KABOOM

2023-08-15 93 浏览
前排慶祝生日🎂朋友帶左我去呢間渡假風十足嘅餐廳✨可以影好多靚相!餐廳分左2層,一層系室外root top ,一層系室內嘅環境,仲有Bar 枱tim~ 無論坐邊度都好岩打卡📸當日仲咁岩系黃昏時段去,個天超靚💙十分建議大家dinner 都可以約早少少黎,睇埋個日落🌅呢間餐廳D菜式都比較特別~我地嗌左個軟殼蟹刈包,有原隻軟殼蟹🦀,仲嗌左個小食拼盤,有4款小食(Chicken wings, satay skewers, cocktail shrimps, netted spring rolls and plain fries)之後仲嗌左個慢煮燒春雞,系餐廳限定款式,所以試試~但肉質有少少鞋最吸引嘅系佢地嘅cocktail 🍸每杯都好靚,除左打卡感十足✨ 味道都很夠味,吾會過甜,7pm 前嗌酒仲有happy hour tim🥳食得好滿意嘅一餐!

2023-08-15 107 浏览
適逢生日前夕,朋友專登book咗間有維港夜景嘅特色酒吧餐廳同我慶祝😍到埗時7點左右天未完全黑,可以睇到黃昏帶點橙紅色既景色🌆,再坐耐啲,就係俯瞰成個靚靚既維港夜景!🌃 Appetizer 🥙Crab Bao Bao 🦀($128)- 軟殼蟹炸得好香脆,重點係加左墨西哥辣椒蛋黃醬,少少辣,配上洋蔥絲好夾,用軟刈包包住食,刈包軟軟,軟殼蟹又夠惹味,口感同味道都做得幾好,即刻開左個胃。 Main🐔Go Big Go Kaboom!(Limited portions)($278)-用香料醃咗24個鐘嘅燒春雞,烤出來特別香,肉質好嫩滑好juicy,簡單既香料已經令佢好入味,烤出來又唔會好油膩。🥩Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak ($358)- 美國穀飼肉眼扒,我哋叫咗五成熟,真係煎得啱啱好,外皮煎得用格紋煎pan煎到少少香脆邊,一切就見到入面好粉嫩,一試就feel到肉質真係好嫩滑,肥瘦適中,加上gravy sauce令牛扒更香濃牛味更惹味,真係好好味,中意食牛扒尤其是肉眼既你一定中意。Cocktail🧉Kaboom ($138)叫左佢

Appetizer
🥙Crab Bao Bao 🦀($128)

Main

Cocktail
🧉Kaboom ($138)
叫左佢既Signature cocktail, 用上菠蘿外形嘅酒杯,上面插住一頂草帽仔,好得意。味道係威士忌做主調,溝左darjeeling milk tea,brulee liqueur,仲有雲呢拿味既cream,攪勻黎飲入口濃濃酒味,慢慢再有淡淡既茶香甜味,好有層次而且好特別。

🥥Life sucks, Let's get drunk! ($128)
椰子既杯加左一塊長葉 即刻有泰國風情渡假feel。味道係Rum酒做主調,mix左蜜瓜味既果泥,柑橘汁同椰子冰。飲落口甜甜酸酸仲好香果味,好似果汁咁好易入口,為生活帶返點甜味!

Dessert
🥭Osmanthus Mango Mochi Cake ($78)
- 朋友同我慶祝生日,安排咗個甜品同我吹蠟燭。 呢個甜品好似一個迷你芒果咁, 有幾粒紅莓同藍莓做裝飾, 入面係芒果mousse仲有少少桂花既淡香,同mochi。好特別,又唔會好甜好假既芒果味👍🏻

🤗因為生日,bartender仲好nice請左我地飲左2 shots,開心😘
💡餐廳有室內室外都睇到維港夜景,室外有高低枱,有帳篷好chill,室內有落地大玻璃有格調。

2023-07-24
庆祝纪念
生日
  • Crab Bao Bao
  • Stone-grilledGrass-fedUSDAPrimeRibeyeSteak
2023-08-14 64 浏览
Happy Friday繼續同朋友chill 住食好野,黎左呢間位於尖沙咀的酒吧餐廳,餐廳有兩層的。一層Rooftop 同頂樓 (室內)每次都好期待同朋友一齊食呢類餐廳,因為真係好chill 摸下杯底,吹下兩咀 咁又一day今日既best pick 就係墨汁意粉,味道適中,收貨

