2023-02-19 14 浏览
嘢食係好味嘅 價錢來講都合理但係問啲店員啲丼飯用咩調味料好似完全唔想答咁跟住坐到埋枱水都唔俾杯問佢先比最大問題係佢服務費收20%比一般食肆高咁嘅服務質素完全唔值呢個價
嘢食係好味嘅
最大問題係佢服務費收20%
比一般食肆高
咁嘅服務質素完全唔值呢個價
2023-02-18 12 浏览
以為真的是炭火的yakitori 但是沒有什麼炭火味~ 有點失望,不是首選會再來的yakitori Menu自家製鴨胸乾雞冠 雞肝免治雞肉棒燒白鱔千兩茄子~ 忘記拍照紫梅長芋燒明太子燒雞腿提燈最重炭火味道的是茄子🥲$400-$500 per head.
香港探店 | 氛围感十足的日式烧鸟🔥🔥这不是放年假了,🍬正好有时间和姐妹出去好好逛逛了,顺便品尝一下最近的热门美食,真的不愧是放假了,大街小巷都是人呢,太热闹了✨今天我们吃的是日式烧鸟,也是最近很火的门店——鸟森,🧚🏻‍♀️整体的环境还是非常干净整洁的,是那种日式的风格哦,里面空间很大,平时聚会团建很合适☺ง1️⃣ MORI SET 燒烏八本、豬肋猪肋肉非常的嫩滑,那个肉质一看就很新鲜,肯定是当天的鲜哦,搭配它们家秘制的酱料真的很香✨2️⃣ MORI SET 燒鳥八本、白鳝这里有各种烤串,🥩各种肉肉都有哦,这个白鳝也是其中一个,吃起来可香啦,上面全是蘸料,大口吃肉肉好爽❣️其实除了肉肉,这里还有吸物、親子丼飯以及甜品这些,💕可以选择的菜品还是蛮多的,价格也还挺实惠,平时休息我就喜欢来这里吃呢❗📍:铜锣湾恩平道42号亨利中心7楼🚇:港铁铜锣湾站 F1出口,步行约2分钟

