2019-05-31 5289 浏览
操完兩個幾鐘泰拳那麼辛苦,放拳梗係要補充一下,對自己要好一點,要食好一點。山長水遠行到火水爐居然座位訂滿無得食,剛才路過火鍋撚就返轉頭碰碰運氣。無心插柳有緣一嘆,難得有位,雖然限時 90 分鐘用餐,免強足夠。走到閣樓驚見檯椅放到密麻麻,通道勁夾窄肥少少都過唔到。密室環境異常嘈吵,坐得很不舒服。火鍋撚設於閣樓,舖面真係細到想死,密質質透不過氣來。坐得極不舒服,張檯極細頂手頂腳,不能開心地打個靚邊爐。在座亦有幾檯神州來客,高聲談話手舞足蹈,環境已經十分嘈吵,極為討厭!到底是什麼特別日子?食客美女如雲,十幾廿個美少女,個個青春少艾含苞待放熱情惹火!望得我心如鹿撞唾液欲滴,不能集中精神享用美酒佳餚呢。鮮榨西瓜汁,操完拳極度口乾,等足十分鐘才送到。果真係新鮮即榨無搵笨,粒粒西瓜肉清甜芳香,半樽即時消失!舒服晒解渴晒,可以轉飲啤酒喇。調味架提供十多款助料,使得我眼花撩亂。有普通醬油及秘製醬油,但食不出兩者有什麼分別,那我照用秘製咯。沒有生蒜蓉既?用蒜汁代替極為罕見,硬係覺得味道差少少。雷式混醬,雖然眼前眾多料味料選擇,但我始終如一簡單就是美。指天椒、生蒜、蔥花、豉油,禮成!我打邊爐必須的裝備,沒有

沒有生蒜蓉既?用蒜汁代替極為罕見,硬係覺得味道差少少。雷式混醬,雖然眼前眾多料味料選擇,但我始終如一簡單就是美。指天椒、生蒜、蔥花、豉油,禮成!我打邊爐必須的裝備,沒有她們不如不打。

媽媽滋補老火湯,極清甜美味,忍不住間歇飲多幾啖。粟米、猴頭菇、南瓜、螺頭、杞子,等等。濃郁多料十足火侯,燉湯的影子,飲到停不了。祖傳秘製麻辣鍋中辣,麻香濃濃突出,辣味稍弱,大量香料混合物有少少濁,清新味道欠棒,養心殿真的出色多倍。

一品酸菜白肉鍋及蜂巢豆腐白湯鍋,依兩個湯底好那得,拍爛手掌要高呼好好飲呀!促使我由頭飲到尾,燙住嘴、燙住喉嚨都要大大啖灌入,實在過份美味,不得了!一品酸菜白肉鍋,濃濃酸菜味道,醒神胃口全開!還有番茄鮮味及五花腩肉甜味,百味交雜停不下來。

蜂巢豆腐白湯鍋,大大條白蔘浸泡,蔘味甘香不澀。藥材芬芳甜美還有陣陣豆香,不停灌到肚裡去,渾身暖笠笠,精神爽利!就連加湯都是非常貼心,分開白湯及酸菜湯的喎。那麼湯底就能永遠保持香濃味美,醇厚不會變淡。不得不讚細心不嗇吝,不會孤鬼寒加滾水加普通清湯啊。

養生白湯鴨血,即蜂巢豆腐白湯鍋浸泡過,薄片彈滑爆汁超高溫,帶著股淡淡藥材香氣,鮮甜不腥無得頂﹗麻辣湯鴨血,我實在太愛鴨血喇!一滾即食外脆內嫩,熱烘烘水潤而充滿彈性,不過沒什麼味道,唯有浸浸辣椒豉油添添辣味。耐心將所有掉到麻辣湯中,等到尾聲再品嚐。讓麻辣湯完全滲透鴨血,每啖辣麻兼備好食百倍。