每次都好期待同朋友一齊食呢類餐廳,
因為真係好chill 摸下杯底,吹下兩咀 咁又一day

今日既best pick 就係墨汁意粉,味道適中,收貨
去完泰國旅行好中意當地嘅渡假風餐廳🇹🇭估唔到香港嘅 @kaboom.hk都有令人置身東南亞嘅超嘆感覺🤩主打fusion菜嘅KABOOM喺餐廳主題設計好有心機🧡採用大量天然物料包括芬蘭木材及天然竹子以塑造外國一般嘅海灘餐廳🏖️想enjoy香港 night life一定要望住夜景食好西🌃Kaboom 9:30pm 後有Snacks Menu,啱哂食完飯下場想Chill 住飲杯嘢🥂遠眺維港醉人夜景好放鬆🤤室外花園亦好適合三五知己把酒暢談🥳🌯Kaboom Snacks Combo $248 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️小食拼盤好豐富!有5款小食:網絲春卷、單骨雞翼、雞肉串、大蝦同薯條🍟加3種醬:千島醬、甜酸醬、沙嗲醬🥫兩人份量每款試d送酒岩岩好!大推春卷好好味🤤🐥Single Bone Chicken Wings $88 ⭐️⭐️⭐️💫單骨雞翼喺小食拼盤都有,不過雞翼愛好者可以再嗌呢碟12隻單骨雞翼食到夠晒癮😆好夠香脆不過可以多肉d😊🍹Kaboom $138 ⭐️⭐️⭐️⭐️菠蘿造型嘅杯加頂草帽仔好cute👒大吉嶺奶茶有雲呢拿香氣,加上焦糖布丁甜酒同whisky,呢杯奶茶雞尾酒好岩我口味😋🍸Every Day Feels Li

🍹Kaboom $138 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍸Every Day Feels Like A Monday! $128 ⭐️⭐️⭐️💫
侍應介紹我地叫呢杯IG-able嘅酒,果然佢嘅藍色(Monday Blue?)好吸睛🩵!佢有日本柚子汁加青蘋果🍏加埋gin同prosecco,酸酸甜甜幫你趕走Monday Blue🤭
2023-08-11 84 浏览
尖沙咀最美的天台餐廳,非Kaboom莫屬。從剛開業時的全露天東南亞度假風,到現在的露營帳篷,上到去真系wow一聲。適逢到訪當日晚上是颱風前夕,用餐途中經歷驕陽和暴雨,但有結實嘅帳篷遮風擋雨,全程冇濕身仲見證職員們好efficient嘅處理,真系值得一讚~▶️Kaboom Special Prawns ($118)惹味嘅一道菜,蝦肉份量慷慨又大粒,口感彈牙新鮮,值得一試!▶️Go Big Go Kaboom ($278)香草燒春雞原隻上,適合分享的一道菜,好有氣勢。雞肉好香嘅香草味,趁熱食會更juicy。▶️Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak ($358)朋友好中意食牛扒,medium熟度剛剛好。入口有嚼口但又唔會韌,肉味濃郁,油花剛剛好,點埋個特製醬汁,夠滿足!▶️Damn Pissed Off ($108)必點的一“盤”飲品😂,餐廳有創意,將浴缸作為杯,再在cocktail上打上濃密嘅泡泡,加埋隻黃鴨,賣相精緻到我相信一定系大部分女仔中意嘅一款飲品。▶️Jambi ($58)由蘋果汁和青瓜味蘇打水調製嘅非酒精飲品,加上少許檸檬汁,口味

惹味嘅一道菜,蝦肉份量慷慨又大粒,口感彈牙新鮮,值得一試!

