2024-07-02
今次去左一間位於銅鑼灣樓上高質有情調意日fusion 酒吧餐廳。裝修以黑色為主調。一邊酒吧櫃放上不同種類酒樽加上燈光幾浪漫型格。最有驚喜係佢哋係意日Fusion菜🥰真係好好味,令人回味😋前菜叫左個小食同沙律🦞Uni Losbter Bisque Arancini $228LOBSTER SAFFRON RISOTTO, CHIVE CREME, CHEDDAR意個龍蝦🦞意大利飯炸球。面頭有鮮甜北海道海膽。濃濃嘅龍蝦汁意大利飯中間有拉絲Mozzarella cheese 。口感層次豐富。充份表現到fusion菜特色。🐷Ham . Burrata with Seasonal Fruits $13824個月Parma Ham配上配時令水果,當日就係香桃加果碎,感覺清新香甜開胃。當日好好彩店員推介兩款off means 嘅主菜俾我哋食完真係唔係誇張。真係好正好有記憶Nduja Prawn PastaNduja prawn sauce. Shrimp tatare barbecued fish fin $268意大利臘肉腸加上蝦汁,醬汁香濃味道帶香辣惹味,面頭就係阿根廷紅蝦刺身用貓耳朵粉充分索
真係好好味,令人回味😋
前菜叫左個小食同沙律
24個月Parma Ham配上配時令水果,
當日就係香桃加果碎,感覺清新香甜開胃。
當日好好彩店員推介
兩款off means 嘅主菜俾我哋
食完真係唔係誇張。真係好正好有記憶
Nduja Prawn Pasta
用貓耳朵粉充分索汁。非常好食🤤有驚喜
Chicken Roll w Mimolette Cauliflower Puree $248
蔥油三黃雞卷配舞茸茹,雞肉處理得好好👍🏻
肉質嫩滑香蔥惹味汁醬濃郁,
整體調配得恰當,令人難忘的!
甜品叫左個SWEET POTATO APPLE PIE
甜薯蘋果批味道輕甜香口。
作一餐完美句號。
去得酒吧餐廳當然先點杯酒啦!
叫左兩杯Cocktail一杯清酒一杯鹽為主
Sake Sour $120
SAKE. LEMON JUICE. PINEAPPLE SYRUP. EGG White
味道醒神開胃,清酒檸檬菠蘿,完全係夏日之選。
Salt Bae $120
TANGERINE PEEL INFUSED GIN. PICKLED LIME. HONEY . PEAR LIQUEUR
好特別的帶咸味嘅酒,杯邊的鹽配粒咸檸,夠特別。
整體來講意間係好高質嘅酒吧餐廳。
意日fusion菜處理得好好😌
環境氣氛一流,店員專業有禮能解答每道菜式特色及處理手法。絕對係約會聚餐之選。🥰