鴛鴦雙蚌,珊瑚蚌,爽爽的質地非常索汁,獨特的鮮味散發麻辣味道,蠻討我喜歡。桂花蚌,脆卜卜滑嘟嘟,鮮甜味道非凡,爆汁水潤好味道。生猛蟶子皇,要全神貫注睇實烚到脫殼即起,專登脫殼後烚多幾秒再品嚐,這樣似乎已烚耐左少少咯。雖然韌左幾分,幸好依然彈滑鮮甜多汁,好食好食拍手叫好。

即劏魚咀,果然不出我所料,魚咀即係魚頭。細細的鯇魚頭,沒怎麼肉食,烚到全熟慢慢啜,嫩嫩滑滑有鮮魚味道,過過口癮心滿意足。養顏花膠,用紫砂鼎盛著古色古鄉,包裝夠特別。有需要凍鎮嗎?不會生食吧?填完再烚更美味?薄衣衣火鍋花膠桶,先爽爽後嚥韌,沒什麼味道,食完已經完全被遺忘。

火鍋撚御用手切肥牛細,淺紅色沒什麼油脂網?涮兩涮掉入口,牛味淡得出奇,質地嫩滑無比,辣椒豉油靠晒您喇。特級牛脷托,牛味偏淡,爽脆度微弱,灼一灼腍腍的,灼十灼韌韌的。

日本 A4 特級霜降和牛細,面積好大!靚靚脂肪紋十分平均,灼一灼縮一縮嬌嫩粉紅食得。清香脫俗的牛甜味,實在難得不是淡茂茂。乳香滑滑滴汁,配酸菜湯好味道配養生湯都同樣好味道,怎麼辦啊?爽脆生腸,跟潮州打冷舖有得鬥一日之長短,堅爽堅脆還散發豬肉甜美,合格食得過。

法式龍蝦湯爆漿牛丸,黑松露菌醬爆漿牛丸,自家包心丸就看看龍定蟲。黑松露菌醬爆漿牛丸,金寶忌廉湯?跟忌廉蘑菇湯百份百一樣的味道。法式龍蝦湯爆漿牛丸,內餡龍蝦湯水汪汪,味道都似似地的。兩款牛丸質素普通,牛肉味濃不彈而韌韌,一試無妨。

鮮雞子,平常坊間火鍋店供應的雪藏火雞子,沒有本地真正鮮雞子,就算火雞子都照殺。全部一齊烚,一氣呵成,一網打盡,一次過嘆!皮脆肉嫩,咬開爆汁,連射入口,沒腥沒嗅而帶甜,滿足無比。

黑白柏葉併,黑牛柏葉第一次見這麼白淨喎,差點忍不出,黑色皮刷得好乾淨。輕輕灼灼爽脆到索索聲,有趣過癮!縐摺的質地絕頂吸湯,每啖溢出濃湯,竟然還有天然肉甜味,使我為之驚嘆﹗白牛柏葉,加工過後變得白雪雪勁爽勁彈震騰騰,不過沒什麼味道。湯是什麼味,她就是什麼味。兩個湯底同樣超高質,白牛柏葉當然好食無投訴。

鮮牛黃喉,真身為心血管動脈啊,我以前都以為係喉管係氣管。脆卜卜像軟骨,不怎索湯,散發輕微牛脂甘香,比豬黃喉更有味道,舒服美麗。新鮮田雞,無比新鮮甜到發癲!不容置疑的新鮮度,滑嘟嘟爆汁的美腿肉,誘人吸引的清甜,一啜骨肉分離暢快至極。

九肚魚,完全忘記已經多少年沒有嘴過她們了!新鮮結實的魚內被滾湯洗禮後,變得異常幼細嬌嫩近乎啫喱一樣。連軟骨齊齊溶化在舌尖,魚汁特濃甜美,沾點辣椒豉油一滴不漏盡收肚裡去。

