餐厅: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
资讯:

2023-04-29 178 浏览
早幾年都曾經很喜歡食蒸海鮮,不過價錢越來越貴之餘,食物質素亦都變得好一般,加上疫情食海鮮寧願自己屋企整。但朋友介紹這間近排在網上極高人氣的蒸海鮮店,價錢大眾化,而且品種多樣化,和朋友一起試過之後,覺得食物質素真的頗高,分分鐘平過自己街市買,更加唔需要自己洗自己處理咁麻煩。經店員推介我們點了尊貴海鮮套餐,有很多不同種類的海鮮,例如海蝦,刀貝,鮑魚,青口,還有足足一隻龍蝦,及罕有的青蟹及菲律賓奄仔蟹。每款海鮮蒸幾分鐘就可以食得,帶子好肥美,鮑魚同青口也十分鮮味,最喜歡生蠔的口感,沒有腥味我一口咬開爆汁感覺,真的很爽。時令蒸蟹,還有龍蝦,口感非常之好,最驚喜奄仔蟹爆羔,軟滑嘅蟹膏食入口非常香,味道濃郁,極之好吃。最後蒸埋新鮮蔬菜,還有海鮮精華完全融入粥底,真的很滿足。

最後蒸埋新鮮蔬菜,還有海鮮精華完全融入粥底,真的很滿足。

🧜‍♀️聽水上人講,食海鮮的最緊食原有鮮味,以簡簡單單的清蒸就能就足夠,不需賣弄花巧,反而弄巧成拙,搶奪海鮮的味道。餐廳以海鮮為主打,減肥朋友們可以考慮下。懶得諗食咩,就選了💲449尊貴海鮮套餐有🔟款海鮮、有機蔬菜籃及海鮮豬骨芋頭粥,性價比非常高,平日去鯉魚門或西貢食海鮮最經濟都要平均人均銷費$800。1.🦀野生奄仔膏蟹2.🦀大平洋饅頭蟹 3.🦞澳洲青龍蝦4.🐚台灣九孔鮑魚5.🦐日本野生大赤蝦6.🦪大西洋野生青口7.🐚加拿大翡翠螺8.🐚紐西蘭月亮貝9.🦪韓國斧山珍珠蠔👍餐廳選材非常用心,選料來自世界各地目的海鮮,目的是為客人帶來更優質食材,而且全部都非常新鮮,個人就最中意青龍蝦,肉質彈牙啖啖肉。🦀叫得蟹仙,蟹就不用多講,奄仔蟹膏鮮多肉甜,非常之新鮮。蟹膏屬於相當多,屬於軟綿綿。饅頭蟹睇相,就知道非常爆膏,非常吸引。👍👍最值得一讚的是蒸海鮮時間控制是相當重要,蒸耐左絕對會影響海鮮的味道,所以餐廳有專人幫你蒸煮,確保客人能食到海鮮的鮮味,大家中意食海鮮,又一好選擇。

1.🦀野生奄仔膏蟹
7.🐚加拿大翡翠螺
8.🐚紐西蘭月亮貝
9.🦪韓國斧山珍珠蠔

2023-04-26 99 浏览
Happy hour 係尖沙咀飲咗幾杯之後,有啲肚餓周圍搵吓附近有咩食,行吓行吓俾我哋見到一間唔太起眼嘅蒸海鮮餐廳,見到入邊魚缸啲海鮮全部都好新鮮,價錢亦都可以接受,入去試吓食返啲海鮮解下酒先。蒸海鮮,最緊要食新鮮,普通清蒸其實唔需要調味料都可以好好味。不過因為我實在太鍾意蒜蓉同辣椒嘅味,所以點都要一齊食,但我覺得有少少調味都可以令到海鮮味道更加突出。不過店員見到我鍾意點醬汁去食,食到蒸青口同鮑魚,佢終於忍唔住口,叫我唔好點鼓油,試吓本身海鮮的鮮味及海水味,咁我都好聽話,果然食落真係好鮮甜。龍蝦蒸幾分鐘就食得,啱啱甩縠,啲肉質可以咁彈牙而且極度鮮甜,真係超好味。另外原來呢度食蟹有好多唔同推介,每次嚟都會有最新鮮嘅蟹可以食到,我今次啲蟹全部都好多膏,而且好有海水味,唔知係咪飲咗酒,個蟹鉗夾來夾去都夾唔開,店員好好咁幫我打開,食物同服務都唔錯,抵讚!最後仲有超級大驚喜,侍應好好咁送碗甜品比我地,竟然係一碗椰汁燕窩,仲要好香好好味,今晚真係開心開心呢,下次嚟尖沙咀飲嘢都可以再嚟幫襯😎🤟🏻

