2019-06-23 137 浏览
同朋友係銅鑼灣食完lunch之後都不約而同地好想食pancake,即刻醒起flippers係銅鑼灣開左好耐都無去食過,所以即刻去試!!雖然都要排半個鐘隊先食到,但食完都覺得係物有所值啊😝綠茶紅豆班戟($119)依款甜品真係好岩打卡影相,充滿空氣感🥰第一啖咬落去真係好驚喜,蛋香味好重,而且真係好軟好滑,上面凍凍既綠茶味雪糕配暖烘烘既梳乎厘一冷一熱感覺好滿足,綠茶味道甘香好好食啊!榛子朱古力焦糖香蕉班戟($119)朱古力同香蕉真係最好既配搭,榛子味道香濃,配埋焦糖脆脆同埋口感軟棉既梳乎厘真係好治癒啊!不過榛子醬略嫌不夠多,如果再多d榛子醬就好😋😋
綠茶紅豆班戟($119)
榛子朱古力焦糖香蕉班戟($119)
2019-06-16
2019-06-21 279 浏览
Flipper’s在港開業近兩年,沒料到吃班戟的熱潮依舊未退,午餐時段等了45分鐘才能入座。.士多啤梨藍莓香蕉班戟($119)梳乎厘班戟咬落鬆軟,雞蛋味濃郁,忌廉香甜清新。份量十分多,最好有兩三個朋友一齊分,否則會很「漏」。士多啤梨不太甜。.三文魚牛油果班戟($129)班戟結實,十分飽肚。牛油果不夠軟,配菜不多,算清淡,比較齋。整體很普通,不用試。.如果來光顧,還是吃甜品更有保障。另外兩個人的話,要兩個主菜很難吃得完。冷氣太涼,有時滴水。
士多啤梨藍莓香蕉班戟($119)
士多啤梨藍莓香蕉班戟

三文魚牛油果班戟($129)
三文魚牛油果班戟

2019-04-14
午餐
2019-06-20 136 浏览
話說呢排真係無咩mood 食嘢 個人無力感好重個人好壓抑 呢個時候更加要食多啲嘢-上兩個星期食同朋友嚟咗Flilppers 食pancake, 原因係佢係日本無食到,所以想去。叫咗一杯芒果熱情果特飲,一個芒果pancake同一個原味嘅pancake. 先講pancake, 原味嘅味道同之前差唔多,但質感就差左,食食吓會見到有啲皮係煎得過熟,有啲皺皮。芒果味嘅pancake, 個啲芒果算幾好食,但pancake 上有杏仁味,唔知係咪灑左啲杏仁霜上去,鍾意食杏仁嘅人應該覺得ok, 但唔鍾意食嘅朋友,就會覺得好失望了,我企中間,所以有無都無乜所謂,同埋其實食食下都幾夾吖同啲cream. 我就覺得ok 既但係就無之前覺得咁好食。個芒果熱情果沙冰,睇圖好靚,點知。。。真係為咗個圖而飲衰會失望喇,唔係話唔好飲,但無乜特別,普普通通咁啦。
話說呢排真係無咩mood 食嘢 個人無力感好重
個人好壓抑 呢個時候更加要食多啲嘢

2019-06-19 104 浏览
平時都幾多人排隊,晚飯時間嚟就唔需要排隊,可以直入。因為無食晚餐,所以一人一碟再開心些牙,咁就試到幾隻味道。不過個班戟底都係一樣嘅,只係個醬同伴碟唔同。呢個班戟比其他貴,因為係鮮芒果,仲有個雪葩。芒果唔酸同埋個雪葩都幾好味。而班戟蛋味都幾香。同一時間另外兩個都齊齊到,另外呢個係綠茶紅豆味,紅豆蓉甜度同口感都唔錯,綠茶味都香,不過個堆忌廉就充滿著杏仁味,我真係接受唔到囉!榛子香蕉巧克力,最穩陣嘅一個味道,不過三個人食到第三碟,就真係好滿足嘞。雖然食班戟好似食風咁唔實在,但如果飯後就唔建議一人一碟嘞!
平時都幾多人排隊,晚飯時間嚟就唔需要排隊,可以直入。

2019-06-14 97 浏览
Too slow. Ordered their signature pancake set and waited for more than half an hour before it’s served. Long queue in busy hours but not worth the waiting time.The food is ok but blatant and lukewarm, and undercooked when served in a rush after chasing. Don’t recommend it

Don’t recommend it
2019-06-13 238 浏览
我哋一班少婦,難得今日喺銅鑼灣附近開會,放12:00,我哋9秒九沖去flippers嗰度排隊!!去到淨係等一張枱就入得啦,基本上好似唔駛等咁! 不過佢就唔似又一城果一間咁方便,因為呢度主食同埋甜品係要分開唔同地方買,但呢一度嘅pancake種類係會多好多,還有一啲期間限定嘅味都系得呢一間有! 我哋實在太肚餓啦! 我哋叫咗Pizza啦沙律啦同埋我哋嘅主菜🥳pancake,我哋四個人叫咗兩款pancake,綠茶紅豆同埋士多啤梨pancake! 主食就麻麻哋所以唔想喺度多講! 首先呢個pancake個蛋香味真係好正,而且好鬆軟,所以無論配士多啤梨定係綠茶紅豆都好夾! 食到我哋個個都舔舔脷!我仲叫咗個綠茶沙冰,佢個綠茶味好濃郁,不過飲飲下有啲飽肚! Overall 超級正如果唔駛等嘅話😂

主食就麻麻哋所以唔想喺度多講!

