KABOOM

餐廳室內 • 室外都睇到維港海景🌊淺色系 • 木 & 竹子為主佈置🤎東南亞🌏𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧菜 • 特色𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬🍹🍸(岩打卡📸)成個感覺好有渡假𝐅𝐞𝐞𝐥🏝️好𝐑𝐞𝐥𝐚𝐱😌齊晒美食🍽 • 美酒🍾 • 美景🌊 ~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Appetizers▫️Kaboom Sharing Platter ($218)小食拼盤份量夠𝟐-𝟑人𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗炸雞翼🐥 • 沙嗲雞肉串燒🍢 • 雞尾酒蝦🦐 • 粗薯條🍟 • 米網春卷,配𝟑款醬大部份都係香口野,餸酒一流🥂🍻.▫️Deep Sea Tacos ($138)爽口雞尾酒蝦🦐 • 卜卜三文魚籽💥 • 脆脆𝐓𝐚𝐜𝐨外殼🌮 • 新鮮脆菜絲🥬,多種唔同既口感😝.▪Mains▫️Spanish Octopus Legs & Squid Ink Spaghetti ($258) 八爪魚鬚🐙原條勁大,食落好淋唔韌墨汁意粉有肉粒粒 • 金莎碎 • 辣汁🌶️ • 蒜片🧄,勁惹味🍝.▫️Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak ($358)表面有格格紋,烤得好香
餐廳室內 • 室外都睇到維港海景🌊
淺色系 • 木 & 竹子為主佈置🤎
成個感覺好有渡假𝐅𝐞𝐞𝐥🏝️好𝐑𝐞𝐥𝐚𝐱😌
齊晒美食🍽 • 美酒🍾 • 美景🌊
▪Appetizers
小食拼盤份量夠𝟐-𝟑人𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗
大部份都係香口野,餸酒一流🥂🍻
Kaboom Sharing Platter

▫️Deep Sea Tacos ($138)
Deep Sea Tacos

▪Mains
八爪魚鬚🐙原條勁大,食落好淋唔韌

表面有格格紋,烤得好香口🔥
切開中間𝐏𝐢𝐧𝐤𝐏𝐢𝐧𝐤,夠淋 • 有肉汁💖
旁邊烤薯菜(南瓜🎃 • 蕃茄仔🍅 • 薯仔🥔...)
𝐒𝐢𝐳𝐞都幾大,建議同朋友𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞👯‍♀️

▪Drinks
𝟐杯都好𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡,又唔會過甜🥂
最開心係坐𝐁𝐚𝐫枱睇住專業調酒師
為我地準備,拋樽 • 𝟏次過雙手同時𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞晒我同朋友既野飲💯

▫️Damn Pisses Off ! • Cocktail ($108 • HH)
(Vodka • Passion Fruit • Pineapple • Ginger)
依個🌹玫瑰花泡泡浴🛀好似個個黎都會嗌番杯咁,旁邊仲有隻小鴨仔,打卡一流🦆
Damn Pisses Off ! • Cocktail

▫️Canloocan • Mocktail ($58 • HH)
(Yuzu Juice • Apple Juice w/Elderflower Flavour)
𝐖𝐚𝐬𝐡𝐚𝐦勁有心思🫶🏻
用左花花係面頭砌左哈哈笑圖案,真係睇見都覺得開心😊飲落柚子味最出🍊
Canloocan • Mocktail

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺室內• 室外座位,都睇到維港海景,日景/夜景我都睇晒,各有各靚🌅🌃
🔺室外座位𝟏𝟔:𝟎𝟎後開放

Deep Sea Tacos
Damn Pisses Off ! • Cocktail
Canloocan • Mocktail
  • Damn Pissed Off!
  • Spanish Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti
💥軟殼蟹刈包好少喺餐廳搵到呢個包仲要夾住大大隻軟殼蟹入面有其他配料調味幾推介主菜叫咗份燒雞第一次到訪嘅時候八點幾店員已經話燒雞賣曬所以今次特登嚟一探究竟結果食落都幾失望味道係香草燒雞味但佢皮淋雞肉又乾又嚡去食雞工廠可能仲好食🤣打卡就幾靚嘅意粉方面麵條調味不過不失食落辣辣地不過八爪魚腳又係嗰種霉霉地嘅口感食落冇乜味嗰種 簡單嚟講咗喺急凍食材味雖然食物味道美能打動我嘅心不過佢勝在價錢唔太貴食物擺盤同環境都幾靚值唔值得去就真係見仁見智啦
💥軟殼蟹刈包

