2017-07-17
和朋友放工行完街街, 去食韓燒~ 環境: 平日晚上人唔多, 不用等位~ 一入去見到, 環境幾靚~ 真係好似韓國既燒肉店~~~枱應該有十多張~ 都算寬敞~ 見到旁邊6-7個人一枱, 加長了枱, 坐得幾舒服~食物:朋友說上次食過黑毛豬幾好食, 今次想試牛~ 叫了$580超級熨斗烤壓餐~未落單, 職員哥哥已經上了前菜三碟: 茄子(定瓜?) 、紅白蘿蔔、芽菜~ 二話不說即刻試下先~ 我個人最愛茄子, 又甜又冧, 幾好味~ 酸蘿蔔唔啱我~ 芽菜正常口味~ 仲有銀碟配菜: 泡菜、粟米、芝士x2, 職員話會送一次蛋液, 配菜可放入蛋內~ 仲話全部前菜配菜都可以任添~ 正呀!!! 我要勁食泡菜~!! 主菜上喇~~~ 份量睇落唔算多, 但原來慢慢食下食下會好飽架~職員話會先燒豬, 再換網, 燒牛肉~ 其實一D都唔駛擔心燒都唔好, 因為職員係會全程幫你燒~ 燒好放旁邊~ 真係肉來張口便可~ 可以慢慢同朋友傾下計, 唔駛忙住做廚師, 坐住等食~ 俾我評分, 我最愛的第一位: M5牛肉眼扒落了少少黑椒, 唔沾任何醬汁都好好食~ 有肉味, 唔韌, 肉與肥膏比例剛好, 正呀~!! 大大塊, 但好快已經俾我地分
環境:
食物:
俾我評分, 我最愛的第一位: M5牛肉眼扒
落了少少黑椒, 唔沾任何醬汁都好好食~ 有肉味, 唔韌, 肉與肥膏比例剛好, 正呀~!! 大大塊, 但好快已經俾我地分晒喇~~
五花肉片
好有豬肉味~ 燒到有點脆脆~ 好香口~ 朋友話有機會要試下黑毛豬, 應該更好~~~!!!!
雪花牛
雪花牛好嗆火呀~ 朋友喜歡佢入口溶化~ 我就... 一般般... 喜歡口感多d既肉~
牛助骨
有點點韌~ 啱牙力好既朋友~
豬皮
第一次燒黎食~ 唗落味到好濃~ 唔知燒耐d會否脆口d呢~
全部肉夾下菜一齊食幾好, 唔會好膩, 而沾下醬會再惹味d~ 愛重既有甜辣醬, 愛淡的有甜豉汁~ 兩樣我都愛沾~ 有時仲加埋泡菜/芽菜~ 多重口感~ 幾好~
食到熱熱地, 我地各人叫杯飲品, 加個冷面~ 朋友叫了酒精飲品, 我叫了藍莓Smoothie Cider~ 有藍莓奶昔+波子汽水的感覺, 幾特別~ 最重要係好夠凍, 食住燒燒燒係要配返個凍飲既~!
冷面
賣相好特別, 加條生果雪條~ 感覺都涼返d~面好幼同爽~
服務:
有專人代燒, 等響度un un腳, 幾好丫~ 朋友們專心傾計~ 仲有免費任加前菜配菜~ 啱晒菜菜子~^^ 門外亦有等候櫈, 幾貼心~