2019-07-02
最近不知吃什麼是好,友人提議食漁獲浜燒。6:30pm來到餐廳,非常近地鐵,sogo隔離而已👍🏻餐廳和風設計,木色主調。哥哥仔用溫文有禮介紹菜式特製黑松露炙焼平目魚邊沙律 $138新鮮雜菜、香味四溢的黑松露真得好香,味道長留鼻子👃口腔。平目魚🐟好驚喜,好溜滑但也不會腥😋😋龍蝦浜燒$598活生生的龍蝦登場,龍鬚在我們面前偏偏起舞。清洗乾淨嘅龍蝦之後, 服務員就喺我哋面前幫佢搽醬料護膚保濕。 跟住就係我地面前燒。來一口,肉嫰味鮮,正😋😋👍🏻活日本帆立貝燒$276可以選擇清酒或牛油調味服務員先將貝起肉,再在殼上塗上牛油/注入清酒,再重新放入貝肉烹調,忽然覺得嘴裡口水分泌多左,因為見住近距離燒更想快d食,個人偏愛牛油味,蝦肉鮮甜品火侯控制剛好。活日本北寄貝浜燒$198彈牙😁活日本響螺浜燒$328夠爽和彈牙,配點自家調醬油更滋味。巨峰梳打$38好鍾意印有sapporo的杯,味道唔錯。香煎蒜片厚切牛舌$98爽香👍🏻桃味雪葩$58入口refreshing,桃香芬芳 正!番薯雪糕$58造型也很可愛 ,番薯味夠香,食得出日本味😌熟悉日本的朋友話我知「浜燒」意指從海邊即捕即燒的原始風味,而這裡的海鮮是每日從
特製黑松露炙焼平目魚邊沙律 $138
新鮮雜菜、香味四溢的黑松露真得好香,味道長留鼻子👃口腔。
平目魚🐟好驚喜,好溜滑但也不會腥😋😋
龍蝦浜燒$598
活日本帆立貝燒$276
可以選擇清酒或牛油調味
活日本北寄貝浜燒$198
彈牙😁
活日本響螺浜燒$328
夠爽和彈牙,配點自家調醬油更滋味。
巨峰梳打$38
好鍾意印有sapporo的杯,味道唔錯。
香煎蒜片厚切牛舌$98
爽香👍🏻
桃味雪葩$58
入口refreshing,桃香芬芳 正!
番薯雪糕$58
造型也很可愛 ,番薯味夠香,食得出日本味😌
熟悉日本的朋友話我知「浜燒」意指從海邊即捕即燒的原始風味,而這裡的海鮮是每日從日本新鮮運到.
服務員話晚上930後buy one get one free.
最後在此感謝友人宴請,好滿足驚喜的燒海鮮餐。😊😊😋