任飲任食打邊爐就食得多,但論質素始終都係逐樣點既比較好食。 而今次呢間火鍋店食完一次,絕對會有下次。 MENU 首先,我地叫左胡椒豬肚湯作鍋底,非常足料,飲落味道一點也不馬虎。 對我而言打邊爐湯底十分重要,因為如果湯底夠濃味,每樣食物食落都會好夠味。 而漁火既火鍋湯底做得非常好,飲落湯底濃而不咸,味道很好。 手切頂級prime 牛肉 一上枱已被牛肉的顏色所吸引,因為牛肉肥瘦分佈得十分均勻, 而且看上去顏色非常新鮮。經煮熟後的牛肉依然嫩滑, 肉質口感都極高水準,一試就知道是高質素牛肉。 漁火特色四寶丸 是漁火自家獨制的手打丸,賣相相當不錯,而且每款有三粒,份量都幾多。 每款吃落口都很彈牙,不論味道口感也很充足,吃完後也很滿足。 加拿大頂級桶蠔 Size大得很誇張,不是平時打邊爐所見到的,粒粒都係脹卜卜, 而且吃落十分新鮮,煮熟後蠔也沒有縮小太多! 肥水大花甲 打邊爐平是蜆就食得多,但係花甲,仲要係大花甲就真係好小見。 這樣海鮮果然名不虛傳,度尺比平時的大很多倍, 而且上枱有好大陣海水味,十分新鮮,食落口完全係要用鮮甜來形容。 漁火的海鮮全部都非常新鮮,而且全部都
任飲任食打邊爐就食得多,但論質素始終都係逐樣點既比較好食。
而今次呢間火鍋店食完一次,絕對會有下次。

MENU

而漁火既火鍋湯底做得非常好,飲落湯底濃而不咸,味道很好。

手切頂級prime 牛肉
一上枱已被牛肉的顏色所吸引,因為牛肉肥瘦分佈得十分均勻,
而且看上去顏色非常新鮮。經煮熟後的牛肉依然嫩滑,
肉質口感都極高水準,一試就知道是高質素牛肉。

漁火特色四寶丸
每款吃落口都很彈牙,不論味道口感也很充足,吃完後也很滿足。

加拿大頂級桶蠔
而且吃落十分新鮮,煮熟後蠔也沒有縮小太多!

肥水大花甲
打邊爐平是蜆就食得多,但係花甲,仲要係大花甲就真係好小見。
這樣海鮮果然名不虛傳,度尺比平時的大很多倍,

漁火的海鮮全部都非常新鮮,而且全部都很巨型,不論賣相,口感,味道都令人滿意。

漁火海鮮刺身火鍋
地址 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場8樓