香港探店 | 氛围感十足的日式烧鸟🔥🔥

1️⃣ MORI SET 燒烏八本、豬肋
2️⃣ MORI SET 燒鳥八本、白鳝

📍:铜锣湾恩平道42号亨利中心7楼
🚇:港铁铜锣湾站 F1出口,步行约2分钟
2023-02-16 130 浏览
記得此燒鳥專門店開業時曾前來午膳,當時看到餐牌上有廚師發辦套餐,今天終於找到吃伴跟我一試開放式廚房是焦點,坐在吧位前可以欣賞師傅即席以紅木炭獻技餐廳新淨整潔,坐在窗邊還可欣賞附近景色,感覺舒適主要食材選用來自日本的惠比壽,主打不同部位的雞肉串燒就坐後店員送上以二人為一個單位的開胃輕盈前菜沙律清清味蕾套餐每位$680,有精選雞料理串燒八款!率先上場為香脆流油鷄冠,爽脆彈牙,焦香四溢一夜干雞翼抽乾水份後調味料更加入味,味濃肉滑雞胸軟骨每片雞胸軟骨之間帶有雞胸肉增加口感,塗抹上雞汁調味爽口嫩滑雞腳筋將皮骨去掉,煙韌帶爽,在炭火上燒得香脆以醬汁烤製的雞肝蓋掉了雞肝的腥味,味道香醇綿密,入口即化蛋黃漬免治雞肉棒燒至微脆,配上經日本醬油醃製的日本蛋黃,層次豐富雞皮串吃起來很有彈性又帶點脆度,含大量膠原蛋白串燒珍品雞提燈有層薄膜包著未成熟雞蛋黃,入口爆發雛蛋黃的甘香主角燒物白鱔擺盤精緻,燒至皮脆肉嫩,散發魚油脂香伊比利亞豬肋條配搭蘿蔔蓉及蔥花,肉質鬆化軟腍吸物濃雞湯微微黏口,膠質豐富,入口散發雞油濃香食事惠比壽炭火親子丼散發炭火香,滑蛋微甜滲入飯中安格斯白布烏冬像雲吞皮一樣一片一片,爽滑煙韌甘物紅豆
開放式廚房是焦點,坐在吧位前可以欣賞師傅即席以紅木炭獻技
餐廳新淨整潔,坐在窗邊還可欣賞附近景色,感覺舒適
主要食材選用來自日本的惠比壽,主打不同部位的雞肉串燒
就坐後店員送上以二人為一個單位的開胃輕盈前菜沙律清清味蕾
前菜
鷄冠
一夜干雞翼抽乾水份後調味料更加入味,味濃肉滑
一夜干雞翼
雞胸軟骨
雞腳筋將皮骨去掉,煙韌帶爽,在炭火上燒得香脆
雞腳筋
以醬汁烤製的雞肝蓋掉了雞肝的腥味,味道香醇綿密,入口即化
雞肝
蛋黃漬免治雞肉棒
雞皮串吃起來很有彈性又帶點脆度,含大量膠原蛋白
雞皮
雞提燈
主角燒物白鱔擺盤精緻,燒至皮脆肉嫩,散發魚油脂香
白鱔
伊比利亞豬肋條配搭蘿蔔蓉及蔥花,肉質鬆化軟腍
伊比利亞豬肋條
吸物濃雞湯微微黏口,膠質豐富,入口散發雞油濃香
吸物
食事惠比壽炭火親子丼散發炭火香,滑蛋微甜滲入飯中
惠比壽炭火親子丼
安格斯白布烏冬像雲吞皮一樣一片一片,爽滑煙韌
安格斯白布烏冬
甘物紅豆牛奶蛋白布丁口感滑溜,牛奶味香濃
甘物
烏龍茶割燒酌容易入口,喝後不會滿身酒氣
烏龍茶割燒酌
信州蘋果梳打帶有蘋果濃厚酸甜味,口感豐富
信州蘋果梳打
甘物
烏龍茶割燒酌
信州蘋果梳打
2023-02-14 129 浏览
為何要去鳥森吃燒鳥,因為有多款雞的稀有部位,其他店子也許有但不一定這麼齊全,而價錢親民,廚師發辦晚上每位$680有八款串燒、一款燒物、再加一款飯或麵的食事、汁物及甜點各一,一定夠飽。 我們更加要求特別部位,內臟無拘,所以今晚的頗邪惡,結論是,內臟的特色是多是爽爽地但同時帶嚼勁。 雞心元先來,爽爽的又很好嚼;接下來的雞掌心,第一次吃,看清楚真是掌心,中央的皮肉脹卜卜的,可能行路行得多,就是燒軟了仍然是粗獷的皮,極有咬口。 吃雞尾的口感即時改變了,相比剛才兩款肥美感出現,因為內軟滑,外層富鹽香,佐酒一流。 店才挑選的雞冠很厚身很大只,所以咬落軟棉棉,但皮很靭皮,尖出的角硬硬地有點脆。 哈哈,有我最喜歡的雞肉棒,而且非一般的不配生雞蛋,換上醬油味漬雞蛋,質感黏稠,可以夾起吃,口中溶化,效果與醬油生蛋無異,令免治雞肉添潤澤。 原來雞腸頗好嚼。 鳥之提燈絕對是今晚亮點,在香港只在極少數日式燒鳥專門店吃得到。提燈是雞的卵巢和未孵化的蛋,穿在一個籤子上,看起來就像是一盞提著的燈籠,因而得名。吃起來有雞蛋的口感,還有肉質的香氣,咬開卻見黃色脂肪澎湃,軟滑口感之來源。輸卵管的口感如雞腸,煙煙韌韌的。 肥
鳥之提燈
 雞心元先來,爽爽的又很好嚼;