不過佢勝在價錢唔太貴
食物擺盤同環境都幾靚
值唔值得去就真係見仁見智啦

2023-08-24 83 浏览
Kaboom is located on the top floor of a small commercial building. It’s not a big restaurant but the roof top area is able to accommodate additional tables. The atmosphere is nice and you could enjoy the stunning harbour view. It’s always fully booked so best to book at least a few days in advance. Through the OpenRice description, we thought kaboom serves south east Asia cuisine but their menu is full of fusion Thai/Western dishes eg Tom Yum Kong Risotto etc. Might sound a bit weirded but the

Through the OpenRice description, we thought kaboom serves south east Asia cuisine but their menu is full of fusion Thai/Western dishes eg Tom Yum Kong Risotto etc. Might sound a bit weirded but the taste is amazing. There are many snacks options too.

Highly recommended!
2023-08-10
  • KABOOM Sharing Platter
  • Crab  Bao  Bao
  • Tom Yum Gong Risotto
2023-08-24 66 浏览
————————📍尖沙咀#尖沙咀美食最近呢段日子真係忙到飛起🥹好想搵間酒吧飲杯酒✨但又抽唔到時間💦🤮 好彩! 比我搵到間又有得食晚餐嘅餐廳 ❤️😍 重要地點好方便好近尖沙咀地鐵站🚉✨Damn Pissed Off! $128✨Jealousy Is Killing Me! $128✨Deep Sea Tacos $138✨Tom Yum Gong Risotto withSeafood Galore $258✨Go Big Go KABOOM! $278————————————KABOOM (尖沙咀)尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓推介———————————————————📍🇭🇰 🗣留言 📤分享 💗讚好
————————

———————————————————
📍🇭🇰
🗣留言 📤分享 💗讚好
2023-08-22 93 浏览
💡人氣高企高質Fusion 菜呢間一直都係的bookmark其中一間好想去的餐廳,餐廳主打東南亞風情特式Fusion 菜,環境室內好chill,可以望到維港景色,迷人的景色,非常浪漫❤️而餐廳另外擁有渡假露營風天台戶外用餐區,無論係環境定食物都非常高質😍🍽KABOOM Sharing Platter🐔🦐呢個份量十足,拼盤包含炸雞翼、沙嗲雞肉串、雞尾酒鮮蝦、 網狀炸春卷及炸薯條。炸雞翼外皮鬆脆、經炭烤過的雞肉串,仍然保持肉汁鮮嫩,沾埋濃濃的沙嗲醬汁,更惹味。🍽Jucilious Bao bao🐖口感軟綿嘅刈包入面包住經過調味的豬肉,非常入味。🍽Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak🐂 呢客肉眼扒好大份,牛肉呈現出明顯既肉紋同脂肪分佈都好平均,叫左medium,黎到岩岩好,外層煎到好香,切開仲係粉嫩色,牛味十分香濃, 仍然保留到肉汁。而且配菜仲有好多,有南瓜、薯仔、蕃茄等等,非常豐富。🍽Go Big Go Kaboom🐔呢個其實係燒春雞黎,以燒烤的方式烹調,原隻燒春雞,好適合與人開心share,雞肉充滿好香的香草味,雞肉仲好juicy。
💡人氣高企高質Fusion 菜

🍽KABOOM Sharing Platter🐔🦐

🍽Jucilious Bao bao🐖
口感軟綿嘅刈包入面包住經過調味的豬肉,非常入味。

🍽Go Big Go Kaboom🐔

🍸Kaboom
呢度最係佢地signature 既cocktail,上枱己經好靚,好有東南亞渡假風,混合左 whiskey、甜酒、奶茶mix埋煉奶雲尼拿 cream,所以飲落好香奶味,好creamy。

