2019-07-11
雖然今年過左大半,但係我都幾肯定呢間餐廳會係我今年食過最佳既餐廳!佢做到食物有質素,侍應有服務;真係無得挑剔。我地叫左黑松露比目魚沙津、五色刺身拼盤、特上漁獲浜燒盛合、味噌甲羅燒黑松露比目魚沙津:份量幾大,黑松露菌都幾多,開胃!五色刺身拼盤:新鮮!牡丹蝦大大隻,肉質爽脆鮮甜,海膽一塊塊睇得出又係好新鮮,甜到不得了。不過我最欣賞係赤身。因為香港好多地方既赤身都好低質,但係呢度既赤身好重魚鮮味同時亦無渣無筋。出色!特上漁獲浜燒盛合:呢個set係今日既主角——有松葉蟹、帆立貝、鮑魚(上菜個陣佢仲識郁)、蠔、珍寶大蝦(真係好大隻)。全部都好好食、好好食、好好食!(真心說話要講3次)蠔又肥好脆口,燒完都無咩點縮; 大蝦好爽好嫩,帆立貝整左兩食(清酒同牛油),各有千秋,鮑魚又係甜到不得了,蟹就俾哂我愛人食。味噌甲羅燒:每次去燒物店都會叫,呢度既甲羅燒都好有驚喜,佢加左麵包糠,食落香口又有d一粒粒脆脆咁,幾得意。甜品蕃薯雪糕亦好正,濃濃既蕃薯香。叫左枝清酒,好香,幾鐘意。食燒海鮮加清酒真係無敵!不過我最欣賞係佢地既服務態度,好nice,好細心!又會悉心照顧每一枱客,同解釋每樣食物既來源同食法。食得好
佢做到食物有質素,侍應有服務;真係無得挑剔。
黑松露比目魚沙津:份量幾大,黑松露菌都幾多,開胃!
不過我最欣賞係佢地既服務態度,好nice,好細心!又會悉心照顧每一枱客,同解釋每樣食物既來源同食法。食得好開心!好盡興!