2018-04-04
今次我地叫左既係蘿蔔崩沙腩煲鐘意食牛腩既都知牛腩其實唔同部位整有好大既分別而最好食既部位應該係崩沙腩 呢度既崩沙腩煲入面既真係全部都係崩沙腩!! 我諗食呢個煲本身已經值回票價!!牛腩已經忟到好淋滑, 而且吸收左湯底既味道, 不用點咩醬汁已經好夠味了 由於我係一個牛腩愛好者我高度推薦既一定係牛孖筋, 蝴蝶腩同牛坑腩, 呢三樣都係免費可以不斷encore的!!! 雖然蝴蝶腩同牛坑腩既口感冇崩沙腩咁神級, 但係都唔差架, 質素都幾高, 而牛根就唔洗講啦!! 反而蝴蝶腩同牛坑腩係任食既火鍋入面比較罕見, 所以我都不禁叫左幾次!! 另外我高度推介既會係個大蝦鮮雲吞, 估唔到一間任食火鍋店雲吞既質素可以拍得住雲吞專門店!!! 入面粒蝦唔係蝦毛咁細粒, 反而係大大粒既, 一咬落去d汁bee哂出黎!! 正
鐘意食牛腩既都知牛腩其實唔同部位整有好大既分別
而最好食既部位應該係崩沙腩