2021-08-08 166 浏览
人少少但係想食好多好多款野放題就係一個好選擇大喜屋喺日本放題界都夠晒出名今次我就去咗銅鑼灣嘅極尚大喜屋位置都好方便 地鐵站出口隔離就係約朋友食飯啱晒平日晚市218 但就有限時段俾多20蚊就彈性好多喇出面自助區有各式飲品前菜甜品小食其他就係掃QR code落單 非常方便值得一提呢度有sake任飲酒鬼朋友嚟就啱晒刺身都有好多款朋友最鍾意甜蝦嗌左四五轉 高質嘅仲有多款創意壽司熟食都有好多款芝麻雞翼正呀 炸到皮脆肉嫩連花膠都有得食D24榴槤炸彈仲有好多款都想試但係個位胃放唔落咁多下次要由午餐開始留肚先得
人少少但係想食好多好多款野

仲有好多款都想試
但係個位胃放唔落咁多
下次要由午餐開始留肚先得

2021-08-05 292 浏览
今晚去左銅鑼灣廣場既極尚大喜屋✨食晚市放題,之前都好多朋友同網上有youtuber話好食, 終於約左朋友嚟試下😁😁 🍴食物款式好多,普遍水準之上。有自助區 ,提供小食,沙律,凍海鮮及水果。🥤飲品選擇超豐富,除咗凍飲,仲有唔少熱飲同埋健康嘅選擇,連清酒都有熱嘅😁 Qr code落單,menu超豐富,有刺身, 火炙壽司, 創作壽司,一品料理, 燒物,串燒,煮物,炸物等。刺身推介極品大赤蝦,超大隻,回本之選。另外我鍾意比目魚西京燒,平時去居酒屋食好貴😁😋😋一品花膠盛宴我點咗兩次,花膠又霖又厚肉 💯🍨🍧甜品都好多選擇,雪糕雪條仲有自助甜品櫃,食到超飽啊。

刺身推介極品大赤蝦,超大隻,回本之選。

另外我鍾意比目魚西京燒,平時去居酒屋食好貴😁😋😋

一品花膠盛宴我點咗兩次,花膠又霖又厚肉 💯

🍨🍧甜品都好多選擇,雪糕雪條仲有自助甜品櫃,食到超飽啊。

2021-08-05
  • 刺身
  • 壽司
2021-08-05 167 浏览
最近想請家人食飯聚聚見到日本放題都係唔錯既選擇所以我地成家人去左上到去門口見到好多人排晒隊好彩我地一早預訂左座位有好多 夠寬闊坐低後即去自助區睇睇冷盤八爪魚 螺肉 都好吸引水果沙律自由配搭拎完之後開始點餐掃掃QR code家人最愛既魚生刺身應有盡有三文魚 吞拿魚都好新鮮熟食仲有芝士大蝦,花膠,牛肉鍋天婦羅炸物都好受歡迎一口牛柳粒夠晒惹味可以話啱晒每個人嘅口味食飽之後仲可以去拎雪糕雪條飲品甜品種類繁多大人細路都一定鍾意第一次去食覺得食物質素好高 上菜速度快而且佢嘅環境夠晒大最適合三五知己同埋家人享受一個美好嘅晚餐
最近想請家人食飯聚聚

拎完之後開始點餐
掃掃QR code
家人最愛既魚生刺身應有盡有
三文魚 吞拿魚都好新鮮
熟食仲有芝士大蝦,花膠,牛肉鍋
天婦羅炸物都好受歡迎

而且佢嘅環境夠晒大
最適合三五知己同埋家人
享受一個美好嘅晚餐
2021-07-30 832 浏览
好耐都無食放題就訂左位同班朋友去食,唔知係咪疫情關係可以出去夾嘢食既種類小左好多。無左以前既燉湯、片皮鴨等等的確有啲失望。電話落單既食物就正常味道,但令我失望既係態度問題,去到未夠8點職員話執緊枱要等一等,然後到8點咁岩我地又齊晒人就再問一問,職員就話岩岩咪話執緊枱🥲可能係我太心急啦。入座後食到一半,可能職員太忙無人黎收吉碟,但又不停有野食送到所以就自己出手將啲碟放入架下欄車度,點知比個職員話:小姐,等我地執得啦,啲碟同垃圾要分開,唔係我地會比清潔阿姐鬧。個一刻我呆一呆,或者我好心做壞事但真係唔好受,如果有職員幫手收野我哋都唔洗自己出手執碟啦。

2021-07-29
今日慶祝同事farewell 🤞🏽個個都係日式放題愛好者,一於相約位於銅鑼灣廣場一期9樓的「極尚大喜屋」大快朵頤,而重點是價錢非常相宜,只需HKD 188 / 一位,食足三個鐘(12:00-15:00),今次仲吾食到夠本。😍餐廳佔地非常大,容納多人,捲入眼簾有個飲品大雪櫃,係門口附近有非常寬敞雅致的沙律🥗、熱葷、甜品、雪糕任食放題自助區。隨便攞咗香脆菜餡春卷、惹味咖喱角、支豆等做開胃菜。重點係提供啤酒🍻、汽水🥤清酒🍶、燒酒、梅酒任飲,慢慢品嘗。其他食物以QR CODE 落單,十分方便環保♻️。炸物方面:大推紫心香芋丸,熱辣辣炸起,熱氣都已經拋諸腦後,咬落香脆外表帶點軟糯的內餡,香濃芋頭味突出,不會過甜,大贊。另外,必食邪惡炸貓山王,吾食榴槤朋友最好吾好坐對面,避免口氣😂因為榴槤呈流心狀態,榴槤控必食幾粒,好重口味❤️鹽燒芝麻雞翼,外層香脆無比,脆到連骨都想食埋,芝麻軍艦方面:鮑魚軍艦好特別,點知真係呈上一口鮑魚壽司🍣,估佢吾到,鮑魚有做醃製,似漬物,一啖鮑魚有咬口彈性,既咸又帶甜,配埋紫菜出奇地夾。刺身方面:三文魚厚切不在話下,落咬實在帶點魚油脂,新鮮🍣北海道帶子焾身,鮮甜,北極貝極品大赤