Yeah~~~ 今日取消口罩令啦,等咗咁耐唔駛再帶住出街,終於都可以呼吸新鮮空氣啦,咁值得慶祝既日子真係要賀一賀佢,今晚同另一半搵啲好嘢食!!! 起初我都無咩心水,不過晏晝食飯時同同事傾開尖沙咀有間食海鮮鍋,坐得舒服食材又好新鮮,咁好啦一於今晚試。放咗工之後約埋另一半去食,佢呢間嘢係天文臺道附近,如果渣車就會方便啲,不過識行都好快到嘅。見到門口有一隻大嘅蟹就已經諗到一陣間食咩嘢,入到鋪之後見老闆娘即時招呼我哋,見到現場都有幾圍枱客人都準備開餐,老闆娘介紹完個餐牌之後就建議我地試個尊貴海鮮套餐  ,佢話一定夠兩個人食,如果唔夠先至再加嘢。等咗大約五分鐘,見到老闆娘首先攞咗啲白米同埋一啲配料出嚟放落個鍋底度 ,佢話慢慢煮,煮到最尾就會好入味。平時唔多食粥嘅我,見到呢啲粥就諗起一陣間啲海鮮精華落晒去個粥底,等佢吸收晒所有精華就勁鮮味,諗起都已經流口水...... 等多大約五分鐘,第一輪海鮮終於都上枱啦~上枱啦~ 頭盤有六樣嘢 :台灣九孔鮑魚、日本大元貝、韓國釜山珍珠蠔、大西洋刀貝、紐西蘭青口同埋日本野生大赤蝦,淨係睇賣相都已經好新鮮。其後侍應會幫手一路處理食品,每一款海鮮處理完成後就會放到落
,入到鋪之後見老闆娘即時招呼我哋
,見到現場都有幾圍枱客人都準備開餐
,老闆娘介紹完個餐牌之後就建議我地試個尊貴海鮮套餐

