在香港,一年四季都可以是火鍋天,港人愛吃火鍋的程度由市面的火鍋店之多就能感受到。餐廳算乾淨整潔,座位也不算太迫。火鍋不能沒有的混醬區,這裡的選擇很足。湯底選擇亦不少,雞煲也有幾款,不過這天不想吃雞煲,就來個崩沙牛腩湯底吧。崩沙牛腩口感夠爽,牛味亦濃,湯底味夠香夠甜。任點的食物選擇有很多,不知該點哪些才好。用上3層架放火鍋料,沒那麼阻地方,有點意思。點了多款食物,整體質素不太差,其中海鮮蔬菜夠新鮮,自家製的餃類和手打丸都做得不錯。環境服務不錯, 食物質素也可以,才不到二百元就可以吃到飽了,也不失為預算不多的好選擇。

餐廳算乾淨整潔,座位也不算太迫。

火鍋不能沒有的混醬區,這裡的選擇很足。

崩沙牛腩口感夠爽,牛味亦濃,湯底味夠香夠甜。

任點的食物選擇有很多,不知該點哪些才好。

用上3層架放火鍋料,沒那麼阻地方,有點意思。

2018-05-19 435 浏览
久不久出街食番餐放題平衡下個人都幾合理吖!上openrice見到有新店舖,click入來睇下,見依間野食評大致良好,煲底又多款式揀,任食選擇都好多,價錢ok,都食得過喎!不過,飲品選擇不算太多,同埋沒有雪糕或甜品。煲底款式除左有普通湯底,仲有雞煲、蘿蔔牛腩、胡椒豬肚雞。牛魔王嘅我地,對牛腩煲極有興趣。(很多食評都推薦食牛腩煲)於是,我地二人就打去book位,正常價錢$168再加一。訂位後才發覺原來有團購😲,即時上網睇,團購價只需$108,再加服務費$38。好采其後打去話買左團購都冇問題,到時印番張紙就ok!我地book左7點,大概人客已坐左半個場。環境光猛,乾淨企理。二人枱比較細,有三層架放食物都好d。一坐低就即時要交團購紙,順便落埋order要咩湯底。湯底上得好快。等待個煲滾嘅期間,我就去自助區拎醬料。自助區仲有二款小食,辣毛豆和咖哩魚蛋。蘿蔔牛腩煲,入面有好多八角,薑,大葱......,滷水料非常濃味。牛腩稱是崩沙腩,件件都好大,食極都仲有。tick食物有分「多」或「少」,「少」就按人頭計。不過,我發覺漏單情況都嚴重。有些tick左「多」,都只係得兩件(由其是海蝦,入單入左3次都只

tick食物有分「多」或「少」,「少」就按人頭計。不過,我發覺漏單情況都嚴重。有些tick左「多」,都只係得兩件(由其是海蝦,入單入左3次都只係比得6隻😩)

脆肉鯇魚、田雞、肥牛都不錯!

是日海鮮係蜆,都幾鮮甜,但份量只有5至6粒。內臟質素麻麻,生腸、豬腸、豬肚都唔太好食。

手打墨魚丸比蝦丸、花枝丸出色。

墨魚滑、蝦滑第一次漏左單,第二次補叫番,食落係彈牙。魚蛋可以,但黑椒牛根丸較粉,魚角/魚皮餃/水餃都好重味。

不過,其實食煲野愈食愈咸
之後都係加水就算。因為很多食物都充滿味精,所以愈煮就愈重口味,非常口渴,狂飲野都唔掂。(連隔離枱都話只有一次
唔會再來)

