2019-06-01 135 浏览
約閨蜜們行街,重點不在於行街shopping,而係在於吹水,喺銅鑼灣行咗一陣就決定去食下午茶,下午3點幾左右到,等咗40分鐘左右先入得,不過同閨蜜吹住水咁排隊,時間其實好得好快~ 一行4人,叫咗3份pancake: 原味班戟、士多啤梨藍莓香蕉班戟 同埋榛子朱古力焦糖香蕉班戟一上枱,勁香蛋味,影咗幾張相就急不及待起動喇!一開始要試完全唔沾cream/ 醬既pancake,香蛋味之餘又唔太甜,勁fluffy!之後每個味都試下,同閨蜜們出街就有呢個好處,可以試多幾個口味!我個人最鍾意榛子朱古力焦糖香蕉班戟 榛子cream 既味勁香,焦糖既脆同香蕉既軟好夾~最後發覺一行人黎可以唔叫原味,因為個pancake底大家都一樣,只係上面既配料同cream 唔同,如果叫埋綠茶紅豆班戟就perfect喇! 唯有留待下次再食啦~

一上枱,勁香蛋味,影咗幾張相就急不及待起動喇!

我個人最鍾意榛子朱古力焦糖香蕉班戟
榛子cream 既味勁香,焦糖既脆同香蕉既軟好夾~

2019-05-18