🍸Damn Pissed off
呢杯 cocktail玩味十足,用上一個鴨仔浴缸造型🐥,打卡一流,用左vodka、熱情果蓉,菠蘿汁及薑汁調製而成,飲落味道清新、甜美,好易入口。

• GoBigGoKaboom!
  • Stone-grilledGrass-fedUSDAPrimeRibeyeSteak
  • DamnPissedOff!
  • Kaboom
2023-08-21 96 浏览
想試這間超人氣海景餐廳Kaboom好耐啦!終於同好耐冇見既朋友book到黎慶祝生日!Smoked Salmon Tartlets ($98)前菜試左這款三文魚撻,幾有驚喜,酥皮底加上煙燻三文魚,再配搭香蘭葉奶油芝士,味道鮮美,煙燻味道香濃!Corn! Corn! Corn! ($88)這款絕對係玉米愛好者嘅最愛。三種不同調味嘅粟米裹上香草、辣椒同蒜蓉,金黃酥脆,味道香脆可口,好惹味!Thai Inspired Roasted Beef Salad ($178)泰式燒牛肉沙律,切片燒烤嘅嫩牛肉配上新鮮生菜、豆芽、花生、乾辣椒同新鮮香菜。沙律味道清新,帶有泰式風味,燒牛肉肉質鮮嫩多汁,配合豐富嘅蔬菜同醬汁,口感豐富!Kaboom Snacks Combo ($248)Kaboom小食拼盤絕對係一個豐富多樣嘅選擇! 拼盤有雞翼、沙爹串燒、雞尾蝦、網油春卷同薯條。每一樣都炸得酥脆,鮮嫩多汁,搭配多款醬汁更加美味,而且份量十分足夠,適合同朋友分享!Cocktail Kaboom ($138)呢款雞尾酒係Kaboom餐廳嘅招牌飲品!係用威士忌、焦糖力嘅酒、自製的印度戴爾茶同香草味嘅煉奶調製而成。味

Smoked Salmon Tartlets ($98)

Corn! Corn! Corn! ($88)

Kaboom Snacks Combo ($248)

Cocktail Kaboom ($138)
呢款雞尾酒係Kaboom餐廳嘅招牌飲品!係用威士忌、焦糖力嘅酒、自製的印度戴爾茶同香草味嘅煉奶調製而成。味道豐富,層次分明,帶嚐濃郁而香甜嘅口感。呢杯雞尾酒融合咗東南亞街頭經典風味,值得一試!

Damn Pissed Off! ($128)
呢杯雞尾酒亦非常獨特!佢嘅味道酸中帶甜,加入了伏特加、百香果泥同菠蘿汁,再加上薑味,帶嚐到清新嘅口感同微微嘅辣味。

就算室內都望到維港景色,環境好chill好舒服,由其宜家咁熱既天氣,同朋友都可以慢慢對住海景談心!
終於黎咗呢間bookmark咗好耐嘅新派泰菜兼酒吧。餐廳位於尖沙咀商廈頂層,可以望到好靚嘅維港景色,裝潢走度假風路線,非常有氣氛,岩哂收工之後約埋班friend黎chill吓。Deep Sea Tacos $138Taco脆片入面夾住嘅係滿滿嘅爽彈蝦肉、三文魚子同生菜絲,加埋個cocktail sauce,鮮味十足。Crab Bao Bao $128軟熟嘅刈包皮包住炸到脆卜卜嘅軟殼蟹同爽脆椰菜絲,特別在佢個辣辣哋嘅醬汁,非常惹味。Go Big Go KABOOM $278餐廳其中一道招牌菜烤春雞,用咗24小時醃製,雞肉入味而且烤得岩岩好,雞肉嫩滑juicy。原隻烤雞配埋其他烤蔬菜,非常豐富。Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak $358另外我哋仲叫咗石燒草飼肉眼牛扒,個人覺得medium rare就岩岩好,牛扒外面焦脆,肉中間仲帶粉紅色但唔會有好多血水流出黎。肉質超級腍嫩,肉味香濃之餘仲充滿肉汁。Damn Pissed Off! $128呢度嘅飲品造型都非常有特色,好似呢款以Vodka為基底加入熱情果糖漿、菠蘿汁同薑調配嘅coc

