2018-07-13
火鍋湯底夠入味😋經朋友推介下,今日收工來到銅鑼灣漁火打個高質既海鮮火鍋。一坐落感覺二人枱很大張,比平時的枱大,所以可以放到很多食物。店內全部都係卡位,坐位都幾舒服。首先揀左湯底先,我地揀左胡椒白果豬肚湯,都係$98,個湯煲比想像中大,同埋聞到好香既胡椒豬肚味,望落都好濃。試飲一下湯底,發現濃味到就好似外面叫既胡椒豬肚煲既味道一樣,豬肚亦好多,湯底入面仲有蘿蔔係入面,飲落都知非常足料,所以都有飲左碗😜另外,仲有即開生蠔可以點,打邊爐既地方好小有埋即開生蠔食,所以當然要試一下。我地叫左即開法國生蠔,佢仲有隻巨型既蘇格蘭巨蠔可供選擇。但其實法國生蠔都夠哂大隻,好厚既蠔肉連殻,就咁聞都聞到海水味,食落好新鮮,而且每一隻非常厚肉,口感不錯。不能想像英格蘭巨蠔會係有幾大隻。叫左加拿大頂級桶蠔,一上枱真係忍唔住嘩左一聲,因為真係好大隻,百幾一碟有呢個質素真係幾抵食,蠔拾熟後都依然夠份量。仲叫左鮮蝦雲吞同帶子餃,一碟都有成六粒,仲要入面有隻又大又爽既鮮蝦。如果想食海鮮火鍋漁火一定唔會令人失望。
火鍋湯底夠入味😋
經朋友推介下,今日收工來到銅鑼灣漁火打個高質既海鮮火鍋。
如果想食海鮮火鍋漁火一定唔會令人失望。