▶️Go Big Go Kaboom ($278)

▶️Damn Pissed Off ($108)

▶️Jambi ($58)
由蘋果汁和青瓜味蘇打水調製嘅非酒精飲品,加上少許檸檬汁,口味清新,非常適合女士。

同朋友飲返杯嘅好選擇,收工不妨來個happy hour啊!
2023-08-10 81 浏览
今日就同朋友去左Kaboom食飯餐廳環境好Chill, 仲望到維港viewKABOOM Sharing Platter入面有多款燒烤串燒, 包括雞翼, 沙嗲雞肉串, 雞尾酒鮮蝦, 網狀炸春卷, 炸薯條, 仲配埋多款醬汁, 岩唒三五知已一齊shareCrab Bao bao 口感軟綿嘅刈包入面包住原隻軟殼蟹, 炸得幾香脆Tom Yum Gong Risotto with seafood Galore醬汁平均分怖係飯粒上, 有啲冬陰功嘅酸辣味, 但又好creamy, 面頭既海鮮幾新鮮, 帶子煎香左兩邊,仍然保留到鮮甜既肉質😋Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak(medium) 外層煎到好香,一切開仲係粉紅色, 仍然保留到肉汁, 肉質好軟熟I Need To Keep Fit!成件事感覺好清新, 飲到最低仲有啲抹茶香味Wohoo, What A Day!芒果泥溝埋tequila, 味道酸酸甜甜, 好有熱帶風情🤣
今日就同朋友去左Kaboom食飯
餐廳環境好Chill, 仲望到維港view

KABOOM Sharing Platter

Crab Bao bao
口感軟綿嘅刈包入面包住原隻軟殼蟹, 炸得幾香脆

I Need To Keep Fit!
成件事感覺好清新, 飲到最低仲有啲抹茶香味

Wohoo, What A Day!
芒果泥溝埋tequila, 味道酸酸甜甜, 好有熱帶風情🤣
2023-08-09 106 浏览
來一次充滿渡假風的晚餐🫶🏻這間東南亞Fusion餐廳由酒店級名廚主理,人氣很高企,無論用餐環境或是料理都很吸引。餐廳擁有渡假風天台戶外用餐區,面向維港醉人景色💗而室內用餐區也可透過L型大玻璃欣賞到維港景,環境好chill。我這次就選擇坐在吧枱旁,看著笑容滿面的bar tender 熟練地在調製各款雞尾酒,很精彩🫶🏻而一系列十多款招牌雞尾酒,主題是how’re you feeling today ,所取的名字都是各種心情感受,很別出心裁的喔。🔶Deep Sea Tacos $138一客三大件,脆香Tacos盛著滿滿的鮮蝦雞尾酒餡料,上面還有鮮味十足的三文魚籽,很有口感。🔶Smoked Salmon Tartlets $98迷你小撻賣相精緻,煙三文魚肥美鮮香💗撻底有著意想不到的輕脆清爽。🔶Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore $258充滿東南亞風情的意大利海鮮飯,上面有整隻炸軟殼蟹👍🏼下面還有香煎帶子和海蝦。入口creamy細滑,滲著有冬蔭功香氣。🔶Stone-grilled Grass-fedUSDA Prime Ribeye Steak $3

🔶Deep Sea Tacos $138

🔶Smoked Salmon Tartlets $98

🔶Stone-grilled Grass-fed
USDA Prime Ribeye Steak $358
超推薦這客肉眼扒!點了Medium💗火候控制得很好。牛味十分香濃,肉質鮮嫩多汁,很不錯。

🔶Tonight Is Gonna Be A Good Night! $128
超美的Cocktail! 上面用了很多色彩鮮艷的食用花作裝飾💗感覺很優雅。入口充滿接骨木花甜笑花香和清爽的檸檬香,酒香淡雅🥰果然…當晚是一個美好的晚上。

🔶Mandalay $78
充滿熱帶風情的Mocktail 🫶🏻用了椰子模樣的杯子盛著,同樣的吸引。以芒果丶菠蘿丶檸檬🍋薑配搭,果香濃郁,入口清涼舒爽。

2023-08-08 6885 浏览
Tense work deserves a chill night to release our negative emotions Haven’t been that relaxing for a while Do enjoy so much the view, the food, the vibes 🫶🏽Deep sea tacos🌮 蝦好彈牙🤤 配埋外脆嘅taco 整體口感好好本身個sauce 酸酸甜甜加埋啲生菜好開胃做為前菜不錯Go Big Go Kaboom (grill spring chicken) 烘春雞都做得幾嫩 外皮脆身 味道對唔鍾意食濃味嘢嘅我,就覺得啱啱好配埋蔬菜食,成件事好健康🤭Grill Ribeye steak 🥩 肉味好香濃 油脂分布啱啱好唔會太肥,但依然有少少牛嘅油脂香味Medium rare 煮得岩岩好肉夠嫩🤙🏽🤙🏽🤙🏽 好鐘意佢伴碟有好多唔同烤蔬菜食落冇咁易覺得油膩🫶🏽呢到嘅Signage Cocktail 係用心情黎命名😂Damn pissed off 好instagramable 有鴨鴨同小浴缸,係好易入口偏甜嘅fruity flavour

