2020-03-21 307 浏览
最近一直很想吃火鍋但又害怕出街,但 原來連火鍋也可以外賣到家中慢慢安心的吃。 火鍋撚這間火鍋店很貼心,推出了火鍋外賣服務,在網上看到後便馬上試了。我們因爲消費滿$1000,所以運費全免, 直接送到家樓下,非常方便呢!(如果消費不滿$1000,但只要滿$600也有運費半價優惠;另外也可以外賣自取)所有火鍋配料、湯底都齊齊整整地裝好一盒盒,連醬料、蔥辣椒等等也已經齊備。只要在家裏準備定火鍋用的鍋就可以開始開餐了。 最窩心的是餐廳還送了一支酒精搓手液作為抗疫禮物,絕對是良心食店呀。 今次在家打邊爐大家都是全程用公筷,衛生至上,絕不鬆懈。我們點了酸菜白肉鍋作爲湯底,餐廳貼心的準備了3大份湯底,方便我們可以隨時加湯,不用怕加水弄淡。湯底味道夠酸,開胃又惹味,新鮮酸白菜保持爽脆,白肉的肥瘦剛剛好,而且份量慷慨, 作為火鍋湯底都最好不過,不會太油膩。火鍋配料方面,很多款式也很不錯。我們點了不同款式的肉類、、海鮮、手打丸之類。不過最推薦的一定是日本A4霜降和牛。看到牛肉的紋路已經食指大動,很吸引,果然入口即化,肉質軟又重油脂香。另外本地手切肥牛雖然沒有霜降和牛般肥美,但牛肉味就更加突出!酒糟五花肉同樣

只要在家裏準備定火鍋用的鍋就可以開始開餐了。

今次在家打邊爐大家都是全程用公筷,衛生至上,絕不鬆懈。

不過最推薦的一定是日本A4霜降和牛。

酒糟五花肉同樣充滿驚喜。 五花肉肉質又嫩又軟,而且真的吃到淡淡的酒香。味道更加豐富。

羊肉片。羊肉肉質有彈性不靭,而且騷味不會太重。

海鮮方面,脆鯇魚腩和新鮮魚卜也是不錯選擇。

尤其脆鯇魚腩很厚身、無骨,肉質真的很脆,鮮味十足!
其他丸類、墨魚滑都很出色,因爲是手打的緣故,所以很彈牙,而且鮮味十足!

我點的香菇貝飽鮮滑,裏面還有粒粒的瑤柱、鮑魚、冬菇,更加鮮甜好吃。
味道和口感同樣豐富,食材絕不馬虎。
手打丸點了蛋牛包心墨魚丸和手打雙重芝心丸。是比較特別和少見的口味。

個人比較喜歡雙重芝心丸,芝味濃郁,還有拉絲的效果。
第一次外賣火鍋到家中吃,感覺新奇之餘,也實在方便。
能夠在家安安穩穩的吃火鍋,是最近難得的家庭娛樂。
  • 酸菜白肉鍋
  • 日本A4霜降和牛
2020-03-09 2206 浏览
自從「打邊爐家族」之後, 少左好多人去打邊爐, 但其實只要做好個人衛生,就唔會有問題架啦!希望快啲抗炎成功啦!💪🏾 我同小妹今次去左旺角「火鍋撚」打邊爐, 餐廳都嚴陣以待, 食客全部都一律要探熱同用酒精搓手液消毒雙手方可入座, 「火鍋撚」所有餐具都係即棄, 仲推出左一人一鍋, 咁就可以打邊爐食得放心啦! 見到佢推出左新湯底,係沙嗲溝麻辣湯底, 啱晒重口味又嗜辣嘅我哋!😂 台式古早沙嗲麻辣鍋($129) 以十多種藥材熬製而成,好香濃, 辣勁比一般沙嗲湯底強, 帶沙嗲和沙茶香氣, 仲有配料蜂巢豆腐和鴨血, 吸盡湯底嘅精華,正!☺️ 小妹係食肉獸, 所以打邊爐一定要有肥牛, 極品安格斯肥牛($229) 肥牛有小和大兩個size, 我地order左大, 不過份量比我想像中少, 颜色唔係好鮮艷, 不過勝在肉香有嚼勁! ⭐️推薦❗️火鍋撚香滷拼盤($119) 1次過可以食晒所有滷水:蜂巢牛肚、香滷大腸頭和香滷牛筋, 滷水味幾入味, 腸頭厚肉有口感,牛筋嫰滑,值得一試! 上次試左黑松露墨魚滑和瑤柱干貝滑, 兩款都好正!
自從「打邊爐家族」之後,
少左好多人去打邊爐,

