2019-12-08 105 浏览
適逢紀念日就梗係要食好d架啦,今日突登黎依間米芝連推介,出名食Omakase既日本餐廳晚餐。餐廳門面都幾簡潔,坐位都好闊落,好舒適。今日食豪d,梗係一人點左個omakase套餐啦😆😆😆首先有前菜(3種盛),三樣分別係米通蝦,莓醬海蜇同炸魚骨。前菜擺設相當精緻,感覺好高級。三樣入面莓醬海蜇最深刻,酸酸甜甜,好開胃。米通蝦係即炸,口感香脆。炸魚骨脆卜卜,好適合用黎配杯餐前清酒。接住有刺身(6種盛)米之蓮推介果然係唔錯,刺身雖然簡單,但係絕對睇得出食材十分之新鮮。金拖羅,鏗魚,血引,大鯛魚,剝皮魚包魚肝,帆立貝 ,赤貝。由淡味既白肉開始食,剝皮魚包魚肝係第一次依,感覺好新鮮,用肉身較爽既剝皮魚包住嶄充分油香既魚肝黎食,配搭得好好👍🏻👍🏻👍🏻金拖羅都令人好難忘,魚油入口即溶既感覺真係想一試再試。今日既煮物則有,日本毛青蘿蔔配蟹肉芡,蘿蔔係用左今季當造既,食落非常爽甜。壽司(6貫)沙甸魚,燒赤六,燒拖羅,薑蔥深海池魚,白海老,帆立貝又有我最愛既燒拖羅😍😍😍輕輕燒完令魚油更香蜆麵豉湯用蜆煮既麵豉湯帶有微微既海鮮味最後甜品有Vanilla雪糕夾餅完美結束依餐Omakase😋😋😋

餐廳門面都幾簡潔,坐位都好闊落,好舒適。

今日食豪d,梗係一人點左個omakase套餐啦😆😆😆

三樣入面莓醬海蜇最深刻,酸酸甜甜,好開胃。
米通蝦係即炸,口感香脆。
炸魚骨脆卜卜,好適合用黎配杯餐前清酒。

接住有刺身(6種盛)

金拖羅,鏗魚,血引,大鯛魚,剝皮魚包魚肝,帆立貝 ,赤貝。

金拖羅都令人好難忘,魚油入口即溶既感覺真係想一試再試。

壽司(6貫)
沙甸魚,燒赤六,燒拖羅,薑蔥深海池魚,白海老,帆立貝
又有我最愛既燒拖羅😍😍😍
輕輕燒完令魚油更香

蜆麵豉湯
用蜆煮既麵豉湯帶有微微既海鮮味

最後甜品有Vanilla雪糕夾餅
完美結束依餐Omakase😋😋😋

2019-12-08 85 浏览
家姐終於完成這一年大project,話要請我吃餐勁嘅,來為慶祝一下。 佢話玄鮨係信心保證,佢公司每次有客人到港,一定帶他們來玄鮨吃,所以今日也帶我來見識下。 一出電梯見到連續4年也領到米芝蓮推介餐廳獎牌,再看看餐廳四周也擺放清雅脫俗感覺.。我哋坐在中庭位,兩旁也有些VIP房,擺放明亮優雅。先來一碟蓮藕前菜,切得薄薄,口感爽脆。茶碗蒸好多餡料,帶子丶蜆肉丶瘦肉及蔬菜等,滿滿一碗好豐富又滑蒸蛋。令人驚訝deluxe chirashi set lunch ,刺身切得厚厚。全部質量丶數量丶新鮮度,也是number 1 ,超正。 每一片每一口,也感受到為何可以一連4年也可成為米芝蓮推介餐廳。Sashimi set lunch 擺碟十分靚,真係未食也令人食慾大增。麵豉湯加上切成幼幼蔥絲及蜆肉,令原本只得鹹味嘅麵豉湯添加鮮味。白蘿蔔茸及新鮮魚塊經過炆煮,食材味道交融好突出一道小食。