一向愛吃魚皮嘅我,都order左兩次。但第一次漏單,要呀姐補番。不過其實都唔太脆,較為薄身,浸落去個湯一秒,就已經即時變淋

因為個湯太重口味,盤生菜食了一半咋,原因費是d菜索晒個湯,個口咸到苦。。。。。

都算食足2小時,以百五蚊價錢試下都可接受,但不知道是否團購關係,啲野食來得好慢(其他枱客人都有反映
),漏單頗多(last order烏東都漏左)。不過,都係只有一次,唔會再有下次囉!預期真都比現實差!
2018-05-18
2018-05-19 230 浏览
喲!原來兆萬中心除了曰式放題外,還有中式的火鍋🍲任飲任食的呀!😀👏👏在17樓的全层就是此一一紅火鮮料火鍋🍲專門店啦!👏👏👍環境舒適,座位都挻寬敞的,燈光設計好光猛,但,也不耀眼的呀!👏👍😀還有,店員們同是有禮的招呼著客人們,👏😀😀銀杏菜乾白肺煲在此悄悄來到的夏季里,打著火鍋🍲,有著此菜乾銀杏白肺湯配上的,真不上火的啊!😀👍🔥👍枝豆粒粒都真的極之果實飽滿的枝豆,給我們大快朵頤又添更樂享的呀!👍😀👍😀芝士腸,脆脘魚骨腩,新鮮九肚魚,生猛海蝦,新鮮魷魚,是曰推介海鮮,⋯⋯脆脘魚骨腩,是我至愛吃的一種,肉質爽爽脆脆,帶著油滋滋的甘香,真的是那麼的好味呀!👍👍👍😀其餘的海鮮類也不絢色的呀!同樣的👍👍羊肉片,鮮味花枝丸,沙爆猪皮,還有美國雪花肥牛,安格斯牛柳粒,西班牙黑豚肉,及秘製牛孖筋⋯⋯值得提及的,又有沙爆猪皮,真的一点儿也不會有油漬味呀!👍👍👍👍我會過河田雞,黄沙猪潤,自家水餃皇🥟,即包韭菜餃,手打蟹籽鮮蝦滑,流心蟹粉丸,一試難忘魚皮餃,炸豆腐卜河田雞,己是褒了很長時間的,可那肉質還是那樣的嫩滑鮮美的,👍👍金菇,雜菇拼盤,先腐竹,山水豆腐,鮮淮山,蕃茄等品種多樣!👍👍👍👍油麥菜,皇帝菜,生根

銀杏菜乾白肺煲

枝豆

其餘的海鮮類也不絢色的呀!同樣的👍👍

油麥菜,皇帝菜,生根,曰本南瓜🎃蘿蔔片,黑木耳,青通菜,有雜菜拼盤等等

看看吧!蔬菜瓜類同是是那樣的鮮呀!👍😀😀色彩鮮豔地讓我們尽享有一添又加的衡動呀!😍😋😀👍

還首送的海鮮刺身拼盤

雖像是份量少了点嘀,😊那可別忘了,是送的呀!😜還是樂享樂的妙呀!😀😀😀😀

各種飲品任飲!

飲料🥤多種多樣的選擇,也有酒精類的飲料,都可隨意地尽樂的呀!😀😀😀👏

多種口味的火鍋🍲底湯料,可供選擇的!👏

旺角是全港最繁華的地方,我和先生經常到旺角行街購物,欣賞街頭歌藝。今日欣賞完旺角的繁華,我和先生已一早有共識,到紅火食放題。放題任食+自助飲品$185/位。紅火餐廳座位排排坐,十分舒服。湯底有多款,有蘿蔔崩沙牛腩煲,粟米鮮豬骨煲,粟米雜菌煲,醉雞海鮮煲......,我要了古方雞煲,食完再打火鍋。火鍋肉類及一般的配料種類繁多。飲品也有十多款。古方雞煲(半隻),微辣。雞煲面放了很多的芫茜,令整個雞煲都帯著芫茜的香味,雞肉新鮮清甜,與芫茜一斉食更惹味。食完雞煲跟著加湯食火鍋。湯底帶著雞煲的精華,十分好味。生猛海蝦新鮮爽口。魚頭及魚嘴夠滑又好味,平時食魚我都喜歡食魚頭,所以這個魚頭搭魚嘴我最喜歡。新鮮九肚魚,軟軟滑滑,沾著雞汁的精華,好味呀。田雞夠新鮮清甜,點上個自調的辣醬汁,非常鮮甜好味。豬腰爽口夠補腎呢。爽口黑柏葉,餐廳標明灼八秒,我保守㸃灼了約了十秒,嘩,真是十分爽口好味。牛筋可以耐煲一點,吸收了湯汁帯少少咬口,軟軟滑滑十分好味。脆鯇魚片,夠鮮甜。大蝦鮮雲吞,蝦大大粒十分新鮮,令整個雲吞十分鮮甜 。生猛海蝦不是很大隻,但新鮮爽口。美國雪花肥牛牛肉味夠濃。羊肉片。每次食火鍋,羊肉片都是我的