我同小妹今次去左旺角「火鍋撚」打邊爐,
餐廳都嚴陣以待,
食客全部都一律要探熱同用酒精搓手液消毒雙手方可入座,
火鍋撚」所有餐具都係即棄,
仲推出左一人一鍋,
咁就可以打邊爐食得放心啦!

見到佢推出左新湯底,係沙嗲溝麻辣湯底,
啱晒重口味又嗜辣嘅我哋!😂
台式古早沙嗲麻辣鍋($129)
以十多種藥材熬製而成,好香濃,
辣勁比一般沙嗲湯底強,
帶沙嗲和沙茶香氣,
仲有配料蜂巢豆腐和鴨血,
吸盡湯底嘅精華,正!☺️
小妹係食肉獸,
所以打邊爐一定要有肥牛,
極品安格斯肥牛($229)
肥牛有小和大兩個size,
我地order左大,
不過份量比我想像中少,
颜色唔係好鮮艷,
不過勝在肉香有嚼勁!
極品安格斯肥牛
⭐️推薦❗️火鍋撚香滷拼盤($119)
1次過可以食晒所有滷水:蜂巢牛肚、香滷大腸頭和香滷牛筋,
滷水味幾入味,
腸頭厚肉有口感,牛筋嫰滑,值得一試!
火鍋撚香滷拼盤
上次試左黑松露墨魚滑和瑤柱干貝滑,
兩款都好正!
今次就試下第二種口味啦!
⭐️推薦❗️鴛鴦滑滑拼盤($98)
黑松露墨魚滑好香嘅松露味,
仲有粒粒墨魚肉係裏面,食落爽彈有嚼勁!
香菇貝鮑鮮滑材料豐富,口感十足,好味道!😋
鴛鴦滑滑拼盤
 ⭐️推薦❗️紅薯寬粉($40)
扁長條狀嘅寬粉條夠煮不爛,
Q彈煙韌,
有咁正嘅湯底,一定要有吸湯嘅配料!👍🏻
紅薯寬粉
最後,
每枱食客都會贈送腐竹糖水沙冰乙杯,
腐竹味真係好突出,
火鍋撚香滷拼盤
鴛鴦滑滑拼盤
紅薯寬粉
2020-03-01 1525 浏览
上星期好開心,因為喺屋企打邊爐都可以食到火鍋撚嘅酸菜白肉鍋!餐廳最近推出外賣服務,立即引起我嘅興趣。第一次外賣火鍋料,餐廳送到屋企樓下勁方便,我哋因為買滿$1000,所以運費全免!餐廳好細心咁pack好曬啲食物,醬料都有齊,連湯底都有三大盤,可以原汁原味唔洗自己加清湯!最驚喜係餐廳竟然送埋酒精搓手液作抗疫小禮物,好窩心。酸菜白肉湯底 $114酸菜白肉湯底真係好入味,新鮮酸白菜配以大骨湯每天新鮮熬成,湯頭酸而不嗆,入口酸香瞬間化為鮮甜,打邊爐前首先飲返幾碗!白肉肥瘦適中,清爽唔油膩,加上湯頭幾微酸,不但減低肥膩程度,仲好開胃!火鍋撚御用手切肥牛(大) $308火鍋撚御用手切肥牛都值得一試,肥牛肉質軟腍,肉味濃郁,好彩點咗大盤,唔駛幾分鐘已經清光!日本A4霜降和牛(小) $298日本A4霜降和牛雖然點咗小,但份量都唔少,都有10片左右!霜降和牛油花漂亮,雪花密佈,肉味冇手切肥牛咁濃,但口感真係入口即溶,食落充滿牛脂香。酒糟五花肉 $79火鍋撚嘅酒糟五花肉都勁正!五花肉口感爽脆,食到清淡酒香,好入味。香菇貝鮑鮮滑 $69除了肉類之外,鮮滑都好出色。香菇貝鮑鮮滑係手打墨魚滑,添加香菇瑤柱鮑魚,
上星期好開心,因為喺屋企打邊爐都可以食到火鍋嘅酸菜白肉鍋!
餐廳最近推出外賣服務,立即引起我嘅興趣。