雞尾
雞尾
雞冠
雞冠
雞肉棒
原來雞腸頗好嚼。
提燈
輸卵管的口感如雞腸,煙煙韌韌的。
提燈
肥嘟嘟的雞子,口感似腸仔,鹽香滿溢,佐酒之選。
雞子
伊比利亞豬肋條,肉質特別的爽。
伊比利亞豬肋條

蛋黃漬虎蝦肉厚大大只。
蛋黃漬虎蝦
白布烏冬親子丼各一,我們二人分享。清雞湯伴之。
白布烏冬
白布烏冬
親子丼

親子丼作完美終結。

2023-02-13
伊比利亞豬肋條
今晚係鳥森食Mori Omakase ($680/person),𥚃面包括:1️⃣精選燒鳥8串2️⃣燒物(4選1)3️⃣食事(2選1)4️⃣湯5️⃣甜品🥗沙律($36)- 甜甜酸酸的,開胃的前菜。🍡鷄心元 - 口感煙煙韌韌。🍡雞掌心 - 有「咬」口。🍡雞尾 - 平時食鷄係扔掉的部份,但呢個鷄尾真的好好味,嫩滑又帶鷄油香味!🍡公雞冠 - 爽口。🍡蛋黃漬免治鷄肉棒 - 味啉同醬油漬過個蛋,比起平常用生蛋更可以食到蛋黃味道,將蛋黃夾在鷄肉棒中間食,口感更豐富。🍡鷄腸 - 油脂比較多。🍡日本提燈(數量限定)- 第一次食,因為不是常見到,今晚終於可以一試,幾特別的一款串燒。🍡雞子 - 感覺像食緊香腸一樣。🐷伊比利亞豬肋條 - 好香的煙熏味。🦐蛋黃漬虎蝦 - 虎蝦頗大隻也爽口。🍵清湯 - 食完好多香口串燒,飲番碗熱騰騰的湯,感覺清新。🍜安格斯肉眼白布烏冬 - 牛肉好大塊,白布烏冬好滑。🍚惠比壽炭燒親子丼 - 有鷄蛋、炭燒鷄肉、紫菜絲同菇等材料嘅丼飯。🍧奶凍 - 牛奶味香濃又不太甜。
1️⃣精選燒鳥8串
2️⃣燒物(4選1)
3️⃣食事(2選1)
4️⃣湯
5️⃣甜品
🥗沙律($36)- 甜甜酸酸的,開胃的前菜。
🍡鷄心元 - 口感煙煙韌韌。
🍡雞掌心 - 有「咬」口。
🍡公雞冠 - 爽口。
🍡鷄腸 - 油脂比較多。
🍡雞子 - 感覺像食緊香腸一樣。
🐷伊比利亞豬肋條 - 好香的煙熏味。
🦐蛋黃漬虎蝦 - 虎蝦頗大隻也爽口。
🍵清湯 - 食完好多香口串燒,飲番碗熱騰騰的湯,感覺清新。
🍜安格斯肉眼白布烏冬 - 牛肉好大塊,白布烏冬好滑。
🍧奶凍 - 牛奶味香濃又不太甜。
2023-02-13
  • 雞尾
  • 蛋黃漬免治鷄肉棒
2023-02-12 15 浏览
雞串燒主打☺️非常罕見,淨係雞嘅部位好多,好多都未見過,又學多左野了。餐廳幾企理,上到去都幾爆場,好多人食。Mori Set $680/ppl首先有8串串燒:雞翼、雞腎、雞腳筯、雞心元、雞胸軟骨、惠比壽雞肉腿、惠比壽雞柳芝麻燒、蛋黃漬免治雞肉棒。雞心元好特別,有少少脂肪連住所以食落好香。蛋黃漬免治雞肉棒好正✨✨混有軟骨有咬口,燒得香配醬漬蛋黃一齊食,更出色。燒物可4選1,我最愛牛,厚燒牛舌芯,中間仲係粉紅色好厚身,咬落香牛味,點埋芥末芝麻醬更特別。伊比利亞豬肋條,朋友唔食牛,佢話個豬好淋好香唔太重口味。湯品好出色,雞味濃郁熱辣辣,隔離枱都有order。主食方面有安格斯牛肉白布烏冬😝😝😝呢幾年好受歡迎,安格斯牛肉大片,烏冬真係一大片咁,好滑好易入口。炭火雞親子丼定食更出色,因為啲雞肉好香炭火味😍