我哋坐在中庭位,兩旁也有些VIP房,擺放明亮優雅。

先來一碟蓮藕前菜,切得薄薄,口感爽脆。

白蘿蔔茸及新鮮魚塊經過炆煮,食材味道交融好突出一道小食。

2019-12-06 87 浏览
今個月媽咪生日,知佢平日鍾意食日本菜,於是訂左位於銅鑼灣嘅米之蓮日本餐廳‘玄鮨‘。今年一於食豪d,請媽咪食Omakase😃由師傅安排選取當日最新鮮食材用心製作每道菜式。餐廳裝修平實優雅,淡淡日本風,感覺好舒適自若,有散座亦有廂房,行入小小係張L形bar枱,客人可以一邊進餐,一邊欣賞師傅做菜手藝。好有禮貌嘅侍應首先遞上熱茶同熱毛巾,過一陣就開始Omakasa嘅第一道前菜😃🥢前菜東風鏍- 細細隻但鏍味極濃燒芝士魚餅 - 質感同口感似水牛芝士,魚餅微微燒過,配搭幾有創意梅醬海蜇 - 梅醬甜酸度調教得剛剛好,酸酸味味,簡直打開左食慾😋🥢Sashimi有 鏗魚、吞拿魚、大油甘魚、金目鯛、帶子、響鏍、剝皮魚。鏗魚本身已經有蒜蓉豉油蔥花做調味;吞拿魚,油甘魚同金目鯛微微蘸小小Wasabi豉油已經帶出魚嘅鮮味;帶子應該用火戳過,面層有小小焦香;最突出莫過於剝皮魚,魚中間卷住一小口魚肝,剝皮魚本身冇乜味道,全靠魚肝嘅油脂調出魚嘅鮮味,讚👍🏻🥢蘿蔔蓉魚柳呢個原來係熱食,食完Sashimi來一個熱食暖暖胃😉🥢Tempura 海老卷、魷魚明太子、南瓜、青椒,外皮炸漿全部都係薄薄一層,唔會食到好溜咁,除左天婦羅

🥢前菜
東風鏍- 細細隻但鏍味極濃

🥢Sashimi

🥢蘿蔔蓉魚柳
呢個原來係熱食,食完Sashimi來一個熱食暖暖胃😉

🥢Tempura
海老卷、魷魚明太子、南瓜、青椒,外皮炸漿全部都係薄薄一層,唔會食到好溜咁,除左天婦羅汁外,仲有抹茶鹽,侍應推介稱蘸海鮮食一流👍🏻

🥢安康魚肝
呢個係凍食,夾雜酸酸味味嘅醬汁,一d都唔會覺得有腥味,而且入口即溶,鮮味十足。

🥢壽司併盤
吞拿魚、池魚、明太子白蝦、海膽軍艦、象拔蚌、赤鯥。
吞拿魚油脂分布平均,入口即溶;明太子白蝦,侍應推介唔需要蘸任何醬汁,咁先可以食出蝦嘅原味;象拔蚌好新鮮,爽夾脆;海膽滿一滿,又新鮮又creamy;池魚同赤鯥,魚味唔算太濃,但勝在夠新鮮👍🏻

🥢蜆肉味增湯
蜆肉唔算太大隻,主要係調出湯嘅鮮味。

🥢香印提子同蜜柑
清清甜甜,為今餐劃上完美句號。

其實食日本餐最緊要食材夠新鮮,呢個要求今晚全做到,而且擺碟非常精緻,唔單止味覺,連視覺都係一大享受。
2019-12-06 618 浏览
今天和朋友有一起到位於銅鑼灣開平道Cubas七樓的玄鮨吃午餐。朋友說他上次在這間餐廳吃過的午市套餐非常抵吃,質素也不錯,所以帶我來嚐一下。我們分別選擇了兩個lunch set: Sashimi Lunch 和 Deluxe Chirashi。前菜是一款通心粉沙律。這款沙律味道清新,師傅加入了一些黑椒作調味,味道惹味。𥪮紅魚煮蘿蔔味道一流,𥪮紅魚煮得入味,肉質鮮嫩,而蘿蔔十分清甜,吸收了所有魚的精華。朋友吃的是Sashimi Lunch,有赤背、吞拿魚、拖羅、池魚、魷魚和甜蝦。所有刺身都十分新鮮,赤貝爽口,拖羅入口即溶,池魚亦十分新鮮鮮甜。這個lunch set配以一個白飯, 十分滿足。我點的是Deluxe Chirashi。這款刺身飯有很多不同款式的魚生包括有三文魚子、海膽、吞拿魚、拖羅和不同的魚生。海膽十分鮮甜,入口即溶。三文魚子的份量很多,油脂豐盛。拖羅油脂分佈平均。整個魚生飯的份量也很大,我們都吃得很飽。茶碗蒸的蛋煮得又滑,咸度適中,很好!最後我們點了一個甜品和一杯咖啡。甜品是椰子奶凍,奶凍很細滑,有淡淡的椰子香味,令人回味無窮。

