2018-04-20
今日帶幾位中學同學打邊鑪,朋友推介我地黎食新開既任食火鍋店。地方好大,容納到好多人坐,好乾淨整齊,走廊一啲都唔dirty,好欣賞!燈光都好足夠,岩哂傾計打邊鑪。湯底方面,我地簡左個「花雕醉雞煲」湯底,好香藥膳味,食落一啲都唔苦,清清地,愈煮愈濃。啲雞煮得好軟呀,一啲都唔老架!之後我地叫左好多野食,大部分都幾唔錯架,有番咁上下質素!餐廳仲用一個好靚既三層鐵架,裝住啲野食,好似人地hightea咁呀,望落好似乾淨同high class啲咁😆 要推介既係啲自家製既食材,所有滑:墨魚滑,蝦滑,牛肉滑,都係好滑好爽口彈牙架,食落好有驚喜!餃子大大隻好足料~ 是日推介海鮮:蜆,大大隻又新鮮!餐廳會因應食客人數而分配食物,我地可以簡多同少,鍾意食就叫「多」,想試下就叫「少」,好好既概念,因為想食客唔好浪費食物💗 所以食材份量都係岩岩好!最後我地叫左個小食:)鬼馬讓蝦膠,炸得香脆,點埋泰國辣醬,酸酸甜甜好開胃!價錢方面,每人$200都唔洗,就食到咁乾淨高質既邊鑪,真心幾抵!老闆同職員態度都好好,主動走黎推介食物,欣賞,加油!
是日推介海鮮:蜆,大大隻又新鮮!
老闆同職員態度都好好,主動走黎推介食物,欣賞,加油!