Deep sea tacos🌮
蝦好彈牙🤤 配埋外脆嘅taco 整體口感好好
本身個sauce 酸酸甜甜加埋啲生菜好開胃
做為前菜不錯

烘春雞都做得幾嫩 外皮脆身
味道對唔鍾意食濃味嘢嘅我,就覺得啱啱好
配埋蔬菜食,成件事好健康🤭

Grill Ribeye steak 🥩
肉味好香濃 油脂分布啱啱好
唔會太肥,但依然有少少牛嘅油脂香味
Medium rare 煮得岩岩好
肉夠嫩🤙🏽🤙🏽🤙🏽
好鐘意佢伴碟有好多唔同烤蔬菜
食落冇咁易覺得油膩🫶🏽

呢到嘅Signage Cocktail 係用心情黎命名😂
好適合女生🫶🏽

Tonight is gonna be a good night, exactly 可以describe 個晚🤭 vodka base with elderflower flavour, 口味酸酸甜甜比較開胃

好幸福坐到outdoor,個night view 真係好靚
夜晚坐outdoor 都唔會太熱🤍

2023-07-25
2023-08-08 82 浏览
🍴上次同同事黎食lunch,覺得食物同環境都唔錯,所以決定再回訪,餐廳望到維景夜景🌃仲設有天台位置,同朋友飲下野chill下一流🥂🔸Damn Pissed Off!🛁賣相超吸晴,岩哂打卡,入面加左熱情果同菠蘿汁🍍果味會比酒味重,男女都岩飲🔸Tonight Is Gonna Be A Good Night!🍸尼杯味道偏向花香味,帶少少檸檬🍋既酸,加左接骨木花,所以飲落有獨特既花香味🔸Stone-gilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak🥩上枱已經聞到好香既肉味,牛扒既格紋煎得好靚,生熟程度都控制得好好,肉質軟腍肉味濃,牛扒用左🧂鹽同點椒調味,唔洗點汁已經好夠味,則邊既烤雜菜都好好食🔸Pan Seared Fresh Salmon Fillet🐟三文魚大塊同厚肉,魚肉煎到金黃色,魚皮煎到好香脆😍魚肉嫩口唔會鞋,則邊除左有烤南瓜🎃同秋葵,仲有沙律菜,整體都好平均🔸Kaboom Sharing Platter見到好多枱都有叫,所以都叫黎試下🤭一個併盤可以試到幾款小食,有雞翼、沙嗲雞串、🦐蝦、春卷同薯條🍟炸物全部都好出色,係雞翼有少少乾之外🔸Crab Bao

🔸Damn Pissed Off!

🔸Kaboom Sharing Platter

🔸Crab Bao Bao
🦀軟殼蟹刈包,成個組合又幾夾,軟殼蟹炸到超級超級脆🤤入面有少少沙律醬同菜,食落內脆外軟,一啲都唔會乾

2023-08-08 111 浏览
今天去尖沙咀行街,找到一間環境好優美,室內一大塊落地玻璃窗可以欣賞到一望無際維港景色,感覺好寫意,也可坐bar枱觀賞Bartender調酒,也別有特色😝Damn Pissed Off 🛁🐤 $128浴缸鴨仔造型十分可愛,打卡一流,熱情果鲜甜味配上菠蘿汁的酸甜味,再加上伏特加,感覺好清新😍Kaboom🍸$138Signature Cocktail必試,椰汁和奶茶甜味,中和威士忌酒味,味道幾特別😝Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak🥩 ($358)牛扒揀了5成熟,肉眼扒肉質鮮嫩多汁, 牛味好濃,配上薯仔🥔,南瓜等配菜,口感豐富Pan Seared Fresh Salmon Fillet🐟 $238三文魚皮煎得香脆可口,魚肉好鮮嫩,而且淋上檸檬汁好惹味,旁邊翠玉瓜等配菜,十分美味😋Thai Inspired Roasted Beef Salad🥗 $178沙律菜新鲜爽脆,配合香脆花生,牛肉牛味好濃郁,味道不錯😚Kaboom Trio Chicken Wings🐔 $88鷄翼香脆可口,表皮炸到金黃色,肉質嫩滑,很開胃小食😚整體得分: 5
Damn Pissed Off 🛁🐤 $128
Kaboom🍸$138
沙律菜新鲜爽脆,配合香脆花生,牛肉牛味好濃郁,味道不錯😚
鷄翼香脆可口,表皮炸到金黃色,肉質嫩滑,很開胃小食😚
整體得分: 5/5
味道: 5/5
環境: 5/5
抵食: 4/5