Deep Sea Tacos $138

Crab Bao Bao $128

Go Big Go KABOOM $278

Damn Pissed Off! $128
呢度嘅飲品造型都非常有特色,好似呢款以Vodka為基底加入熱情果糖漿、菠蘿汁同薑調配嘅cocktail,竟然係用一個微型浴缸去裝住,面頭鋪滿玫瑰花瓣,加埋前排好Hit嘅膠鴨仔,玩味十足。

Hue $78
至於唔飲酒嘅朋友都可以叫佢地嘅mocktail,冇酒精之餘賣相一樣咁吸睛,好似呢杯Hue就用咗青檸汁、西柚汁同無花果調製,飲得非常清新。

2023-08-20 89 浏览
KABOOM (尖沙咀).尖沙咀呢間KABOOM環境舒服,睇到海景超靚🥹 食物質素都好!.▪️Deep Sea Tacos▪️.脆卜卜嘅墨西哥脆片咁,入面係沙類醬加蝦,但今次好似醬汁比較少,所以失色左.▪️ Roasted Beef Salad▪️.牛肉沙律🥗有啲花生醬再加沙律菜,係幾好食嘅前菜. ▪️Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak▪️.三成熟嘅牛排🥩非常好食,配菜有青瓜🥒蕃茄仔,南瓜同薯仔,全部都好好食😋.▪️ Spanish Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti▪️.唔好以為係會食到成口黑蚊蚊嘅墨魚汁意粉,乾身但唔濃味。配上原條八爪魚🐙.▪️i just want to go home ▪️.🤣好配合收工i just want to go home🩵 充滿紫蘇葉香.📌 KABOOM (尖沙咀)尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

▪️Deep Sea Tacos▪️

▪️ Roasted Beef Salad▪️
牛肉沙律🥗有啲花生醬再加沙律菜,係幾好食嘅前菜

▪️i just want to go home ▪️
📌 KABOOM (尖沙咀)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢間 Kaboom 🍸一來地方就腳,好近🚇尖沙咀站,二來佢有無敵🌃維港景,尤其係佢嘅天台戶外🍴用餐區裝修到好似外國海邊🏝酒吧咁勁好氣氛,三來 cocktail 🍹有特色而且食物😋質素亦都唔錯,四來職員💁🏻‍♂️有善健談服務好,絕對係我嘅❤️心水酒吧餐廳之一!呢度就算係樓下嘅室內區一樣有🌃維港景,我哋揀咗坐吧枱位,可以💁🏻‍♂️欣賞 bartender 調酒🍸又可以一齊傾吓偈,☺️氣氛滿滿。用佢哋🍴餐廳名 Kaboom 命名嘅 cocktail 🧉入面有 Whiskey, Brulee Liqueur, Homemade Darjeeling Milk Tea, Condensed Milk with Vanilla Flavour,味道有少少🤏似泰式奶茶🧋,香甜美味易入口🤤。另一杯 I Just Want To Go Home 🍹入面有 Gin, Shiso Liqueur, Japanese Yuzu Juice with Cucumber Flavour,入口酸酸甜甜🥰好清新!Meat Feast Skewers 可以揀🐓雞肉或者🐖豬肉,我哋揀咗雞肉🍗,配埋佢哋自家製嘅沙嗲醬食😋又香又嫩滑

Meat Feast Skewers 可以揀🐓雞肉或者🐖豬肉,我哋揀咗雞肉🍗,配埋佢哋自家製嘅沙嗲醬食😋又香又嫩滑。

Tuna Cups 入面嘅吞拿魚🐟十分之鮮味,加上佢哋自家👍芝麻醬同埋個好香脆嘅撻皮😍餸酒一流!

🪨石燒🔥草飼 USDA Prime 肉眼牛扒🥩肉質好嫩,而且牛🐂味好濃,我哋叫 medium 煮得啱啱好。配菜有薯仔🥔、南瓜🎃同埋青瓜🥒,亦都烤得好味🤤。

🔥烤西班牙🇪🇸八爪魚腳🐙配墨魚汁🦑意粉🍝擺盤都幾靚🥰,八爪魚腳🐙十分鮮嫩😋,墨魚汁🦑意粉係比較乾身有咬口嘅嗰種🍝,配上少少🤏鹹蛋黃醬食起上嚟幾甘香。

呢度嘅💁🏻‍♂️ bartenders 都幾好傾😆,最後佢哋仲依我哋口味整咗杯餐牌📒冇嘅自家 recipe cocktail 🍸 添!