,佢話一定夠兩個人食,如果唔夠先至再加嘢。

:台灣九孔鮑魚、日本大元貝、韓國釜山珍珠蠔、大西洋刀貝、紐西蘭青口同埋日本野生大赤蝦,淨係睇賣相都已經好新鮮。其後侍應會幫手一路處理食品,每一款海鮮處理完成後就會放到落隻碟到,所以成個過程都可以專心享受食物嘅質素。首先嘅食物就係日本野生大赤蝦
日本野生大赤蝦
,佢嘅份量同Size都比較大,見佢蒸完之後啲蝦膏喺個窿嗰度流落去啲粥到,諗起都爽,佢呢啲赤蝦好鮮甜又爽口彈牙,好鬼新鮮。其後到日本大元貝
日本大元貝
,佢上枱時都大大粒,食落口嗰陣勁飽滿多肉,而且好鮮甜。跟住就到台灣九孔鮑魚
台灣九孔鮑魚
侍應處理嘅時間剛剛好,佢呢個鮑魚彈牙又爽口,完全唔駛用力就咬得開,真係好新鮮。之後到韓國釜山珍珠蠔
韓國釜山珍珠蠔
,佢嘅份量又係大大隻好飽滿,蒸嘅時間剛剛好,入口鮮甜而且好有海水味 。跟手到紐西蘭青口
紐西蘭青口
,佢呢個青口好新鮮,味道清甜,好滿意。最後第一輪到大西洋刀貝,賣相吸引勁飽滿
大西洋刀貝
,入口嗰陣好鮮甜爽口,海水係個口到爆出黎。第一輪已經相當滿意,休息咗一陣就到第二輪,主菜終於都出現啦,一見到就已經好驚喜,有三款食品
:太平洋饅頭蟹、澳洲青年龍蝦
澳洲青年龍蝦
、野生膏仔蟹。首先侍應幫手整咗隻龍蝦先
澳洲青年龍蝦
,就咁睇佢個龍蝦都好高質素,佢呢啲係青年龍蝦唔會好大隻
澳洲青年龍蝦
,等左陣間已經急不及待開餐,佢呢個龍蝦肉非常鮮甜爽口,而且佢啲膏都好甘香好好食,如果你哋去食一定要叫隻試下。跟手就到呢一個太平洋饅頭蟹
太平洋饅頭蟹
,饅頭蟹我都係第一次見,佢個Size細細隻,老闆娘話呢啲唔係周圍都有,雖然唔係好多肉,但係會好鮮甜,咁蒸咗陣間之後試下,果然佢啲肉質都好鮮味,細細隻唔多肉,雖然細細隻,但原來已經係成年既蟹。之後到呢一隻野生膏仔蟹
野生膏仔蟹
,佢嘅份量唔會好大隻,不過見到佢中間嗰啲蟹膏都已經瀉晒出嚟
野生膏仔蟹
,佢嘅蟹肉亦都好鮮甜,肉質好爽口,真係正到不得了。
不知不覺成餐都已經食到七七八八,之後有一個蔬果籃
有機蔬菜籃
,個蔬菜籃剛剛好可以清一清口腔,等陣唔會太過膩食粥。傾左陣偈之後個粥都煮得八八九九
,見到老闆娘加咗一啲酸菜同埋一啲蔥白令成煲粥鮮上加鮮
,完全引出海鮮甜味。等咗咁耐終於都試到啦
,一食入口佢嗰啲海鮮味真係出晒嚟,再配酸菜一齊食用,味道非常清鮮甜。同事果然無介紹錯,呢間嘅質素果然不得了。今日除咗開始唔駛帶口罩外,而且仲食到咁新鮮嘅海鮮鍋,成件事非常滿足,人生每一日只要有呢的小確幸,就已經好心滿意足。埋單每位都係五百蚊,可以喺舒舒服服嘅環境享受美食
,仲可以同三五知己或一大班親戚朋友食飯,所以認真冇得彈。
2023-03-01
韓國釜山珍珠蠔
紐西蘭青口
大西洋刀貝
有機蔬菜籃
2023-04-22 82 浏览
我最鍾意食蟹,自問係食蟹既專家!呢間店叫蟹仙咁厲害,點都要黎食下!尊貴海鮮套餐 共十款食物 有幾款好特別 唔係成日有得食! 一入店就見到d蟹同龍蝦都養係魚缸到,好想食左佢地!重點當然係食蟹啦!首先食太平洋饅頭蟹,佢比較罕有,外表好可愛圓咕嚕都真係幾似饅頭!蟹膏味濃,肉質較嫩,海水味重。另一款,膏仔蟹既蟹膏比較滑身,但肉質較實!兩款蟹都同樣爆膏,喜歡實蟹膏又有選擇困難症既,今次可以一次滿足兩種口感!跟住要介紹野生琵琶龍蝦!淨係食過波士頓同澳洲龍蝦,第一次食琵琶龍蝦,真係唔係度度有得食!琵琶龍蝦既肉質彈牙細滑,比虎蝦實肉又比澳州龍蝦鮮嫩,非常特別!龍蝦有好多蝦膏,勁正!另外仲有大西洋野生青口、韓國斧山珍珠蠔、台灣九孔鮑魚、日本野生大赤蝦、扇貝!飽魚大大隻爽口彈牙,赤蝦鮮甜多膏!青口味濃充滿海水味!最後食埋個粥,個粥已經煲到好綿,加埋蒸海鮮既汁,鮮甜好味!完美總結!整體而言,性價比高!因為佢既海鮮都係精選過,蟹同蝦都係全部新鮮爆膏,係用心經營既海鮮專門店!

尊貴海鮮套餐 共十款食物 有幾款好特別 唔係成日有得食!
一入店就見到d蟹同龍蝦都養係魚缸到,好想食左佢地!

