2023-03-31
一直未試過蒸氣海鮮鍋🙈上次經過之後見到就一直好想試吓呢間!今次就試呢個尊貴海鮮套餐 $48罕有燕食綠喜蟹Rare algae-eating crab大平洋饅頭蟹 Pacific-ocean box crab綠喜蟹vs 饅頭蟹各有各特色~綠喜蟹蟹肉好厚身,啖啖肉好滿足!饅頭蟹蟹膏更多而且味道勁香勁濃郁澳洲青年龍蝦 Australia Young Lobeter龍蝦肉質好爽口彈牙,而且好鮮甜!台灣九孔鮑魚 Tawan Abalone上檯之前會將內臟移除走!所以食得好方便~肉質彈牙好好咬,鮮味十足!日本野生大赤蝦 Japanese wild red shrimp肉質好結實,而且仲有好多蝦膏!大西洋野生青口 Alantie Mussels野生日本深海日刀貝 Japanese white Tuatua 職員千叮萬囑叫我哋唔好點豉油,如果唔係就會蓋過啲鮮味~海水味真係好濃,再點豉油真係會好咸🤣紐西蘭月亮貝 New Zoaland Shell韓國斧山珍珠蠔Korea baby oyster蒸煮冇縮水!依然脹卜卜!勁juicy勁鮮!有機蔬菜籃 Organic Vegetables Platter食返啲
罕有燕食綠喜蟹Rare algae-eating crab
大平洋饅頭蟹 Pacific-ocean box crab
綠喜蟹vs 饅頭蟹
龍蝦肉質好爽口彈牙,而且好鮮甜!
台灣九孔鮑魚 Tawan Abalone
肉質好結實,而且仲有好多蝦膏!
大西洋野生青口 Alantie Mussels
紐西蘭月亮貝 New Zoaland Shell
韓國斧山珍珠蠔Korea baby oyster
蒸煮冇縮水!依然脹卜卜!勁juicy勁鮮!
食返啲菜即刻營養滿滿( ̄∇ ̄)
Overall啲海鮮真係好新鮮,而且店員好了解每樣食材嘅特色!介紹嘅時候都好清楚!respect!