2023-08-20 293 浏览
想同朋友去間有情調又靚景既餐廳?絕對唔可以錯過尖沙咀呢間Kaboom餐廳好好view,不論outdoor定indoor都係望無敵維港景,飽覽香港五光十色既夜景,好適合同朋友黎chill翻晚dinner再飲翻杯🥂🥂建議大家預先book定枱,因為餐廳好高人氣-appetizer既Crab bao bao以台式刈包配搭炸至金黃香脆既軟殼蟹,估唔到餐廳有咁fusion既菜式另一個appetize Kaboom special prawns肉質彈牙,充滿蒜香,做下酒菜一流~-main 方面, salmon fillet皮脆肉嫩,三文魚輕輕加上檸檬汁,再配大量沙律菜,清新又唔膩。-石燒草飼牛排燒至滿滿菱形烙痕,油脂豐腴,肉身厚實,牛排肉質略帶粉紅色,咬下去非常軟熟,口感柔軟而多汁,肉味濃厚推薦大家一定要點ribeye steak✨✨😍-由於同朋友坐bar枱,望住調酒師專業又認真調酒,每杯都好似藝術品⋯⋯不經不覺就一杯接一杯⋯-Damn pissed off! 超可愛,打卡一流,以浴缸既形式呈程passion fruit+ pineapple juice ginger flavour 既vodka,

想同朋友去間有情調又靚景既餐廳?
絕對唔可以錯過尖沙咀呢間Kaboom

推薦大家一定要點ribeye steak✨✨😍

Damn pissed off! 超可愛,打卡一流,以浴缸既形式呈程passion fruit+ pineapple juice ginger flavour 既vodka,酸酸甜甜帶有微微薑味,易入口之餘味道特別又有層次

鍾意椰子香味又唔想酒味重既朋友要試堆埋Life sucks, Let’s get drunk! 味道係又fresh又清甜既rum🥰

成餐飯好好vibes,環境好舒適,cocktail好飲~下次會同朋友再來chill翻晚✨✨餐廳好好view,不論outdoor定indoor都係望無敵維港景,飽覽香港五光十色既夜景,好適合同朋友黎chill翻晚
另一個appetizer Kaboom special prawns肉質彈牙,充滿蒜香,做下酒菜一流~
推薦大家一定要點ribeye steak✨✨😍

crab  bao  bao

Kaboom  special  prawns

USDA  Prime  Ribeye  Steak

Pan  Seared  Fresh  Salmon

Life  Sucks,  let’s  get  drunk!

