚!望到維港view😍 都幾浪漫🌹重點講返:D食物質素勁高🆘!好好味呀...每一道菜都無中伏( ´͈ ᵕ `͈ )◞♡ 擺盤全部都decorate得好靚😭 D店員勁熱情又勁nice!最後仲送左幾shot比我地(barbie我飲唔掂😭 但佢後來再送多shot特登整杯very very light既比我!😄....想講好好飲 um 不如整個新menu😂🤤 very friendly for 飲酒好快面紅既人😂)·🌟Kaboom Sharing Platter (for 2-3 persons)🍱 $248Wow 好大份既appetizer!😍 裡面每一樣小食都好好味!😋 有單骨雞翼🍗(辣辣地🌶️),春捲(好香口呀🤤),雞肉串🐔(碳燒味+勁juicy唔會乾😊),薯條🍟(粗薯外脆內軟勁鍾意 不過我太飽了食唔晒😭) 另外附上4款醬!有千島醬、甜酸醬、沙爹醬等等,選擇眾多!·🌟Deep Sea Tacos🥙 $138見到呢個taco令我唸起上次fukuro食既個款😂 不

🌟Deep Sea Tacos🥙 $138
見到呢個taco令我唸起上次fukuro食既個款😂 不過那份三件大大件!玉米脆片加上好多彈牙又大舊既蝦肉🦐 好香口!!配上上面少少三文魚籽!別有一番風味😍

🌟Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye steak 🥩$358
超級爆炸無敵好味😍 我地揀左medium well,燒得啱啱紅!裡面保留了好靚既粉紅色!肉汁多到傻,牛味極濃,同時可以食得出有種燒過既香味!真係食過番尋味!!!😊 高!!!

🌟Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore $258
不得了…食到呢到已經飽飽地😭 但依舊驚艷😍 本身自己好鍾意食冬陰功!呢個risotto不得了,好濃郁但又好惹味😍 冬蔭湯帶到少少辣味,飯粒軟熟度剛剛好!極海量既海鮮,有2粒大大粒既帶子(好味😋) 軟殼蟹(香!!)仲有蝦🦐 (本身超鍾意蝦 我應該講左10萬幾次(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎))食完大滿足🈵️

🌟Kaboom $118
見呢杯野個名同舖頭名一樣,當然叫黎試下!好夏日風情既感覺😍 不過酒味都重少少~

🌟Damn Pissed Off! 🛀 $108
好得意既cocktail😍 我都好想跳入去😂 呢杯酒口味偏果甜味!熱情果~好適合女仔飲,又唔會好重酒味!推薦比大家✅

Overall:調酒師們好nice!D酒裝飾得好靚,係會想下次試埋其他酒既程度!!(雖然我唔係好飲得😭)但真心下次會再黎!味道一流,環境一流✅ 係自己暫時最鍾意既一間泰國餐廳!!😍 😍 Perfect!評分🪄 (滿分5🍑)
人均:~$680
回頭率:🍑🍑🍑🍑🍑
📍Kaboom @kaboom.hk
地址:尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
🚇尖沙咀站H出口
#kaboom #維港靚景 #rooftopbar #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港餐廳推介
  • Kaboom
  • Damn Pissed Off!
  • Deep Sea Tacos
  • KABOOM Sharing Platter
  • Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak
  • Tom Yum Gong Risotto
2023-09-03 109 浏览
💕Tonight Is Gonna Be A Good Night!檸檬味出,飲落好fresh,酒味唔重,易入口,女士岩飲🥰.💕I Need To Keep Fit!第一次飲牛油果忌廉,又幾得意😂 感覺健康d,酸酸甜甜~ .💕Kaboom Snacks Combo有齊雞肉串燒、春卷、炸雞翼、原隻鮮蝦、薯條,呢個小食拼盤係每樣都好食!雞肉肉厚,燒得剛好,春卷同雞翼炸得香脆,好惹味❣️蝦大隻又新鮮,薯條唔係香脆個款,但薯仔味重,個人鍾意呢隻質感既薯條😍.💕Dessert Of The DayJasmine Cheeses Cake🤤Jasmine味濃~ 一件份量岩岩好,欣賞伴碟嘅生果同餅碎,有心思既擺盤👍🏻
檸檬味出,飲落好fresh,酒味唔重,易入口,女士岩飲🥰
💕I Need To Keep Fit!
第一次飲牛油果忌廉,又幾得意😂 感覺健康d,酸酸甜甜~
💕Kaboom Snacks Combo
💕Dessert Of The Day
Jasmine Cheeses Cake🤤