Mori Set $680/ppl
首先有8串串燒:

2023-02-10 227 浏览
串燒都有omakase 😱😱😱餐廳主打雞串燒,唔係一般餐廳可以食到,淨係雞嘅部位都超過15種,講得出都整到俾你。雞翼外皮燒得乾脆內層雞肉爆汁☺️皮燒得香脆不油膩。蛋黃漬免治雞肉棒呢個係是日最吸引最好食✨✨免治雞肉混有軟骨有咬口,燒得幾香少少焦,鬆軟得嚟又有咬口,配醬漬蛋黃一齊食,隻蛋整得好好食,甜甜地好特別真係絕配,8串內面最鍾意❤️雞腎簡單用鹽調味😝爽脆冇腥味,有少少炭火香味,落少少七味粉更加好食。雞胸軟骨第一次食,幾大條同脆口,爽爽地幾得意。雞腳筋呢個部位似雞軟骨,再硬少少。有少少肥膏包住煙煙韌韌嘅筋。雞心元真係第一次食,有少少脂肪黐住咬落幾香,獨特嘅串燒醬汁令佢更加惹味。惠比壽雞肉腿滑嫩又彈牙,真係好大件,好啱減肥人士食勁多蛋白質☺️啖啖肉感覺滿足。惠比壽雞柳芝麻燒呢啲串味道都好突出,亂畫雞柳上面加咗少少櫻花蝦同芝麻,食落去鹹香,唔需要太多嘅調味已經好出色。燒物厚燒牛舌芯,中間仲係粉紅色,大大件有咬口好香牛肉味,點埋芥末芝麻醬汁食仲好味😚份量都唔少五件大大件。仲有伊比利亞豬肋條,啖啖肉咬落去肉質林。雞湯:雞味濃郁又香甜,熱辣辣飲完好舒服安格斯牛肉白布烏冬安格斯牛肉非常大片,份量唔算好大

雞翼
外皮燒得乾脆內層雞肉爆汁☺️皮燒得香脆不油膩。

雞腎

雞胸軟骨
第一次食,幾大條同脆口,爽爽地幾得意。

雞腳筋
呢個部位似雞軟骨,再硬少少。有少少肥膏包住煙煙韌韌嘅筋。

惠比壽雞肉腿

惠比壽雞柳芝麻燒

燒物

雞湯:雞味濃郁又香甜,熱辣辣飲完好舒服

安格斯牛肉白布烏冬
安格斯牛肉非常大片,份量唔算好大,但係食咗咁多串燒已經好飽,細細地嘅份量啱啱好。牛肉肉味濃之餘亦帶有香味,白布烏冬早前喺香港好流行,好得意食落去好滑溜,齋食烏冬都覺得好得意好好玩😊