2023-04-22 65 浏览
老婆好鐘意食蟹,所以專登訂左呢間蟹仙食蒸海鮮!尊貴海鮮套餐 每位$499呢個餐勁抵食!共十款食物!見到多款蟹同龍蝦都係魚缸到游黎游去,就知道用料新鮮!野生膏仔蟹及太平洋饅頭蟹🦀先介紹老婆最鍾意食既蟹先!兩款蟹都係超爆膏!但兩款蟹既口感都唔同!饅頭蟹比較罕有,佢肉質較鮮嫩,蟹膏偏實蛋黃味濃!膏仔蟹就肉質較實,蟹膏好滑味鮮!兩隻蟹都爆膏而且啖啖肉,好正!老婆超滿意!❤️野生琵琶龍蝦🦞第一次食呢款龍蝦,勁罕有!同澳洲龍蝦唔同,佢既肉質係嫩滑彈牙,而且鮮味較重,算係精緻版既龍蝦!龍蝦亦有好多膏,大滿足!其他海鮮仲有台灣九孔鮑魚、日本野生大赤蝦🦐、韓國斧山珍珠蠔、大元貝、大西洋野生青口!款款都飽滿鮮味!其中青口充滿海水味,食完置身於海洋中😂!最後仲有有機蔬菜籃,食下菜健康d!💪🏻粥底雖然已經好飽,但都記得食埋個粥,因為d海鮮汁落哂煲粥到,勁鮮甜!可以配埋蔥同菜甫,別有風味!😋份量十足,CP值高,差唔多食左2小時。最緊要老婆食得開心!🥰
老婆好鐘意食蟹,所以專登訂左呢間蟹仙食蒸海鮮!

尊貴海鮮套餐 每位$499

野生膏仔蟹及太平洋饅頭蟹🦀
先介紹老婆最鍾意食既蟹先!

野生琵琶龍蝦🦞

其他海鮮仲有台灣九孔鮑魚

粥底

2023-04-18 58 浏览
近排減緊肥(盡量🤣),增肌減脂最好就食多啲低脂蛋白質,所以蒸氣海鮮真係啱晒我!海鮮高蛋白質,蒸氣煮法低脂,新鮮嘅海鮮就算唔加調味都已經好好食!我同朋友點咗尊貴海鮮套餐,每位$449,多款海鮮!海鮮每日新鮮到港,所以每日供應嘅海鮮都可能有少許不同,店員會介紹比客人知。首先食咗非蟹類嘅海鮮先,有台灣九孔鮑魚,好彈牙😍元貝兩隻見到個膏咁橙都知靚喇!日本赤蝦頭身都有膏,正。大螺彈牙得嚟又唔韌。青口非常新鮮,唔洗加任何調味。珍珠蠔會有片生菜墊係底再蒸,完全將個鮮味昇華。之後就到琵琶龍蝦,野生龍蝦係自然環境活動,肉質更有彈性新鮮。到食蟹喇!麵包蟹就聽得多,原來有細細隻嘅饅頭蟹架!蟹乸淨係求偶期先會上水面,所以都難捉架!主要食佢嘅鮮味,啜下蟹汁,肉唔多。最後食嘅海鮮係奄仔蟹,又多充滿蛋黃香嘅膏,又多肉,正🦀蒸完咁多海鮮,精華落晒個粥底度,加上菜脯同蔥令粥嘅味道更豐富。最後仲有甜品!燉燕窩真係好好食又養顏😍

最後食嘅海鮮係奄仔蟹,又多充滿蛋黃香嘅膏,又多肉,正🦀

最後仲有甜品!燉燕窩真係好好食又養顏😍
2023-04-03
2023-04-11 86 浏览
最近蒸氣粥底火鍋好受香港人歡迎 一黎有清蒸原汁原味既海鮮 二黎重可以食番充滿海鮮精華既粥底! 今次要介紹既呢間蒸氣火鍋 可以完全滿足大家對新鮮海鮮既執着! 所有海鮮都由師傅係魚缸活捉然後經過處理就即刻上盤幫你蒸埋👍🏻日本野生大赤蝦翡翠螺非一般大隻既翡翠螺 有三份一隻手掌禁大隻 而且肉質彈牙😜台灣九孔鮑魚日本大元貝一上盤見到個元貝差唔多半隻手禁大 就知道一啲都唔惹少 就算蒸完都冇特別縮到好細粒 味道鮮甜😋韓國釜山珍珠蠔🦪蠔肉看似平凡 但食落出奇地好有海水味好濃郁既蠔鮮甜味 令人回味無窮🤤大西洋野生青口店員特別推薦唔好點任何醬料去食呢個青口 因為青口本身已經充滿濃濃既海水鹹鮮 個人十分推薦大家品嘗呢個青口✌️野生琵琶蝦蟹🦀️有2款😍必食🙌🏻太平洋饅頭蟹野生膏仔蟹比一般既蟹多好多蟹膏 而且肉質好鮮甜 可以話係啖啖肉禁濟!仲好罕有Tim 🥳

