2024-06-18
恕我對樓上酒吧餐廳有少少偏見 但呢間真心完全唔同層次.ᐟ每道菜店員都會介紹一下食材同做法 感受到餐廳既講究認真食物同飲品同樣有自家風格 配搭創新大膽而成件事係work既◦ Charcoal Karaage黑到舊炭咁既係炸雞黎 大件而且算滑 配左蛋沙律 豆豉同老干媽 聽落九唔搭八但原來又幾夾 添加左一點惹味ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )◦ Uni Lobster Bisque Arancini係高級版本既意大利街頭小食炸飯波 餐廳自家熬製既龍蝦湯好濃郁 一食成個口腔都係陣鮮味( ¯ᵕ¯ )♡topping仲有好幾塊新鮮北海道小樽出產既海膽同sour cream 口感味道都豐富左◦ Crispy Short Rib餐廳用先慢煮後油淋既方式處理short ribs十分恰當 入口軟嫩 外層又會帶微微香口配搭左紅酒牛肉汁 另外有玩味地添加左山渣 更加開胃薯蓉都不得不提 一食就知落左唔少牛油好滑好香~◦ Pappardelle Burnt Spinach Cream十分特別既一道意粉 做法有別於食過既菠菜意粉Σ(Ꙭ )!大廚將燒過既菠菜混合芝士 mozzarella 上面再放上burrata 仲有fi
每道菜店員都會介紹一下食材同做法 感受到餐廳既講究認真
食物同飲品同樣有自家風格 配搭創新大膽而成件事係work既
◦ Charcoal Karaage
◦ Uni Lobster Bisque Arancini
◦ Crispy Short Rib
配搭左紅酒牛肉汁 另外有玩味地添加左山渣 更加開胃
薯蓉都不得不提 一食就知落左唔少牛油好滑好香~
十分特別既一道意粉 做法有別於食過既菠菜意粉Σ(Ꙭ )!
大廚將燒過既菠菜混合芝士 mozzarella 上面再放上burrata 仲有fine dining常用既羊肚菌作配料
雙重芝士既creaminess配微微焦香頓時無咁漏 個味道都十分有趣
◦ Koko Ringo
Cocktail繼續都係又得意又好味⸜( •⌄• )⸝
男朋友揀左呢一杯以gin為base 佢既翠綠色係來自斑蘭葉 羅勒同青檸幾款新鮮材料 上面一層椰子mousse 濃烈東南亞風味
一飲非常易入口 以酸為主調 然後好香好香 十分推介.ᐟ
◦ Coco-Melonade
我就試左杯mocktail 同樣出色 都係好東南亞haha
由椰子水 蜜瓜同jasmine cream組成 香甜得黎清清地好岩女仔口味~
✿