2019-07-20 78 浏览
好掛念日本🇯🇵美食,決定來銅鑼灣漁獲浜燒滿足下自己.特製黑松露炙焼平目魚邊沙律 新鮮雜菜、香味四溢的黑松露真得好香長留平目魚🐟滑嫩但,不會腥龍蝦浜燒活生生的龍蝦登場,龍鬚在我們面前偏偏起舞。 服務員就喺我哋面前幫佢搽醬料護膚保濕。 跟住就係我地面前燒。來一口,肉嫰味鮮,正😋😋👍🏻活日本帆立貝燒$276可選清酒或牛油調味服務員先將貝起肉,然後在殼上塗上牛油/注入清酒,接著放入貝肉烹調。牛油味比較好味,蝦肉鮮甜品火侯控制剛好。活日本響螺浜燒$328夠爽和彈牙,配點自家調醬油更美味。

好掛念日本🇯🇵美食,決定來銅鑼灣漁獲浜燒滿足下自己.

特製黑松露炙焼平目魚邊沙律
新鮮雜菜、香味四溢的黑松露真得好香長留
平目魚🐟滑嫩但,不會腥

龍蝦浜燒
活生生的龍蝦登場,龍鬚在我們面前偏偏起舞。
來一口,肉嫰味鮮,正😋😋👍🏻

可選清酒或牛油調味
牛油味比較好味,蝦肉鮮甜品火侯控制剛好。

活日本響螺浜燒$328
夠爽和彈牙,配點自家調醬油更美味。

2019-07-20 59 浏览
朋友說吃過非常出色的海鮮浜燒, 於是便帶我一起試試。餐廳環境舒適,我們坐下後點了一支清酒,清酒味道芳醇, 入口順喉。沖繩沙律配料新鮮,有魚生配搭海葡萄和沖繩苦瓜,醬汁酸酸甜甜。池魚刺生味道鮮甜,魚頭和魚尾炸成天婦羅,香口惹味。我們點了多款海鮮做浜燒,有波士頓龍蝦、榮螺、北寄貝、文蛤蜆和魷魚。店員在把新鮮食材浜燒, 保留了海鮮的原汁原味。波士頓龍蝦肉質彈牙,蝦膏甘香。榮螺、北寄貝和文蛤蜆用清酒浜燒,味道甘甜,肉質爽口。燒魷魚經過店員用心擺盤,賣相精美,富焦香。甜品是水蜜桃雪芭和番薯雪糕。兩者都能突顯食材原味,再額外添上奶香。今晚吃得很滿足,朋友果然沒有介紹錯!
朋友說吃過非常出色的海鮮浜燒, 於是便帶我一起試試。

池魚刺生味道鮮甜,魚頭和魚尾炸成天婦羅,香口惹味。

榮螺、北寄貝和文蛤蜆用清酒浜燒,味道甘甜,肉質爽口。

燒魷魚經過店員用心擺盤,賣相精美,富焦香。

今晚吃得很滿足,朋友果然沒有介紹錯!
2019-07-18 79 浏览
第二次黎呢間餐廳,都好滿意。因為除左好食,呢度既服務好好。我地叫左個沙津同清酒。幾開胃,唔錯。清酒都算幾易入口,價錢又唔貴。之後老公叫左個五色刺身拼盤,第一次食牡丹蝦,估唔到咁好食,好鮮甜。三文魚亦係超水準,唔會有雪味。之後既浜燒海鮮盛合係我最鐘意架!兩隻西非蠔好脆口,燒得岩岩好,香得黎唔會乾水。蠔身好重海水味。蟹腳一絲絲肉,又甜又新鮮。d帆立貝大到好似我隻手掌咁,啖啖肉。鮑魚就新鮮到燒緊個陣都仲會郁。珍寶蝦又係又大又好食。老公知我鐘意食甲羅燒,所以叫多兩隻。哇!甘香都傻左,好正!甜品雪葩聲稱都係日本來貨,好香桃味。晚餐期間有一段小插曲令我對呢間餐廳加好多分—— 我地張枱可能枱腳有問題,有少少搖下搖下,幫我地燒海鮮個位waiter 見到搖左一下,就即刻出去搵左個waitress 黎拿紙攝一攝枱腳。之後我地講笑咁問個waiter 頭先個waitress係咪專幫人攝枱腳?個waiter 話:因為有女食客,所以搵番waitress落枱底攝會方便。我心諗:洗唔洗咁細心?😏一見到枱有小小問題就即刻搵人攪,仲會考慮埋食客感受,抵你客似雲來啦!
第二次黎呢間餐廳,都好滿意。因為除左好食,呢度既服務好好。

