Deep Sea Business set (2 persons) HKD768This set is excellent. In addition to the soup salad and non-alcoholic drinks, there are also buried oyster.2 Soup of the dayIt is a Japanese soup with truffle mushroom soup. It has a strong truffle flavour and is hot enough to release the aroma and make it more attractive.2 Mixed Vegetable SaladMixed vegetable salad, normal standard, fresh salad dishes, appetizing sauceMini Sashimi PlatterThere are salmon, scallops, sweet shrimp, etc. There are two pieces

2 Soup of the day

2 Mixed Vegetable Salad

Mini Sashimi Platter
There are salmon, scallops, sweet shrimp, etc. There are two pieces of each type, all of which are fresh

4 Fresh Oysters (Japanese West African wild)
The two types of seawater are lighter in taste, heavier in sweetness and more refreshing. Japanese oysters will have their own special sauce, not bad

Pan-fried Crispy Foie Gras Toast
There is a thick slice of foie gras, rich in flavour and full of oil

American Angus rib eye
Then there is the American Angus rib eye, it tastes so good, the beef is not tough at all, so fragrant and tallow .In addition, I want to say that the crispy garlic slices sprinkled on the beef sandwich are delicious. The fries and Fried mushrooms are super delicious.

Deep Sea Seafood Ramen
Eat more raw cold wild ramen noodles to warm the stomach, crab sticks, egg, and prawns with shrimp paste. The entrance is sweet and refreshing. The taste of ramen noodles is smoky and tough. The soup base is a little like black garlic pork bone soup.

Desserts
We also additional ordered 2 desserts, including Grapefruit Sorbet and Caramel Pudding Cake, which are excellent ending in the great meal.

I absolutely recommend all of my friends to have this excellent and nice meal.
2022-11-10 32 浏览
🍴深海商務套餐 (2人) HKD768呢個set非常抵食 有餐湯沙律同無酒精飲品之外 仲有埋生蠔小食🙈🦪迷我刺身拼盤有三文魚 帶子 甜蝦等等 每款有兩件 都幾新鮮🙈🦪生蠔4隻 (日本 西非野)兩款海水味比較淡 甜味較重 比較爽口🥰日本蠔會有特有嘅醬汁 唔錯😚🦪煎脆皮鵝肝多士有一粒厚切嘅鵝肝 味道濃郁 油脂感滿滿🙌🏻🦪澳洲草飼羊架3件3件羊架無太多嘅調味 羊羶味都唔重 而且無咩肥肉 肉質比較紮實☺️伴碟嘅薯條炸得岩岩好 外脆內軟咁嘅質感🍟🦪深海海鮮拉麵食左咁多生冷野有拉麵暖暖胃🍜有蟹柳 唐心蛋 仲有有蝦膏嘅大蝦 入口鮮甜爽口🍤拉麵口感煙韌 湯底有少少似黑蒜豬骨湯 偏濃味😛🍴愛爾蘭 法國 生蠔 HKD60/1中意食蠔嘅我地另外仲叫左其他兩款 呢兩款海水味就會重返少少啦 愛爾蘭生蠔大隻飽滿啲🇮🇪法國生蠔鹹鮮嘅爽口啲😝

🍴深海商務套餐 (2人) HKD768

🦪迷我刺身拼盤
有三文魚 帶子 甜蝦等等 每款有兩件 都幾新鮮🙈

🦪生蠔4隻 (日本 西非野)