最驚喜係餐廳竟然送埋酒精搓手液作抗疫小禮物,好窩心。

酸菜白肉湯底 $114

火鍋撚御用手切肥牛(大) $308

日本A4霜降和牛(小) $298

酒糟五花肉 $79

香菇貝鮑鮮滑 $69
除了肉類之外,鮮滑都好出色。香菇貝鮑鮮滑係手打墨魚滑,添加香菇瑤柱鮑魚,爽彈之餘口感更加豐富。

脆魭魚腩 $60
魭魚腩肉質結實彈牙,口感很爽口,吸收湯底鮮味,打邊爐必備!

我哋另外亦都試咗餐廳自創嘅蛋牛包心墨魚丸 ($69)。丸類手打,所以係幾彈牙嘅。

呢段非常時期,火鍋撚宜家每位食客無論堂食或外賣都採用獨立餐具,比較安心。我哋喺屋企都係由媽咪一人用公筷碌熟,再分俾大家,雖然無得親手碌樂趣係比平時少咗D,但始終比較衛生,同埋有得食到街外湯底以及火鍋料一樣開心呢!

落單方法可以上佢嘅官網。
2020-02-26 292 浏览
火鍋撚嘅蜂巢豆腐白湯底同埋酸菜白肉湯底真係勁好味!不過。。都好一段時間冇出街打邊爐啦。。。大家都明點解㗎啦。。終於!火鍋撚推出左火鍋外賣,係屋企都可以食到佢哋嘅高質湯底同食物😍 我哋今晚已經食咗啦!!我哋叫咗幾樣野:蜂巢豆腐白湯鍋 極品安格斯肥牛(大)極品黑豚肉 鮮雞件 蟹籽手打蝦丸 四寶餃餃拼盤再自己買啲菜同烏冬咁就搞掂我哋去咗旺角分店自取,食物pack得非常整齊企理,食物質素亦同喺餐廳入面食一樣,新鮮好味;外賣仲包埋一份三款嘅基本醬料,好貼心湯底拎到返屋企,加番啲蜂巢豆腐同埋鴨血入去,就同喺餐廳入面食一樣咁好味😋 而且佢仲俾足三大兜湯底,由頭到尾都唔需要加水,可以不停加湯底!安格斯肥牛睇樣都知好正,肉味濃郁,肉質鮮嫩!蟹籽手打蝦丸係必食推介,爽口彈牙,蟹籽卜卜脆其實火鍋撚而家每個食客無論堂食或外賣都係用獨立餐具,安心又放心;不過我哋自己係屋企食,就可以環保啲叫佢走餐具!心動不如行動,聽晚就打電話去order啦!
火鍋撚嘅蜂巢豆腐白湯底同埋酸菜白肉湯底真係勁好味!

我哋叫咗幾樣野:
蜂巢豆腐白湯鍋
極品安格斯肥牛(大)
極品黑豚肉
鮮雞件
蟹籽手打蝦丸
四寶餃餃拼盤

再自己買啲菜同烏冬咁就搞掂

安格斯肥牛睇樣都知好正,肉味濃郁,肉質鮮嫩!

蟹籽手打蝦丸係必食推介,爽口彈牙,蟹籽卜卜脆

心動不如行動,聽晚就打電話去order啦!

