2025-07-27 38 浏览
一向都喜歡吃串燒,最近上網見到呢間小店,就吸引左我黎食。 蘋果豬肉卷近來很喜歡吃蔬菜肉串燒,因為很有驚喜,呢串都係,豬肉燒得香口,蘋果清新,減低豬嘅油脂感。 雞尾雞尾燒得很脆口。 黑豚肉五花腩肉質嫩滑,豬肉的脂肪比例剛好。 雞肝呢度雞肝比出邊的大件,很抵食,而且夠新鮮。燒牛舌芯夠厚身,有咬口亦很爽口。 海老天婦羅呢度嘅天婦羅唔係配天婦羅汁,係配鹽,另一番風味。 免治雞肉棒職員推介的,加了軟骨和紫洋蔥,很美味,口感柔軟得來有咬口,配上生雞蛋很滑身。 自家製餃子皮夠薄,餡主要為韮菜,椰菜,相對少豬肉,師父熱情分享用蛋黃加麻油打成忌廉狀來調味,很特別。 沖繩慢煮豬手呢個豬手非常之林,林到離哂骨,亦燜到入哂味,骨膠原又豐富。 燒秋葵很香口,配上木魚絲。 燒帶子配上蝦鹽,本身都唔知係咩,師父就拎包鹽比我地睇,原來真係蝦味嘅鹽,好特別,未食過,帶子配上蝦鹽更有鮮味。 鹽燒吞拿魚下巴切成3件,兩個人share食啱啱好,師父話慢慢燒可減低油膩感,所以呢道菜係最後先上。 呢度食材高質,師父話比較喜歡用鹽燒多過汁燒,因為更令突出食材鮮味,師父亦很健談,很樂於分享串燒的煮法,可見非常有熱誠。而且師父係會控制
一向都喜歡吃串燒,最近上網見到呢間小店,就吸引左我黎食。

蘋果豬肉卷

雞尾
雞尾燒得很脆口。

黑豚肉五花腩
肉質嫩滑,豬肉的脂肪比例剛好。

雞肝
呢度雞肝比出邊的大件,很抵食,而且夠新鮮。

燒牛舌芯
夠厚身,有咬口亦很爽口。

海老天婦羅
呢度嘅天婦羅唔係配天婦羅汁,係配鹽,另一番風味。

免治雞肉棒

自家製餃子

沖繩慢煮豬手
呢個豬手非常之林,林到離哂骨,亦燜到入哂味,骨膠原又豐富。

燒秋葵
很香口,配上木魚絲。

燒帶子

鹽燒吞拿魚下巴

呢度食材高質,師父話比較喜歡用鹽燒多過汁燒,因為更令突出食材鮮味,師父亦很健談,很樂於分享串燒的煮法,可見非常有熱誠。而且師父係會控制食物上菜時間,所以我地每串都可以食到最新鮮熱辣辣嘅串燒,要很有經驗嘅師父先做到。

原來隔離係酒吧,都係同一間公司,可以唱K,食串燒,飲酒同掟鏢,氣氛非常好。

2025-07-23