老公知我鐘意食甲羅燒,所以叫多兩隻。哇!甘香都傻左,好正!

甜品雪葩聲稱都係日本來貨,好香桃味。

2019-07-17 75 浏览
最近工作很忙,想吃一餐好的慰勞自己,於是想起質素非常高的漁獲浜燒。餐廳採用傳統日式居酒屋的格局, 燈光柔和,環境舒適。餐廳的海鮮和清酒種類選擇很多,今次店員介紹的米酒口感清爽、齒頰留香。沖繩風沙律有沖繩苦瓜、海葡萄、三文魚、八爪魚等刺身。苦瓜和海葡萄新鮮爽甜,厚切魚生入口即溶,鮮甜無筋。池魚刺身口感爽口,入口甘甜,魚頭和魚尾還製成天婦羅,惹味酥脆。是日最期待的就是波士頓龍蝦🦞浜燒。店員細心地在我們面前即席浜燒,蝦肉細嫩彈牙,配合龍蝦蝦膏,味道濃郁,鮮味得到提昇,誠意推薦!響螺浜燒味道甘甜,還可點柚子胡椒或味噌醬增添風味。北寄貝用清酒和海帶浜燒,帶出其鮮甜味。白鱔浜燒入口嫩滑無骨,魚肉邊富焦香,入口即溶。甜品點了白桃雪芭番薯雪糕。白桃雪芭味道天然清甜,維持一貫的水準。 番薯雪糕滲出濃郁的奶香,味道有驚喜。漁獲浜燒的食材非常新鮮,可說是味蕾的最高享受!
餐廳採用傳統日式居酒屋的格局, 燈光柔和,環境舒適。

響螺浜燒味道甘甜,還可點柚子胡椒或味噌醬增添風味。

北寄貝用清酒和海帶浜燒,帶出其鮮甜味。

白鱔浜燒入口嫩滑無骨,魚肉邊富焦香,入口即溶。

漁獲浜燒的食材非常新鮮,可說是味蕾的最高享受!
2019-07-11 84 浏览
雖然今年過左大半,但係我都幾肯定呢間餐廳會係我今年食過最佳既餐廳!佢做到食物有質素,侍應有服務;真係無得挑剔。我地叫左黑松露比目魚沙津、五色刺身拼盤、特上漁獲浜燒盛合、味噌甲羅燒黑松露比目魚沙津:份量幾大,黑松露菌都幾多,開胃!五色刺身拼盤:新鮮!牡丹蝦大大隻,肉質爽脆鮮甜,海膽一塊塊睇得出又係好新鮮,甜到不得了。不過我最欣賞係赤身。因為香港好多地方既赤身都好低質,但係呢度既赤身好重魚鮮味同時亦無渣無筋。出色!特上漁獲浜燒盛合:呢個set係今日既主角——有松葉蟹、帆立貝、鮑魚(上菜個陣佢仲識郁)、蠔、珍寶大蝦(真係好大隻)。全部都好好食、好好食、好好食!(真心說話要講3次)蠔又肥好脆口,燒完都無咩點縮; 大蝦好爽好嫩,帆立貝整左兩食(清酒同牛油),各有千秋,鮑魚又係甜到不得了,蟹就俾哂我愛人食。味噌甲羅燒:每次去燒物店都會叫,呢度既甲羅燒都好有驚喜,佢加左麵包糠,食落香口又有d一粒粒脆脆咁,幾得意。甜品蕃薯雪糕亦好正,濃濃既蕃薯香。叫左枝清酒,好香,幾鐘意。食燒海鮮加清酒真係無敵!不過我最欣賞係佢地既服務態度,好nice,好細心!又會悉心照顧每一枱客,同解釋每樣食物既來源同食法。食得好