2020-02-25
外卖自取
  • 極品安格斯肥牛
  • 蜂巢豆腐白湯鍋
2020-02-25 661 浏览
趁天氣仲未回暖,打邊爐嘅慾念仍然處於高位,今晚就幫襯呢間成日經過但未食過嘅火鍋店受疫情影響,火鍋店都加強衛生指數,門口設有消毒洗手液及口罩棄置袋,臨入場仲有店員量度體溫全部採用一次性即棄餐具,另提供酒精濕紙巾,務求帶比客人多一份保護及信心多款特色湯鍋同火鍋配料,足足兩頁紙多款特色湯底,見呢個蜂巢豆腐白湯鍋 ($129)寫住鎮店推介,以鷄及豬骨用文火餚製,再加上精選滋補香料及原條人蔘,仲有蘋果,紅蘿蔔,海底椰,粟米及百合,再加入適量忌廉牛乳增加香滑度,味道偏重藥材味但係適中嘅,未開始落火鍋食材就先飲碗先!  湯鍋中亦有自家製蜂巢豆腐,用黎索湯好滋味,仲有鴨血,超級足料!火煱點可以無牛?!  呢客極品安格斯肥牛 ($149/小),將一片片肉色靚仔嘅安格斯肥牛掛係架上面話係肥牛但又唔算好多脂肪,只需用熱湯拖幾拖就食得,滿滿牛味又帶點脂肪嘅甘香,肉質都幾嫩鍾意食有咬口嘅食物,呢碟脆鯇骨腩 ($60)正合心意呢D位無咩細骨,口感爽脆,究竟是誰"發明"左呢D咁過癮嘅魚架?!食過覺得香滑似食緊果凍咁,當然要追加鴨血 ($22),滑嘟嘟呢芝士牛丸就食得多,黑松露菌爆醬牛丸 ($89)就第一次食,每粒都

多款特色湯鍋同火鍋配料,足足兩頁紙

鍾意食有咬口嘅食物,呢碟脆鯇骨腩 ($60)正合心意

芝士牛丸就食得多,黑松露菌爆醬牛丸 ($89)就第一次食,每粒都圓碌碌又漲卜卜

浮起就食得,牛丸裏內藏黑松露醬,咬第一啖時要小心爆醬; 黑松露菌味唔算太濃,粒牛丸就幾彈牙,咁嘅配搭都幾新鮮

有丸就多數食埋餃子 (唔好問我點解.....哈),呢客巧手韭菜餃 ($57),包法似護士帽

皮比較厚身,烚嘅時間要耐少少,餡料菜肉比例一半半,調好味道,食得人滿足

打後用呢個鮮甜湯鍋烚皇帝菜 ($44)及稻庭烏冬 ($48),就咁一碗青菜烏冬都已經很足夠

食完仲有腐竹糖水冰沙送比你做甜品,幾有豆味又唔太甜,用黎中和呢一餐嘅熱辣辣,爽皮呀~~
2020-02-25 417 浏览
自從新年之後足足一個月無打邊爐,對於一個愛圍爐而坐不分四季都愛吃火鍋來說,確實心癮很大。天氣又凍返又想打邊爐,男友確實有我心。估不到今次好識做外賣火鍋撚回家,安在家中有火鍋真係第一次,最意想不到會送酒精搓手液作抗疫小禮物,買唔到收到確實窩心。另外,外賣會跟返醬料仲免收加一服務,仲抵食。台式古早沙嗲麻辣鍋 (少辣)$129 堂食我最愛既沙嗲麻辣鍋,估不到外賣有兩大兜湯底,可以話原汁原味唔洗自己加清湯。湯底內有峰巢豆腐及鴨血,份量都多而且吸收沙嗲麻辣鍋 精華,相當入味。沙嗲麻辣,有大、中、小辣,湯底辣得過癮並不搶喉,配合其他食材令人津津有味。極品安格斯肥牛(大) $229貴價牛肉真的有所不同,牛肉紋理分明而且富有口感。相比街市買的安格斯肥牛大為不同,火鍋撚的牛肉鮮嫩配上湯底後很美味。脆鯇魚腩 $60小時候對於脆鯇魚簡直是反感,一來有骨二來麻煩。人大了口味上也會有所改變,脆鯇魚腩的份量相當多大約有十至十二塊可算是抵食。新鮮的脆鯇魚腩精瑩通透而且啖啖肉好吃。 鮮雞件 $79曾經堂食食過鮮雞件覺得抵食夾大件關係,又點少得呢?與堂食一樣有大半隻雞,雞件多肉並沒有雪藏的味道,$79這個價錢沒有半點挑
台式古早沙嗲麻辣鍋 (少辣)$129
極品安格斯肥牛(大) $229
脆鯇魚腩 $60
鮮雞件 $79
曾經堂食食過鮮雞件覺得抵食夾大件關係,又點少得呢?與堂食一樣有大半隻雞,雞件多肉並沒有雪藏的味道,$79這個價錢沒有半點挑剔的理由吧!
流心鹹蛋黃豬肉丸併手打雙重芝心丸 $69
火鍋撚最大特色之一,手打丸多樣選擇每款都各有特色。個人喜歡流心鹹蛋黃豬肉丸與手打雙重芝心丸 ,前者內裡滿有鹹蛋黃鹹香肉丸彈牙,後者流心度高的芝心滿載值得一吃。
香菇貝鮑鮮滑併瑤柱干貝滑 $79
除了丸類之外,鮮滑也是一樣出色。香菇貝鮑鮮滑與瑤柱干貝滑 ,兩者都以墨魚滑製成;人手製作前者內裡有香菇貝鮑爽口富有嚼勁,後者瑤柱香濃郁帶有粒粒干貝富有口感。
原來火鍋撚宜家每位食客無論堂食或外賣都採用用獨立餐具,安心又放心;外賣返屋企,仲可以不用獨立餐具更環保。