今日欣賞完旺角的繁華,我和先生已一早有共識,到紅火食放題

放題任食+自助飲品$185/位。

紅火餐廳座位排排坐,十分舒服。

火鍋肉類及一般的配料種類繁多。飲品也有十多款。

古方雞煲(半隻)

古方雞煲(半隻),微辣。

食完雞煲跟著加湯食火鍋。湯底帶著雞煲的精華,十分好味。
黑柏葉,猪腰

生猛海蝦新鮮爽口。
九肚魚,脆鯇魚片

新鮮九肚魚,軟軟滑滑,沾著雞汁的精華,好味呀。

田雞,猪腰

田雞夠新鮮清甜,點上個自調的辣醬汁,非常鮮甜好味。
豬腰爽口夠補腎呢。

牛筋,黑柏葉

牛筋可以耐煲一點,吸收了湯汁帯少少咬口,軟軟滑滑十分好味。
脆鯇魚片,夠鮮甜。

生猛海蝦,大蝦鮮雲吞

大蝦鮮雲吞,蝦大大粒十分新鮮,令整個雲吞十分鮮甜 。
生猛海蝦不是很大隻,但新鮮爽口。

美國雪花肥牛(上).羊肉片(下)

美國雪花肥牛
牛肉味夠濃。
羊肉片。
每次食火鍋,羊肉片都是我的首選,羊肉片帶著羊特有的小小羊騷味,點上我喜愛的辣醬汁,滋補又好味。
獅頭有膏鵝腸。非常肥美爽口。

粟米,窩筍,腐竹及淮山

還有粟米,窩筍,腐竹及淮山,都十分新鮮鮮甜,每次食火鍋有的話我都不會錯過。

嘩,火鍋放題真是種類繁多,質量又好。因已經太飽了,還有很多未有機會食的,留待下次再食。
放題火鍋都食過很多,唯覺得此間紅火鮮料火鍋尃門店料特別新鮮,鮮甜。
古方雞煲(半隻)
黑柏葉,猪腰
田雞,猪腰
牛筋,黑柏葉
生猛海蝦,大蝦鮮雲吞
美國雪花肥牛(上).羊肉片(下)
粟米,窩筍,腐竹及淮山
  • 猪腰
  • 田雞
  • 大蝦鮮雲吞
  • 生猛海蝦
  • 猪腰
  • 黑柏葉
2018-05-15 154 浏览
位於旺角兆萬中心17樓全層的紅火鮮料火鍋專門店,主打港式火鍋及雞煲。坐電梯途中看到餐廳的價錢牌,連加一每人價錢約一百七十元。餐廳的面積寬廣,而且梳化位置感覺舒適,冷氣頗足夠。煲或湯底的種類約有十款,用膳當天有不少食客點了右上角的雞煲,今次用膳則點了鴛鴦鍋:沙嗲湯底配香茜皮蛋煲。任食的火鍋配料約有九十多款,紅色的是海鮮和肉類,黃色紙的主要是丸類,綠色的是蔬菜類,更可以選擇配料的份量,頗為貼心。就在等候湯底滾起時,可以去自助醬料區拿取醬料,如豉油、辣椒粒、蔥粒、芫茜等。個人喜愛豉油配搭生蒜、芫茜和蔥粒,令吊起肉的味道。餐廳還會提供任飲韓國的汽水,如忌廉汽水,約有十多款,凍冰冰的。個人最喜歡藍色原味的忌廉汽水。點了芝心丸、蟹子丸、魚角等食物,配料很快便來到。肥牛的口感不會太韌,頗有肉味。之後點了少許時令海鮮,如海蝦、鮮魷和蛤肉,蝦的用料新鮮,所以口感頗爽口彈牙。另外,餐廳也有脆卜卜的魚皮提供,浸在湯底內約一秒便可食用了,味道頗鹹香。
位於旺角兆萬中心17樓全層的紅火鮮料火鍋專門店,主打港式火鍋雞煲。坐電梯途中看到餐廳的價錢牌,連加一每人價錢約一百七十元。

