2019-03-14
漁獲浜燒係朋友之中係獲得一致好評嘅餐廳,今年情人節就揀咗係呢到食。位於SOGO旁邊嘅澳門逸園中心,食肆林立好易搵!裝修環境有日式居酒屋感覺,一入門有好大個魚缸養海鮮!一望就知鮮味十足😂沖繩風沙律$138用上海葡萄、鮮帶子、三文魚、鮮八爪魚、仲有。。。拖羅!性價比極高!沙律🥗菜亦非常爽口!池魚刺身$298師傅精湛刀工,池魚放到枱上有如藝術品,薄切池魚,肉質緊實,配上生薑,葱和酸汁,油香滿腔,亦可配上即磨芥辣。魚骨最尾會炸到爽脆,佐酒一流!燒明太子$98居酒屋的吃法,外面香脆,裡面香軟,鹹鮮惹味,佐酒一流!鈴鹿川300ml $338高級浜燒,豈能缺少一支清酒!純米大吟釀,有如果實般的香氣,很容易入口,晚上9:30後還有買一送一,抵飲!活帆立貝$138,如手掌般大的活帆立貝,店員會於你面前即開即燒,係日本都未必有咁新鮮!帆立貝非常厚肉,肉質爽甜彈牙!活鮑魚$98磯燒活鮑魚,爽口彈牙!柚子雪芭$58好香濃既柚子味,甜度適中😋人均七百多元,不用大費周章,能夠吃到生猛磯燒,店員服務亦非常好,細心講解煮法和食法👍算不錯吧!
位於SOGO旁邊嘅澳門逸園中心,食肆林立好易搵!
沖繩風沙律$138
居酒屋的吃法,外面香脆,裡面香軟,鹹鮮惹味,佐酒一流!
鈴鹿川300ml $338
活帆立貝$138,
活鮑魚$98
磯燒活鮑魚,爽口彈牙!
柚子雪芭$58
好香濃既柚子味,甜度適中😋