🦪煎脆皮鵝肝多士
有一粒厚切嘅鵝肝 味道濃郁 油脂感滿滿🙌🏻

🦪澳洲草飼羊架3件

🦪深海海鮮拉麵

🍴愛爾蘭 法國 生蠔 HKD60/1

2022-11-02 72 浏览
山林道好多好嘢食😋,呢間餐廳店如其名,蠔同埋牛扒都好好味👍🏻👍🏻我哋叫咗個「深海精選套餐」($438)是日餐湯係松露蘑菇湯,勁香松露味,又夠熱,將香氣散出嚟更吸引雜菜沙律,正常水準,沙律菜新鮮,醬汁開胃🥗餐飲係Deep Sea石榴特飲,唔會過甜,夠氣,都可以👍🏻首先上咗2隻蠔,細隻啲嘅係日本蠔,店員話落咗酸汁調味,望落好細,不過其實佢個蠔殼唔淺,所以都有肉食的👍🏻;大隻嘅係美國蠔,啖啖肉😍😍,兩隻蠔都好有鮮味,有淡淡海水味牛油煎大蝦2隻,好彈牙,好香牛油味,同埋係有蝦膏的😝😝然後係美國安格斯肉眼,好好味呀,牛肉一啲都唔韌,好香牛味同牛脂香🤤另外想講牛肉夾埋灑上去嘅脆脆蒜片食好正😍伴碟嘅薯條同炒蘑菇都好好味👍🏻👍🏻最後我哋另外叫咗個蒜蓉青醬雞肉意粉,同平時食開嘅青醬意粉有少少唔同,呢款係有少少酸味,唔知係咪同油浸蕃茄一齊煮嘅緣故🤔,但係個意粉係好食嘅

我哋叫咗個「深海精選套餐」($438)

松露蘑菇湯
雜菜沙律,正常水準,沙律菜新鮮,醬汁開胃🥗
雜菜沙律

餐飲係Deep Sea石榴特飲,唔會過甜,夠氣,都可以👍🏻
石榴特飲

牛油煎大蝦2隻,好彈牙,好香牛油味,同埋係有蝦膏的😝😝
牛油煎大蝦
牛油煎大蝦

美國安格斯肉眼

蒜蓉青醬雞肉意粉
蒜蓉青醬雞肉意粉
2022-11-01 19 浏览
尖沙咀山林道多餐廳又多選擇,朋友介紹咗一間食生蠔話左無得輸,今晚我就帶老婆去去試下。入到餐廳,有點像酒吧的氣氛,食物除咗生蠔之外,多以日式料理為主👍🏻,先來杯石榴梳打濕濕口先,生蠔揀左日本赤穗水試下先,雖然細細隻,但好厚肉好肥美😆,再揀左愛爾蘭果款試試,嘩!好甜👏🏻,好新鮮!老婆愛不釋手,所以唔洗講,再encore🤣。再來三文魚腩刺身,新鮮腩肥美👍🏻。脆炸芝麻雞翼香口脆卜卜。燒牛舌心,厚切得黎食落有質感🤟🏻。再來蒜香安格斯牛薄燒,包住香蔥食,牛味重加上香蔥香口😋。最後來個深海海鮮拉麵結尾,滿載而歸😊。回家途中,老婆已經問我幾時再來食生蠔🤣🤣。
  • 愛爾蘭Dooriel  N0  生蠔
  • 日本赤穗水晶  生蠔
  • 安格斯牛肉薄燒
要食靚嘢 😋,就搵樓上餐廳 ,因為樓上 鋪畀街舖租金平 ,多啲資源放在食材上, 顧客自然可以食到平靚正嘅食物, 加上廚師嘅精湛技術, 美食享受自然就更上一層樓。💥💥今日就親身求證, 果然可以食到最高級嘅食材 ,價錢又平過街鋪好多, deep Sea Oyster & Steak 要改名為 high class Oyster & Steak。👍抱住一試的態度, 只點了一個一人海鮮 套餐 ,和一個青醬雞肉意粉 。一人套餐 四百幾蚊, 超豐富 ,有沙律 🥬,三文魚麵豉湯🐟, 兩隻新鮮生蠔 🦪,兩隻牛油煎大蝦 🦐,一份煎安格斯牛扒🥩 ,仲有一個飲品☕️。 生蠔出奇地新鮮, 一隻美國大蠔 ,一隻日本小蠔 ,各有所長 ,鮮味無比 ,加上廚師特製醬汁, 簡直係人間極品。 兩隻超大海蝦, 用牛油煎香 ,除殼 ,半熟上碟 ,鮮甜爽口 ,有刺身嘅嫩滑 又有焦香嘅鮮美蝦肉。安格斯牛扒更是出色 ,用的是頂級牛扒, 稍加調味 ,煎香 ,切件 ,上枱。 伴碟有雜菌 ,鮮炸薯條 ,仲有一支綠色嘅迷迭香 。鮮香嘅牛肉 帶少少脂肪 ,令肉質更加鮮美 ,口感更加嫩滑, 整塊牛扒完全冇筋, 啖啖肉香, 餘韻回甘, 牛扒的鮮味