餐廳的面積寬廣,而且梳化位置感覺舒適,冷氣頗足夠。

2018-04-26
2018-05-13 143 浏览
同朋友聚會 多數都係任食邊爐 今次見到有新開既店 即刻去試 完全冇失望可能因為新開又係平日既關係 唔係好多客 環境好闊落 食完都冇成身邊爐味 去到既時候 waiter同我地講只要影相upload去fb就有免費一客刺身 我地二話不說就upload左 刺身ok 唔好要求太高 有個自助醬汁吧枱 都算多醬汁供應 飲品最驚喜既係有竹遮茅根水 一jar既 唔洗俾額外既錢 打邊爐既材料好快到 用好靚既架放好 唔洗成枱都係😍超級好 是日海鮮係蜆 都好新鮮 墨魚滑同蝦滑都好好食啊!!!!!!因為張menu冇娃娃菜 我地又好想食 就試下問個staff有冇 點知又咁好彩有😍d staff都好nice🤗
同朋友聚會 多數都係任食邊爐
今次見到有新開既店 即刻去試 完全冇失望

有個自助醬汁吧枱 都算多醬汁供應
飲品最驚喜既係有竹遮茅根水 一jar既 唔洗俾額外既錢

墨魚滑同蝦滑都好好食啊!!!!!!

2018-05-03
2018-05-09 206 浏览
今日同一班男老友gathering, 一班男人又想食得飽最好就係食任食火鍋,唔洗諗,不過香港地火鍋店超多選擇,而老友就介紹咗呢間,地點方便係兆萬中心。而嘢食總類都算多。飲品選擇我覺得都幾多選擇我主要係拎韓國嘢飲。首先雞煲先,唔算太辣仲好入味,啲雞都好滑。然後就火鍋了為咗慳位,餐廳決定向上發展,份量每次嚟都唔算多,但上得快,所以食少少可以再落單。牛肉好簿,滾一滾就熟,證明刀工有返咁上下,而脆魚玩堅好食,必叫。

而嘢食總類都算多。

飲品選擇我覺得都幾多選擇

我主要係拎韓國嘢飲。

首先雞煲先,唔算太辣仲好入味,啲雞都好滑。

然後就火鍋

2018-05-01 2887 浏览
今日專登出黎人頭湧湧既旺角打邊爐,事關有同事話食過呢間紅火鮮料火鍋,材料新鮮,幾好味,又坐得舒服。上到黎見到呢個黃紅色牌就岩啦,平日夜晚唔使等位,位置真係闊落,姐姐仲好好服務態度,而家任食店真係好難得仲有咁好既態度。價錢係$168 任食任飲2小時,再加一,每位加$30 可任食刺身(我地冇加,因為小女個胃唔大)首先會揀左個煲先,上次同事話佢食蘿蔔崩沙牛腩煲,但我就想試下佢個百年古方鮮雞煲,辣度可揀唔辣微辣小中大辣,我地揀左微辣。登登登登!雞煲熱辣辣咁黎啦,勁大煙呀又香!仲好大煲!有半隻雞,姐姐介紹佢地係用新鮮雞,所以雞肉會嫩啲同埋絕對冇雪味,個雞煲真係好足料!勁多配料,洋蔥蒜頭三色椒芫西,仲有個秘製雞煲汁,所以啲雞真係好入味!淨係食個雞煲都KO左我個胃一半!所以到打邊爐既時候都唔敢叫太多野,每樣叫小小,佢張點餐紙有得揀多定少,好鬼體貼,又唔會浪費食物,重點係冇漏過食物!高質!脆卜卜炸魚皮最先黎既魚片!超脆!之前有食過啲放左好耐既魚片,但呢個魚皮應該保存得超好!超脆!美國雪花肥牛係我中意既肥牛品種,唔多肥肉,熟左之後肉質鮮美,有小小un,我最中意!必encore!!!!!!!!!!我會過河

脆卜卜炸魚皮

美國雪花肥牛

我會過河田雞
我知好多人都唔食田雞,都唔係間間邊爐有田雞!我雖然都覺得田雞既真身係唔討好既,但我唔諗咁多啦,試下先!隻田雞腿好肥呀,好似好正,而事實都真係好正,啲肉十級滑!大愛!