茶碗蒸的蛋煮得又滑,咸度適中,很好!

• Deluxe  Chirashi
2019-12-05 72 浏览
慶祝生日 ,當然要搵一間心水餐廳。 精挑細選之下, 終於揀咗食日本菜 ,預早book咗位, 銅鑼灣米芝蓮日本餐廳。念念不忘這間餐廳的細心服務, 廚師發板 食材新鮮, 選取當做合時食材。 細緻嘅刀工, 精緻嘅擺盆, 實在令人賞心悅目。前菜三點盛:炸蝦 梅味海蜇 炸魚骨 炸魚骨鬆脆可口, 醃漬梅 加埋海蜇味道非常特別。刺身:火炙鰹魚 、toro 、皮剝魚、 八爪魚 、深海池魚。咁多款刺身當中 ,我最鍾意就係火炙鰹魚, 入口即溶 充滿蔥花嘅香味,已加調味唔需要額外點醬油。日式料理:煙燻希靈魚 +日本蕪菁 希靈魚煙燻味道突出, 甜甜的醬油味道, 魚肉非常甘香。壽司:火炙toro 、北海道帶子、 明太子白蝦、 海膽軍艦花了很長時間等候的壽司, 差不多等了一小時, 果然沒有令我失望, 味道鮮味而且食材新鮮。甜品日本蜜柑 日本香印提子日本的生果真的很好吃, 甜到非常之高, 香印提子皮薄而且冇核。

前菜三點盛:
炸蝦 梅味海蜇 炸魚骨
炸魚骨鬆脆可口, 醃漬梅 加埋海蜇味道非常特別。

刺身
火炙鰹魚 、toro 、皮剝魚、 八爪魚 、深海池魚。

日式料理:
煙燻希靈魚 +日本蕪菁
希靈魚煙燻味道突出, 甜甜的醬油味道, 魚肉非常甘香。

壽司
火炙toro 、北海道帶子、 明太子白蝦、 海膽軍艦

甜品
日本蜜柑 日本香印提子

咁又係同老婆拍拖11周年又係求婚紀念日,揀咗間環境高尚嘅日本廚師發板餐廳。雖然價錢唔平不過物有所值前菜有忌廉餅、酸素梅(麵)、炸魚骨。每一樣嘅口感都好唔同,不過每一樣都令你開胃。炸魚骨一啲都唔油膩,非常香口。刺身:鰹魚點特別嘅蒜蓉鼓油、拖羅、帶子、深海池魚、金木鯛、剝皮魚。每一款刺身都非常新鮮。金木鯛口感最正,拖羅入口即溶。老婆對幾款刺身非常滿意。食壽司之前上咗兩款熟食:醬汁燒鮑魚(好香牛油味)、魚肝。一般嘅廚師發板都係食刺身同埋壽司呢度嘅熟食都煮得非常之好!牛油嘅香味令鮑魚更加香口,但又唔會蓋過鮑魚嘅鮮味。咁大隻鮑魚都可以煮到咁諗,師傅手勢一流。最後壽司有海膽、響螺、池魚、赤綠、燒拖羅、牡丹蝦。第一次食燒拖羅,感覺特別,燒過嘅拖羅油份落咗去壽司飯唔會浪費左咁靚嘅拖羅刺身!海膽非常新鮮,海膽嘅份量仲多過壽司飯。正!最後甜品幾特別唔係雪糕而係日本嘅新鮮水果,香印提子同日本柑。
2019-12-03 67 浏览
好多人食日本菜都會揀晏晝去食 因為真係平好多 尤其係刺身壽司 小弟今次去呢間係米芝蓮推介 而價錢真係比夜晚平好多🤩餐廳座位唔算好多 但係坐得好舒服~~🐟Deluxe Chirashi $360刺身飯好色彩繽紛😍 魚生款式好多鋪滿晒而且每款都好新鮮🤤魚類點少得拖羅肥美食落充滿油香 但係有一舊食落有筋啲貝類都非常鮮甜 帶子厚身 赤貝好爽口☺️海膽雖然份量唔係好多但好高質 好creamy🤤 壽司飯同平時嗰啲唔一樣加咗啲類似肉鬆(?)同埋冬菇 送飯一流👍🏻另外跟餐都有前菜麵豉湯同埋甜品 .三色丼 $420三色即係拖羅蓉 海膽同埋三文魚子拖羅蓉睇住師傅即刻剁 唔會係嗰啲整定雪到好硬 入口即溶🤪海膽份量多過魚生飯 都係好高質三文魚子新鮮好爽口~~總結1)魚生新鮮 高質日本菜~~評分📈味道 9/10環境 8/10性價比 7.5/10
🐟Deluxe Chirashi $360