翡翠螺
非一般大隻既翡翠螺 有三份一隻手掌禁大隻 而且肉質彈牙😜

韓國釜山珍珠蠔🦪

大西洋野生青口

野生琵琶蝦

蟹🦀️有2款😍必食🙌🏻

2023-04-08 3492 浏览
好難得係尖沙咀見到一間食海鮮既鋪頭☺️雖然位置比較隱世 但好多座位 而且岀面可以泊車 都幾方便🙌🏻每位$449尊貴海鮮套餐 (各有10款海鮮及有機蔬菜籃及海鮮粥及甜品)日本野生大赤蝦 比坊間既赤蝦巨型 肉質彈牙 大大啖肉 都幾有滿足😜台灣九孔鮑魚呢度嘅海鮮都會有專人幫你蒸煮😳今次蒸鮑魚 冇蒸過龍 (平時岀面食親鮑魚都好容易蒸到伏伏地🤭) 而佢口感非常之彈牙+鮮味十足🤤韓國釜山珍珠蠔🦪, 大西洋野生青口,日本大元貝,翡翠螺野生琵琶蝦食落去好似龍蝦🦞甘🤭蝦膏配埋爽口鮮甜既蝦肉 真係令人一試難忘🤩最後唔少得就係佢哋嘅招牌,蟹🦀️!太平洋饅頭蟹個樣又幾Q 而且可能得呢度先有得食😎罕有!而饅頭蟹比一般嘅蟹海水味更濃 肉都唔少架🤪菲律賓野生奄仔膏蟹原來佢大有來頭😻全香港只有幾間海鮮批發商可以直接供貨😆好多人為左佢而都慕名而來🤓奄仔蟹啖啖蟹肉 又厚又juicy!😋識食一定要食埋佢個蟹鉗😏加埋濃郁既蟹膏 真係回味無窮🥳
好難得係尖沙咀見到一間食海鮮既鋪頭☺️
(各有10款海鮮及有機蔬菜籃及海鮮粥及甜品)

比坊間既赤蝦巨型 肉質彈牙 大大啖肉 都幾有滿足😜

台灣九孔鮑魚

韓國釜山珍珠蠔🦪, 大西洋野生青口,日本大元貝,翡翠螺

野生琵琶蝦
食落去好似龍蝦🦞甘🤭
蝦膏配埋爽口鮮甜既蝦肉 真係令人一試難忘🤩

最後唔少得就係佢哋嘅招牌,蟹🦀️!