因為胃細,每樣都係點左小小,淺嚐淺嚐:
生猛海蝦,是日推介海鮮:蜆,甘香豬仔腰,本地鮮牛坑腩,自己滿意墨魚丸,手打蟹籽蝦滑,不能錯過鮮雞腸:佢有啲餸名起得好搞笑,我估係佢地推介呱,所以都試到!每樣都ok, 冇唔好食既。

整體黎講,佢地絕對做到佢地既,經營宗旨:賣新鮮,賣靚料!啲人一聽到兆萬中心都覺徥唔方好食,希望呢啲有質數既餐廳可以繼續生存在係兆萬啦!XD
2018-04-27 1717 浏览
呢晚約左朋友食雞煲不過又俾人放飛機,既然一場嚟到預先訂左位既餐廳,點都要食返個雞煲先走人!不過又真係估唔到咁正!餐廳面積都幾闊落,又光猛,仲要有英超睇,一路食一路睇住場波都幾開心!1 個價錢既雞煲已經包埋任飲任食,睇見張餐紙有幾樣特色野食,例如學老魚蛋,牛坑腩,安格斯牛柳粒等,我都叫左嚟試下!自助醬料區有齊各式各樣既配料供選擇,有辣有唔辣!飲品任飲,我就拎左一壺竹䉀茅根嚟飲,注意係一壺,唔係一杯,仲要無限供應,真係夠晒誠意!講返今晚既主角,古方鮮雞煲,真係用新鮮雞嚟做,非常嫩滑,有雞味,個醬汁辣得嚟唔會遮左d雞味而且仲有好多葱頭,吸晒d 醬汁,非常惹味! 個雞煲份量都唔錯,足半隻雞,照計兩個人食都無問題!仲有d配料,真係用料十足!大大粒既安格斯牛柳粒,坑腩,同魚皮餃,最衰得我一個,唔係可以再試多d唔同既配料!學老魚蛋非常出色,十分彈牙,魚皮餃同雲吞係必需要食既!我覺得仲好食過雲吞麵鋪!以百幾蚊嚟講食到咁出色既雞煲,又真係唔錯,仲要喺旺角咁方便,希望有多人去幫襯佢!

自助醬料區有齊各式各樣既配料供選擇,有辣有唔辣!

古方鮮雞煲

雞煲份量都唔錯,足半隻雞,照計兩個人食都無問題!

古方鮮雞煲
2018-04-25 1541 浏览
旺角出名多嘢食,好多大廈差不多層層都有食肆,競爭都幾激烈。唔知係咪因為咁,有唔少性價比高既餐廳,我覺得今次要介紹呢間中式火鍋店就係其中一間啦!位於旺角兆萬中心(近油麻地地鐵站),係樓下已經見到勁多餐廳既廣告,決定試下呢間中式打邊爐。因為見價錢好合理,圖片又‘誘人’。進入餐廳,甫坐下已經急不及待地看menu選湯底。湯底種類不算少,好快就決定要銀杏菜干白肺煲啦,跟手九秒九tick埋想食既食物。呢度任食既食物選擇真不少,超過九十樣之多!肥牛和豚肉都一定少不了。連海🦐、田雞、九肚魚等係任食邊爐裡都比較少見,呢度都有;仲有是日推介海鮮(當日係蜆)。最令我開心既係呢度有好多內臟食:雞雜、豬潤、黑栢葉、豬大腸等等,係我喜歡中式火鍋最主要因素之一!值得一提既係呢度上菜方式比較特別,係用三層架放食物,唔知以為取左high tea🤣,第一次見,幾得意之餘,又唔會阻地方👍🏻👍🏻。食物質素方面好喜出望外,整體來說不錯,夠新鮮,叫咁多黎咁多,仲有量多或少tick,咁樣就算少人食都可以食到多d唔同既嘢啦,arm曬我呢個心思思咩都想食既餵食妹啦!個人覺得豚肉比肥牛出色,味道濃郁。黑栢葉唔好滾太耐,唔係會好韌。任飲方

呢度任食既食物選擇真不少,超過九十樣之多!