Damn  Pissed  Off

2023-08-08
crab  bao  bao
Kaboom  special  prawns
USDA  Prime  Ribeye  Steak
Pan  Seared  Fresh  Salmon
Damn  Pissed  Off
  • Life  Sucks
  • let’s  get  drunk!
  • Life  Sucks
  • let’s  get  drunk!
一間超靚泰國度假風餐廳🌾位於尖沙咀太子集團中心20/F當日我同朋友坐indoor window seat🌃落地大玻璃望住維港景色 室內環境裝修好靚 坐得好鬆動🤍夜晚9:30後有Snacks Menu 岩哂睇完戲想再傾多陣chill下🥂🍍𝙆𝙖𝙗𝙤𝙤𝙢 $138 “餐廳為名的Signature Cocktail”金菠蘿充滿東南亞氣息 用大吉嶺奶茶同埋Vanilla調酒有陣奶香味既Whisky 好特別 好好飲🤩🍸𝙏𝙤𝙣𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙞𝙨 𝙜𝙤𝙣𝙣𝙖 𝙗𝙚 𝙖 𝙜𝙤𝙤𝙙𝙣𝙞𝙜𝙝𝙩 $108朋友就點左呢杯 賣相好靚易入口以Vodka、接骨木花味利口酒及接骨木花味檸檬汁製成🍋🍤𝙆𝙖𝙗𝙤𝙤𝙢 𝙎𝙣𝙖𝙘𝙠𝙨 𝘾𝙤𝙢𝙗𝙤 $248小食拼盤原來都好豐富 好足料👍🏻有雞肉串燒 單骨雞翼 越式春卷 雞尾酒蝦同薯條🍟跟左千島醬 沙嗲醬同泰式辣醬我最鍾意雞尾酒蝦 雞翼同沙嗲雞肉串😚停唔到口𝙉𝙚𝙩𝙩𝙚𝙙 𝙑𝙞𝙚𝙩𝙣𝙖𝙢𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙎𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙍𝙤𝙡𝙡𝙨 $78小食拼盤裏面越式春卷好好味😋所以我地再order多碟,外層好香口好鬆脆
一間超靚泰國度假風餐廳🌾位於尖沙咀太子集團中心20/F
當日我同朋友坐indoor window seat🌃
落地大玻璃望住維港景色 室內環境裝修好靚 坐得好鬆動🤍
金菠蘿充滿東南亞氣息 用大吉嶺奶茶同埋Vanilla調酒
有陣奶香味既Whisky 好特別 好好飲🤩
朋友就點左呢杯 賣相好靚易入口
以Vodka、接骨木花味利口酒及接骨木花味檸檬汁製成🍋
Kaboom
🍤𝙆𝙖𝙗𝙤𝙤𝙢 𝙎𝙣𝙖𝙘𝙠𝙨 𝘾𝙤𝙢𝙗𝙤 $248
小食拼盤原來都好豐富 好足料👍🏻
有雞肉串燒 單骨雞翼 越式春卷 雞尾酒蝦同薯條🍟
跟左千島醬 沙嗲醬同泰式辣醬
我最鍾意雞尾酒蝦 雞翼同沙嗲雞肉串😚停唔到口
Snacks Combo
小食拼盤裏面越式春卷好好味😋
所以我地再order多碟,外層好香口好鬆脆
Netted Vietnamese Spring Rolls
2023-07-23
$300 (宵夜)
Kaboom
Snacks Combo
2023-08-18 110 浏览
未幫襯過。但剛訂了枱,餐廳發訊息來確認booking表示用餐時間2小時。但由於當晚打算長時間聚餐,故致電查詢如果兩小時後我們再點餐是否可以繼續坐,職員表示如果兩小時後繼續,需要每人再點$350食物或飲品再加一。最終跟朋友商量,決定取消訂座了。

最終跟朋友商量,決定取消訂座了。
位於太子集團中心20樓的KABOOM,相信不少緊貼潮流嘅朋友都聽過,最近相當Hit呢!木系的裝潢帶點泰國東南亞異國的風情,至於柔和的燈光加上海景的加乘,又營造了一種高級感。 餐廳樓高兩層, 20樓是室內座位,甫進餐廳, 視線立即落在繽紛熱情的酒吧枱,若是坐近窗邊,透過落地玻璃飽覽海景。樓上則是Rooftop位置,好chill !好開陽!今次我們選擇坐在酒吧枱,bartender @ 是尼泊爾人,熱情請了我們喝了不少shot 🤫🤭 調酒技術高超,態度好好,好好傾!體驗100分。△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ 🔹◉𝔻𝕒𝕞𝕟 ℙ𝕚𝕤𝕤𝕖𝕕 𝕆𝕗𝕗! $𝟙𝟚𝟠.𝟘玫瑰花瓣浴仲有一隻黃色鴨鴨~🐤餐廳頗signature 的飲品!女士打卡必點~!用上伏特加、百香果泥🫧、帶有薑味的菠蘿汁!賣相100分,酒味不太濃郁,比較似在喝果汁!for女士都易入口,味道微酸!🔹◉𝕎𝕠𝕙𝕠𝕠, 𝕎𝕙𝕒𝕥 𝔸 𝔻𝕒𝕪! $𝟙𝟚𝟠.𝟘用藤籃裝住杯子,特別有熱帶風情~入面有龍舌蘭+芒果泥+金桔汁,帶有奇異果風味!🔹◉𝕂𝔸𝔹𝕆𝕆𝕄 𝕊𝕙𝕒𝕣𝕚𝕟𝕘 ℙ𝕝𝕒𝕥𝕥𝕖𝕣 $𝟚𝟜𝟠.𝟘(𝔽𝕠𝕣