太平洋饅頭蟹
個樣又幾Q 而且可能得呢度先有得食😎罕有!
而饅頭蟹比一般嘅蟹海水味更濃 肉都唔少架🤪

菲律賓野生奄仔膏蟹
奄仔蟹啖啖蟹肉 又厚又juicy!😋
識食一定要食埋佢個蟹鉗😏
加埋濃郁既蟹膏 真係回味無窮🥳
  • 台灣九孔鮑魚
2023-04-07 104 浏览
套餐上面的海鮮有二選一,三選一,無奈地根本不需要選擇,店員會為你決定什麼海鮮。海鮮完全沒有鮮味,懷疑浸過鹹水。粥底過稀超級難食,沒有海鮮鮮甜味,發現裡面加了大量豬骨。服務一般,價錢偏貴,重要假日前夕每位加$28服務費。食過最差的一間蒸氣火鍋!只此一次!
海鮮完全沒有鮮味,懷疑浸過鹹水。
粥底過稀超級難食,沒有海鮮鮮甜味,發現裡面加了大量豬骨。
服務一般,價錢偏貴,重要假日前夕每位加$28服務費。
食過最差的一間蒸氣火鍋!只此一次!
2023-04-03 99 浏览
📍 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢呢一間係由香港海鮮入口商親自經營嘅海鮮蒸鍋,海鮮嘅特別同埋新鮮程度喺出面都買唔到,因為係佢哋自己入口嘅時候挑選🫣👅 尊貴海鮮套餐 $449今次呢個套餐有野生嘅膏仔蟹,太平洋饅頭蟹,澳洲琵琶龍蝦,台灣九孔鮑魚,日本野生大赤蝦,大西洋野生青口,紐西蘭刀貝蚌,翡翠螺,韓國珍珠蠔同埋有機蔬菜籃。蒸鍋底有粥,蒸完海鮮既精華就會滴落粥底,最後可否食哂落肚😋
📍 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢

👅 尊貴海鮮套餐 $449

蒸鍋底有粥,蒸完海鮮既精華就會滴落粥底,最後可否食哂落肚😋
2023-04-03 47 浏览
蟹仙海鮮私房.蒸氣石鍋📍尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖約埋朋友仔~一齊食返個海鮮石鍋~叫左尊貴海鮮套餐~$449~一次過食哂9款不同海鮮🦞仲有有機蔬菜海鮮由店員幫忙計時蒸煮🦀確保海鮮熟嫩程度💯食到最後更可一嚐海鮮精華粥底🤭。日本野生大赤蝦🦞。翡翠螺🐚。大平洋饅頭蟹🦀。台灣九孔鮑魚。野生琵琶龍蝦。大西洋野生青口。紐西蘭刀貝蚌。韓國釜山珍珠蠔。野生奄仔蟹店內海鮮~每日新鮮到港店員好細心介紹每款海鮮🦞種類同埋食法款款都好特別~平時都比較小食到一個價錢可以食到哂9款🤭😆海鮮愛好者岩哂
蟹仙海鮮私房.蒸氣石鍋
📍尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖

約埋朋友仔~一齊食返個海鮮石鍋

~叫左尊貴海鮮套餐~$449~
一次過食哂9款不同海鮮🦞仲有有機蔬菜

款款都好特別~平時都比較小食到
一個價錢可以食到哂9款🤭
😆海鮮愛好者岩哂

2023-03-31 51 浏览
一直未試過蒸氣海鮮鍋🙈上次經過之後見到就一直好想試吓呢間!今次就試呢個尊貴海鮮套餐 $48罕有燕食綠喜蟹Rare algae-eating crab大平洋饅頭蟹 Pacific-ocean box crab綠喜蟹vs 饅頭蟹各有各特色~綠喜蟹蟹肉好厚身,啖啖肉好滿足!饅頭蟹蟹膏更多而且味道勁香勁濃郁澳洲青年龍蝦 Australia Young Lobeter龍蝦肉質好爽口彈牙,而且好鮮甜!台灣九孔鮑魚 Tawan Abalone上檯之前會將內臟移除走!所以食得好方便~肉質彈牙好好咬,鮮味十足!日本野生大赤蝦 Japanese wild red shrimp肉質好結實,而且仲有好多蝦膏!大西洋野生青口 Alantie Mussels野生日本深海日刀貝 Japanese white Tuatua 職員千叮萬囑叫我哋唔好點豉油,如果唔係就會蓋過啲鮮味~海水味真係好濃,再點豉油真係會好咸🤣紐西蘭月亮貝 New Zoaland Shell韓國斧山珍珠蠔Korea baby oyster蒸煮冇縮水!依然脹卜卜!勁juicy勁鮮!有機蔬菜籃 Organic Vegetables Platter食返啲

罕有燕食綠喜蟹Rare algae-eating crab
大平洋饅頭蟹 Pacific-ocean box crab

綠喜蟹vs 饅頭蟹

龍蝦肉質好爽口彈牙,而且好鮮甜!

台灣九孔鮑魚 Tawan Abalone

肉質好結實,而且仲有好多蝦膏!