佢做到食物有質素,侍應有服務;真係無得挑剔。

黑松露比目魚沙津:份量幾大,黑松露菌都幾多,開胃!

不過我最欣賞係佢地既服務態度,好nice,好細心!又會悉心照顧每一枱客,同解釋每樣食物既來源同食法。食得好開心!好盡興!
  • 特上漁獲浜燒盛合
  • 味噌蟹甲羅燒
2019-07-09 73 浏览
呢到主要食浜燒海鮮, 都幾多選擇下, 叫左個大蝦同埋大蜆, 蝦都算大隻, 同埋個大蜆食唔到沙,咁先PERFECT, 最怕食到沙, 我覺得都幾鮮甜, 鮑魚係有切件先去燒既,肉質彈牙!
2019-07-02 2150 浏览
最近不知吃什麼是好,友人提議食漁獲浜燒。6:30pm來到餐廳,非常近地鐵,sogo隔離而已👍🏻餐廳和風設計,木色主調。哥哥仔用溫文有禮介紹菜式特製黑松露炙焼平目魚邊沙律 $138新鮮雜菜、香味四溢的黑松露真得好香,味道長留鼻子👃口腔。平目魚🐟好驚喜,好溜滑但也不會腥😋😋龍蝦浜燒$598活生生的龍蝦登場,龍鬚在我們面前偏偏起舞。清洗乾淨嘅龍蝦之後, 服務員就喺我哋面前幫佢搽醬料護膚保濕。 跟住就係我地面前燒。來一口,肉嫰味鮮,正😋😋👍🏻活日本帆立貝燒$276可以選擇清酒或牛油調味服務員先將貝起肉,再在殼上塗上牛油/注入清酒,再重新放入貝肉烹調,忽然覺得嘴裡口水分泌多左,因為見住近距離燒更想快d食,個人偏愛牛油味,蝦肉鮮甜品火侯控制剛好。活日本北寄貝浜燒$198彈牙😁活日本響螺浜燒$328夠爽和彈牙,配點自家調醬油更滋味。巨峰梳打$38好鍾意印有sapporo的杯,味道唔錯。香煎蒜片厚切牛舌$98爽香👍🏻桃味雪葩$58入口refreshing,桃香芬芳 正!番薯雪糕$58造型也很可愛 ,番薯味夠香,食得出日本味😌熟悉日本的朋友話我知「浜燒」意指從海邊即捕即燒的原始風味,而這裡的海鮮是每日從
最近不知吃什麼是好,友人提議食漁獲浜燒

特製黑松露炙焼平目魚邊沙律 $138
新鮮雜菜、香味四溢的黑松露真得好香,味道長留鼻子👃口腔。
平目魚🐟好驚喜,好溜滑但也不會腥😋😋

龍蝦浜燒$598

可以選擇清酒或牛油調味

活日本北寄貝浜燒$198
彈牙😁

活日本響螺浜燒$328
夠爽和彈牙,配點自家調醬油更滋味。

巨峰梳打$38
好鍾意印有sapporo的杯,味道唔錯。

香煎蒜片厚切牛舌$98
爽香👍🏻

桃味雪葩$58
入口refreshing,桃香芬芳 正!