🎇KABOOM
🎈尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
@kaboom.hk
2023-08-08 421 浏览
一直一直很想來Kaboom, 這晚體驗真的好壞參半😅當晚去的時候是下雨的幾天,訂了Rooftop 發現他們搭了帳篷,樓底矮了很多又非常侷促,明白到天氣因素就沒辦法🥴只是這間餐廳超難book, 我也是早早在waiting list上,幸好有一張比較大的枱,但由於椅子太矮,其實不適合吃飯。一場來到當然要喝酒,這裡沒有酒牌,如果想叫酒要自行到20樓即場給錢買,操作非常奇怪🤨侍應在確定我們座位時表明若有客人到來才需要埋單,然後我們飲飲食食到9點,還有大半支酒未喝,生日蛋糕未吃,就開始催埋單。我想講,如果需要我們埋單又為何可以讓我在9點再買酒? 顯然Rooftop跟20樓是沒有溝通過😮‍💨侍應服務也參半,有些staff的服務很好。有一位很奇怪,明明跟隔離台講廣東話,用廣東話跟她溝通又要跟我朋友講英文。最後想講,食物和酒都是中規中矩,有些cocktail 打卡拍照呃下like,來一次就算了,小失望🥲 冇乜心機打野食食評,食物尚可但偏貴,飲酒就推薦佢地呢個bath tub cocktail #youtuberslife #foodieyoutuber #hkfoodie #hkfood #foodi
#youtuberslife #foodieyoutuber #hkfoodie #hkfood #foodie
#treasureeverycomment #travelyoutube
#thanksforsupport #travelyourway
#yesahwilltv #travelvlogger #travelvlog
#係阿係阿Will_TV
2023-06-22
2023-08-07 103 浏览
A VERY BERRY SUMMERY SALADcrispy Parma ham嘅鹹度適中,口感脆脆地,佐以酸甜口味又fresh嘅藍莓🫐、士多啤梨🍓、紅桑子係完美配搭😋STONE GRILLED NEW ZEALAND RIBEYE STEAKherbed potatoes同個南瓜🎃先係主角,口感軟軟糯糯又清甜,好好食🤤,ribeye 相對遜色啲啲,肉質有啲老比較難咬個環境幾舒服,適合同朋友一齊邊食邊吹水,個景又唔錯,lunch同dinner都值得一食~