脆鯇骨腩,餵飼蠶豆給鯇魚,成長後魚皮魚肉都得非常爽脆,不過魚要夠肥夠魚脂才會甜啊﹗魚皮脆卜卜油脂甘香非凡,魚肉爽感微弱而且甜度略低。骨位肉質格外爽脆香甜,就連骨頭都要啜多兩啖。腐竹白果糖水砂冰,抱著一試無妨照樣隊,一啖甜到打冷震,掉低放棄。
鮮榨西瓜汁
特級牛脷托
爽脆生腸
鮮雞子
鮮雞子
法式龍蝦湯爆漿牛丸,黑松露菌醬爆漿牛丸
法式龍蝦湯爆漿牛丸
黑柏葉
新鮮田雞
九肚魚
2019-05-20 435 浏览
新香港打邊爐的地方多不勝數,呢間火鍋撚係火鍋泥講,都稱得上出色! 旺角分店主要行中國風裝潢,但地方不算大,座落感覺到少少逼。首先湯底有數款選擇,我地今次就揀左兩款拼埋,一邊係麻辣鍋,一邊係蜂巢豆腐白湯鍋。 麻辣鍋不算大辣,大約小辣的感覺。而白湯鍋有一些中藥食材淆出湯底,但中藥食材又沒有蓋過本來湯底的鮮甜。黑松露墨魚滑,墨魚滑很新鮮彈牙。新鮮黑牛栢葉,記住黑牛栢葉約灼八至十秒便可以了,太久會太韌的。紫准山,准山勁新鮮勁爽口。脆鯇魚片,不過不失。最後店鋪贈送了兩小杯飲品

黑松露墨魚滑,墨魚滑很新鮮彈牙。

紫准山,准山勁新鮮勁爽口。

脆鯇魚片,不過不失。

最後店鋪贈送了兩小杯飲品
  • 蜂巢豆腐白湯鍋
2019-05-14 334 浏览
朋友之前吃過西環店,極力推薦知道旺角也有分店,我也來品嚐這火鍋美食,這店子空間不太,但裝飾頗有特式,好有古代時空感覺,由於第一次黎吃,樣樣都想試,點了個鴛鴦湯底由於友人不吃得太辣,所以麻辣湯只選了小辣,味香而不嗆,鴨血出色,打另一邊湯底是酸菜白肉鍋,湯頭足料而豐富先喝了湯的原味,再加湯起動,一齊滾呀滾手打蝦丸、牛丸彈牙新鮮,友人大讚手切牛、響鈴都是火鍋必叫的,黑豚肉、脆鲩骨腩、韮菜餃、鮮冬菇、鮮腐竹、皇帝菜最後店子送上甜點👉🏻腐竹沙冰,濃濃的腐竹,很有驚喜!
朋友之前吃過西環店,極力推薦
,打另一邊湯底是酸菜白肉鍋,湯頭足料而豐富
先喝了湯的原味,再加湯起動,一齊滾呀滾

黑豚肉、脆鲩骨腩、韮菜餃、鮮冬菇、鮮腐竹、皇帝菜

最後店子送上甜點👉🏻腐竹沙冰,濃濃的腐竹,
很有驚喜!
2019-05-10
  • 鴨血
  • 酸菜白肉鍋
2019-05-07 268 浏览
呢度有一樣野好就係好多醬可以混男朋友混到好似沙律咁豬肉恰到好處必食手工丸 超好咬口 手工真係唔同d特別係芝士墨魚丸 唔記得咩鹹蛋黃都係超流心超足料肥牛超正叫咗個老火湯湯底足料到我男朋友飲咗幾碗同埋裏邊有好多肉其實真係唔使要咁多肉如果叫少啲 應該$700左右可以埋單我哋叫多咗有少少食唔晒就2個人一千下次就醒目啲🤣🤣🤣🤣
呢度有一樣野好就係好多醬可以混

我哋叫多咗有少少食唔晒
就2個人一千

下次就醒目啲🤣🤣🤣🤣

2019-05-05 262 浏览
話說想同朋友食火鍋 跟住一開OpenRice 搜尋就見到呢間比較有特別名嘅火鍋店 跟住幾個朋友都話想去試吓 去到樓下見到呢間都幾有特色 就決定去食呢間啦!入到去見到都好多人 所以如果一班朋友去嘅可能打電話訂咗比較好啲 又或者早啲去!環境其實都幾有特色 真係有少少似四川嘅當地嘅火鍋... 特別呢間樓上嘅火鍋店 佢嘅味道係喺樓下未入已經聞到啦... 野食方面 好多好新鮮 無論係肉定係菜👍🏻 最好嘅就係有啲肉佢會建議你幾多秒就要拎起 不過有啲都係自己就翻個時間啦 因為有時個爐未必好滾...最後仲有甜品送 個杯真係幾有特色 但味道呢就見仁見智啦 睇吓你鍾唔鍾意食傳統糖水嘅味道而係用沙冰嘅方法上😂