炭火雞親子丼定食
最鍾意就係食蛋☺️雞肉配埋雞蛋親子丼,上面仲有香菇洋蔥,味道好濃郁熱辣辣。呢個飯炭火味好出,細細膽慢慢食,可以享受更加耐😍

• 免治雞肉棒
2023-02-04 25 浏览
▫️好掛住日本既炭火燒烤🥹 一於近近地去銅鑼灣食炭火串燒頂住癮先🔥🐔 鳥森燒鳥六本定食 $248▫️黎到串燒專門店點可以唔試下雞串燒🍗 雞串燒由廚師發辦👨🏻‍🍳 有免治雞肉棒、雞心同雞胸軟骨等🦴 用炭火燒既串燒真係寧舍香口🥹 尤其雞翼燒得外脆內juicy好正🤤 仲跟一碗紫菜飯🍚 撈埋流心蛋黃,唔小心就食晒成碗飯🤭▫️每份lunch set都會配上醃製左既牛蒡同蒜粒作為開胃前菜🧄 新鮮既蕃茄沙律都加左蒜蓉醬又幾香口🍅 仲有熱辣辣既清甜雞湯🥣 茶碗蒸就較為結實🥚🐣 炭火雞親子丼定食 $128▫️雞肉超重炭火味超香🔥😍 加埋滑蛋、香菇🍄、同超甜洋蔥🧅 真係完美配搭送飯一流💯☕️ 咖啡/ 伯爵茶▫️餐飲揀左咖啡,味道香濃同坊間coffee shop水準有得揮💯

🐔 鳥森燒鳥六本定食 $248

🐣 炭火雞親子丼定食 $128

☕️ 咖啡/ 伯爵茶

2023-01-30 81 浏览
週末黎銅鑼灣行街,搵到呢間日式串燒專門店🔥 係「鳥森」可以食到任何雞既部位,仲用左來自宮崎縣既雞肉,滿足哂有要求既食客😆 除左平時食開既雞翼、雞髀,呢度仲有雞心、雞腎﹑雞肝、雞尾﹑雞心元﹑雞腸﹑雞腳筋、雞冠﹑雞子,連少見既雞子﹑提燈都食到,大家不坊黎挑戰下~鳥森裝潢以黑色為主,掛左好多日本特色擺設,和風滿滿🎏 餐廳採用open kitchen,坐係吧檯既話更可以近距離欣賞師傅整串燒過程~ Weekend都有lunch set食,價錢親民~二百幾蚊就食到日式燒鳥,CP值好高,誠意推介✅ 想試多D串燒既話可以試下Mori Omakase,由廚師發辦8款精選燒鳥同其他燒物,好有特色。♢ 鳥森燒鳥6本定食 $248定食超豐富~ 除左由廚師發辦6款雞肉串燒,仲包括前菜﹑沙律﹑雞湯同茶碗蒸,絕不馬虎。前菜:醃牛蒡﹑蒜頭,爽脆口感,醬汁醒胃。沙律:沙律菜同車厘茄夠新鮮。雞湯:湯頭乾淨透徹,雞味濃郁又香甜。茶碗蒸 :質感嫩滑,加左菇片同雞粒。串燒:以當日新鮮食材炮製,店員會事前詢問有冇咩雞部位唔食。6串燒鳥包括雞皮﹑雞腿肉﹑雞心﹑雞胸軟骨﹑雞心元(心臟前血管)﹑蛋黃漬免治雞肉棒,炭燒過後十分香口。特別

♢ 鳥森燒鳥6本定食 $248

前菜:醃牛蒡﹑蒜頭,爽脆口感,醬汁醒胃。

沙律:沙律菜同車厘茄夠新鮮。

雞湯:湯頭乾淨透徹,雞味濃郁又香甜。

茶碗蒸 :質感嫩滑,加左菇片同雞粒。

串燒:以當日新鮮食材炮製,店員會事前詢問有冇咩雞部位唔食。6串燒鳥包括雞皮﹑雞腿肉﹑雞心﹑雞胸軟骨﹑雞心元(心臟前血管)﹑蛋黃漬免治雞肉棒,炭燒過後十分香口。特別鍾意雞腿肉夠嫩滑,肉汁飽滿。如果怕食唔同部位,可以試下點豉油,會更容易克服心理關口🤣 另外半熟既蛋黃漬拌飯一流,令本身已有醬汁﹑紫菜提味既白飯增添蛋香味。

