2024-06-20
忙碌左一個星期梗係要搵一個地方食好嘢同Chill一下, 知道銅鑼灣時代廣場對面有間型格shisha 酒吧餐廳, 朋友喺隔離街返工佢一收工就過嚟join我, 地點真係超方便👍🏻🥰一入到去就覺得佢哋裝修超cool😎🖤, 雖然黑色係主打, 但係都唔會感覺到黑沉沉而且覺得好舒服😌食物方面除咗賣相吸引而且味道好好👍🏻, 同埋相信佢哋用心諗過個Menu,因為好多款式都好特別😉先來個小食先我哋就叫咗🫶🏻Uni lobster Arancini佢係有🦞龍蝦risotto 同埋芝士一層一層整成好似一粒骰仔嘅外表☺️🧀芝士同埋飯本身就好夾再加埋龍蝦同埋海膽, 呢個組合真係不得了😍主食方面我哋就叫咗意粉🍝同埋牛小排🐮個意粉🍝仲要係🖤黑色同餐廳嘅裝修真係好match個意粉好特別啊佢哋用花雕酒整(花雕醉蟹黑意粉) 望落去好乾身但食落去一啲都唔乾而且好入味, 除咗酒香亦都吸收到蟹肉嘅鮮甜味道😍🫶🏻Crispy Short Rib 🐮肉質好淋又有牛肉嘅香味外皮仲煎都好焦香,配埋好creamy 嘅薯蓉簡直正到不得了😋甜品方面我哋就叫咗番薯蘋果批, 呢個配搭都係第一次食, 真係好得意同好特別, 個size仲有北海道牛奶配
主食方面我哋就叫咗意粉🍝同埋牛小排🐮
Crispy Short Rib 🐮
甜品方面我哋就叫咗番薯蘋果批, 呢個配搭都係第一次食, 真係好得意同好特別, 個size仲有北海道牛奶配焦糖🥳