這是個頂樓餐廳,餐廳有兩層,室內部分是20樓,沿著後樓梯可以上到天台,景色優美!當日星期日拜訪,店員告知天台4pm才開放,想要享受戶外景色的請注意時間了。餐廳各面都是大片玻璃,採光度非常充足。設計特別,用石、竹、木等天然材料,最喜歡是佈滿天花的竹子,與餐廳定位東南亞fusion菜色不謀而合,帶出東南亞渡假格調的悠閒風。餐廳夠高飽覽維港景色,相信晚上更有feel!🍲餐湯是番茄湯,有番茄肉非常濃郁。🍞starter 沾蛋嘅法式小toast上擺放切碎的洋蔥、corns等,兩小口麵包作為前菜。🍗main course 用多種香料製調味煎香的雞扒,意粉部份則是濃郁番茄醬,充滿東南亞風情總括來講環境有格調舒服,食物擺盤整齊心思,適合姊妹聚會/拍拖,味道不會失望。

🍲餐湯是番茄湯,有番茄肉非常濃郁。

2023-08-31 158 浏览
餐廳裝修好有氣氛,有燭台同埋藤籃等做裝飾好似去咗泰國度假一樣。再望住無敵維港景飽覽香港五光十色,好適合同朋友黎chill翻晚飲翻杯!餐廳人氣高企建議大家預先book枱。.Appetizer既Cereal butter prawns炸至金黃香脆既大蝦,怖滿cereal 炸碎香甜可口。蝦超大隻新鮮啖啖肉份量足,蝦頭仲有香濃蝦膏,蝦肉彈牙剝埋蝦殼食得好方便,做下酒菜一流。.Kaboom sharing platter 有各式各樣既小食,即叫即炸熱辣辣。一班人share就乜都試到拉。有三種dippings增加唔同風味層次。我最鍾意佢嘅Tom yum mayo醬,冬陰功味濃郁又creamy。蝦丸真材實料蝦肉彈牙,春卷皮薄餡靚,單骨雞翼一啖入口肉質嫩滑唔會乾身。.Main dish 方面- Oven baked sambal stingray 大力推介唔係間間餐廳都食到好味嘅魔鬼魚。魚肉厚肉汁又嫩又滑,叁巴酱帶岀魚鮮味唔會腥。另有檸檬汁作配襯開胃唔膩。.Grilled prime rib eye steak 10oz 牛排medium rare 熟度剛剛好,油脂豐腴,肉身厚實牛肉味濃厚,咬下去非常

Main dish 方面-
牛排medium rare 熟度剛剛好,油脂豐腴,肉身厚實牛肉味濃厚,咬下去非常軟熟,口感柔軟而多汁。
Cocktail
If not now, when? 斑斕味好獨特,必試之選,其他餐廳好少見。飲落去斑斕味好香濃,但係又唔會太甜。好襯餐廳嘅各種菜式。見到調酒師專業又認真調酒,不時同客人傾幾句好有氣氛。
這杯Damn pissed off! 打卡一流、以浴缸既形式呈現。Passion fruit puree同pineapple juice ginger 味道酸酸甜甜好開胃,易入口之餘味道特別又有層次。仲有泡泡同埋鴨仔做裝飾真係好可愛。
餐廳氣氛一流,環境好舒適。職員都好關心客人對食物質素,仲會不時為客人加水。cocktail 又靚又好飲,下次一定會同朋友再來 chill 番晚。
Cereal butter prawns
If not now, when?
2023-08-21
Cereal butter prawns
If not now, when?
  • If not now
  • when?
2023-08-31 98 浏览
同閨蜜去左尖沙咀一間打卡餐廳,室內外都有維港靚景,打卡好正!Enough Is Enough,呢杯Cocktail用個大大既杯裝住,西瓜汁base,入口好清爽! 上面放上一片西瓜和一把遮仔裝飾,勁有夏日感覺!Tacos口感脆卜卜,夾住生菜、蝦和三文魚籽,配搭酸甜cocktail sauce,蝦肉爽口彈牙,加上魚籽不錯!吞拿魚的酥脆杯子同軟熟的吞拿魚粒好夾,同時帶出魚既鮮味,口感層次豐富!冬陰功risotto好有東南亞特色! 配料豐富,有軟殼蟹、蝦和帶子。軟殼蟹炸到好香脆,帶子和蝦都好大隻,又新鮮又彈牙,risotto口感唔!