味道 9/10
環境 8/10
性價比 7.5/10
2019-12-02 66 浏览
朋友介紹嚟銅鑼灣食好野,揀咗恩平道旺中帶靜嘅日本餐廳。餐廳好舒適,絕對係傾偈聚會嘅好地方。Lunch Menu都多選擇,同友人揀咗每人一個set, 有齊前菜.主菜.湯.甜品,刺身好新鮮,樣樣都有d, 滿足哂我呢d乜都想食又嘴刁嘅客人,食物好高質數,絕對唔係食d普通三文魚嘅款式,仲有我最愛嘅海膽同拖羅,喜歡呢度嘅五星級環境同服務。清憂嘅環境,就連洗手間都好舒服乾淨,總括今次飯局滿意.好滿意.同埋非常滿意。下次要dinner時間再來試埋其他野😋
朋友介紹嚟銅鑼灣食好野,揀咗恩平道旺中帶靜嘅日本餐廳。餐廳好舒適,絕對係傾偈聚會嘅好地方。Lunch Menu都多選擇,同友人揀咗每人一個set, 有齊前菜.主菜.湯.甜品刺身好新鮮,樣樣都有d, 滿足哂我呢d乜都想食又嘴刁嘅客人,食物好高質數,絕對唔係食d普通三文魚嘅款式,仲有我最愛嘅海膽同拖羅,喜歡呢度嘅五星級環境同服務。清憂嘅環境,就連洗手間都好舒服乾淨,總括今次飯局滿意.好滿意.同埋非常滿意。下次要dinner時間再來試埋其他野😋
2019-12-02
午餐
  • 茶碗蒸
  • Sashimi Lunch
  • 特上魚生飯
2019-12-02 59 浏览
啦啦啦,我同老公好中意呢間餐廳,位於銅鑼灣旺中帶靜,樓底高,坐得舒服,服務一流,一如既往我地都係食午餐,因為價錢好抵又好食。Sashimi set $330呢個set有刺身,茶碗蒸,飯,煮物,麵豉湯同漬物。刺身有拖羅,池魚,赤貝,魷魚,甜蝦,金目鯛等,拖羅不得不介紹,厚切,油脂豐富,齒夾留香,赤貝新鮮爽口無腥,甜蝦鮮甜,池魚另外沾醬,別有香味。茶碗蒸蛋係滑嘟嘟,入面有大大粒鮮甜蜆肉,白果,冬菇等,有少少芫茜味道更香。蘿蔔蓉煮魚,魚質嫩滑,配上香濃蘿蔔蓉配合得幾好。Deluxe chirashi $360店員話呢個set係最多刺身種類,海膽,帆立貝,拖羅,三文魚籽,牡丹蝦,油甘魚,赤貝,全部都新鮮鮮甜,呢個係大滿足。最後我地食左雪糕夾餅和咖啡做總結。