我仲叫咗個綠茶沙冰,佢個綠茶味好濃郁,不過飲飲下有啲飽肚!

Overall 超級正如果唔駛等嘅話😂
2019-06-12 96 浏览
Flippers開咗咁耐我喺日本同香港加加埋埋都試咗幾次呢次叫咗佢哋嘅原味pancake我個人最鍾意食原味嘅因為食得出佢最原始嘅味道蛋香味濃 識落嘅空氣咁啱啱好 好fluffy就算食飽飯再嚟食 都唔會覺得好飽 係一個唔錯嘅甜品選擇
Flippers開咗咁耐我喺日本同香港加加埋埋都試咗幾次
呢次叫咗佢哋嘅原味pancake
我個人最鍾意食原味嘅
因為食得出佢最原始嘅味道
蛋香味濃 識落嘅空氣咁啱啱好 好fluffy
就算食飽飯再嚟食 都唔會覺得好飽 係一個唔錯嘅甜品選擇
次次經過都見到好多人今日六點幾經過見到人唔多四五個,所以就決定排隊試試。最後都排左半個鐘入座後諗好食邊款就自己出去買,等十五分鐘左右就有我地兩個人叫左一個士多啤梨藍莓香蕉班戟,一個原味班戟個班戟都真係幾好味,蛋味濃,空氣感都幾好不過有埋士多啤梨醬應該仲正原味班戟就只係少左d水果,所以冇影到兩個人如果唔太餓,當甜品既話就一碟都夠我地一人一碟有d太飽不過好滿足整體黎講都值得排既班戟質素高,價錢又唔算太貴
次次經過都見到好多人
今日六點幾經過見到人唔多
四五個,所以就決定排隊試試。最後都排左半個鐘
入座後諗好食邊款就自己出去買,等十五分鐘左右就有

我地兩個人叫左一個士多啤梨藍莓香蕉班戟,一個原味班戟

士多啤梨藍莓香蕉班戟

個班戟都真係幾好味,蛋味濃,空氣感都幾好
不過有埋士多啤梨醬應該仲正

原味班戟就只係少左d水果,所以冇影到

兩個人如果唔太餓,當甜品既話就一碟都夠
我地一人一碟有d太飽
不過好滿足

整體黎講都值得排既
班戟質素高,價錢又唔算太貴
  • 原味Pancake
2019-06-06 144 浏览
一陣子 突然間好流行日式空氣感的梳乎厘pancake 窮妹無得親身到日本 朝聖下 一試到底但可以去左希慎 香港食空氣感pancake 算首選地方試下 我點左草莓🍓味 同 綠茶紅豆味 同埋野飲草莓 算新鮮 但吾算甜 所以無驚喜綠茶cream 好食 吾算濃 有淡淡綠茶味 紅豆好甜軟 好好食 重點來來 究竟空氣pancake 如何第一次食 覺得好新奇 一入口 溶化於口中 無諗過 可以禁軟綿 咬多幾下 有蛋香 好好食呀 會不斷加埋配料 放進口內 好快 就ko 左一碟但你又覺得好似 無咩食過野 禁 原來 空氣感 就是這樣 .......一句 我鐘意
一陣子 突然間好流行日式空氣感的梳乎厘pancake

原來 空氣感 就是這樣 .......一句 我鐘意

草莓味
綠茶味🍵
草莓味
初嘗日本奇蹟的舒芙蕾🥞由開業至今 每次經過去只見長長人龍 令我卻步! Happy friday, 七點食完正餐立即衝過去 排左15mins 入得☺️ *每人限點一款餐品 先付款後上菜,限時90分鐘 不過其實又無吹人走😂.1️⃣Chocolate Mocha Fippe🍫朱古力咖啡沙冰兩個人食不哂兩個舒芙蕾 可以考慮叫一杯餘飲品,價錢都相宜 $22-50杯。 這杯沙冰咖啡味香濃 朱古力份量適中 咖啡係主角,甜度剛好 質地係沙冰和smoothie 中間 👍🏻.2️⃣士多啤梨藍莓舒芙蕾 🍓🍌無論賣相定味道 都比其他口味更出色😍 上枱舒芙蕾仲好有彈性 一個鐘後最後一塊都依然好鬆軟!相信同質感有關 💫入口鬆軟 有空氣感,但不至於即刻溶化那種 依舊可以食到有點海綿蛋糕的質地 然後才慢慢溶化 😋 味道相對甜少許 但甜品嘛無所謂啦! 再來要大讚士多啤梨 🍓超大粒😱 清甜爽口 後勁有香味留係口腔😭———————————————📍Hysan Place,6/F💰$70 /位
初嘗日本奇蹟的舒芙蕾🥞