任飲方面,有十幾種汽水飲品任飲,還包括幾隻啤酒🍻,仲有打邊爐必叫既竹借茅根!不過,今次喉嚨有d干,所以叫左一杯大大杯既鹹檸七(用啤酒杯裝)😂,要另外加$28,爽啊!

呢個價錢有咁既質素,性價比超級高啊!出面連鎖日式火鍋都無咁抵食啊,出開旺角一定會再encore!

2018-04-12
2018-04-23 213 浏览
雖然逐漸步入盛夏,但仍然不減我們對火鍋的喜愛,看到網上推介這間「紅火鮮料火鍋」,配料的選擇不少,又有我喜愛的田雞,就決定來這吃火鍋吧。點菜紙的外觀與一般火鍋店無異,但仔細看看菜名卻是別具心思呢。店家為一些菜名設計了有趣的名字,例如我會過河田雞和人家讚賞鮮蝦丸等,看著有時令人會心一笑呢。等待上菜的時刻,我到小食區取了點餐前小食,先墊墊胃。至於火鍋的精髓湯底,選擇了獨特的崩沙腩湯底,自然不可以錯過!崩沙腩的肉味很濃,肉質較軟,沒有臊味,不愧是牛的精品部位。邊咬著美味的崩沙腩,我們點的火鍋料都陸續地上桌了。先來看看各種鮮味海鮮,有爽口大蝦、蝦滑、墨魚滑、脆肉鯇、蜆等等,當中能問鼎王者寶座的當然是大蝦,大蝦肉質鮮美,出奇的跟湯底相當匹配,鮮甜之餘還多了份崩沙腩肉味,卻又一點都不臊。一般而言,火鍋當然要配合肥牛才叫過癮,天冷冷的話再加上羊肉更是叫人欲罷不能,可是今天天不冷,又出現了這超新星,風頭一時就被它搶去。以往火鍋吃到豬肉,很難不會有豬膻味,而且肉質又會很粗嚡,只是這個西班牙黑豚肉肉質卻是很軟滑,肉香卻又濃而不膻,讓人喜出望外,值得一試。值得留意的是點餐紙還可以點牛坑腩,放在牛腩鍋中,風味更

等待上菜的時刻,我到小食區取了點餐前小食,先墊墊胃。

值得留意的是點餐紙還可以點牛坑腩,放在牛腩鍋中,風味更是獨特。

相比起坑腩,我更喜歡牛孖筋,由鍋沸騰開始放下去煮,到差不多結束時再撈起來吃便剛剛好,軟腍非常,滿滿的膠質口感又入味,真後悔沒多點幾個來吃。

鍋料還有很多林林種種,例如水魷、鵝腸、豬皮等等,還有的很喜歡的會過河田雞!眼看肉質光滑而且呈淡粉色,看起來很新鮮呢!清清的湯底也應記一功~保留了其鮮味~不怕吃田雞的人絕對不可以錯過!

瓜瓜菜菜在吃火鍋的時後通常也會被忽略掉,這種不懂欣賞的其實只是暴殄天物,通菜只是普通的放到鍋子煮一下,保有其鮮味之餘,又比其他食材都來得更爽口更美味。

鮮腐竹和蓮藕片亦在此獲得好了表現,腐竹滑柔柔一片卻是充滿了豆味,又不見乾貨的臭味。

相信很多人吃火鍋也是很喜愛以炸魚皮作伴,貪圖它的卜脆卜脆香口,又喜歡沾一下湯汁,拿起來放在耳邊細聽普「啪噠啪噠」之音,份外美味又有豐富骨膠原的惹味小吃,相信也不用特別詳談。