安格斯牛扒更是出色 ,用的是頂級牛扒, 稍加調味 ,煎香 ,切件 ,上枱。 伴碟有雜菌 ,鮮炸薯條 ,仲有一支綠色嘅迷迭香 。鮮香嘅牛肉 帶少少脂肪 ,令肉質更加鮮美 ,口感更加嫩滑, 整塊牛扒完全冇筋, 啖啖肉香, 餘韻回甘, 牛扒的鮮味令人留戀忘懷。

青醬雞肉意粉也是佳作, 用羅勒葉做的青醬, 帶出雞肉的鮮味 ,令意粉更香 更煙韌。

超高級又美味嘅海鮮牛扒餐, 由一杯 香濃嘅陳皮普洱茶帶到尾聲。💯
  • 美國安格斯肉眼
  • 三文魚味噌湯
2022-10-30 22 浏览
上網睇左依間comment幾好,又有蠔食,打電話黎book定位同朋友慶生🙂揀黎揀去最尾都係揀左二人餐,貪佢有蠔又有扒食😋先來每人一份新鮮沙律菜同埋周打魚湯,足料質感濃稠👍🏻生蠔拼盤生蠔最緊要新鮮,愛爾蘭蠔肥美肉厚,帶淡淡海水味,日本蠔清爽鮮甜,唔夠喉決左叫多兩隻法國蠔,個人黎講最中意,因為重蠔味又creamy,而且帶淡淡海水味😋迷你刺身拼盤都有4款刺身,全部都好新鮮。鵝肝多士邪惡既鵝油,入口即化口感,正😋美國安格斯肉眼餐廳名都主打oyster and steak,預左佢會有一定水準,牛扒表面焦香,肉質好軟嫩,煎得岩岩好👍🏻深海海鮮拉麵湯底同拉麵都正常不過不失,重點落在隻虎蝦同埋大蟹棒身上,虎蝦煎得香口感彈牙,蟹棒雖然係仿蟹但係粗身啖啖肉,食落有滿足感。仲有兩杯飲品,依個餐cp值幾高,可以再回頭👍🏻

揀黎揀去最尾都係揀左二人餐,貪佢有蠔又有扒食😋

先來每人一份新鮮沙律菜同埋周打魚湯,足料質感濃稠👍🏻

生蠔拼盤

迷你刺身拼盤
都有4款刺身,全部都好新鮮。

鵝肝多士
邪惡既鵝油,入口即化口感,正😋

美國安格斯肉眼

深海海鮮拉麵

仲有兩杯飲品,依個餐cp值幾高,可以再回頭👍🏻
2022-10-30 24 浏览
佐敦山林道行向尖東方向,沿途有各種菜式餐廳,火鍋,西餐,日式Cafe,韓國菜等等應有盡有。行到將近街尾,有幢商業大廈,黎到 deep sea oyster and steak, 餐廳二歐陸式設計為主,餐枱有八至10張,感覺幾寬躺。黑板上有是日精選生蠔,order日本赤穗水晶同埋愛爾蘭N0,水晶生蠔入口好脆口同fresh,size 相對¼手掌咁大。愛爾蘭生蠔差不多有半隻手掌嘅size,重海水味同蠔嘅Iron 味。Menu有刺身,串燒,牛小排厚薄燒。三文魚刺身好厚切,串燒牛舌燒得夠香口,因為夠厚食落好有質感。西京比目魚用麵豉醃幾入味。豬骨拉麵湯底濃,配料有蝦,蟹柳同糖心蛋。
2022-10-29 22 浏览
Deep Sea Oyster & Steak (尖沙咀) 📍地址: 尖沙咀山林道38號銀座38 13樓A號舖=================🐟三文魚刺身 $785片非常厚切,非常肥美🧈牛油煎帶子 $98帶子肉質彈牙😋松露蟹膏意粉 $108呢個真係好好食,每條意粉都沾有蟹肉同松露汁!真係好足料!一人餐 $438- 三文魚味噌濃湯入面有三交魚肉同白蘿蔔等材料,比普通味噌湯多咗一種清甜海鮮味😍- 什菜沙律佢用嘅係泰式醬,酸酸甜甜,非常開胃!- 生蠔2隻有日本蠔同美國蠔各一隻,覺得美國蠔更出色🦪又大又肥美!- 牛油煎大蝦2隻蝦已經去咗殼,煎出黎肉質結實,未食已經好香!- 美國安格斯肉眼揀咗7成熟,覺得牛味幾出,油脂同牛肉比例幾好!唔洗另外配醬汁已經好有蒜香味。薯條新鮮炸起,又香又脆!另外再叫左多啲蠔黎食😋🦪美國蠔 $50/pc🦪愛爾蘭蠔$60/pc
Deep Sea Oyster & Steak (尖沙咀)
📍地址: 尖沙咀山林道38號銀座38 13樓A號舖
=================
🐟三文魚刺身 $78
5片非常厚切,非常肥美