番薯雪糕$58
造型也很可愛 ,番薯味夠香,食得出日本味😌

熟悉日本的朋友話我知「浜燒」意指從海邊即捕即燒的原始風味,而這裡的海鮮是每日從日本新鮮運到.

服務員話晚上930後buy one get one free.

最後在此感謝友人宴請,好滿足驚喜的燒海鮮餐。😊😊😋
2019-07-02 110 浏览
日本浜燒意思即捕即燒 ,好嚮往日本漁市場附近會有一些燒烤店,將海鮮新鮮即燒,還可吃到最原汁原味呢!有朋友介紹呢間位於銅鑼灣的浜燒店,於是邀請左同樣喜愛日本美食的友人去試下,good food, good mood. 龍蝦浜燒$598龍蝦係我個人至愛海鮮,問了店員,話新鮮龍蝦會再配味噌醬 蟹糕來燒,聽到相當吸引,立即order 來吃。店員送上新鮮生猛龍蝦給我們看看及影相打卡,大過手掌size呢。廚房劏好後 ,由店員貼心為我們將味噌醬 蟹糕放在龍蝦肉上,厚厚一層,好似幫佢敷mask 咁。敷完再燒,肉滲哂濃厚蟹羔味,蟹羔燒後再香,可以一舊舊咁吃,再食龍蝦肉,肉雖有些黏殻,但肉質是爽甜的,鮮甜極致,雙層口感 令人回味無窮!另外我們點了以下幾款貝類海鮮,店員也先將新鮮未切的貝類給我們拍照,之後才回廚房將內臟清潔處理等。活日本帆立貝燒$276店員非常貼心為我們將帆立貝剪粒,帆立貝兩粒,建議有兩種不同燒法,我們也均試了:1)清酒煮:淡淡清酒味,燒後酒精揮發,只保留香甜味,大大粒帆立貝肉厚彈牙。2)牛油加醬汁:此味較惹味香濃,朋友跟我都大讚!活日本北寄貝浜燒$198加入海帶燒,北寄貝肉非常爽甜,燒後保

龍蝦浜燒$598

活日本帆立貝燒$276
2)牛油加醬汁:此味較惹味香濃,朋友跟我都大讚!

活日本北寄貝浜燒$198
加入海帶燒,北寄貝肉非常爽甜,燒後保留海水鮮味,海帶更令味道鮮甜!

活日本響螺浜燒$328
也是加入海帶來燒,這螺用口感帶點煙韌,但也彈牙的,螺肉味道爽鮮。

特製黑松露炙焼平目魚邊沙律 $138
平目魚邊輕輕灸燒過,魚味更香,不帶腥,肉軟滑,配上黑松露醬提升鮮味,而沙律有菜,牛油果,甜茄,醮上沙律醋,酸酸甜甜好開胃呢!

最尾還點了甜品
桃味雪葩$58
原個桃中間放著桃肉雪葩,奶味濃軟綿綿好香滑!

喜歡桃味雪葩清新又健康,為呢一餐作完美句號!
吃完這餐彷佛回到日本,幾款浜燒海鮮令人回味,多謝朋友跟我食餐好。

最後看到牆上寫著晚上9:30pm後飲品買一送一呢。
2019-06-23 417 浏览
去過東京新宿的著名水產店,念念不忘新鮮漁獲 。用最簡單直接的燒烤方法,已夠滋味!這店海鮮每日新鮮運到,決定和朋友一起品嚐。點了支天祿光臨大吟釀,酒質清甜韻味長,帶微微李子果香。開胃菜有沖繩風沙律,拖羅肥美!在等食燒烤之際,又點了份牛舌、厚燒吃起來嚼勁十足!當然要試浜燒套餐。店員說今晚有剛送到的龍蝦,可以一味兩食,即刻決定UPGRADE套餐。店員為我們遞上活生生的海鮮,全程跟貼我們進食的速度準備食物,服務大加分!帶子可清酒或牛油調味,厚肉彈牙。鮑魚鮮嫩,蟹預先剪好,啖啖肉!生蠔輕烤,原汁原味。第一次試龍蝦刺身,肉質彈牙味道濃郁,而蝦身再撈入滿滿的膏做甲羅燒,入口軟滑有層次!未夠飽又見這間店的刺身有質素就追加海膽丼,北海道馬糞海膽味道甘甜,質地比較Creamy。雖然好貴但食物質素一流今餐好滿意!
這店海鮮每日新鮮運到,決定和朋友一起品嚐。
點了支天祿光臨大吟釀,酒質清甜韻味長,帶微微李子果香。
天祿光臨大吟釀

