2017-06-03
閒日約咗8:30pm食熨烤達人,加上漸入初夏,人流減少,心諗:可以唔駛迫正!地點容易找到,大街地鋪,算方便。店內環境:圓形韓燒枱,佢會按你食唔同嘅肉換爐面,例如鐵板就燒豬,網架燒牛,鐵pan燒雞。電油筒凳,凳面可拿走,方便把個人物品放入凳內,咁就唔會一陣燒烤味跟袋走。水吧扮火車頭,店內扮車箱設計,幾得意。面積唔算大,但枱不算大密,坐得舒適食物:店家主打熨烤,即用隻重鐵熨斗壓住塊肉黎燒,咁一定要食五花腩先食得出精髓。同時間,我都想試吓佢哋牛肉質素,所以就唔用腦地點咗set menu ,實物2人份量左右。實物如下圖:有配爐邊蛋加芝士加粟米另外,芝士愛好者唔會放過芝士炸雞推!磚頭五花腩,好多肉汁,燒烤令豬肉面香口,厚切好好口感唔怕唔識燒,員工服務好好,會幫你燒,等你專心食燒豬皮其他地方少有,因為一燒就捲起,但依再熨斗熨平俾你換咗個網就燒牛,因好肥美,所以好搶火味道一流終於到心愛嘅芝士出場專人幫你加忌廉,成盆芝士溶咗,佢再幫你煮,捲捲捲,成為多多芝士,脆皮,滑雞。好好味。拉晒絲嘅芝士雞,無敵。店內有酒精飲品,也有無酒精飲品,另外冰水無限飲。服務員真係好好,幫忙燒肉,又有禮貌俾個讚開住冷氣食韓燒
地點容易找到,大街地鋪,算方便。
店內環境:
食物:
實物如下圖:
有配爐邊蛋加芝士加粟米
另外,芝士愛好者唔會放過芝士炸雞
推!磚頭五花腩,
好多肉汁,燒烤令豬肉面香口,厚切好好口感
唔怕唔識燒,員工服務好好,會幫你燒,等你專心食
燒豬皮
其他地方少有,因為一燒就捲起,但依再熨斗熨平俾你
換咗個網就燒牛,因好肥美,所以好搶火味道一流
終於到心愛嘅芝士出場
好好味。拉晒絲嘅芝士雞,無敵。
店內有酒精飲品,也有無酒精飲品,另外冰水無限飲。
服務員真係好好,幫忙燒肉,又有禮貌俾個讚
開住冷氣食韓燒,夏天都無問題,仲食得好開心添