2021-04-05
好久之前來過一次漁獲浜燒.一直都想再來.今晚難得有藉口同女朋友慶祝拍拖紀念日🥰🥰地方充滿日本風,清酒買一送一,一定要捉住這個期間限定吧🥳🥳越後櫻醉樂無窮 有花香味,女朋友十分喜歡,並且很適合配海鮮🦞開胃前菜,芝麻鹽醬椰菜,非常爽口當然也是日本直送椰菜啦🤭點了唐揚一口芝士,芝士熱辣辣,香噴噴外皮脆卜卜有點天婦羅嘅感覺!燒日本煙燻黑豚肉腸,餐前小食也是很不錯,煙燻味香濃,日本黑豚特別香漁獲浜燒盛盒終於可以上枱😬😬轉了活帆立貝超級大隻轉了赤鯥魚,非常期待呢!因為這是超高質刺身魚日本人也非常喜歡赤鯥魚果然名不虛傳如,鮮味爽口,火炙後更能帶出魚油,略略點少少醬汁已經鮮味無窮鮑魚,爽口彈牙,火候控制得剛剛好,還可以欣賞佢烹調嘅技巧添👍🥳日本帆立貝用清酒和牛油兩個烹調方式,牛油香濃,帆立貝也是非常match,清酒煮法湯都可以飲埋呢日本蠔正是當造,非常肥美,而且好嘅鮮味,非常濃郁值得一讚👍燒日本蟹腳,雖然蟹肉不多但勝在鮮味赤鯥魚魚骨煮湯,鮮甜呢,也不會浪費😋😋最後品嚐賣日本直送甜品番薯雪糕和桃味雪葩好滿足!兩三個月總要簽到一次吧😬
今晚難得有藉口同女朋友慶祝拍拖紀念日🥰🥰
地方充滿日本風,清酒買一送一,一定要捉住這個期間限定吧🥳🥳
開胃前菜,芝麻鹽醬椰菜,非常爽口當然也是日本直送椰菜啦🤭
漁獲浜燒盛盒終於可以上枱😬😬
轉了活帆立貝超級大隻
日本蠔正是當造,非常肥美,而且好嘅鮮味,非常濃郁值得一讚👍
燒日本蟹腳,雖然蟹肉不多但勝在鮮味
赤鯥魚魚骨煮湯,鮮甜呢,也不會浪費😋😋
最後品嚐賣日本直送甜品
番薯雪糕和桃味雪葩