2019-06-20
日本嘅濱燒,係非常有特色,雖然冇好花巧嘅調味,但係絕對食到,出邊好難食到嘅材料。一開始食個沙律先。有沖繩苦瓜配合海葡萄,加上雜錦刺身片。整返只生蠔:鮮,滑,甜。即時打開咗個胃,準備食後邊嘅美味。清酒:食海鮮通常都會飲啲saki,味道好果香味,順口厚身,飲多左都唔覺。今日食到新鮮運到的北海道深海魚赤鯥魚剌身:魚油,肉質棉中帶挺,魚皮火炙後脆脆地,帶出魚油焦香。刺身完左,個魚頭魚骨可以炸黎食,或者加錢出碗魚骨面鼓湯。最後我地揀左面鼓湯,好有濃魚味!燒松葉蟹腳:成條放入口,感受佢本身的海水咸香,又鮮甜活燒鮑魚:好鮮嫩,厚身,配以第一次柚子胡椒醬,柚子嘅香味配落鮑魚度,口腔裡嘅味道好有層次,愛上!濱燒大蝦:唔系講笑,食材新鮮超爽口,好彈牙呀!服務員的廚藝一流!活帆立貝:有兩種燒法,我地兩個人可以晒兩種,yeah!!!!有清酒:清淡啲,直接嘗到簡單調味,又有鼓油牛油:好香牛油味。如果重口味人士應該鐘意牛油燒。明太子玉子燒:日本蛋一向特別有蛋味。呢個玉子燒蛋味香濃,玉子中間夾左啲明太子,蛋嫩及明太子咸味,成件事好夾。驚喜!雖然已有點飽,但甜品係有另一個胃,日本直送嘅蘋果雪芭:原個蘋果架,成個雪到冰
燒松葉蟹腳:成條放入口,感受佢本身的海水咸香,又鮮甜
雖然已有點飽,但甜品係有另一個胃,日本直送嘅蘋果雪芭:原個蘋果架,成個雪到冰左,中間嘅蘋果雪芭好香好甜,食完咁多野可以清一清返啲味蕾🤪
個人最愛就係蕃薯雪糕喇:好特別,我未食過。雪糕好軟滑,好濃味,仲好似食緊冰凍蕃薯蓉咁啦!
總括黎講,今餐我非常滿意。店員會介紹埋點樣食到最好最新鮮嘅食物。我一定會再黎架!而家做緊夜晚9:30 後酒精飲品買一送一。
等我再黎!