A VERY BERRY SUMMERY SALAD

herbed potatoes同個南瓜🎃先係主角

2023-08-07 76 浏览
預早左成個星期BOOK左同朋友HAPPY FRIDAY😎職員有事先打黎問我地想坐邊朋友想影靚相所以揀左坐ROOFTOP**個人建議 夏天+怕熱既BUDDIES真係唔好挑戰自己坐ROOFTOP雖然ROOFTOP有大風扇但其實都真係好熱唔知係咪夏天雨季因素所以裝左帳蓬 冇之前咁靚咁好影 ( p_q)另外點單COCKTAIL係需要落返INDOOR叫既-♪ KABOOM Sharing Platter入面有PRAWN COCKTAIL 薯條 春卷 沙嗲雞串 單骨雞翼小食拼盤份量唔算話好多 不過好岩配COCKTAIL一齊品嚐個人最鍾意個春卷 炸得好鬆化 (💖∀💖)/另外沙嗲汁好惹味😋相比之下單骨雞翼就略顯平傭♪ Tom Yum Gong Carbonara🍝帶點冬陰功既辣勁 又辣又CREAMY加埋粒粒BACON BITES 鹹鹹香香係唔錯既FUSHION CHOICE⭐♪ Cocktail - "I Need To Keep Fit!"係一杯好FRESH既COCKTAIL不過抹茶味唔太出 味道酸甜我尤其鐘意浮係杯面既AVOGADO CREAM大推 ✧٩(ˊωˋ*)و✧♪ Cocktail - "
預早左成個星期BOOK左同朋友HAPPY FRIDAY😎
係一杯好FRESH既COCKTAIL
不過抹茶味唔太出 味道酸甜
我尤其鐘意浮係杯面既AVOGADO CREAM
大推 ✧٩(ˊωˋ*)و✧
♪ Cocktail - "Miss You!"
呢杯COCKTAIL係浪漫既粉紅色調
不過佢一啲都唔友善
會飲得出濃濃既VODKA😆
飲得之人可以一試
KABOOM係一間有情調既THAI FUSHION BAR & LOUNGE🥂
定價相對進取 可以推介比身邊朋友偶爾去放鬆一下
KABOOM
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
2023-07-28
呢間fusion餐廳酒吧位於大廈既頂層連天台! 同樣坐擁維港景色,黃昏時間睇住日落真係好chill~ 咁熱既天氣我地揀左坐indoor,喺high chair 望住bartender 整cocktail 杯杯都好靚。最後我地點左:🍸Tonight Is Gonna Be A Good Night!接木花香好突出,用上vodka,Prosecco 作base,口感甜甜酸酸,好清爽~🍹I Need To Keep Fit!無諗過cocktail都有superfood既抹茶、牛油果🥑 成杯青綠色,好有健康感,檸檬、杏桃味道突出,果香回甘,好fresh!🍴Jucilious Bao Bao用台式刈包夾住手撕豬肉,刈包香軟,豬肉加左墨西哥辣椒香辣有風味! 🍴Deep Sea Tacos一客三件,tortilla香脆,夾住三文魚子、蝦,用蕃茄蛋黃醬製成粉紅色既瑪利玫瑰醬,入口爽脆滑溜,啖啖蝦肉,伴酒一流! 🍴Go Big Go KABOOM!春雞都幾大隻,經24小時醃製,肉質嫩滑,入味得黎剛剛好,伴上香烤蔬菜。🍴Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye S
呢間fusion餐廳酒吧位於大廈既頂層連天台!
同樣坐擁維港景色,黃昏時間睇住日落真係好chill~

最後我地點左:

🍹I Need To Keep Fit!
檸檬、杏桃味道突出,果香回甘,好fresh!

🍴Jucilious Bao Bao
用台式刈包夾住手撕豬肉,刈包香軟,豬肉加左
墨西哥辣椒香辣有風味!

🍴Deep Sea Tacos
一客三件,tortilla香脆,夾住三文魚子、蝦,

🍴Go Big Go KABOOM!

🍴Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak
做到medium熟度,肉質粉嫩有嚼勁。
油脂分布平均唔太油膩,牛味香濃,配上烤南瓜、車厘茄、薯仔,即時解膩又好味😋

終於打卡這家尖沙咀的roof top bar了分有兩層 有indoor和outdoor位我們怕熱就選了在樓下嘆住冷氣用餐坐到吧台位置可以近距離看到bartender 調酒很friendly會和客人互動聊天 氣氛輕鬆吃完再到樓上拍照打卡 原來晚上有風也不熱而且加了一些帳篷 有露營feel下雨也不怕Mocktails的造型真的很靚Damn Pissed off泡泡浴缸打卡一流Mandalay椰子造型都好可愛Jucilious Bao Bao手撕豬肉包包的豬肉慢煮而成 軟嫩有肉汁 Kaboom Sharing Platter野餐籃的內容有點泰國風味沙嗲醬雞肉串燒 沙律蝦 春卷 雞翼 薯條 份量適合兩三位朋友分享Stone-grilled Prime Ribeye Steak指定要Medium 剛剛好粉紅色非常juicy配了烤南瓜薯仔等蔬菜 味道香甜Spanish Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti 超大條的八爪魚腳很柔軟有彈性 一點也不硬本身意粉用墨汁製成而不是用墨汁醬煮所以不怕吃到嘴巴黑黑的味道有點避風塘的感覺 惹味開胃
終於打卡這家尖沙咀的roof top bar了
分有兩層 有indoor和outdoor位