🧈牛油煎帶子 $98
帶子肉質彈牙😋

松露蟹膏意粉 $108
呢個真係好好食,每條意粉都沾有蟹肉同松露汁!真係好足料!

一人餐 $438
- 三文魚味噌濃湯

- 什菜沙律
佢用嘅係泰式醬,酸酸甜甜,非常開胃!

- 生蠔2隻
有日本蠔同美國蠔各一隻,覺得美國蠔更出色🦪又大又肥美!

- 牛油煎大蝦2隻
蝦已經去咗殼,煎出黎肉質結實,未食已經好香!

- 美國安格斯肉眼

另外再叫左多啲蠔黎食😋
🦪美國蠔 $50/pc
🦪愛爾蘭蠔$60/pc
2022-10-29 18 浏览
今日好想食蠔,於是朋友就帶咗我黎依間樓上舖食連個名都有oyster, 我真係期望好高!講左蠔先,店員話上面嘅四款蠔每一日可能都會有啲唔同,所以啲蠔唔會落喺正式Menu上邊,而係會寫喺個黑板仔度。最頂果一啲係最淡味,最下面嘅係最濃味。依度嘅分別係日本、美國愛爾蘭、愛爾蘭,加拿大海膽喺相入邊你會睇得出日本同埋美國嘅好相片係加咗少少調味嘅汁,以日本個隻會偏細。本身見到咁細隻嘅時候都有少少傷心同埋驚冇咁好食,點知其實佢幾厚,計番又唔算超細隻。其實睇相就見得出會一隻都好飽滿,色水好靚。其中我同朋友最鍾意嘅都係愛爾蘭嘅蠔,佢嘅鹹味同埋Creamy分別係半半,兩者皆有,又大,又鮮,真係一試難忘,遠超自助餐質素。海膽嘅份量係一格加拿大海膽,放係喺青瓜上邊上,再加埋個金箔,望落就已經好矜貴,疊起來令到個厚度更加豐富一啖落口全部都係海膽嘅鮮味肉方面我哋揀咗豬扒,豬扒上嚟嘅時候已經幫我哋切好一塊塊,再配埋一啲蔬菜同埋薯條。薯條炸得幾好食,熱辣辣不特止,外脆內軟,雖然佢望落好似唔係特別粗,但係食落都仲食到入邊嘅薯仔👍🏼👍🏼至於肉方便嚟講,食得出佢個豬應該係稍為醃過吓,雖然佢切開咗一塊塊,但入邊都仲係好Juic
今日好想食蠔,於是朋友就帶咗我黎依間樓上舖食
連個名都有oyster, 我真係期望好高!
依度嘅分別係
日本、美國
愛爾蘭、愛爾蘭,加拿大海膽

至於肉方便嚟講,食得出佢個豬應該係稍為醃過吓,雖然佢切開咗一塊塊,但入邊都仲係好Juice。一啲都唔韌,唔柴

其實我哋食嘢之前仲飲咗個蘑菇湯同埋沙律。蘑菇湯佢落咗少少黑椒,一樣係熱騰騰,少少Creamy,飲落唔會太膩
雪梨茶養生一下😝😝
2022-10-27 22 浏览
以前行過發覺依度原來都幾多食店,於是今日就黎探下店~~店內枱唔算太多,但每張都好寬落,入面裝飾都睇得出落左心機,好友情侶黎都合適食物種類多:串燒、刺身,鐵板燒,西餐扒等等都有我地叫左個松露蟹膏意粉。意粉應該係油炒,並非落醬個種。但食落並唔會覺得太油膩,加埋松露好香,好味。意粉有咬口,生熟度唔錯,平時我都唔係特別鐘意油意粉,我都食左兩碟仔份量足,都分到五小碟,岩二至三人share芝麻雞翼皮脆肉嫩,仲有個沙律醬點~雞翼漲卜卜,入面仲好juicy鐵板燒嘅大蝦好大隻,肉質唔乾又唔柴!高汁!!但記得要趁熱更好食⚠️石榴特飲好靚嘅色,岩曬打卡。雖然唔係超大杯,但勝在甜度好岩,飲落清新,值得一試ps.仲有樣野真係想特別讚🙈🙈🙈🙈🙈toilet 好大好乾淨🙈🙈
以前行過發覺依度原來都幾多食店,於是今日就黎探下店~~

