2025-08-06
🎌🎏有日系溫馨格局嘅餐廳🥰襯托每一道菜式的精緻感,加上食物種類多元😍🥰每一道菜都見心思同層次,好適合三五知己小聚,邊食邊傾🌟🈵!氣氛滿分😍‼️=================Food list📌🥟 自家製餃子
一咬爆汁,外皮煎得脆脆,肉餡扎實帶少少蔬菜清香,調味適中,唔會過鹹,層次豐富,水準以上,好想encore!🍢 免治雞肉棒
雞肉搓得細滑,配上特製醬汁後更突出鮮味,食到淡香肉汁,唔乾身,口感煙韌,做得好出色。🦀 黃金蟹籽沙律
沙律配搭足料,蟹籽每一啖都爆出鮮味,沙律醬微甜微咸,菜葉爽脆,夏天食超refreshing!🍜 迷你魚湯稻庭烏冬
烏冬滑溜彈牙,魚湯清淡但味道自然,飲落唔會重口味,好適合清新口感fans。🍆 燒原條茄子
燒到皮脆內軟,茄子肉厚而多汁,配埋簡單鹽調味,體驗到茄子原始香甜,好啱素食之選。🥩 A4日本和牛串
油脂分佈靚,燒得啱啱好,入口即溶,牛香四溢。高級和牛果然有返咁上下「入口生香」嘅感覺。🐖 伊比利亞豬肋條
豬肋條香氣夠,肉質嫩滑,燒得微焦,配搭日式醬汁令味道更出眾。🥒 唐揚涼瓜
涼瓜炸得金黃香脆,帶微苦但唔會澀,外層酥化,清新又開胃。🍇 波子提豬肉卷
葡萄甜而
=================
Food list📌
🥟 自家製餃子 一咬爆汁,外皮煎得脆脆,肉餡扎實帶少少蔬菜清香,調味適中,唔會過鹹,層次豐富,水準以上,好想encore!
🍢 免治雞肉棒 雞肉搓得細滑,配上特製醬汁後更突出鮮味,食到淡香肉汁,唔乾身,口感煙韌,做得好出色。
🦀 黃金蟹籽沙律 沙律配搭足料,蟹籽每一啖都爆出鮮味,沙律醬微甜微咸,菜葉爽脆,夏天食超refreshing!
🍜 迷你魚湯稻庭烏冬 烏冬滑溜彈牙,魚湯清淡但味道自然,飲落唔會重口味,好適合清新口感fans。
🍆 燒原條茄子 燒到皮脆內軟,茄子肉厚而多汁,配埋簡單鹽調味,體驗到茄子原始香甜,好啱素食之選。
🥩 A4日本和牛串 油脂分佈靚,燒得啱啱好,入口即溶,牛香四溢。高級和牛果然有返咁上下「入口生香」嘅感覺。
🐖 伊比利亞豬肋條 豬肋條香氣夠,肉質嫩滑,燒得微焦,配搭日式醬汁令味道更出眾。
🥒 唐揚涼瓜 涼瓜炸得金黃香脆,帶微苦但唔會澀,外層酥化,清新又開胃。
🍇 波子提豬肉卷 葡萄甜而juicy,豬肉卷住葡萄啖啖趣味,鹹香中帶清甜,十分驚喜!
🧠 汁燒腦天 口感彈牙而唔膩,醬汁甜中帶鹹,腦天部位油脂適中,令人愈食愈上癮。
🍍 焦糖燒菠蘿 甜中帶焦香,菠蘿果肉保留多汁,微微焦糖脆邊提升層次,做完正餐作甜品一流!
👅 原條燒煙燻牛舌芯 牛舌軟嫩易咬,煙燻味特出,牛肉原香突顯,越咬越有肉汁,好有驚喜。
🍶 梅酒入口香甜,酸甜比例剛好,飲完消膩,岩晒邊食邊傾計。