2023-08-30 98 浏览
無驚無險又到星期五啦☺️✌🏻TGIF🩵今次約左朋友黎到尖沙咀好有渡假feel既餐廳 Kaboom🩵天公作美,可以坐rooftop 邊食飯邊飲酒🍸What we ordered :✨2 x stone-grilled grass-fed USDA prime ribeye steak我地叫左medium, 肉質嫩口,保持到肉汁,正☺️✨kaboom sharing platter呢個小食拼盤岩晒多心既朋友有晒幾樣最岩送酒既小食包括French fries 🍟, 春卷, 雞肉串燒, 單骨炸雞翼同埋三隻大蝦🍤✨kaboom (Cocktail )呢度最signature 既cocktail, whiskey, burlee liqueur, milk tea with vanilla flavour 🍸 whiskey 再帶有滿滿奶味既after taste 👅 爽!✨Mandalay雖然係杯mock tail, 但呢杯係mango and pineapple既口味,非常解渴🤝📍 KABOOM 尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
無驚無險又到星期五啦☺️✌🏻TGIF🩵

天公作美,可以坐rooftop 邊食飯邊飲酒🍸

What we ordered :

我地叫左medium, 肉質嫩口,保持到肉汁,正☺️

✨kaboom sharing platter

呢個小食拼盤岩晒多心既朋友
有晒幾樣最岩送酒既小食

✨kaboom (Cocktail )
呢度最signature 既cocktail,

✨Mandalay
雖然係杯mock tail,

📍 KABOOM
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
  • stone-grilled grass-fed USDA prime ribeye steak
  • kaboom sharing platter
  • kaboom (Cocktail)
  • Mandalay
2023-08-30 115 浏览
餐廳環境好舒服, 走泰式渡假風路線, 一邊落地玻璃可以望到維港景, 感覺好 Chill。𓊈Thai Style Salmon Tartare $𝟷𝟸𝟾𓊉擺盤好精緻, 裡面有三文魚粒粒, 蔥同香草, 混合咗泰式醬料, 味道好清新, 配埋側邊嘅蝦片一齊食, 口感好豐富。𓊈Curry Duck Confit $𝟸𝟻𝟾𓊉鴨脾皮脆肉嫩, 外皮脆卜卜, 肉質軟綿綿, 蘸點埋青咖哩一齊食, 感覺好fusion, 鴨脾下面有燒菠蘿, 非常鮮甜, 仲有秋葵, 薯仔, 南瓜同蕃茄仔, 配料一樣出色!𓊈Oven Baked Sambal Stingray $𝟸𝟼𝟾𓊉魔鬼魚焗得剛剛好, 魚肉好嫩滑, 好啱我呢d 怕細魚骨嘅人食, 香料味道香濃, 側邊有個檸檬汁蘸點, 可以提鮮。𓊈Cereal Butter Prawn $𝟷𝟸𝟾𓊉虎蝦好大隻, 外層蘸滿脆脆同炸蒜好惹味, 虎蝦肉質爽嫩彈牙, 好好食!𓊈Jambi $𝟾𝟾𓊉裡面有檸檬汁, 蘋果汁同青瓜口味嘅梳打水, 味道酸酸甜甜, 好清新!𓊈Whiskey Sour $𝟷𝟸𝟾𓊉味道酸爽, 帶有少少檸檬汁嘅酸味, 融合咗 Whiskey 嘅濃郁酒味, 好飲!𓇊 整體