食物種類多:串燒、刺身,鐵板燒,西餐扒等等都有

份量足,都分到五小碟,岩二至三人share

芝麻雞翼皮脆肉嫩,仲有個沙律醬點~
雞翼漲卜卜,入面仲好juicy

1K
2022-10-24 29 浏览
比生蠔關注組d圖燒到我想食蠔,諗起有人講過依間d蠔唔錯,就過黎試試佢🧐二人餐望落咩都有幾豐富,價錢唔費,有蠔有鵝肝有扒都係人頭$400多d。是日餐湯餐湯唔係普通既南瓜湯,粟米湯,而係足料既周打魚湯,啖啖都食到魚肉,好飲喎👍🏻沙律Dressing好似有d泰式feel,酸酸辣辣咁又幾開胃。精選生蠔今日由廚師發辦既時令蠔分別係愛爾蘭Dooriel N0同埋日本赤穗水晶,前者蠔肉大而肥美,爽口d海水味重d,後者味道則清爽帶甜,鮮味👍🏻迷你剌身拼盤刺身好新鮮,最愛象拔蚌爽口鮮甜😋食完刺身就黎個香口鵝肝多士,甘白滋味,頓時開啟左味覺咁🤤主菜揀左美國安格斯肉眼扒,口感軟腍得黎不失肉感,肉味香,幾中意佢面頭既蒜片,又薄又脆增添香口風味。深海海鮮拉麵湯底係豚骨海鮮味,材料都豐富有燒大蝦,蟹柳同埋溫泉蛋等等,不錯👍🏻仲有兩杯特飲,依兩杯特飲都係走清新路線,好refreshing🥂整體滿意,質素絕對對得住個價錢,而且係度食飯幾舒服,會就住你食既進度一道一道菜上,唔會趕住要你交枱咁,依點值得加分👍🏻

是日餐湯

沙律
Dressing好似有d泰式feel,酸酸辣辣咁又幾開胃。

精選生蠔

迷你剌身拼盤
刺身好新鮮,最愛象拔蚌爽口鮮甜😋

食完刺身就黎個香口鵝肝多士,甘白滋味,頓時開啟左味覺咁🤤

深海海鮮拉麵

2022-10-22 31 浏览
山林道真係好多好嘢食,今次食呢間真係令人難忘!餐廳係山林道38號上面,要行得比較入先會搵到呢度叫「Deep Sea」,主打生蠔西餐,好配合深海探險呢個主題~店面唔算大,但係極有情調,裝修佈置亦都好比心機!我地先叫咗四隻生蠔,連埋套餐包咗既兩隻,就有半打,套餐果兩隻係「日本赤穗水晶生蠔」(原價$50)同「西非野生蠔N0」(原價$60),日本蠔本身已有醬汁,蠔身較小型,味道濃厚,西非蠔好大隻,較為Creamy,蠔味突出,個人就最鍾意呢款!另外叫咗兩隻「愛爾蘭Dooriel N0生蠔」($60一隻,有花瓣果款),呢款蠔身較實淨,可以慢慢咀嚼,餘韻好足。最後一款係「法國Synonyme N2」($60一隻,有明太子果款),呢款感覺鮮味最足,亦有淡淡的海水味,鍾意Raw啲既朋友可以考慮。四款蠔各有特色,可惜荷包有限,唔係真係想再叫多輪呀!另外,餐前我地叫咗一客「蟹肉沙律」($98),沙律份量多,蟹肉都比咗好多,夠曬拌勻蔬菜,胡麻醬汁似係店家自製,同出面味道唔同,有濃濃既麻香味!小食就叫咗一客「牛油煎帶子(2隻)」($98),呢度既烤物都好出名,帶子味道甘甜,加埋日式醬汁,味醂酒香突出,十分惹味。
山林道真係好多好嘢食,今次食呢間真係令人難忘!
餐廳係山林道38號上面,要行得比較入先會搵到

店面唔算大,但係極有情調,裝修佈置亦都好比心機!