落單方法好簡單有3個途徑:
*1. 外賣自取*
*2. 直接致電或whatsapp落單(只需支持來回車資,外賣直送府上)離島及禁區除外*
*3. 網上外賣平台落單
✨消費滿$600免一半運費,再送一份四寶餃餃拼盤
✨✨ 消費滿$1000運費全免,再送一份四寶餃餃拼盤+五色丸丸拼盤
*另外憑有效單據於2星期內再次消費可享有堂食9折優惠(網上外賣平台 外送服務除外)
2020-02-21
外卖自取
2020-02-22 344 浏览
自從打邊爐出過事之後,而家好多人都唔敢出街食飯,不過依然減少唔到我對打邊爐嘅興趣。火鍋撚除咗推出一人一鍋獨立火鍋之外,呢度仲推出左最新嘅外賣服務。湯底、調味料同火鍋料都可以外賣自取返屋企慢慢享受,無論堂食或者外賣都食得安心又放心,係一個唔錯嘅選擇。落單嘅方法好簡單,顧客可以揀外賣自取、致電WhatsApp落單送到府上或者由網上外賣平台落單送上門,憑着有效單據兩個禮拜之內再消費仲有堂食九折添。屋企如果冇電磁爐,佢呢度亦都有七折嘅不銹鋼鍋同埋火鍋卡式爐,仲有石油氣可以提供埋比你添。今次我就拎咗個鍋同朋友一齊分享,真係好有家嘅感覺啊!我哋揀咗台式古早沙嗲麻辣鍋做湯底,辣度可以自行調配,揀咗個小辣之後,配料方面叫咗火鍋撚御用手切肥牛、手打雙重芝心丸、黑白栢葉拼、腐竹拼枝竹紅薯粉仲有皇帝菜。我覺得最好食都係芝心丸,佢絕對唔係普通係街市可以買到嗰款,而係自己親手打造嘅,所以特別彈牙同埋個流心效果好出眾!總括而言啲料都唔錯,心癢癢仲想打邊爐嘅朋友就唔好錯過呢個抗疫優惠啦。😋