𓊈Curry Duck Confit $𝟸𝟻𝟾𓊉

𓊈Cereal Butter Prawn $𝟷𝟸𝟾𓊉

𓊈Jambi $𝟾𝟾𓊉

𓊈Whiskey Sour $𝟷𝟸𝟾𓊉

𓇊 整體食物同飲品都好有質素, 環境非常舒適, 而且好有人氣, 值得二訪!
假日晚上去到北京道太子集團中心頂樓,打算同朋友食晚飯加飲下嘢,餐廳有一層室內位,睇到維港景,高級感滿滿,靚景🌃而天台則有另一番景象,令我回想起去泰國旅行時嘅Chill爆餐廳🍹天台同樣飽覽維港景,吹吹風,渡假feel返晒嚟🏖Damn Pissed Off! $128————————————可愛度爆登🐤賣相同味道我比10 out of 10💁🏻‍♀️浴缸🛁竟然咁像真可以做到泡泡浴嘅效果🫧仲有花瓣🌺女仔應該鍾意到不得了🥹Vodka底,以Passion Fruit Purée同Pineapple juice with Ginger Flavour沖調而成,入口偏甜,果味濃又清爽,勁鍾意依杯❤️I Just Want To Go Home $128————————————又係好飲又易入口,應該飲到唔想Go home先係🤣以Gin做base,以Shiso Liqueur同Japanese Yuzu Juice with Cucumber Flavour 沖調而成,非常Fresh,入口偏甜,適合炎炎夏日Refresh下自己🍹Deep Sea Tacos $138————————————係脆口嘅taco皮

Damn Pissed Off! $128
————————————
Damn  Pissed  Off!

I Just Want To Go Home $128
I Just Want To Go Home

Deep Sea Tacos $138
Deep  Sea  Tacos

係脆口嘅taco皮,超香口🤤包住Cocktail Shrimps,配上大大粒嘅三文魚籽,混合嘅沙律醬汁恰到好處,有風味🌮

Tom Yum Gong Carbonara $198
Tom Yum Gong Carbonara

講到「泰」風味就不少得冬蔭功啦,原來同Carbonara做個Crossover都唔錯架喎👍🏼特調嘅冬蔭功Cream sauce配粗意粉,順滑又Creamy,Carbonara少不了靚嘅半熟蛋,而依個63-degree egg煮得剛好,撈埋食,正呀👍🏼