🔹◉𝔻𝕒𝕞𝕟 ℙ𝕚𝕤𝕤𝕖𝕕 𝕆𝕗𝕗! $𝟙𝟚𝟠.𝟘

🔹◉𝕎𝕠𝕙𝕠𝕠, 𝕎𝕙𝕒𝕥 𝔸 𝔻𝕒𝕪! $𝟙𝟚𝟠.𝟘

🔹◉𝕂𝔸𝔹𝕆𝕆𝕄 𝕊𝕙𝕒𝕣𝕚𝕟𝕘 ℙ𝕝𝕒𝕥𝕥𝕖𝕣 $𝟚𝟜𝟠.𝟘(𝔽𝕠𝕣 𝟚-𝟛 𝕡𝕖𝕣𝕤𝕠𝕟𝕤)
開心share 必點!大大份的小食拼盤足夠2-3個人享用。小食超多款:有惹味沙爹雞肉串燒、炸物則有炸單骨雞翼、炸米紙
春卷、薯條、凍蝦,炸得乾身但不油膩,同時保持肉感!蝦肉爽口彈牙!佐酒的極佳享受!

至於拼盤內共三款醬汁,分別是沙嗲醬、泰式辣醬、千島醬,令小食錦上添花。

🔹◉𝔻𝕖𝕖𝕡 𝕊𝕖𝕒 𝕋𝕒𝕔𝕠𝕤 $𝟙𝟛𝟠.𝟘
一客三件,內餡是雞尾酒蝦 ,鮮味彈牙,Tacos則薄脆猶如薯片一樣,加上少許三文魚籽,鮮香無比。

🔹◉𝕊𝕥𝕠𝕟𝕖-𝕘𝕣𝕚𝕝𝕝𝕖𝕕 𝔾𝕣𝕒𝕤𝕤-𝕗𝕖𝕕 𝕌𝕊𝔻𝔸 ℙ𝕣𝕚𝕞𝕖 ℝ𝕚𝕓𝕖𝕪𝕖 𝕊𝕥𝕖𝕒𝕜 𝕄𝕖𝕕𝕚𝕦𝕞 $𝟛𝟝𝟠.𝟘
石燒美國肋眼牛排🥩有不少人推介呢!果然油脂豐富,肉味濃郁,五成熟,口感夠軟腍 !跟排房的牛排比的話,絕對是有過之無不及,底下的烤蔬菜解膩!

🔹◉𝕊𝕡𝕒𝕟𝕚𝕤𝕙 𝕆𝕔𝕥𝕠𝕡𝕦𝕤 𝕃𝕖𝕘 𝕊𝕢𝕦𝕚𝕕 𝕀𝕟𝕜 𝕊𝕡𝕒𝕘𝕙𝕖𝕥𝕥𝕚 $𝟚𝟝𝟠.𝟘
宛如藝術品一樣的墨汁意粉!再一次令人瘋狂打卡📷調味夠惹味,八爪魚好大條夠震撼呢!口感彈牙易嚼~
2023-08-17 113 浏览
是日冇找素,搵左間chill d 既餐廳,黃昏光線非常舒服😌 仲要early dinner冇乜客好似包場咁🤭食完上左天台睇,天台d座位仲有帳幕添,唔怕曬,老公話好似蒙古包好得意,下次可以試吓坐天台位。Deep Sea Tacos $138(Cocktail shrimps, iceberg lettuce, cocktail sauce, salmon roe combined with marie rose dressing) 材料爆滿taco,呢個appertiser好抵食!菜絲鋪底,蝦好爽冇雪藏味。沙律醬少少酸好開胃。仲有三文魚子在面增加口感👍🏻taco 甜甜地脆脆地同d材料好夾。KABOOM Special Prawns $118(KABOOM style typhoon shelter prawns)避風塘炒蝦球,唔太辣,超野味,d配料炸得太香脆,忍唔住食咗好多🤭Pan Seared Fresh Salmon Fillet $238驚喜配菜超多元化!今日吃肉無諗過可以食到咁多菜!有南瓜、秋葵、番茄、沙律菜、baby chard,大滿足呀🤩三文魚皮煎得好脆👍🏻Stone-gri