2020-02-20
2020-02-20 245 浏览
好耐冇同女友出街食飯,今晚我地想打邊爐,選擇老地方旺角既「火鍋撚」。欣賞店舖裝潢古式古香設計,猶如置身宮廷,還播著古典純音樂。 座位闊落、招呼親切友善,令人印象良好。-特色火鍋湯底有數款,例如台式古早沙爹麻辣、一品酸菜白肉、媽媽滋補老火湯等等,我們心有靈犀,一致選擇了鎮店推介的「蜂巢豆腐白湯鍋」。這款湯底用來打邊爐還是第一次,但一試愛上了。奶白色的湯底用上雞湯、豬骨湯、新鮮蔬果、牛乳餚製,仲有原條人蔘、鴨血,湯底非常清甜滋潤,豆香蔘香回甘濃郁。蜂巢豆腐如海綿般吸收湯汁,咬下去有很juicy 的口感。 每人喝了三大碗熱騰騰的湯才開始打邊爐呢。-至於火鍋配料,選擇亦很多,而且價錢實惠🌟日本特級帆立貝 冰盤上的帆立貝色澤雪白柔亮,厚切鮮甜,配上鮮蟹籽增口感。-🌟四寶餃餃拼盆 拼盤有水餃、雲吞、魚皮餃及韮菜餃 ,每款手作餃子🥟包摺漂亮,而且每款餃子大大粒餡料飽滿豐盈。最愛韮菜餃的香氣😝-🌟午餐肉 (煎底)及老油條愈邪惡的食物就愈好吃! 由細到大都愛午餐肉,即叫即煎夠熱夠香! 至於油條口感較硬,放在鍋內淥一淥,點上XO 牆更可口。-🌟即炸魚片頭魚片頭炸得金黃香口,油瀝得夠乾不覺膩,點上伴隨的酸甜

至於火鍋配料,選擇亦很多,而且價錢實惠
🌟日本特級帆立貝

冰盤上的帆立貝色澤雪白柔亮,厚切鮮甜,配上鮮蟹籽增口感。
🌟四寶餃餃拼盆

🌟午餐肉 (煎底)及老油條

🌟即炸魚片頭

魚片頭炸得金黃香口,油瀝得夠乾不覺膩,點上伴隨的酸甜醬減輕膩滯感。
🌟海瑞香菇貢丸

貢丸大大粒口感佳夠彈牙,香菇味濃
🌟稻庭烏冬

最後來一客煙煙韌韌既烏冬,大滿足
當晚還附送自家製特色甜品

用典雅的器皿我盛著「腐竹雞蛋糖水沙冰」,賣相吸晴,甚具風味

2020-01-11 991 浏览
聽人講火鍋撚好好食,所以就黎試下。一早已經訂咗位,食早場5:30,可能時間仲早所以只有一兩台客人,叫咗一個鴛鴦鍋,酸菜白肉湯同麻辣湯,我個人比較鍾意酸菜白肉湯,因為佢嘅味道真係10分出色而且好入味,酸酸地好開胃配料都係正常嘢,我叫咗一杯腐竹薏米沙冰,出邊好少呢一種味道嘅沙冰,所以抱住一個嘗試新事物嘅心態,味道出乎意料之外,有非常濃郁嘅腐竹薏米味,感覺真係好似食緊腐竹薏米糖水咁到最後食飽之後佢再送多兩杯都係腐竹薏米沙冰,所以真係好滿足。
  • 腐竹糖水沙冰
  • 酸菜白肉鍋
2019-12-21 2023 浏览
有金主請食飯,緊係食盡佢🙊。各樣食材新鮮同質素唔錯:雪花肥牛真係幾好食,好嫩滑,碟上有個小提示教客人烚8秒就最好,不過我鐘意熟多小小所以烚耐啲,都唔韌,可見牛肉本身係靚料,雖然都真係略貴😅。另外蝦滑墨魚滑同一個咩咩黑松露滑都好推薦,因為同枱人大讚,仲有鴨血,同枱人都話唔錯。湯底金主揀鴛鴦 - 麻辣同藥膳,辣我食唔到就冇試啦,藥膳有大大條人蔘,就咁飲啖好入味,其實係貴得有理。想小試牛刀,可以試店舖隔離獨•火鍋撚,主打一人鍋,啱哂我😂
2019-12-15 1487 浏览
今次食火鍋撚因為有八個人所以book咗位好好彩我哋有房即刻方便傾計左同埋坐得好舒服啲肉嘅質素好好食叫咗牛同豬肉都好大碟 豬肉食左一半先記得影相最後兩碟都有encore食物質素係高質嘅另外食咗個豬肉丸好驚奇裏便係有鹹蛋黃嘅食落都幾新奇 值得一試 另外西瓜沙𣲙好解渴 好正食吾到辣又可以拿黎中和下
今次食火鍋