下次要再同friend去Chill吓試吓唔同嘅Cocktails🍸環境靚,質素又高嘅餐廳🌃🍹
2023-08-20
  • Damn Pissed Off!
  • Deep Sea Tacos
  • Tom Yum Gong Carbonara
2023-08-29 181 浏览
🤎收工後與🐢🍯食個飯😋傾下計飲返杯cocktail🌟Chill chill地來放鬆一下✨峇里渡假風多左d 帳篷🌈落雨定太陽曬都唔驚嚕☀️野食好吃比想像中大份👍🏻叫左意粉小食拼盤同牛🐮我地兩個女仔都食唔哂🙈Cocktail d 名都好可愛😍我揀左杯綠綠地fresh的🍹是I just want to go home🏠坐室外唔會太熱有大風扇😚仲趕得切睇到日落美景喔⛅️💚KABOOM (尖沙咀)📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
🤎
我揀左杯綠綠地fresh的🍹
是I just want to go home🏠
坐室外唔會太熱有大風扇😚
仲趕得切睇到日落美景喔⛅️
💚KABOOM (尖沙咀)
2023-08-28 11880 浏览
位於尖沙咀大子集團中心頂樓的Kaboom,是一家高質的泰菜酒吧餐廳,佔地兩層包括了天台位置,兩層都能夠飽覽維港景色,裝潢以木系為主充滿泰式風情,每層均設有酒吧吧檯,是一個非常合適和朋友把酒談天或品嘗美食的地方。餐牌備有多款酒類飲品。多款雞尾酒🍹各有特色而且名字非常有創意😆。🍹I Need To Keep Fit!(Rum, Apple Yogurt, Lime Juice and Cucumber Syrup) 非常清新,甜度適中🧉Every Day Feels Like A Monday!(Gin, Prosecco, Blue Curacao Liqueur, Japanese Yuzu Juice with Green Apple Flavour) 酒味較輕,果汁味較突出,適合女士兩個人點了個sharing platter,份量非常多足夠四人亨用!每一款都是非常出色味美,再配合3款不同口味的醬汁,絕對是必點推介👍🏻🍱KABOOM Sharing Platter(Pork skewers, chicken wings, Thai fish cakes, netted spring
🍹I Need To Keep Fit!
🍱KABOOM Sharing Platter
(Pork skewers, chicken wings, Thai fish cakes, netted spring rolls and prawn jujube)
另外還點了一個tacos小食,蝦肉爽口彈牙,配合不同蔬菜和秘製醬汁,入口清新不膩且juicy,美味極了!
🌮Deep Sea Tacos
(Peeled shrimps, lettuce, cucumber, pickled onions with Thai dressing)
主菜職員推介了烤春雞,是餐廳的招牌菜之一,雞肉香咊濃郁,而配菜亦同樣出色👍🏻
🍗Grilled Gai Yang Chicken
(Grilled chicken marinated in Thai dressing, seasonal vegetables and roti)
另外還點了Rib Eye,10oz份量非常大份,牛扒烤得剛好,外面焦香而內裡仍然肉汁豐富幼嫩。
🥩Grilled Prime Rib Eye Steak (10oz)
(Prime rib eye steak, seasonal vegetables and Thai chilli sauce)
2023-08-24
2023-08-28 84 浏览
KABOOM📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓之前聽朋友講咗呢間餐廳好耐今日終於訂咗位嚟試下呢度完全係座無虛席 全因呢度個維港景好靚而且佢仲有outdoor 而家嘅天氣冇咁熱去坐都唔錯呢度嘅Cocktail好出色 一坐低就叫返兩杯特色飲品Kaboom$138用得呢度舖頭命名嘅招牌Cocktail個金菠蘿杯已經好吸睛用咗大吉嶺奶茶底再配搭威士忌成個配搭好特別Canloocan$78呢杯係mocktail 夏天飲又好清新嘅感覺KABOOM Special Prawns$118即係避風塘炒蝦啲蝦爽口彈牙蒜蓉又夠惹味Deep Sea Tacos$138上台先知道原來咁大份taco入面有cocktail蝦 生菜 三文魚子成個口感都好豐富Go Big Go KABOOM!$278呢個名其實係呢度嘅秘製燒雞識落嘅時候仲好有驚喜 竟然全部去骨 啱晒我呢啲懶人隻雞燒得好嫩滑🐥 雞皮有少少脆 調味一流重用咗好多食用花做裝飾 賣相十分好🐮Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak$358要咗medium rare 煮得啱啱好肉質唔會過老 牛扒份量都幾