2019-05-01 267 浏览
宵夜時段嚟咗試火鍋撚,有八五折,都幾特別嘅。首先叫咗一渣水蜜桃冰,都幾大壺。再叫咗個雙併湯底,麻辣小辣同埋酸菜白肉。冰鎮花膠拎黎打邊爐唔錯,冇乜腥味。反而水晶包有啲怪怪地,拎落個湯底度淥兩淥好易爆。依個響鈴加甜酸汁好夾,幾好味,好脆。炸午餐肉, 10分飽肚,建議多人先至嗌,好容易就食唔晒,嗌得太多。依個牛脷係屋企人嗌既,切得幾薄,另外嗌左碟安格斯牛肉,唔算話好好食,冇乜特別。脆骨腩係媽咪要食嘅,佢話都幾新鮮。鵝腸同埋珊瑚蚌嗰啲,份量算係偏少。如果正價食都幾唔抵,個蚌d味道同平時食嗰啲有啲唔同,比較粉。仲有嗌咗啲丸類雙併,有一個係有鹹蛋黃係入面,都幾鹹。最失望係埋咗單,我哋要問侍應,先有依個腐竹雞蛋糖水沙冰,服務唔算好好,嘢食又唔係話好好味,不過勝在菜式特別,貪得意可以試吓。另外,個廁所好污糟,可能係因為客人食完麻辣火鍋,太辣刺激腸胃即刻肚屙,如果有人清潔下會好啲。
宵夜時段嚟咗試火鍋撚,有八五折,都幾特別嘅。
首先叫咗一渣水蜜桃冰,都幾大壺。

再叫咗個雙併湯底,麻辣小辣同埋酸菜白肉。

冰鎮花膠拎黎打邊爐唔錯,冇乜腥味。

反而水晶包有啲怪怪地,拎落個湯底度淥兩淥好易爆。

依個響鈴加甜酸汁好夾,幾好味,好脆。

脆骨腩係媽咪要食嘅,佢話都幾新鮮。

仲有嗌咗啲丸類雙併,有一個係有鹹蛋黃係入面,都幾鹹。

2019-04-25 284 浏览
Food was too overpriced; we didn’t even order seafood, just few plates of meat and vegetables. The plate of beef cost 208 and is sooooo thin and got only 10 pieces. The meatballs were salty and we have to order some iced drink and it was toooo sweet. Nothing is good and nobody is full at the end and we got charged for 440 HKD per person. I would say it’s too overpriced and 大家要去真的要想清楚。呢個價錢食到大紅炮有找,食完成班friend 灰左,個廁所仲要好污糟。4百幾蚊一個人,又吾係食物好,又吾係環境好:
牛肉
2019-03-30 533 浏览
其實打邊爐好食好簡單,食材質素夠新鮮係最重要嘅,其次就係個湯底夠好。係火鍋撚可以滿足晒以上兩個要求。但係價錢都有返咁上下啦,所以我認為CP值未去到好高。但係想食返高質火鍋嘅可以一試。餐牌上面食呢個選擇非常之多,就係牛都已經有九種。的確要花少少時間去研究個餐牌。另一方面,醬料嘅選擇都有好多,啱晒鍾意左溝右溝嘅朋友。湯底我哋揀咗兩款,祖傳秘製麻辣鍋同埋蜂巢豆腐百湯鍋。我自己就鍾意蜂巢豆腐嗰款,因為食之前佢已經可以飲個湯底,真係都幾好飲,我飲咗兩三碗先肯放其他食材落去!正呀!上面嗰兩款都係牛肉,一個就係手切肥牛而另一個就係安格斯肥牛。兩款都好好食好有牛味,我個人認為手切肥牛好食啲。至於其他配料例如午餐肉同埋魚皮都係高質既。下次你可以慢慢試吓其他唔同嘅配料