值得一試

另外西瓜沙𣲙好解渴 好正
食吾到辣又可以拿黎中和下
2019-11-23 2570 浏览
火鍋撚已經食過幾次,出名在以養生做湯底,真材實料,食物質素高、新鮮,平日一至五也非常多食客。點了雙湯底,可以一次過試2個味。一品酸菜白肉鍋,以新鮮酸白菜及五花肉,配以每天新鮮熬白大骨湯而成,酸味加上鮮甜味,味道特別。媽媽滋補老火湯鍋,味道真的同老火鍋的味一樣,材料有猴頭菇、杞子、圓肉、淮山等,非常養身。三秒脆炸響鈴,必試,吃過超多間,呢間的響鈴最脆,直接沾酸辣醬吃更好味。本地手切牛肉(小),3人份量已足夠,因為牛肉本身有厚度,不是超薄切,牛肉牛味濃,配上火鍋底,牛鮮味出晒黎。黑豚肉肉質嫩滑,同樣有足夠厚度,豬肉完全吸係酸菜白肉湯的味,咬下去湯味出晒黎。至尊水餃王及韭菜餃,選擇雙拼每樣都試小小,餃子皮薄餃靚,用料食鮮。重點一提是最後會送芋圓糖水/腐竹沙冰,建議一人點一款試小小,不要以為腐竹沙冰伏,是非常好喝,獨家、其他地方試不到。

點了雙湯底,可以一次過試2個味。

2019-10-29 1593 浏览
哩間店噶環境幾好,衛生、服務態度都挺滿意噶,而我最滿意噶就系哩間店主打養生火鍋,我點了這個媽媽滋補老火湯鍋,用淮山、杞子、玄玉、猴頭菇、紅蘿蔔、粟米、紅棗哩滴材料煲雞, 十分足料,而且叫噶肉、菜都非常新鮮,食得超飽肚!
2019-10-19 1661 浏览
我係火鍋撚常客 好鐘意去依到打邊爐尋日book左730 去食 牌上寫打2個鐘 打到8點30有人俾張單黎 以為因爲多人 所以想快d埋晒單 所以無問點解 然後過多陣 就有人叫我地走我地本身岩岩食完既 但諗住坐陣 咁佢地叫我走 咪走 但搞到好confuse臨走問一問 依到食幾點 staff 話食兩個鐘。但我地食左一個鐘炸喎 然後個staff先知搞錯 張枱 己經清晒野 唔通仲係到咩?咁簡單既野都可以搞錯 真係好失望 入座時間咁基本都可以錯 仲有叫我地走個個staff西口西面 唔講以為我地坐左成年
我係火鍋撚常客 好鐘意去依到打邊爐
尋日book左730 去食 牌上寫打2個鐘
打到8點30有人俾張單黎 以為因爲多人 所以
想快d埋晒單 所以無問點解
然後過多陣 就有人叫我地走

我地本身岩岩食完既 但諗住坐陣
咁佢地叫我走 咪走 但搞到好confuse

張枱 己經清晒野 唔通仲係到咩?

咁簡單既野都可以搞錯 真係好失望

2019-10-17 1059 浏览
撞啱個朋友生日,佢又好鍾意打邊爐,就試吓呢一間好出名嘅餐廳😎✨✨對於我呢啲窮遊窮食嘅人黎講,呢間單點逐碟計都算頗貴,好多個人食,埋單每人食左300幾蚊~~~但值得一提嘅係,佢啲食物嘅質素好高,幾乎係我食過咁多間打邊爐餐廳之中最高質,所以價錢相對地貴都係合理嘅✨佢啲牛肉極新鮮,如圖咁樣鋪晒喺度食到最後咪仲有個甜品用返,係用過好特別嘅中式綠綠地色器皿裝住嚟飲,都幾清新,打完邊路飲一飲都可以清下個口。座位方面因為我哋人多所以俾咗間房我哋,有自己嘅空間好
佢啲牛肉極新鮮,如圖咁樣鋪晒喺度
座位方面因為我哋人多所以俾咗間房我哋,有自己嘅空間好
庆祝纪念
生日