KABOOM

肉質唔會過老 牛扒份量都幾多
又夠肉味濃 薯菜嘅配搭都幾多

呢度嘅侍應Bartender都親切有禮
全晚都好enjoy💓
呢日去餐廳係閒日 但未夠夜晚時段已經坐爆曬😯😯 可見餐廳嘅威力🔥🔥 黃昏時段黎到餐廳 餐廳望到靚靚維港景😍😍 配埋個鹹蛋黃陽光照入黎就特別有feel🦦🦦 即刻叫返兩杯野飲先 🥂 ✨✨首先男朋友就叫左用青瓜同食用花做裝飾嘅飲品🥒🥒 係由清新嘅檸檬汁🍋🍋蘋果汁🍎🍎同埋青瓜味梳打組合而成嘅mocktail- Jambi 😋😋 岩曬收工後嘅refreshment💦💦💦 而我就叫左相當開胃嘅 Hue 💃💃飲品由青檸汁🍊🍊無花果味嘅西柚汁呢兩個酸味味嘅材料組合而成😛😛😛 仲加左個無花果同橙乾做裝飾😯😯相當健康嘅一杯嘢飲🔥🔥補充維他命C一流👍👍👍呢排食得清淡啲 🦦🦦 前菜叫咗兩款唔同嘅沙律 🥗🥗 第一款係Organic farmer’s salad ✨✨係由香烤而成嘅日本南瓜 🌾🌾蕃茄仔🍅🍅加上各款沙律菜 💦💦 除咗蔬果之外 沙律更加係面頭加上左芥花籽🤩南瓜籽👍👍香烤合桃同埋紅蕃石榴粒 等多款相當營養豐富嘅食材😆😆令沙律嘅口感更加豐富 😋😋 再配上辣辣地嘅有機蜜糖醬🍯🍯 食沙律都感覺好惹味 另一款沙律我哋叫咗泰式烤牛肉沙律🔥🔥🔥餐廳採用左炭烤形式🍢🍢處理咗肋眼位置嘅草飼牛肉😲😲😲 牛肉食起嚟相當香

另一款沙律我哋叫咗泰式烤牛肉沙律🔥🔥🔥餐廳採用左炭烤形式🍢🍢處理咗肋眼位置嘅草飼牛肉😲😲😲 牛肉食起嚟相當香口😋😋再加上表面嘅花生碎同埋芥末醬食落非常夾🥰🥰 底部都有相當多嘅沙律菜同芽菜作為平衡👍👍

食左啲菜菜打底🤣🤣🤣 整返啲熱辣辣嘅野食黎依肚先🤪🤪🤪 先黎個原條香煎三文魚柳配香烤秋葵💦💦 三文魚皮煎得好香脆😍😍 調味亦岩岩好👍👍 簡單嘅調味已經非常突顯到三文魚原本嘅香氣😋😋 除左三文魚🔥🔥 我地亦叫左一個炭烤西班牙八爪魚腳配墨汁意粉 🤩🤩 而呢個意粉最特別之處 就係加左鹹蛋黃碎👍👍 個人覺得用鹹蛋黃碎感覺有啲似取代左芝士粉而比芝士粉更加香口👍👍👍 八爪魚腳更係相當大條🤩🤩 一條可以X 打出面10條嘅份量🤣🤣🤣

甜品時間我地叫左一個 BOMB! KABOOM! 💣 顧名思義 就更係要有個bomb 啦🤣🤣🤣 餐廳用左黑朱古力黎做外殼🍫🍫🍫😋😋😋 裡面除左有超濃厚70% 黑朱古力mousse 之外 🍩🍩亦有浸左嘅車厘子 概念應該係黑森林嘅朋友 車厘子比想像好食 👍👍😯😯 無想像中嘅死浸酒味🤣🤣🤣 mousse 底更有個好好食嘅朱古力脆餅底🥰🥰 另一個我覺得都覺得值得一叫嘅甜品就係豆腐芝士蛋糕配班蘭吉士醬🍰🍰 鐘意豆腐未蛋糕嘅朋友仔唔好錯過😆😆 食落一啲都唔膩👍👍👍
一入到呢間餐廳就俾佢既超大維港景🌌吸引住, 加上佢既環境舒適, 有渡假feel嘅燈飾, 好適合朋友或者情侶係度飲杯野chill 下, 私心推介🫰🏻𝒦𝒜𝐵𝒪𝒪𝑀 𝒮𝒽𝒶𝓇𝒾𝓃𝑔 𝒫𝓁𝒶𝓉𝓉𝑒𝓇 小食拼盤份量十足, 入面有五樣小食三個醬汁, 當中炸雞翼外皮鬆脆肉質鮮嫩, 配埋甜酸醬一齊食幾惹味𝒟𝑒𝑒𝓅 𝒮𝑒𝒶 𝒯𝒶𝒸𝑜𝓈一式三份嘅Taco入面夾住彈牙鮮甜既蝦肉粒, 青瓜粒, 生菜絲, 三文魚子同埋沙律醬, 係一個非常有口感而又好開胃既前菜𝑅𝒾𝒷 𝐸𝓎𝑒 𝒮𝓉𝑒𝒶𝓀我地叫左medium rare既石燒草飼肉眼牛扒. 牛扒燒得剛好, 外面焦香, 肉質粉嫩冇筋又juicy🫰🏻配菜有烤香既薯仔, 蕃茄同豆, 加埋甜酸汁又幾夾𝒞𝓊𝓇𝓇𝓎 𝒟𝓊𝒸𝓀 𝒞𝑜𝓃𝒻𝒾𝓉油鴨髀既肉煮得好嫩, 配埋椰香咖喱汁, 味道都幾夾. 配菜加埋烤香既菠蘿, 食落一啲都唔覺油膩🫰🏻𝒟𝒶𝓂𝓃 𝒫𝒾𝓈𝓈𝑒𝒹 𝒪𝒻𝒻呢款招牌cocktail見到都多人嗌. 佢係小浴缸泡泡造型, 配隻膠鴨仔係隔離好鬼得意, 打咭真係一流. 杯嘢甜甜地易入口, 平時唔係好飲得既都可以一戰喔🍸𝐼 𝒩𝑒𝑒𝒹 𝒯𝑜 𝒦𝑒𝑒𝓅 𝐹𝒾𝓉牛奶樽造型既cockta