Sashimi set $330
呢個set有刺身,茶碗蒸,飯,煮物,麵豉湯同漬物。

蘿蔔蓉煮魚,魚質嫩滑,配上香濃蘿蔔蓉配合得幾好。

Deluxe chirashi $360

最後我地食左雪糕夾餅和咖啡做總結。
2019-11-29 59 浏览
🐷🐷🐷🐷依排真係食魚生食上癮,返工放飯既時候有team building,有返咁上下budget就緊係要善用公司資源,食餐豪華午餐啦🥳 喺OpenRice精挑細選之後就決定黎依間米芝蓮餐廳玄鮨。▪️Deluxe Chirashi ($360)個set跟左前菜冷茄子,重醬油味。麵豉湯,佢特別既地方係好多芽菜🥰 索曬啲汁好入味。蒸蛋亦好香嫩,不過我麻麻地芫荽,不走曬之後就滿分!善用公司資源,揀左個特上魚生飯餐🤩 依個刺身飯用左多種刺身,每種都有兩大塊,份量十足。海膽零腥味勁creamy。甜蝦肉質鮮嫩好新鮮,唔會有up住既味道。秋刀魚厚實,拖羅大大片,一咬落去魚脂香一湧而出!三文魚籽令個飯就算唔洗加醬油,都已經好夠鮮味。除左魚生外,亦包括左少量熟食,例如香菇,唔會成餐飯淨係食生野。最後既甜品係雪糕夾餅,不過不失同平時喺7仔買既無咩分別。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4.5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️依間餐廳喺各方面嘅表現都好出色,不過作為打工仔嘅我真係難啲成日黎食🤣 不過價錢雖然比較高,但係絕對值得!🔸Overall ($360+1)📍 玄鮨 (銅鑼灣)銅鑼灣開平道1號Cubus 7樓
🐷🐷🐷🐷
▪️Deluxe Chirashi ($360)

個set跟左前菜冷茄子,重醬油味。

麵豉湯,佢特別既地方係好多芽菜🥰 索曬啲汁好入味。

蒸蛋亦好香嫩,不過我麻麻地芫荽,不走曬之後就滿分!

最後既甜品係雪糕夾餅,不過不失同平時喺7仔買既無咩分別。
🔸Overall ($360+1)
📍 玄鮨 (銅鑼灣)
銅鑼灣開平道1號Cubus 7樓
2019-11-26 65 浏览
This is already 3rd visit but I’m sure I’ll come back again🤣 We shared 2 lunch sets, the sashimi set and the Japanese don set, among ourselves.I started with the Japanese don, which consisted of various super fresh sashimi on top of the rice. The uni tasted as fresh and sweet as usual, and the otoro was out of this world!! So fatty and thick in texture that I had to eat it in a few bites🥰🥰🥰The sashimi set was great too. I saved the best (i.e. the even thicker otoro) for last. But tbh the rest wa

The sashimi set was great too. I saved the best (i.e. the even thicker otoro) for last. But tbh the rest was delicious too! I really liked the bonito, which was slightly grilled on the surface, giving it a semi-crispy texture.

hkfoodtour’s official verdict: One of my fav places for lunch in CWB!!
2019-11-26 86 浏览
香港人最愛食日本野,呢間響銅鑼灣叫玄鮨真心推介,試過嘅就知點解連續幾年都拎到米之蓮餐廳推介!雖然餐廳坐位唔多,但環境一流,位於希慎附近,果邊係銅鑼灣嘅高尚地段,餐廳以開放式設計,環境清幽,有壽司bar枱或Table seat,不過bar枱經常Full book,要早D預約。Lunch menu冇一般餐廳選擇煩多,反而我好欣賞佢地做到貴精不貴多,重材料新鮮、司傅手藝!坦白講,玄鮨lunch menu價錢算唔平,三百幾蚊起,不過試過就一定知係物有所值!今次點左雜錦海鮮丼,我份人少少貪心,咩都想食麻,deluxe seafood好啱我,大概有十款海鮮,當中不乏高價食材,北海道海膽甘甜無比、池魚爽口、象拔蚌鮮甜,仲有拖羅魚腩,一碗真係滿足晒我所有願望!  甜品係香芋奶凍,唔好睇小呢個香芋奶凍真係好滑,而且唔算好甜,見得到師傅嘅精心製作!

