2017-07-14
準時放工嘅鼓勵,就係食餐好嘅。嚟到旺角食韓燒,一入到去以為自己去左韓國,我印象中到上次去韓國食韓燒個間店都係咁格局。入去個刻咁啱有幾枱剛走,即刻影底佢,真係幾似㗎。食物叫左個超級熨斗烤壓套餐,職員好好,完全係燒埋俾你,食殘費餐🤣。先用鐵板烤五花腩同豬皮,五花腩超好味,佢嘅肥剛剛好。之後就用網燒牛肉類嘅食物,雪花牛,牛肋骨都ok,嚟到壓軸嘅m5牛肉眼扒,最正係呢個,自己燒幾成熟,我自己試完,覺得最好係6成度,小小生,外邊熟係剛好。幾欣賞佢個熨斗,平時燒嘢會淨條邊或者唔夠平均,有左佢,成塊都一樣程度嘅熟。另外我地心思思想食水冷麵,夏天又燒,食啲冷嘢,都ok嘅。飲品叫左smoothie cider士多啤梨,好飲。是日每人420元,呢個份量兩個人有啲多,可以3個人。