2019-06-11
銅鑼灣上樓餐廳多的是,呢間就真係高質日本餐“漁獲浜燒”醬汁又點少得呢,一定要叫番支酒先,但其實好少飲,所以叫侍應介紹,佢知道我哋少飲,都問我哋想要清啲定濃,最後介紹咗呢隻”天祿光臨”,果然無介紹錯,酒味唔濃,清清地,有淡淡嘅酒香先睇今日落肚嘅海鮮先,全部新鮮,聞到淡淡嘅海水味,令人十分期待先嚟個餐前小吃,自製嘅醬汁加上新鮮蔬菜,十分開胃右”特制黑松露炙燒平目魚邊沙律”新鮮嘅牛油果,黑松露醬,炙燒嘅平目魚邊,炙得好香,加上自制醬汁,甜甜酸酸,再加上黑松露嘅香味,十分配合,值得推薦“刺身盛盒”蝦鮮甜爽口,三文魚,海膽,粒貝,油甘,呑拿魚,呑拿魚入口即溶嘅感覺真係令人回味,其他海鮮亦非常新鮮鮮甜,又一必點之作戲碼嚟啦!全程專人照顧,係我哋面前即燒即食”龍虾”燒得剛剛好,十分爽口彈牙,肉量十足又鮮甜,仲幫我哋起埋殼,服務真係十分之好“文蛤蚧”亦不失水準,火喉拿捏得非常之好,無過火,食落爽口,鮮甜“榮螺” 甘甘甜甜,爽脆,每款海鮮都燒得十分之出色,鮮味十足,最重要真係好新鮮“味噌蟹甲羅燒”配上,蛋加多士蟹味非常濃郁,配上炸蒜同香脆嘅多士一齊食,又香又脆,咸淡得而”A5和牛壽喜鍋”充滿油脂嘅和牛😋
“漁獲浜燒”
右”特制黑松露炙燒平目魚邊沙律”
“刺身盛盒”
“榮螺” 甘甘甜甜,爽脆,
每款海鮮都燒得十分之出色,鮮味十足,最重要真係好新鮮
“味噌蟹甲羅燒”
配上,蛋加多士
充滿油脂嘅和牛😋未食已經被攻陷咗,牛份量十足,大大塊,牛味濃烈,配合甜甜嘅湯底,再沾上新鮮嘅雞蛋,減底油膩感,越食越想食,食完再食埋啲蔬菜,今餐真係好飽
酸酸甜甜,好香嘅柚子味
亦非常香嘅番薯味,唔太甜,掂呀,真似好似真嘅番薯味
雖然唔係話平民價,但比起好多貴價日本餐,呢度性價比十足,服務亦好好,燒完海鮮會問有冇問題,跟到足,亦會每款海鮮介紹味道同口感,做足功課先服務客人,抵贊,海鮮新鮮度亦十分之高,一定會再嚟