♢ 炭火雞親子丼定食 $128
定食同樣有以上前菜﹑沙律﹑雞湯同茶碗蒸,百幾蚊可以食到超飽!滿滿既紫菜絲同雞肉蓋過白飯,份量誇張!坊間既親子丼多數都係普通整熟d雞肉,而呢度既雞肉係炭燒過🔥 香氣逼人,誠意十足!成個飯都唔會太dry,師傅加左d蛋黃汁令到成個飯都好creamy。

最後套餐仲包一杯伯爵茶/咖啡,豐盛又完美既一個日式便當,滿足❤️

• 月見雞肉棒
2023-01-29 31 浏览
朋友推介銅鑼灣鳥森,以炭火即叫即燒的日式串燒店,主打不同部位的雞肉串燒午市有套餐供應除主食之外,包茶碗蒸、沙律、前菜及湯品,非常抵食!茶碗蒸滑順濃郁,旁邊的是雞湯,鮮味十足。一本鰻魚定食即燒原條鰻魚,咬落沒有魚骨,魚身富光澤及油香,肉質頗嫩滑肥美,燒得甘香!燒鳥六本定食由廚師發板六款雞肉串燒,分別有雞肝、雞翼、雞心、雞頸肉、雞腿肉及蛋黃漬免治雞肉棒串燒有陣陣炭燒香,不用多加調味料,都經已足夠!肉質燒過後依然嫩滑,特別喜歡雞心及雞頸肉,完全不韌!蛋黃用醬油漬過,蛋黃變成半熟狀態,伴飯極之一流!餐後奉上coffee or tea,非常滿足!整體來說,算是性價比高,味道幾貼近正宗日本味道,環境優雅,適合情侶或朋友聚會!

午市有套餐供應

除主食之外,包茶碗蒸、沙律、前菜及湯品,非常抵食!

茶碗蒸滑順濃郁,旁邊的是雞湯,鮮味十足。

一本鰻魚定食

燒鳥六本定食

蛋黃用醬油漬過,蛋黃變成半熟狀態,伴飯極之一流!

餐後奉上coffee or tea,非常滿足!

2023-01-29 18 浏览
前菜$36係雞肉沙律,有雜菜絲➕豆卜絲,食落開胃叫咗兩份 Mori Set $580/位精選燒鳥🈶 雞軟骨,比起平時食嘅大條同脆口雞腎冇雪味,燒得唔會韌,好味😋免治雞肉棒點上醬汁食,唔會太鹹,混入咗軟骨,更添口感雞腳根好有咬口,食落好滋味雞腸比想像中好食,加上青檸汁可以解膩梅子雞胸個味道都唔錯第一次食雞子🙈🙈燒雞子個口感都幾好味,原來個口感都唔係想像中甘差燒物有厚燒牛舌芯,咬落好香牛肉味,點埋醬汁食仲好味👍🏻蛋黃漬虎蝦🦐好大條,食落好香口,好惹味白布烏冬有大大片牛肉,牛味濃郁,白布烏冬都係第一次食,口感煙韌彈牙惠比壽炭火親子丼啲蛋夠晒滑,雞肉燒得好夠火候,充滿炭火香雞湯鮮味十足,味道香濃紅豆牛奶蛋白布丁充滿牛奶香味,口感滑溜
前菜$36
係雞肉沙律,有雜菜絲➕豆卜絲,食落開胃