2019-03-27 292 浏览
呢幾日天氣突然凍左好多,亦即係話俾我知打邊爐時間又來啦。今次試咗屋企附近嘅火鍋撚,冇book枱,七點鐘左右嚟到唔使等位直接入👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻試咗佢好出名嘅蜂巢豆腐湯底😋😋😋點左黑豚肉,午餐肉,日本稻庭烏冬, 仲有好幾款特色丸👍🏻, 食物非常新鮮,食到勁飽都唔使$300😁😁備注,因為有朋友唔食牛肉,唯有下次先試👍🏻
備注,因為有朋友唔食牛肉,唯有下次先試👍🏻
2019-03-19 262 浏览
【 火鍋撚養生湯底 】【 火鍋撚養生湯底 】用上超過10款中草藥 湯頭好重中藥味 回甘 用上奶黃包打邊爐 創新好味 火鍋料亦不馬虎,有類似豬紅既鴨紅 蜂巢豆腐 也很足料 滑口 沙冰也附送 清熱解渴 極品安格斯肥牛 也很肥美 餃子 響玲 也是必點整體來講 環境算舒適又唔使排隊 場地都算好大 邊爐之餘又可以養生非常之好一舉兩得 食物質素亦非常好 還有冰沙附送 可以下下火 十分體貼 配料醬汁亦都好多選擇,食物非常創新 甚至會有點心叫點心出奇地好食 如果想試新野 呢間火鍋一定滿足到
火鍋撚養生湯底 】

2019-03-08 4340 浏览
某日約左我嘅專屬打邊爐腳 兩個#吃貨女孩 就嚟左旺角哩間火鍋店烚下烚下♨️🍲凍凍子的天氣打邊爐真係無得輸💯湯底揀左蜂巢豆腐白湯鍋 材料係🈶️蜂巢豆腐 鴨血 仲有一條人蔘喔😍😍湯底都幾好味 不過食到最尾時 可能係會偏咸左之😅😅佢個蜂巢豆腐好好食 係索哂啲湯汁 咬嘅時候好juicy👍🏽☺️鴨血都幾多塊 又滑又幾新鮮的😄😀極品安格斯肥牛 哩個size係細份 肉質超嫰滑又幾有牛味喔🤤😋淥到剛剛好就可以食架喇😋😛四寶餃餃拼盤 🈶️水餃 雲吞魚皮餃 韮菜餃🥟每款兩隻 啲餃同雲吞都好好味👍🏽👍🏽蝦肉真大隻 餃皮適中正🙂🙃雙重芝士丸 好好味 啲肉丸都好大粒好彈牙🦷啲芝士係入面 好好味👍🏽但如果再多點芝士會更好🧀🧀🤣香蒜粒炸魚皮 啲魚皮真係即叫即炸的🤩😍上枱影完相 食嘅時候仲係好熱嘅🤤🤤好好味啵 所謂嘅香蒜粒係普通嘅炸蒜粒 只是放在魚皮上😅😅五彩鮮蔬藍 🍅🌽🥬啲菜都幾靚幾新鮮 蕃茄都好大粒 雲耳都好大塊好爽👍🏽👍🏽啲粟米又話香甜 但一啲都唔甜囉😅😅腐竹糖水冰沙 好好味喎🤤🤤超入味 個杯都係凍的😄😀但可以不用點 因為最後埋單會送一人一杯的 小妹推介喔👍🏽
極品安格斯肥牛
極品安格斯肥牛
四寶餃餃拼盤
香蒜粒炸魚皮
腐竹糖水冰沙
  • 極品安格斯肥牛(小)
  • 鴨血
  • 炸魚皮
店鋪之名字,頗具爭議性,雖然在餐牌的首頁已介紹名字之由來,十分古典,又出自甚麼古書等,如食官有覺不妥,都會視為食客之心邪而已,而英文名字也與中文名字押韻,Hot Pot Land,明白全都是店主有備而來的。可是,無論如何解釋得道貌岸然,在臉上始終掛住一個不雅的名字,不怕生壞命,最怕改壞名,店主視之為等閒,作為食客,也會尊重他們的意見。喜歡的便來,不喜歡的就請自便了。當然,我們都會明白,這些一切,全都是標奇立異,引人注意的商業技倆。我們一行四人,慕名而去。店鋪規模不是很大,但食物顯然是精心部署,用心經營,食物的質素,食具的安排,都是細心打造,因此,無論是否人人對其食品都百分百滿意,已不重要,因為他們已經盡力而為了。我們先叫了一鍋鴛鴦湯:蜂巢豆腐白湯鍋和媽媽滋補老火湯鍋。蜂巢豆腐白湯鍋和媽媽滋補老火湯鍋平日吃火鍋,湯底都不會喝,因為太油膩及都是味精精華所在,即使是靚湯,總會在火鍋後喝少許。今次我們一反常態,因為發現湯底居然是老火湯,而且材料十足,因此,未灼任何食物前,大家已品嚐靚湯,豆腐白湯除了發現有豆腐和中藥材之外,還有一條人蔘。媽媽滋補老火湯,除了肉排、紅蘿蔔、粟米外,還有很多紅棗和杞

