2019-03-06 78 浏览
朋友要常常見,好野要常常食,但貴野就唔可以成日食la~上一次同友人h食漁獲浜燒已經係一年前,食完一直回味,說好會再一齊去,估唔到下一次已經係一年後既今日~平日日子預早訂左8點鐘,去到依舊爆場,今次被安排座bar枱,無咁舒服,但就可以睇到師傅整壽司同刺身~特製黑松露炙燒平目魚邊沙律 $138上次食過覺得好好味,今次就encore,微微燒過既平目魚充滿魚脂香同微微焦香,同黑松露味道好夾,配搭牛油果,車里茄,沙律菜,味道清新~刺身盛盒 $428一共有五款時令刺身,每款都鮮味十足,最愛不用說一定係海膽,極為鮮甜,入口即溶,超滿足~跟住就係我倆最期待既浜燒盛盒啦~波士頓龍蝦浜燒盛盒 $938包含龍蝦,鮑魚,蟹腳,生蠔,扇貝未燒之前先睇睇海產們既蘆山真面目先~龍蝦本人超生猛的說..其他海產都係新鮮生猛貨~感覺鮑魚姊快要跳出來師傅站一旁幫我地燒,首先上枱既係蟹腳,口感嫩滑,味道鮮甜!飽滿既蠔肉鮮味十足,好juicy~鮑魚軟腍,味鮮,帶點甘香~扇貝用牛油煮,剛剛熟既口感好嫩,裙邊位有嚼口~龍蝦,膏多,亦厚肉,爽口彈牙~最後食埋雪皅,每個$58,蕃薯味奶味較重亦較滑,蕃薯味香甜,一個女仔食都幾飽~柚子味
朋友要常常見,好野要常常食,但貴野就唔可以成日食la~

平日日子預早訂左8點鐘,去到依舊爆場,今次被安排座bar枱,無咁舒服,但就可以睇到師傅整壽司刺身~

特製黑松露炙燒平目魚邊沙律 $138

刺身盛盒 $428

跟住就係我倆最期待既浜燒盛盒啦~
波士頓龍蝦浜燒盛盒 $938
包含龍蝦,鮑魚,蟹腳,生蠔,扇貝
未燒之前先睇睇海產們既蘆山真面目先~
龍蝦本人超生猛的說..

其他海產都係新鮮生猛貨~
感覺鮑魚姊快要跳出來

師傅站一旁幫我地燒,首先上枱既係蟹腳,口感嫩滑,味道鮮甜!

飽滿既蠔肉鮮味十足,好juicy~

鮑魚軟腍,味鮮,帶點甘香~

扇貝用牛油煮,剛剛熟既口感好嫩,裙邊位有嚼口~

龍蝦,膏多,亦厚肉,爽口彈牙~

最後食埋雪皅,每個$58,蕃薯味奶味較重亦較滑,蕃薯味香甜,一個女仔食都幾飽~柚子味冰感較重,酸酸甜甜,適合作飯後甜品~