我地先叫咗四隻生蠔,連埋套餐包咗既兩隻,就有半打,

日本蠔本身已有醬汁,蠔身較小型,味道濃厚,

呢款蠔身較實淨,可以慢慢咀嚼,餘韻好足。

四款蠔各有特色,可惜荷包有限,唔係真係想再叫多輪呀!

另外,餐前我地叫咗一客「蟹肉沙律」($98),
沙律份量多,蟹肉都比咗好多,夠曬拌勻蔬菜,
胡麻醬汁似係店家自製,同出面味道唔同,有濃濃既麻香味!

小食就叫咗一客「牛油煎帶子(2隻)」($98),
呢度既烤物都好出名,帶子味道甘甜,
加埋日式醬汁,味醂酒香突出,十分惹味。

之後我地就叫咗一個套餐,除咗包咗上述生蠔外,
仲有「三文魚味噌濃湯」、「沙律」、一款小食、主餐同一款嘢飲,
咁多嘢都係講緊$428,真係抵到爛!

三文魚湯有超濃既魚香味,絕對係心機之作,
前菜沙律又有蟹肉果個有啲分別,汁醬有少少香椒味道,好開胃,

小食我地就叫咗「牛油煎大蝦(2隻)」,
肉質結實,而又能保存鮮味,蝦肉亦都大大嚿!

主食我地叫咗「美國安格斯肉眼」,
呢個真係有好驚喜!肉眼份量好多,而且上碟時已經切好,
肯定飽肚!肉眼保留到足夠肉汁,牛味亦都濃重,
配埋上面既蒜片,層次就更加豐富!
薯條即炸,入口仲好熱,值得一讚!

餐飲我地就叫咗一杯「柚子梳打」,唔洗加錢,
食咗咁多嘢,飲返杯香香甜甜既梳打,十分解膩!

雖然已經好飽,最後都係忍唔住手叫咗個「朱古力慕絲蛋糕」($38),

西餐廳嚟講呢個價錢食到蛋糕真係好平!
朱古力唔會太甜,偏Dark,好啱我地口味,
慕絲亦都整得細棉,食落頗有層次,好滿意!

最後值得一讚既係餐廳用既碟都好比心機,
隻隻都唔同,兼及色香味既享受!
2022-10-20
$512.5 (晚餐)
2022-10-21 27 浏览
山林道不嬲都超多好野食。今晚揀間朋友推介新鮮生蠔&性價比高的樓上西餐廳黎食。一入到去已經好有Feel, 佈置、裝潢同碗碟都有好多小細節,店主都幾有品味,坐落好舒服啊🫶🏻😙兩個人Share食個一人套餐,都好抵食👍🏻$438有齊餐湯、沙律、精選生蠔(2隻)、燒蝦兩隻、主菜、無酒精飲品一杯。主菜肉眼扒單點本身都已經298, 呢個餐真係抵嗌。日是餐湯(三文魚味增湯)😳✨內有一大塊三文魚肉,湯味非常鮮味濃郁,啖啖三文魚肉,超級大方!沙律前菜都唔錯,蔬菜爽甜新鮮。柚子醬汁外加左少少辣汁,打開味蕾。精選生蠔(日本、野生西非各一)日本蠔通常比較袖珍。加左燒酒的味道好濃郁! 西非野生蠔非常大隻飽滿,好Creamy好滑啊,推薦🤗!!鐵板牛油煎大蝦(2隻)Nice, 牛油味好香,索晒入蝦肉度。蝦肉肉質偏爽彈,我覺得可以落少啲鹽更原汁原味添主菜:安格斯肉眼扒(五成熟)薯條係expected的味道,偏淋身。但牛扒好大件,用上原條Rosemary香料同簡單鹽、黑椒調味已經夠晒香,仲有啲蒜片增加口感,唔錯。因為塊扒唔係厚身果類,五成煎熟剛剛好。柚子梳打水:正常發揮,Chill住食生蠔🍸另外因為happy weeke

日是餐湯(三文魚味增湯)

精選生蠔(日本、野生西非各一)

鐵板牛油煎大蝦(2隻)

主菜:安格斯肉眼扒(五成熟)

柚子梳打水:
正常發揮,Chill住食生蠔🍸

另外因為happy weekend想食得再豐富啲,額外再嗌左啲野食😆:

呢度啲生蠔好多款,追加埋愛爾蘭($60)同法國($60)試晒佢🍻~

野生西非生蠔

我鐘意愛爾蘭既挺身同實淨口感、蠔味重,而法國就海水味較重。如果真係要揀第一名,都係西非野生蠔令人一試難忘😌

蟹肉沙律($128)

胡麻醬沙律配新鮮沙律菜已經冇得輸,加埋蟹肉絲更加啖啖肉😋食唔停口

鐵板燒牛油煎帶子($98)

牛油燒帶子(2隻)

❤️❤️又一推介。帶子新鮮,煮到肉質剛剛好,配搭日式醬汁同香蔥,oishi😀~

🤣其實已經食到超飽,不過見佢個香濃朱古力慕絲蛋糕都只係賣$38,

好濃滑,朱古力偏Dark Choco味唔會太甜,岩我。最後以呢個甜品為呢餐豐富&Pleasant晚餐作結☺️

食左咁多野買單都係$1025, 超級豐富,好食,會再Encore啊!😋

2022-10-20
$512.5 (晚餐)
野生西非生蠔
牛油燒帶子(2隻)
  • 美國安格斯肉眼
  • 三文魚味噌湯
2022-10-19 21 浏览
餐廳喺山林道,雖然唔近地鐵站,但附近寧靜。上到去,地方唔係好大,幾張檯,但環境佈置幾浪漫,啱晒情侶去拍拖水吧隔離有個標機,黑板仔就寫左是日精選生蠔。我哋叫左2款蠔:法國蠔&愛爾蘭蠔。每隻都係即開即食,老闆好熱心教我哋點食先係最正!隻隻都好肥美,爽口超甜,唔重海水味(個人唔太好海水味)活赤貝:原隻開邊刺身,食落爽口,唔會有陣腥味….. 第一次到咁好食嘅食活赤貝牛油煎大蝦:唔好意思😂影落好似好細隻咁,其實2隻都好大隻。老闆選用新鮮大蝦🍤加牛油🧈煎香,香口得嚟啖啖濃厚嘅牛油味😋松露蟹膏意粉:嘩!呢碟不得了🤩好食到呢~份量就唔係好大,不過2個人食,加埋其他小食就剛剛好。松露同蟹膏嘅配搭一絕👍🏻唔會蓋過對方嘅鮮味,而且突出左松露嘅香。

水吧隔離有個標機,黑板仔就寫左是日精選生蠔。

隻隻都好肥美,爽口超甜,唔重海水味(個人唔太好海水味)

2022-07-12
  • 生蠔
  • 松露蟹膏意粉
2022-10-14 37 浏览
要請個蠔痴朋友食飯 對於唔食蠔嘅我真係毫無頭緒 同事極力推介下 話呢間餐廳有個套餐非常抵食 經佢極力推介下 就黎呢度一嘗佢嘅深海商務套餐 個湯好creamy 仲有好多魚同薯仔蓉喺入面 味道好濃郁四隻生蠔個樣都好新鮮 佢提供兩款唔同嘅生蠔 每款兩隻 朋友話佢係一款淡味 一款濃味 唔會咁dry 都唔錯 呢款係淡味日本赤穗水晶佢個刺身拼盤一啲都唔hea 有帶子甜蝦仲有鯛魚象拔蚌 平時啲餐嘅刺身拼盤 點都會搵兩塊三文魚去充撐下場面 但係佢款款刺身都係貴嘢🤭鵝肝多士 鵝肝外脆內軟 非常juicy 生熟啱啱好 我好怕食到鵝肝入邊淋patpat一啲質感都無嘅狀態 但係佢完全無亦唔會過熟 加分!本身以為佢個rib eyes唔會太大份 但係佢份量一啲都唔少 仲有埋薯條同炒什菜 塊扒肉汁非常豐富 有口感但唔會話un 上面仲有一堆我最鍾意嘅炸蒜片🤩🤩🤩 夾埋一齊食 香~~~🤤到最後上個深海海鮮拉麵 大家開始擔心食唔哂 佢個湯底好香黑蒜味 仲有一隻大大隻嘅蝦 麵似係一蘭質地嘅拉麵 整體黎講真係不錯 性價比極高

個湯好creamy 仲有好多魚同薯仔蓉喺入面 味道好濃郁