蜂巢豆腐白湯鍋和媽媽滋補老火湯鍋

平日吃火鍋,湯底都不會喝,因為太油膩及都是味精精華所在,即使是靚湯,總會在火鍋後喝少許。今次我們一反常態,因為發現湯底居然是老火湯,而且材料十足,因此,未灼任何食物前,大家已品嚐靚湯,豆腐白湯除了發現有豆腐和中藥材之外,還有一條人蔘。媽媽滋補老火湯,除了肉排、紅蘿蔔、粟米外,還有很多紅棗和杞子,都是補血和明目的湯料,我們都讚不絕口。侍應在我們嚐過靚湯之後,補回的不是白開水,也是同等靚湯,的確不錯!

加拿大野生象拔蚌

象拔蚌是否野生,我們真的不知,不過,象拔蚌一上枱,立刻鮮味撲鼻,大家引不住搶住放進口,如果鮮味是有分等級的,我會給與滿分。就是這種鮮味,把舌頭裡的每一個味蕾都叫醒了。雖然蚌肉佈滿了盤上的冰雪,但每一片蚌肉都是薄薄的,盤肉約三十多塊,售價698元 ,是否昂貴,那就見仁見智了,不過,人人都受不了那誘惑,都不會計較那麼多了!

火鍋撚御用手切肥牛
賣相就不似手切,入口未算回味無窮,但有香味,也有牛肉味,不算極品,但味道也算不錯,可以試試。
火鍋撚御用手切肥牛

美國桶蠔
桶蠔也算大隻,也很鮮甜,當然大大比不上加拿大野生象拔蚌。我們四人,剛好每人一隻,四隻售158元,約四十元一隻。
美國桶蠔

流心鹹蛋黃豬肉丸
以往,外出吃火鍋,我都不會吃丸的,因為不想浪費胃部的quota,留一些空間吃一些好吃的食物。今次朋友介紹,說這裡的丸都是自製的,不同種類的丸,都是別出心裁,味道甚佳,而且售價不菲。我們點了此客鹹蛋黃肉丸,六粒售67元,十多元一粒。吃了,的確不錯,內裡夾雜住鹹蛋黃味,引發肉丸的味道和口感。

黑松露什菌餃
很有黑松露的味道,黑松露本身味濃,即使在眾多食物之中,它仍發揮到香味,不過,這餃子用來作火鍋料,有點不合,如作蒸點心,味感會發揮得更佳。
黑松露什菌餃