𝒦𝒜𝐵𝒪𝒪𝑀 𝒮𝒽𝒶𝓇𝒾𝓃𝑔 𝒫𝓁𝒶𝓉𝓉𝑒𝓇

𝒟𝑒𝑒𝓅 𝒮𝑒𝒶 𝒯𝒶𝒸𝑜𝓈

𝑅𝒾𝒷 𝐸𝓎𝑒 𝒮𝓉𝑒𝒶𝓀

𝒞𝓊𝓇𝓇𝓎 𝒟𝓊𝒸𝓀 𝒞𝑜𝓃𝒻𝒾𝓉

𝒟𝒶𝓂𝓃 𝒫𝒾𝓈𝓈𝑒𝒹 𝒪𝒻𝒻

𝐼 𝒩𝑒𝑒𝒹 𝒯𝑜 𝒦𝑒𝑒𝓅 𝐹𝒾𝓉
牛奶樽造型既cocktail, 樽頸放上青瓜片串同薄荷葉, 飲落感覺清新. 最後仲可以食埋上面既朱古力馬卡龍做甜點😆

💛個人必食推介: 肉眼扒, 浴缸cocktail

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#DeepSeaTacos ($138)
#RibEyeSteak ($388)
#CurryDuckConfit ($258)
#KABOOMsharingplatter ($248)
#DamnPissedOff ($128)
#INeedToKeepFit ($128)

📍KABOOM
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
2023-08-25 83 浏览
Ooo靚景Rooftop餐廳ooO位於尖沙咀的人氣餐廳酒吧 在大廈頂層連rooftop餐廳有美麗的維港景色 氣氛很chill 的一間餐廳餐廳名氣的特色Cocktail 造型非常適合打卡OooooOJucilious Bao Bao $128墨西哥香辣手撕豬肉 少辣配台式刈包OooooOTuna Cups $98小撻酥皮非常脆 滿滿的吞拿魚 少凍的吞拿魚 暖暖的撻皮 味道一流OooooOStone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak $358牛扒烤得剛好 肉嫩牛味濃油花分佈均勻 伴碟的烤蔬菜 份量足又好味OooooOTom Yum Gong Risotto with Seafood Galore $258特別的fusion 菜 Risotto 帶微微的冬陰功味道大大粒煎帶子 炸軟殼蟹 爽口的大蝦很好的配搭 推介一試OooooODamn Pissed Off! $128泡泡小浴缸造型 幾近每檯的必備item仲有亮點小黃鴨伴浸浴 非常可愛打卡首選 味道微甜OooooOJealousy Is Killing Me! $128Whisk
Ooo靚景Rooftop餐廳ooO

位於尖沙咀的人氣餐廳酒吧 在大廈頂層連rooftop