2019-11-09
最近好 消息多羅羅, 一於就同好姊妹以一餐具質素的日本料理慶祝一番, 但求食得盡興開懷。米芝蓮推介日式餐廳玄鮨, 一早就知其刺身、壽司 質素不容置疑, 而且服務又好, 所以上周末就決定來這裡吃餐午餐。大廈本身就樓底高,餐廳裝修就更顯得高雅。 餐廳一邊有兩檯壽司吧檯, 可以坐喺巴枱前面睇住師傅直接做菜,欣賞師傅嘅手勢, 另外一邊闢為散座及兩個貴賓廂房, 地方非常之大,感覺闊落有空間感。同朋友嚟叫咗兩個餐, 一個係Sashimi lunch, 而另一係Deluxe Chirashi。 日本菜一向以 精緻見稱 , 淨係見前菜用嗰隻碗仔已經夠曬和風味 。前菜係味噌鮮魷魚, 魷魚爽口彈牙, 加埋淡淡的味噌味, 味道變得有層次,為今餐開咗一個美妙嘅開頭。 之後有茶碗蒸, 日本雞蛋果然係零舍蛋香味濃, 而且蒸得無過火, 蒸蛋口感嫩滑, 配埋入面不同嘅材料,例如白果、魚片、 菇菌以及雞肉, 為嫩滑嘅雞蛋配上 多重味道。 麵豉湯 呷一口, 麵豉味道濃重不濁, 內裏加埋不少腐皮與及蔥花, 簡單而不平凡。 南瓜煮鯰魚 一上枱見到賣相覺得勁 精緻 ,以鯰魚淆製的南瓜, 入口有份鮮魚味, 食到鯰魚嘅魚油

最近好 消息多羅羅, 一於就同好姊妹以一餐具質素的日本料理慶祝一番, 但求食得盡興開懷。米芝蓮推介日式餐廳玄鮨, 一早就知其刺身壽司 質素不容置疑, 而且服務又好, 所以上周末就決定來這裡吃餐午餐。

麵豉湯

南瓜煮鯰魚

一上枱見到賣相覺得勁 精緻 ,以鯰魚淆製的南瓜, 入口有份鮮魚味, 食到鯰魚嘅魚油潤金香, 個湯毫無油膩感, 係一份好有誠意的熱食。

Sashimi Lunch

到主菜上檯了, 刺身有勁多款: 拖羅, 青瓜魷魚, 深海池魚,立魚 金目鯛, 赤貝, 鰹魚等, 十幾款刺身鋪滿整個碟面, 再加埋酸薑片以及鮮磨山葵, 一整個強勢同埋澎湃。

要逐件刺身寫都唔係易事, 但刺身新鮮鮮甜就係冇花冇假。 睇下拖羅雪花花紋及顏色紅潤就知質素零舍高, 入口即溶。 其他魚鮮亦都十分鮮甜, 秋刀魚肉質厚實喺秋天食一流, 金目鯛肉質呈微粉紅色魚味鮮甜, 粒貝爽口清甜。

Deluxe Chirashi

另外一個主菜 Deluxe Chirashi, 數十款刺身完完整整圍住飯碗鋪滿一個圈, 同樣都係勁澎湃, 齋睇已經滿足咗視覺的享受。 三文魚子精瑩通透, 粒粒飽滿, 一咬開就好似海水嘅鹹鮮味,澎湃地一湧而出。 海膽成橙黃色入口軟綿綿密,鮮甜豐腴。 油甘魚好有魚鮮味魚味相對濃, 吞拿魚腩較為油潤, 質感細嫩, 入口嗰陣魚油味至今仍 歷歷在目。