開胃菜有沖繩風沙律,拖羅肥美!
沖繩風沙律

在等食燒烤之際,又點了份牛舌、厚燒吃起來嚼勁十足!
香煎蒜片厚切牛舌

當然要試浜燒套餐。
龍蝦活貝浜燒盛盒

帶子可清酒或牛油調味,厚肉彈牙。
鮑魚鮮嫩,蟹預先剪好,啖啖肉!
鮑魚

生蠔輕烤,原汁原味。
生蠔

龍蝦刺身
甲羅燒

北海丼

雖然好貴但食物質素一流今餐好滿意!
2019-05-23
$1235.5 (晚餐)
天祿光臨大吟釀
龍蝦刺身
甲羅燒
北海丼
2019-06-20 119 浏览
日本嘅濱燒,係非常有特色,雖然冇好花巧嘅調味,但係絕對食到,出邊好難食到嘅材料。一開始食個沙律先。有沖繩苦瓜配合海葡萄,加上雜錦刺身片。整返只生蠔:鮮,滑,甜。即時打開咗個胃,準備食後邊嘅美味。清酒:食海鮮通常都會飲啲saki,味道好果香味,順口厚身,飲多左都唔覺。今日食到新鮮運到的北海道深海魚赤鯥魚剌身:魚油,肉質棉中帶挺,魚皮火炙後脆脆地,帶出魚油焦香。刺身完左,個魚頭魚骨可以炸黎食,或者加錢出碗魚骨面鼓湯。最後我地揀左面鼓湯,好有濃魚味!燒松葉蟹腳:成條放入口,感受佢本身的海水咸香,又鮮甜活燒鮑魚:好鮮嫩,厚身,配以第一次柚子胡椒醬,柚子嘅香味配落鮑魚度,口腔裡嘅味道好有層次,愛上!濱燒大蝦:唔系講笑,食材新鮮超爽口,好彈牙呀!服務員的廚藝一流!活帆立貝:有兩種燒法,我地兩個人可以晒兩種,yeah!!!!有清酒:清淡啲,直接嘗到簡單調味,又有鼓油牛油:好香牛油味。如果重口味人士應該鐘意牛油燒。明太子玉子燒:日本蛋一向特別有蛋味。呢個玉子燒蛋味香濃,玉子中間夾左啲明太子,蛋嫩及明太子咸味,成件事好夾。驚喜!雖然已有點飽,但甜品係有另一個胃,日本直送嘅蘋果雪芭:原個蘋果架,成個雪到冰

燒松葉蟹腳:成條放入口,感受佢本身的海水咸香,又鮮甜

雖然已有點飽,但甜品係有另一個胃,日本直送嘅蘋果雪芭:原個蘋果架,成個雪到冰左,中間嘅蘋果雪芭好香好甜,食完咁多野可以清一清返啲味蕾🤪
個人最愛就係蕃薯雪糕喇:好特別,我未食過。雪糕好軟滑,好濃味,仲好似食緊冰凍蕃薯蓉咁啦!