Deep Sea Tacos $138

KABOOM Special Prawns $118

Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak (Medium )$358
識食一定食草飼牛。而家買餸都會避開穀飼牛。medium處理得啱啱好。配菜和三文魚的不大相同,有grilled 翠肉瓜和薯仔粒。

cocktail d 名改得好棧鬼,menu都會寫明有乜材料。
Wohoo, What A Day! $108
(Tequila, Mango Purée, Calamansi Juice with Kiwi Flavour) 用左竹籮裝住杯酒,presentation好特別。酸酸地酒味輕但已經夠令我微葷

Tonight Is Gonna Be A Good Night! $108
(Vodka, Prosecco, Elderflower Liqueur, Lemon Juice with Elderflower Flavour) 呢杯超靚,由杯身到花都擺得好靚。
  • Deep Sea Tacos
🌟一路已經book mark左呢間餐廳好耐,今次終於訂到位食到🌟入到去個體驗真係冇令到我失望🌟餐廳位於太子集團20樓,一入到去有兩面開陽嘅落地大玻璃,可以睇到維港嘅景色🌟餐廳主題係度假風,枱與枱之間空間感好足夠,裝修都好chill, 未食嘢已經可以瘋狂打卡,超興奮🍹Kaboom ($118)-呢到既cocktail 係必點-上枱已經好靚,東南亞渡假風滿滿,打卡一流- 用左whiskey, 甜酒,自家製大吉嶺奶茶調製,上面放左厚厚既煉奶雲尼拿cream -一飲落口,好有異國風情調味,whiskey 既麥芽香同大吉嶺奶茶既清淡果香融合得好好-一杯好高質既奶酒cocktail🥃Damn Pissed off ($ 108) - 見到玩味十足既cocktail 名,於是點左黎試下-上枱係好Q 既連浴缸泡泡,加埋隻黃色鴨仔🐥-用左vodka, 熱情果蓉,菠蘿汁同埋薑汁調製而成-飲落口,係好清新既熱帶風, vodka 加左熱情果同菠蘿汁,唔會太強烈嗆口,清爽又易入口-真係必點❗️❗🍍KABOOM Sharing Platter ($248)-份量好大需要兩至三個我人,一齊share-有雞肉串燒,網紙

🌟入到去個體驗真係冇令到我失望

🍹Kaboom ($118)

-呢到既cocktail 係必點

-上枱已經好靚,東南亞渡假風滿滿,打卡一流

-一杯好高質既奶酒cocktail

🥃Damn Pissed off ($ 108)

- 見到玩味十足既cocktail 名,於是點左黎試下

-上枱係好Q 既連浴缸泡泡,加埋隻黃色鴨仔🐥

-用左vodka, 熱情果蓉,菠蘿汁同埋薑汁調製而成

-真係必點❗️❗

-份量好大需要兩至三個我人,一齊share

-有雞肉串燒,網紙春卷,炸單骨雞翼,薯條同埋香檳蝦球

-每樣調味都好夠,配酒一流

-推薦雞肉串,炭烤過嘅雞肉串,仲保持肉汁鮮嫩,配埋特調嘅沙嗲醬汁,1秒鐘帶左我返咗去泰國

-其他炸物都好出色,即叫即炸,熱辣辣咁上台,香脆可口

🌮Deep sea Tacos ($138)

- 另一樣必點❗️❗️❗️

- 上枱有三大件Tacos, CP 值好高

- 滿到就瀉既cocktail 醬大蝦,加埋三文魚子,口感好好

-加埋焗到香脆,小麥味重既taco shell,同清爽生菜,完美配搭

🐟Pan Seared Fresh Salmon Fillet ($238)

-擺盤好用心

-三文魚有厚度,煎完嘅熟度啱啱好,嫩滑

-有好多蔬菜,健康

🥩Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak ($358)

-好大塊牛排,石燒完有炭燒味

-叫左medium, 係完美既粉紅色

-本身已經有海鹽調味,亦都可以加肉汁,換口味

-配菜有烤薯仔粒,南瓜同蕃茄仔