除咗有 活魚刺身之外, 仲有 餐廳自家製作的炆冬菇與及日本魚片, 冬菇厚肉入味, 魚片彈牙, 多多少少重拾喺札幌食海鮮丼嘅感覺。

更不得不提的是日本米飯飯粒煙韌,口感極佳,飯底更有醬油漬嘅冬菇粒, 睇得出勁有心思。

飯後可以揀咖啡或者甜品, 我同朋友都揀咗 雜莓雪葩, 雜莓雪葩雜莓味濃郁, 清新香甜, 而這一球小小的雪葩作結, 實在是好得無比。

話說埋單時店員話加一前滿800蚊用非現金交易就即刻全單減300,
計完差唔多有65折, 食物高質素坐得又舒服, 而且店員服務亦都十分之好不斷地加水加茶,呢個價錢實在抵食。
2019-11-24 56 浏览
位於銅鑼灣開平道的Xuan Sushi玄鮨已經連續五年獲得米芝蓮推介的日本料理,現在更作電子付款優惠,惠顧$800即可享$300優惠,非常抵食。店內裝修典雅簡潔,當然設有吧枱 - 可欣賞刀工之餘,更可跟廚師互動一下。另外還有卡位提供,每個座位間距適中,不會出現好迫的情況。提供Lunch Set 套餐,大約$300 - $520不等,食物選擇都非常多。白身魚漬物入口彈牙,煙煙韌韌,絕佳的開胃前菜。茶碗蒸蛋味濃餡料豐富,而且入口嫩滑、口感一流。吧枱的好處當然是可清楚看到廚師精巧的刀工,看到一點一滴的製作著料理。Deluxe Chirashi刺身丼飯來到時超豐富,當中用上了10多款不同的刺身而成,其中鰈魚、大吞拿魚、深海池魚、剝皮魚、鰹魚、赤鯥、鯖魚、小肌、帆立貝、赤貝、象拔、牡丹蝦、三文魚籽以及海膽等上乘材料。當中刺身款款都很新鮮,大吞拿魚厚身肥、海膽入口即溶、帆立貝鮮甜清甜、三文魚籽澎湃,樣樣都能嚐到,幸福滿瀉。特別的地方在於醋飯內拌入香菇漬物,令吃的時候更有口感。最中餅最後以最中餅作結。最中餅鬆化香脆;雪糕口感順滑,甜度適中,配合一同進食,令人回味無窮。

另外還有卡位提供,每個座位間距適中,不會出現好迫的情況。

白身魚漬物

入口彈牙,煙煙韌韌,絕佳的開胃前菜。

茶碗蒸蛋味濃餡料豐富,而且入口嫩滑、口感一流。

Deluxe Chirashi

特別的地方在於醋飯內拌入香菇漬物,令吃的時候更有口感。

最中餅

最後以最中餅作結。
2019-11-12 85 浏览
上次食個午餐我話好食之後,今日男朋友又帶我再嚟過,今次係試晚餐今日食驚喜嘅廚師發板,廚師會按季節決定客人嘅食物, 碟碟都會為你帶來驚喜!前菜:燒芝士魚餅,麻醬醋海蜇,南蠻漬公魚刺身盛合:鰹魚,配蒜蓉豉油秋刀魚,配香蔥豉油大拖羅, 粒貝,章紅魚,帶子,剝皮魚包住剝皮魚肝臟和香蔥天婦羅鮑魚,炸蠔,番薯,唐揚青椒同埋無花果,海鮮要點綠茶鹽,讚! 第一次食天婦羅鮑魚, 非常厚肉爽口,而且有鮑魚的香味雲子醋(魚精),時令食物……意境十分美, 平時自己一定唔會食壽司,左下起大拖羅,池魚,牡丹蝦,象拔蚌,唔知乜魚, 海膽蜆湯, 蜆肉大隻得呢而不靱,而且十分creamy!香印提子配雪糕甜品每樣都好精緻好靚, 又有日本風味而且份量好夠飽 午餐就可以按個人喜好點餐,晚餐如果選廚師發板就比較有驚喜!

前菜:燒芝士魚餅,麻醬醋海蜇,南蠻漬公魚

刺身盛合:
鰹魚,配蒜蓉豉油
秋刀魚,配香蔥豉油
大拖羅, 粒貝,章紅魚,帶子,剝皮魚包住剝皮魚肝臟和香蔥

壽司,左下起
大拖羅,池魚,牡丹蝦,象拔蚌,唔知乜魚, 海膽

蜆湯, 蜆肉大隻得呢而不靱,而且十分creamy!

香印提子配雪糕甜品

每樣都好精緻好靚, 又有日本風味而且份量好夠飽
午餐就可以按個人喜好點餐,晚餐如果選廚師發板就比較有驚喜!