大西洋野生青口 Alantie Mussels

紐西蘭月亮貝 New Zoaland Shell
韓國斧山珍珠蠔Korea baby oyster
蒸煮冇縮水!依然脹卜卜!勁juicy勁鮮!

食返啲菜即刻營養滿滿( ̄∇ ̄)

Overall啲海鮮真係好新鮮,而且店員好了解每樣食材嘅特色!介紹嘅時候都好清楚!respect!
2023-03-31 34 浏览
呢日同我既卡路里伙伴去食左呢間好好味嘅蒸海鮮餐廳,蟹仙海鮮私房😍!佢喺尖沙咀環海大廈,位置旺中帶靜☺️,而且環境好舒服,啲海鮮新鮮彈牙,煮食方式好健康,仲有好多有機蔬菜可以配搭!我食過啲菜式真係好好味😋,令我記憶猶新!我地揀左尊貴海鮮套餐!呢個套餐包括咗好多種海鮮,有野生奄仔蟹🤩,太平洋饅頭蟹🦀,野生琵琶龍蝦🦞,台灣九孔鮑魚,日木野生大赤蝦🦐,大西洋野生青口,新鮮翡翠螺🐚,紐世蘭月亮貝同韓國斧山珍珠蠔🦪!每種海鮮都有佢獨特嘅味道同口感,啲蝦同蟹肉鮮甜嫩滑,蟹膏充滿甘香😊鮑魚彈牙有嚼勁,啲螺肉細緻鮮嫩,琵琶龍蝦肉質緊實,貝類肉質鮮甜!真係好好味!最後,就係海鮮粥啦!爐下面既海鮮粥係用剩咗啲海鮮嘅精華去煮嘅,所以味道好鮮味🥳!啲米粒煮到好軟好綿,啲海鮮味道完全滲透入粥裏面,令人回味無窮!真係好養生又好味!🥰

我哋啱啱試咗佢哋嘅**尊貴海鮮套餐**,每款食物都係超高質素,真係要同大家講述下我哋嘅美食之旅。首先,我哋食咗🦀野生膏仔蟹蟹肉好鮮甜,蟹膏濃郁,咬一口就覺得滿口都鮮甜無比🦞野生琵琶龍蝦蝦肉好彈牙,配埋個蒸氣石碢嘅獨特蒸法,令到食物保持住原汁原味。台灣九孔鮑啲鮑魚又肥又滑,口感絕佳。🦐日本野生大赤蝦嘅鮮味同樣驚人,一啖落肚,就知道係新鮮直送!大西洋野生青口亦都好出色,肉質豐滿,鮮味無窮。紐西蕑月亮貝特色貝類。蚌肉質緊實,道好獨特。韓國斧山珍珠蠔斧山珍珠呢款海膽係口感細緻,味道濃郁🥬有機蔬菜🌽最後用蔬菜,清新爽口,為呢個套餐畫上完美嘅句號。總括嚟講,🦀️蟹仙海鮮私房*蒸氣石碢**呢個尊貴海鮮套餐真係好值得一試,每款食物都經過精心挑選同烹調,新鮮度同口感都一流。大家要記得嚟試下啦!而家只要用電子支付就會送飯後糖水,一碗非常之魷魚嘅椰汁🥥海燕
我哋啱啱試咗佢哋嘅**尊貴海鮮套餐**,

每款食物都係超高質素,真係要同大家講述下我哋嘅美食之旅。

首先,我哋食咗

🦀野生膏仔蟹

蟹肉好鮮甜,蟹膏濃郁,咬一口就覺得滿口都鮮甜無比

🦞野生琵琶龍蝦

台灣九孔鮑
啲鮑魚又肥又滑,口感絕佳。
🦐
日本野生大赤蝦

嘅鮮味同樣驚人,一啖落肚,就知道係新鮮直送!

大西洋野生青口
亦都好出色,肉質豐滿,鮮味無窮。

紐西蕑月亮貝
特色貝類。蚌肉質緊實,道好獨特。

韓國斧山珍珠蠔
斧山珍珠呢款海膽係口感細緻,味道濃郁

🥬有機蔬菜🌽

最後用蔬菜,清新爽口,為呢個套餐畫上完美嘅句號。

總括嚟講,🦀️蟹仙海鮮私房*蒸氣石碢**