唯一美中不足是店內暫未有甜品供應,若果能加上雪糕雪條等甜點肯定能更完滿呢
2018-04-22 214 浏览
本身沒打算挑戰兆萬這棟人稱「劣食之塔」,不過樓下派傳單的哥哥姐姐超落力,而且紅火紅兩小時任食才$158一位,抵到笑,店名沒改錯,用料確實是好新鮮,由肉類到丸類到蔬菜都好靚,非常值得一去再去,絕對有下次!湯底有好幾款選擇,甚至可以揀雞煲或崩沙腩煲,真心超值!不過今天大家想吃「清」少少(卻又去放題...)所以點了豬骨湯,只底打邊爐,有驚喜,湯底材料足,有兩大塊豬骨,蕃茄粟米馬蹄腐竹和芹菜,感覺對辦,起碼不是只有味精的湯底。醬料吧整齊清潔,加分。除了醬料外,飲品也是自助型式,其餘是畫紙仔,上菜速度快,沒漏單,節奏不錯,自然吃的開懷。對於不太愛喝汽水的我來說,飲品選擇不算多,但有自家製竹蔗水任飲,不算太甜,是解渴的。兆萬的食店,店舖有多大大家都知道吧?四人枱位置不算寬,但每枱均有一個三層架,食物送上來的時候店員會自動放上架上,頓時帶幾分「高貴」的感覺(?)不過慳位就絕對是,好聰明啊(笑)點餐紙也是挺聰明的,食物名旁可選「多」或「少」,少的意思是人數一份,即例如蝦丸「少」,四人就有四粒這樣。個人覺得這樣非常好,不用做怕大嘥鬼!食放題最緊要有品!中式邊爐有日式火鍋的質素,牛肉真心靚,還有牛柳粒選擇

中式邊爐有日式火鍋的質素,牛肉真心靚,還有牛柳粒選擇,只想吃牛的日子,都可以來這裡,不一定要排90分鐘的牛火鍋了!(就是沒有壽喜湯底而已)

黑栢葉爽,牛孖筋牛坑腩都很不錯,還有水餃,應該是自己包的,餡料爆滿!

強烈推介這裡的手打丸,甚麼任何丸都好好味,非常彈牙,料足,蝦丸見到一隻隻蝦,淥熟出來是美美的粉紅色,爽!

油炸鬼上的墨魚膠一樣好味,不得了~

好吃的火鍋料太多,不能盡錄,真是連蔬菜也是新鮮,粟米清甜。記得點炸魚皮,夠脆不過氣,$158一位簡直超值,旺角一向吃飯不算貴,但質素參差,所以無心插柳讓我吃到紅火鮮料火鍋專門店,覺得特別驚豔,意想不到!
2018-04-21 1250 浏览
經朋友推介,今晚食飯同老公黎左呢間兆萬17樓新開叫紅火鮮料火鍋專門店一出𨋢,感覺同一般上樓既火鍋店好唔同。光猛,冇煙霧瀰漫既感覺。最like係佢d坐位,好闊落一啲都唔迫。老闆同伙記很有禮貌。一坐底,即刻介紹店裡的火鍋湯底🍲,有成10款咁多,d選擇仲一d都唔馬虎。牛魔王一族既老公,諗都唔諗即叫左個崩沙牛腩煲,話崩沙牛腩係正野黎,冇乜打邊爐會出動崩沙牛腩。仲要任食168呢個價錢。果然,呢個崩沙牛腩同一般的牛坑腩好唔同,肉質鮮嫩,兩層筋間夾住舊肉,層次分明,老公讚好不絕。再黎整個小食先,有自家制炸銀魚仔+枝豆👍🏻加30蚊仲會有任食刺身架🍤🍤任食配料都超多,除了有是日海鮮,普通打邊爐既配料都有;牛🐮,羊🐑,雞🐔,豬🐷,魚🐟,樣樣齊。除左羊冇試之外,全部都好新鮮,d肥牛仲要係即片出黎,正!讚👍🏻另外仲有好多款丸同餃子.....滑類有牛滑,蝦滑,墨魚滑同鯪魚滑4款咁多,以168呢個價錢邊做到架😝由於得兩條友既關係,真係試唔哂咁多野。今次推介:崩沙牛煲🤤,肥牛,黑豚肉,墨魚滑,脆鯇腩,白肺同肥鵝腸🤗

再黎整個小食先,有自家制炸銀魚仔+枝豆👍🏻

加30蚊仲會有任食刺身架🍤🍤

另外仲有好多款丸同餃子.....