叫咗兩份 Mori Set $580/位
精選燒鳥🈶 雞軟骨,比起平時食嘅大條同脆口
雞腎冇雪味,燒得唔會韌,好味😋

免治雞肉棒點上醬汁食,唔會太鹹,混入咗軟骨,更添口感

雞腳根好有咬口,食落好滋味
雞腸比想像中好食,加上青檸汁可以解膩
梅子雞胸個味道都唔錯

燒物有厚燒牛舌芯,咬落好香牛肉味,點埋醬汁食仲好味👍🏻

蛋黃漬虎蝦🦐好大條,食落好香口,好惹味

惠比壽炭火親子丼啲蛋夠晒滑,雞肉燒得好夠火候,充滿炭火香

雞湯鮮味十足,味道香濃

紅豆牛奶蛋白布丁充滿牛奶香味,口感滑溜

2023-01-20 19 浏览
朋友試過話唔錯,就帶我去食呢間日本串燒。餐廳門口同店內裝修好有處身日本feel。嚟到串燒店就緊係要食燒鳥啦,就點咗鳥森燒鳥六本定食 $248。同其他日本餐廳一樣定食有湯,沙律,漬物和茶碗蒸。個湯係濃雞湯,另外漬物有個未曾食過嘅蒜頭漬,超級好味,好脆好特別💯燒鳥六本就任由廚師發辦,有雞軟骨、雞腎、一夜干雞翼、雞心和雞頸肉。我最鐘意雞軟骨,燒得好嫩好香,雞腎個燒汁超級好味,一夜干雞翼燒得剛剛好,必食之選👍 個定食仲有個蛋黃漬免治雞肉棒飯,蛋黃漬做得好好,蛋黃比較杰身,撈飯一流;免治雞肉棒𥚃面有雞軟骨,好有咬口。朋友點咗安格斯白布烏冬定食 $158,牛肉肉味濃,白布烏冬好滑,連個湯都濃厚牛味😋😋

• 免治雞肉棒
  • 雞胸軟骨
  • 一夜干雞翼
  • 白布烏冬
2023-01-15 22 浏览
和朋友打乒乓球,之後去了銅纙灣吃午餐和逛商場。這家居酒屋的內部燈光柔和,加上採用了深色木傢俬,氣氛輕鬆,很適合和朋友閒聊。午市套餐有9款,價格介乎128元至2688元之間。每款套餐均配有前菜,蒸蛋、湯及飲品。蕃茄鮮甜,蔬菜新鮮,芝麻香氣撲鼻。清雞湯清甜。蒸蛋很滑。漬牛蒡和漬蒜頭爽口味酸,很開胃。燒鳥6本定食248元。6款串燒為雞的不同部位,全部均被燒得很香,雞腿肉嫩滑多汁,雞胸肉不乾,雞頸肉有嚼勁,雞肝甘香,雞軟骨爽口,免治雞肉口感軟。白飯稍硬,面層舖了紫菜絲和半熟蛋黃,並加入醬油。牛肉卷定食168元。牛肉剛剛熟,肉味濃多汁,肉質不韌,配有炸蒜片、芝麻和特製醬料,味道層次豐富。白飯軟硬適中。熱咖啡香氣四溢,伯爵茶味濃。總結:氣氛輕鬆,食物美味。
和朋友打乒乓球,之後去了銅纙灣吃午餐和逛商場。

熱咖啡香氣四溢,伯爵茶味濃。

總結:氣氛輕鬆,食物美味。
2023-01-15
2022-12-30 55 浏览
今日同朋友過嚟食中午,揀咗呢間環境好靚嘅日式餐廳有廚師發板嘅串燒套餐,店員會先問客人有咩唔食精選6本串燒定食 $258所有套餐都會有沙律、漬物、茶碗蒸,仲會跟一杯伯爵茶/咖啡☕️黑毛豬腩肉超好食🤤肥瘦相間,肉質外脆內嫩😍豚肉蘆筍卷、醃漬雞翼同樣出色最特別係佢個飯!加咗甜甜地嘅汁,似係鰻魚汁!仲有好多紫菜絲,中間有粒醃漬蛋黃,成碗飯撈埋真係超好食!上面仲有燒雞肉串,食落似係雞肉餃子入面個餡😍✨鋤燒香蔥安格斯牛肉卷定食 $168三大塊安格斯牛肉😍牛肉入面包住好多飯素!整體配飯食唔會好鹹💓都好正😝
今日同朋友過嚟食中午,揀咗呢間環境好靚嘅日式餐廳

廚師發板嘅串燒套餐,店員會先問客人有咩唔食

精選6本串燒定食 $258

鋤燒香蔥安格斯牛肉卷定食 $168