白菓腐竹沙冰
盛器很特別,沙冰放在一個很古典瓷做三腳唐代酒杯,沙冰夾雜著白菓腐竹用冰來打碎,用一支飲管來呷嚐,別有一番風味。是否人人覺得好吃,那就見仁見智了,但肯定會給人留下一份難忘的回憶。
2019-02-20
2019-03-04 530 浏览
雖然呢篇食評係二月份去食。。。當日正正就係自己農曆嘅生日🎂浩浩蕩蕩咁約咗一班中學同學決定一試火鍋撚😅地點雖然偏左少少搵咗一段路先至搵到正確地點。。上到去我們九人被安排去一間房。。冷氣都算足夠而且職員招呼都試過頻密。。九個人一言一語亂click亂點。。今次真係冇失望雖然價錢貴一點。。但係食物真係出色特別喜歡個麻辣湯底。。夠麻口還有炸魚腐炸嚮鈴。。上枱時還是新鮮熱辣辣。。說到最好味我覺得是松露墨魚滑😍。。如畫內有墨魚肉。。很有咬口。。我自己不吃牛肉🐮。。其他人叫了兩款牛肉。覺得不錯但係又未到入口溶化的感覺。。飲品方面每人各自叫。。我就一定要試腐竹白果沙冰。。我覺得比較有驚喜我連續飲了兩杯🙊🙊。。但係估唔到最後嘅免費甜品竟然又是腐竹白果沙冰🤣🤣🤣🤣。。即是我一晚裏邊飲咗三杯🍹🍹🍹。。下次希望有機會坐返出邊大廳。。佈置比較雅緻。。唯一覺得唔係太足夠就係廁所。。。得一格男女共用。。絕對唔足夠

鴛鴦湯底
  • 蜂巢豆腐白湯鍋
  • 黑松露墨魚滑
  • 冬瓜檸檬沙冰
2019-03-02 463 浏览
打邊爐選擇好多,但要揾間好既唔容易,火鍋撚係一個好選擇,首先,佢係新裝修,座位係逼咗少少,但還可以之後係湯底,要咗個鴛鴦鍋,麻辣同老火湯,個麻辣鍋唔算出色,反而個老火湯真材實料,有成舊豬骨係個鍋入面,啲湯仲有好大陣粟米甜味,飲完一碗又一碗再講打邊爐食材,個平平地既細安格斯肥牛,一片片手切牛肉掛係個架上上枱,賣相吸引,食落口有油香,肉質鮮嫩,性價比幾高第二推介之選係順德魚腐,只係$39,魚腐做得好滑口,又吸晒湯汁,好味仲有個響鈴都幾貼心,寫明淥3秒就可以食,保持咬口其實個酸菜白肉一般,不過要介紹下,因為佢平,跟湯底加$22一碟,慳家之選其他火鍋料都唔錯,夠新鮮餐廳會送一杯沙冰特飲,正總括:兩個人食,賣單一人3百頭,湯底夠甜牛夠鮮,係好唔錯既火鍋選擇

滋補老火湯+麻辣鍋

極品安格斯肥牛(細)

順德魚腐

仲有個響鈴都幾貼心,寫明淥3秒就可以食,保持咬口

即炸3秒響鈴卷

酸菜白肉

其他火鍋料都唔錯,夠新鮮

脆鯇魚片

五彩鮮蔬籃

餐廳會送一杯沙冰特飲,正

2019-02-19
滋補老火湯+麻辣鍋
極品安格斯肥牛(細)
順德魚腐
即炸3秒響鈴卷
酸菜白肉
脆鯇魚片
五彩鮮蔬籃
2019-03-02 314 浏览
咁岩經過這間火鍋店見個名咁鬼正,就衝入去試一試。兩個人無Book位,好彩6點半時間尚早,未要等位,但有限時! 由於沒有兩人枱的關係,所以我哋坐到四人枱,但食到一半時,安排了兩位客人坐在旁邊,感覺就像同台食飯,實在太近,大家傾咩都會聽到,都幾尷尬。食物方面,湯底揀了酸菜白肉湯,配粉絲,是我吃過最好味的湯底!加湯的時候不是加水而是再加濃濃的湯,煮得更入味,超正!這間食物質素真的很好!可惜餐廳環境過於擠迫,人多的時候再來食吧
咁岩經過這間火鍋店見個名咁鬼正,就衝入去試一試。