偽日本之旅💕銅鑼灣按摩💆🏻行sogo🛍食好西一天遊👩🏻‍🍳由於懶得搵野食,行完Sogo再行多幾步就到澳門逸園中心,見到有幾間日本野都唔錯,睇埋食評覺得漁獲浜燒似乎幾好,一於上去試試原來諗住$200-$400唔會好貴,但一入到去就知冇$1000都走唔到了,因為係有專人係隔離燒海鮮的日式居酒屋🏮太耐冇去旅行,補償心態豪一次啦!坐正bar枱,師傅就係隔離密密燒,睇到流晒口水🤤仲好熱心為我地講解menu,推介美食我地最終決定食好啲!活龍蝦刺身活貝浜燒套餐 $998加$208轉左澳洲龍蝦🦞店員捉左隻龍蝦上黎比我地過目兼影相📸️真係生蝦咁跳呀,唔用夾夾住佢真係會走左去澳洲龍蝦比波士頓龍蝦貴得有道理,冇左兩隻大鉗,多肉好多店員建議我地可以一蝦兩食:龍蝦刺身+蟹膏燒龍蝦一生人第一次食龍蝦刺身,質感同之前食過嘅所有刺身好唔同,好甜又有咬口,食到龍蝦肉嘅質感蟹膏燒龍蝦都好特別,龍蝦肉混合左係蟹膏入面,超惹味文蛤一咬就爆汁,新鮮美味北寄貝超大隻,好滑,入面有啲膏勁好味😋牛油、清酒燒帆立貝各1清酒可以食到帆立貝鮮味個人比較喜歡牛油,食落比較香食完北寄貝之後覺得帆立貝雖然好食,但相對上冇咁有驚喜炙燒比目魚邊手卷
偽日本之旅💕銅鑼灣按摩💆🏻行sogo🛍食好西一天遊👩🏻‍🍳

太耐冇去旅行,補償心態豪一次啦!
我地最終決定食好啲!

活龍蝦刺身活貝浜燒套餐 $998
加$208轉左澳洲龍蝦🦞
店員捉左隻龍蝦上黎比我地過目兼影相📸️
真係生蝦咁跳呀,唔用夾夾住佢真係會走左去
澳洲龍蝦比波士頓龍蝦貴得有道理,冇左兩隻大鉗,多肉好多

店員建議我地可以一蝦兩食:龍蝦刺身+蟹膏燒龍蝦
活龍蝦刺身

蟹膏燒龍蝦都好特別,龍蝦肉混合左係蟹膏入面,超惹味
澳洲活龍蝦浜燒

文蛤
一咬就爆汁,新鮮美味

北寄貝
超大隻,好滑,入面有啲膏勁好味😋
北寄貝浜燒

牛油、清酒燒帆立貝各1
清酒可以食到帆立貝鮮味
個人比較喜歡牛油,食落比較香
食完北寄貝之後覺得帆立貝雖然好食,但相對上冇咁有驚喜
牛油帆立貝浜燒
清酒帆立貝浜燒

炙燒比目魚邊手卷 $58
和牛手卷 $68
真係要襯熱食,因為紫菜好快淋
個人比較喜歡比目魚果陣魚油香味,食到接近最尾都仲有比目魚,好足料
男朋友比較鍾意食和牛,油脂飽滿
炙卷比目魚邊手卷

今餐食得超開心🥳
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
每樣食材都超新鮮,即整即上熱辣辣
服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
店員熱心介紹餐牌,好勤力幫手加水,收走唔要嘅碟,每燒每一樣海鮮先都會比我地睇下活海鮮係點嘅樣

想去一轉日本旅行嘅你,不妨黎試試漁獲浜燒🥰
2021-03-06
澳洲活龍蝦浜燒