由於得兩條友既關係,真係試唔哂咁多野。

2018-04-19
2018-04-21 184 浏览
天氣又轉涼,最好又係打下邊爐啦。是晚到了兆萬的紅火試試,新開張人氣不算太旺,不用等位就可以入座了,揀了一張卡位坐,不算太迫,位置還不錯。湯底有不少選擇,雞煲、牛腩煲等都可以選。鍋夠大,電池爐也滾得快,正。醬料自己混,有一般辣醬,麻醬,芫荽,生蒜等啦。另外仲有兩款小食可以拿,毛豆夾同辣魚乾仔,哈哈,打邊爐啲料未熟食住先都ok㗎。飲品也是雪櫃自助,一般汽水,韓式食料,啤酒,自家制竹蔗茅根等都有,但無無糖飲品揀。我地揀左大眾化嘅粟米豬骨鍋,鍋內有大量配料,豬骨粟米就梗係有啦,仲有蕃茄,芹菜,馬碲,支竹等,顏色靚靚,湯頭清甜幾好味喎。火鍋料選擇多,手打蝦丸、墨魚丸必食,真材實料爽口彈牙勁正。牛栢葉、牛腩都好正。肥牛幾滑,牛柳粒滾耐左都唔韌無渣,正喎。有至愛的淮山同蓮藕片,encore encore。菜都好翠綠炸魚皮香脆encore肥牛同豚肉片,正。肥牛唔係話超靚牛,但任食火鍋黎計收貨有餘了!枱面地方不大而用上了三層格,火鍋料全放在圓碟中,食到咁上下再加單,一碟換一碟咁慳返唔少位,全程無漏單,點幾多黎幾多抵讚喎!7:30前離座或9:00後入座$158一位,正價時段都係$168一位,無雜費收超抵食
火鍋料選擇多,手打蝦丸、墨魚丸必食,真材實料爽口彈牙勁正。
牛栢葉、牛腩都好正。
肥牛幾滑,牛柳粒滾耐左都唔韌無渣,正喎。
有至愛的淮山同蓮藕片,encore encore。
菜都好翠綠
炸魚皮香脆
encore肥牛同豚肉片,正。
肥牛唔係話超靚牛,但任食火鍋黎計收貨有餘了!

7:30前離座或9:00後入座$158一位,正價時段都係$168一位,無雜費收超抵食!!如果係宵夜人,11:00後入座$148添呀。

美中不足係欠缺甜品,有杯雪糕就好了。
2018-04-15
2018-04-20 163 浏览
今日帶幾位中學同學打邊鑪,朋友推介我地黎食新開既任食火鍋店。地方好大,容納到好多人坐,好乾淨整齊,走廊一啲都唔dirty,好欣賞!燈光都好足夠,岩哂傾計打邊鑪。湯底方面,我地簡左個「花雕醉雞煲」湯底,好香藥膳味,食落一啲都唔苦,清清地,愈煮愈濃。啲雞煮得好軟呀,一啲都唔老架!之後我地叫左好多野食,大部分都幾唔錯架,有番咁上下質素!餐廳仲用一個好靚既三層鐵架,裝住啲野食,好似人地hightea咁呀,望落好似乾淨同high class啲咁😆 要推介既係啲自家製既食材,所有滑:墨魚滑,蝦滑,牛肉滑,都係好滑好爽口彈牙架,食落好有驚喜!餃子大大隻好足料~ 是日推介海鮮:蜆,大大隻又新鮮!餐廳會因應食客人數而分配食物,我地可以簡多同少,鍾意食就叫「多」,想試下就叫「少」,好好既概念,因為想食客唔好浪費食物💗 所以食材份量都係岩岩好!最後我地叫左個小食:)鬼馬讓蝦膠,炸得香脆,點埋泰國辣醬,酸酸甜甜好開胃!價錢方面,每人$200都唔洗,就食到咁乾淨高質既邊鑪,真心幾抵!老闆同職員態度都好好,主動走黎推介食物,欣賞,加油!

是日推介海鮮:蜆,大大隻又新鮮!

老闆同職員態度都好好,主動走黎推介食物,欣賞,加油!