💰$70 /位
2019-06-01
  • 士多啤梨藍莓香蕉班戟
2019-06-01 179 浏览
星期六晚同朋友食完飯,梗係要食埋甜品啦🥰我地都好鍾意食pancake,就決定黎呢間Flipper’s 食Soufflé Pancake! 黎到見到有大概10個人排緊隊,我地排左30分鐘,終於有得入去啦!店員招呼我地坐低,同我地講要自己去counter度落order💁🏻‍♀️熱cappuccino拉花非常精緻主角黎啦! 又肥又fluffy既pancake真係好治癒呀😍 我地幾個叫左3款,原味,香蕉榛子朱古力🍌🍫,同士多啤梨🍓試過3款之後,大家一致認同係原味最好味♥️
星期六晚同朋友食完飯,梗係要食埋甜品啦🥰

熱cappuccino拉花非常精緻

試過3款之後,大家一致認同係原味最好味♥️
2019-06-01
  • 原味Pancake
2019-06-01 135 浏览
約閨蜜們行街,重點不在於行街shopping,而係在於吹水,喺銅鑼灣行咗一陣就決定去食下午茶,下午3點幾左右到,等咗40分鐘左右先入得,不過同閨蜜吹住水咁排隊,時間其實好得好快~ 一行4人,叫咗3份pancake: 原味班戟、士多啤梨藍莓香蕉班戟 同埋榛子朱古力焦糖香蕉班戟一上枱,勁香蛋味,影咗幾張相就急不及待起動喇!一開始要試完全唔沾cream/ 醬既pancake,香蛋味之餘又唔太甜,勁fluffy!之後每個味都試下,同閨蜜們出街就有呢個好處,可以試多幾個口味!我個人最鍾意榛子朱古力焦糖香蕉班戟 榛子cream 既味勁香,焦糖既脆同香蕉既軟好夾~最後發覺一行人黎可以唔叫原味,因為個pancake底大家都一樣,只係上面既配料同cream 唔同,如果叫埋綠茶紅豆班戟就perfect喇! 唯有留待下次再食啦~

一上枱,勁香蛋味,影咗幾張相就急不及待起動喇!

我個人最鍾意榛子朱古力焦糖香蕉班戟
榛子cream 既味勁香,焦糖既脆同香蕉既軟好夾~

2019-05-18
  • 榛子朱古力焦糖香蕉班戟
2019-05-31 123 浏览
之前已經想食呢間好耐,但一直都好多人排隊,而我又唔係好鍾意排隊嘅人,所以一直都未試。今日咁岩同朋友經過見到唔係好多人即刻去咗試,大概等左10分鐘度就可以入去佢每個人最低消費一樣野,我哋食完午餐仲有少少飽,所以就淨係叫咗一杯嘢飲同一個pancake。首先,杯香芒熱情果沙冰佢黎嘅時候同Menu嗰張圖真係一模一樣,我覺得幾好飲幾消暑。之後再等多陣就嚟咗個榛子朱古力焦糖香蕉pancake。我覺得佢真係超級好味,終於明點解平時一直都仲係咁多人排隊。下次會去試埋其他味
下次會去試埋其他味
  • 榛子朱古力焦糖香蕉班戟
2019-05-30 156 浏览
Flipper’s出名食梳乎厘就係人都知㗎啦🤟🏻但係見條隊好長又唔想排咁點算?唔怕 有迷你版😎迷你版嘅梳乎厘有四隻味,有朱古力🍫、檸檬🍋、綠茶🍵同原味。我就食左檸檬同綠茶味,佢係酥皮做面梳乎厘做夾心。咬落香脆而且仲同坐低食嘅梳乎厘一樣!!!只不過無迷你版。如果唔想排隊又想食下flipper’s梳乎厘,迷你版真係不二之選😙😙😙😙😙😙又唔洗排長龍tim👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Flipper’s出名食梳乎厘就係人都知㗎啦🤟🏻
但係見條隊好長又唔想排咁點算?唔怕 有迷你版😎
2019-05-06
2019-05-29 102 浏览
🥞期間限定🥭芒果班戟$139有一定要試一試雖然的確比日本貴好多🤩🤩但👧🏻相信無阻🥞控的心再伴上芒果雪葩🥭🥭🥭最佳拍檔每次食都覺得超治癒❤️❤️就是喜歡食空氣感的感覺
🥞期間限定🥭芒果班戟$139

有[期間限定]一定要試一試