餐厅: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
资讯:

2023-03-29 55 浏览
同朋友食飯慶祝生日,落order話要食蒸氣鍋, 千挑萬選下就簡左蟹仙啦! 果然名不虛傳,佢d蟹真係好特别,之前都未食過!聽講係老闆每日挑選當日靚既海鮮,所以同套餐上既項目會有少少唔同。我地叫左個尊貴海鮮套餐,好夠食, 好飽!!日本大元貝預先已清潔好內臟,一啖就食得!!肉好清甜,連橙色d膏都好好食! 一啖食落口,好好既享受! 珍珠蠔蒸完好似未蒸前咁大只! 食落爆晒口,好creamy,好好食!!!依家打返字出黎都流晒口水!九孔鮑魚預先己清潔、除去內臟,蒸熟就可以成只咬,好彈牙,又鮮味!日本大赤蝦蝦黎講算好大只,蝦頭有膏,味道好濃,蝦身既肉好實淨,又甜美!野生青口呢款青口好大只!蒸完出黎無縮過水咁! 漲卜卜的! 食落好似生蠔咁juicy,咁爆漿! 係我食過最好食既青口!!野生膏蟹蟹好大只,睇相都見到好多膏! 膏味好濃,好甜,而肉厚實,好好味。青螺大大只,肉質好爽口,完全唔洗點醬油都好好味!太平洋饅頭蟹第一次認識呢種蟹,蟹如其名,真係饅頭咁樣!雖然望落去細隻,但呢種品種黎講算係好大只,而且唔易捉到(職員話)。味道黎講非常之鮮甜,好多膏,蟹肉好嫩滑。澳洲青年龍蝦蝦肉一拉就成舊起到出黎,好新鮮!

我地叫左個尊貴海鮮套餐,好夠食, 好飽!!

日本大元貝
預先已清潔好內臟,一啖就食得!!
肉好清甜,連橙色d膏都好好食! 一啖食落口,好好既享受!

珍珠蠔
依家打返字出黎都流晒口水!

九孔鮑魚
預先己清潔、除去內臟,蒸熟就可以成只咬,好彈牙,又鮮味!

日本大赤蝦

野生青口
呢款青口好大只!蒸完出黎無縮過水咁! 漲卜卜的!

野生膏蟹

青螺
大大只,肉質好爽口,完全唔洗點醬油都好好味!

太平洋饅頭蟹
第一次認識呢種蟹,蟹如其名,真係饅頭咁樣!

澳洲青年龍蝦
蝦肉一拉就成舊起到出黎,好新鮮! 蝦肉好爽口,鮮甜!

蔬菜籃
食到最後時,食盤蔬菜清下口腔,平衡下先!

粥底
全晚最期待之一既就係呢個粥底,頭先食過嘅啲海鮮,啲肉汁同膏都落晒個粥底度,係精華中既精華! 成個粥非常鮮甜、好味。無得彈!

椰汁燉燕窩
結尾有一個非常好味既凍雪燕,為今餐作結。朋友都好鍾意、好滿足!!