總括黎講,今餐我非常滿意。店員會介紹埋點樣食到最好最新鮮嘅食物。我一定會再黎架!而家做緊夜晚9:30 後酒精飲品買一送一。
等我再黎!
2019-06-20 108 浏览
經友人介紹到銅鑼灣光顧這家日本餐廳,看過友人的相片介紹已令我非常期侍!先有芝麻鹽醬椰菜開開胃!刺身盛合五款-三文魚、油甘魚、吞拿魚、海膽和牲丹蝦不但貌相吸引,光看顏色已經知道刺身何奇新鮮!刺身厚切,入口有化開的感覺,鮮甜味齒頰留香,特別是肥美的吞拿魚!另加北海道象拔蚌,一向喜歡吃象拔蚌,這𥚃的象拔蚌同樣沒有令我失望,簡直想encore!友人說這𥚃的浜燒更加吸引,於是我們點了三款海鮮浜燒。帆立貝、北寄貝和響螺海鮮非常新鮮,上桌還是會動的!店員讓我們「打完卡」便幫我們拿入廚房清洗乾淨。看著厚肉的帆立貝開口,一隻用清酒煮,一隻用牛油煮,店員說先吃清酒較能吃出其鮮甜味,牛油燒的會較香。吃海鮮最好配酒,所以我們點了一支清酒,這支清酒不會太濃,很易入口!我們還貪心的點了兩個甜品!橙雪葩和南瓜雪糕邊吃海鮮邊與友人把酒談心,一樂也!

先有芝麻鹽醬椰菜開開胃!

刺身盛合五款-三文魚、油甘魚、吞拿魚、海膽和牲丹蝦

友人說這𥚃的浜燒更加吸引,於是我們點了三款海鮮浜燒。

帆立貝、北寄貝和響螺

我們還貪心的點了兩個甜品!橙雪葩和南瓜雪糕
邊吃海鮮邊與友人把酒談心,一樂也!
2019-06-12
2019-06-18 99 浏览
朋友說有一間好吃而且環境舒適的日本餐廳推介,所以約我到銅鑼灣晚餐。雖然是平日晚上,但亦有不少人在餐廳把酒談心。我們都不例外,點了一小支天祿光臨的清酒淺嚐,這支清酒比起平常喝的較為清淡,較易入口,連我這個不太好酒類飲品的人亦能接受。吃日本餐當然要吃刺身,我們點了一個刺身盛合五款,有巨型牲丹蝦、新鮮三文魚、甘香油甘魚、入口即溶吞拿魚和鮮甜馬糞海膽!另外我們還點了北海道象拔蚌,薄切刺身,爽口鮮甜!除了刺身,我們還點了幾款海鮮浜燒,有日本北寄貝、帆立貝和響螺,全部都是巨型版的海鮮呢!店員會耐心幫你燒煮,個人特別喜歡牛油燒煮帆立貝,牛油是餐廳自調,加了少許香草,更能提升海鮮的鮮甜味!最後我們還忍不住點了甜品,有個人大愛的橙雪葩和從未見過的南瓜雪糕!兩款甜品都以原材料盛著,橙雪葩感覺清新,南瓜雪糕更有意想不到的驚喜!聽店員說由於是由日本直送,所以是限量供應的!大滿足的一餐高質海鮮餐🤤

