2023-09-19
Chill級海景酒吧約咗人去飲嘢 發掘到呢個好chill同埋有個勁靚海景酒吧餐廳叫得酒吧,佢啲調酒十分之認真Bartender shake 得超pro 仲可以特調,較啱你想飲既而且飲品杯杯都有特色!用既杯,都好唔同架,有啲心智好打卡able !Every day feels like a Monday! ($108) 呢杯真係好blue 🤣blue Monday 咁飲落去酒精濃度唔算太高,但係唔係甜美派,帶有少少柚子汁既味道,係cocktail 黎講好清新,配海鮮都幾夾Jealousy is killing me! ($108)相對甜啲,而且朋友超鍾意面頭嗰蕉糖香蕉,成杯較易入口,適合女仕前菜同主食都叫左兩款share 重點推介: Tom yum coconut Scallop carpaccio ($128)呢個帶子超好食,因為佢個自家製既汁,好新派,而且佢個汁好smooth 又夠滑,帶出帶子嘅鮮味之餘,但又有種泰式感覺Cereal butter prawn ($128)呢個講個蝦先,十分之彈牙大隻,而又有膏,好好食,而cereal 有啲似炸粉效果得黎又唔熱氣,有驚喜!Pasta
叫得酒吧,佢啲調酒十分之認真
Bartender shake 得超pro
仲可以特調,較啱你想飲既
而且飲品杯杯都有特色!
用既杯,都好唔同架,有啲心智好打卡able !
呢杯真係好blue 🤣blue Monday 咁
前菜同主食都叫左兩款share
重點推介:
呢個帶子超好食,因為佢個自家製既汁,好新
Cereal butter prawn ($128)
Pasta with grilled octopus ($258)
超大隻八爪魚腿,好有肉地又好彈牙,好新鮮!扭扭意粉吸汁之餘又有咬口,超鍾意!
Samual stingray ($268)
呢個星馬菜fusion ,成條魚上,個醬料唔會話好咸得黎,好上癮,少少辣但好香香料味!而魚肉十分厚生,又鮮嫩多汁,肉身都好滑
除咗啲嘢食出色,呢度個環境真係一等一,海景係L形窗都望到!夜晚維港嘅夜景真係好靚!
而且佢仲有rooftop bar ,推介大家去chill huh