大滿足的一餐高質海鮮餐🤤
2019-06-15 111 浏览
話說同人慶祝生日又想食龍蝦刺身同磯燒海鮮,所以我就揀左呢間餐廳啦😛我地叫咗8樣野😂1️⃣龍蝦刺身,都幾新鮮,不過就冇沖繩果次食既咁正斗2️⃣為左生日一定要吹蠟燭既約定,我又吾想訂一個蛋糕搞到食到飽晒食吾到其他野,我就訂左個北海丼比個"拾派"佢😛💕啲海膽好正,新鮮到吾洗沾豉油都覺得正😳👍🏼3️⃣黑松露平目魚沙律,幾好食,勁爆大碟勁足料,食完真係已經飽飽地😂4️⃣甲羅燒,呢個好食過我上次係焱丸食果個,不過可能其他野太好食,所以呢道菜係呢一餐尼講吾特出😂5️⃣二人海鮮浜燒拼盤,每樣野都好新鮮👍🏼好彩有個侍應姐姐提我地要吾要將冰鮮帆立貝轉活貝,轉1隻$50絕對係超值!然後每樣海鮮都燒得好好👍🏼👍🏼👍🏼6️⃣厚切牛舌,呢個以牛舌尼講算幾好食,但同我食開果間串燒店比,都係差少少7️⃣之前個龍蝦刺身個頭同埋啲膏最後會成為一道類似甲羅燒既野,但呢個好食好多!😍有驚喜!8️⃣最後好鬼飽但都叫左個柚子雪皅尼食,酸酸甜甜好開胃!😚👍🏼總結係呢間餐廳真係值得一試,野食又正,服務質素又好!👏🏻👏🏻
我地叫咗8樣野😂
1️⃣龍蝦刺身,都幾新鮮,不過就冇沖繩果次食既咁正斗

啲海膽好正,新鮮到吾洗沾豉油都覺得正😳👍🏼

庆祝纪念
生日
  • 特製黑松露炙燒平目魚邊沙律
  • 特上漁獲浜燒盛合
  • 帆立貝
2019-06-14 124 浏览
我真係好鍾意好鍾意食日本野ga!所以就算係香港,都要搵間高質嘅日本餐廳🙈。坐底,諗都唔使諗,即刻order 左原條池魚刺身,新鮮嘅魚係唔會有腥味ga,肉質鮮美,師傅嘅刀工更加係藝術。朋友仲話點可以有餚冇酒,所以我地仲叫左枝「月之玉響」,入口唔算好dry,可以襯托返魚生嘅鮮味,當然啦,唔係好飲得嘅就淺嚐好la。除左魚生,我地仲order 左「特上漁友浜燒盛合」,佢d海鮮真係好鮮甜,有鮑魚、生蠔、蟹腳......最重要係有埋專人服侍ar ma🙈🙈🙈唔怕自己over cook💪🏻如果想食得清新d,可以好似我地甘加個沙律🥗,呢個雖然係黑松露平目魚邊沙律,但其實我最欣賞佢夠多牛油果🥑🙈好食嘅牛油果其實真係好似魚生ga!餐廳仲有好多選擇,成日食都唔厭

餐廳仲有好多選擇,成日食都唔厭
2019-06-12 89 浏览
這食店在銅鑼灣十分之有名,今日一於去享受一下.食店地鐵大約1min.柚子梅酒走十分容易入口,適合女仕.龍蝦十分之新鮮活生生的.前菜沙律配上牛油果蕃茄仔等十分開胃.大大隻眼的金木鯛,魚肉味十分之重,也十分之爽口.龍蝦刺身十分之鮮味水準之作.食店十分出名的甲羅燒.加上鵪鶉蛋十分之香滑.大大隻的新鮮魷魚,用燒的方法真是第一次.金木鯛的魚骨還用來煲湯,一魚兩吃,十分之濃又夠鮮味.龍蝦也是一味兩食!最後還叫了一個甜品這餐十分之滿足.
這食店在銅鑼灣十分之有名,今日一於去享受一下.
食店地鐵大約1min.
柚子梅酒走十分容易入口,適合女仕.
龍蝦十分之新鮮活生生的.
前菜沙律配上牛油果蕃茄仔等十分開胃.
大大隻眼的金木鯛,魚肉味十分之重,也十分之爽口.
龍蝦刺身十分之鮮味水準之作.
食店十分出名的甲羅燒.加上鵪鶉蛋十分之香滑.
大大隻的新鮮魷魚,用燒的方法真是第一次.
金木鯛的魚骨還用來煲湯,一魚兩吃,十分之濃又夠鮮味.
龍蝦也是一味兩食!
最後還叫了一個甜品這餐十分之滿足.