刺身方面:三文魚厚切不在話下,落咬實在帶點魚油脂,新鮮🍣北海道帶子焾身,鮮甜,北極貝極品大赤蝦🦐真係好誇張,size 有手臀咁長,食到蝦本身應有鮮甜,沒有雪氣味,即使人多滿場都做足。甜蝦比大赤更甜,軟糯身軀帶甜。象拔蚌好有彈口,食落索索聲,蘸上芥末,完全提鮮。

一品料理:食放題竟然有花膠食😨絕無欺場,仲有生菜🥬放底,花膠煮至焾身入味,充滿蠔油味,吾講好似做節咁😏極尚咖喱蟹估佢吾到用肉蟹,啖啖用,咖哩吾辣。

總結:
太多不能盡錄 佩服員工上菜收碟速度快
抵食的午市放題❤️

2021-07-26 527 浏览
今日開心星期一 兩個人黎食下下午放題 盛為$188一入到門口幾排雪櫃有啤酒汽水 右手面有茶同咖啡仲有一啲果汁 🍹任君選擇再黎有炸物區 今日有春卷咖喱角同埋炸雞粒 味道香口 地辣辣食唔錯仲有熱飲櫃同埋雪條櫃 入邊有韓國牌子嘅雪條 仲有一啲雪米糍 雪櫃旁邊仲有糖果櫃 棉花糖可樂糖熊仔軟糖咩都有 想食沙律嘅朋友仔都有粟米 車厘茄 生菜中華沙律 支豆等等可以選擇 另外仲有青口同埋蜆 咖喱魚蛋 娃娃菜 腸仔 未食主菜都已經大把小食任你揀刺身上枱啦 三文魚帶子榮螺片今日特別新鮮 食咗兩輪都覺得質素唔錯 另外叫左海膽同三文魚親子手卷 細細件無錦多飯同埋紫菜唔會腍好難得👏🏼 炸物方面都叫左 天婦羅🍤天婦羅茄子南瓜蟹棒 全部都熱辣辣吹卜卜 粉漿唔會過厚唔錯 其次吉列蠔 香芋丸 同埋榴槤波波 芝麻雞翼係必食 調味同埋熱度係啱啱好 最後好欣賞佢嘅甜品 甜品係超級多選擇有雪糕雪條仲有自家製嘅木糠布丁 藍妹芝士杯 同埋芝士蛋糕等等百幾蚊食到咁多嘢真係唔錯 非常之滿足

刺身上枱啦
三文魚帶子榮螺片今日特別新鮮 食咗兩輪都覺得質素唔錯

百幾蚊食到咁多嘢真係唔錯 非常之滿足
2021-07-25 357 浏览
食物遲遲唔到,跟尖沙咀及觀塘無得比。食物數量任由厨房喜歡,多小隨他提供。這些服務,枱面放滿碟又唔理,只有好多年前才出現。不會再次光顅銅鑼灣這一間。我進食期間已聽到多人投訴。
食物遲遲唔到,跟尖沙咀及觀塘無得比。
食物數量任由厨房喜歡,多小隨他提供。
2021-07-25 373 浏览
話說已經有一段時間冇食放題,主要係因為覺得胃容量食唔到咁多嘢😂 不過一大班人總要有個聚腳點,所以就揀咗唔使就朋友胃口嘅放題呢間放題有好似自助餐嘅自取bar,有啲冷盤小食雪糕嘢飲都可以自己出去攞,有啲驚喜嘅係竟然有青口、凍蝦可以自己夾😆😆 飲品方面都有好多選擇,啤酒茶類都好齊全講到嘢食方面,放題字不然唔會期望佢樣樣都做到好出色,至少刺身上嚟嘅時候解凍啱啱好,食到刺身係新鮮嘅,其他熱葷就正正常常,其中有個花膠可以encore,因為都有兩大嚿好厚肉👍🏻 一路食到咁上下到下一輪入場嘅時候見到出邊排晒長龍,貨如輪轉嘅放題店就可以確保到食物質素😉

2021-07-24 329 浏览
雖然好多人話大喜屋差咗,但試過多間放題後仍然覺得大喜屋性價比最高。我同朋友約咗中午12點,11點50分到達發現門口大排長龍,好多人等入座,長者有折!三文魚算厚切,幾好味!咖哩炒蟹都蟹粥都好正!下次會再嚟!
  • 咖哩炒蟹
2021-07-21 388 浏览
成日出街都要諗食咩好唔係好想只係食一款菜式今次我去咗放題,要預早預訂唔係嘅話就要排好耐隊啦入面裝修精美 環境空間大 可以容納好多人點餐方法係掃描QR code鍾意食咩就盡情叫啦新鮮嘅刺身我就好推薦啦三文魚味道鮮甜配上甜蝦,帶子啱晒唔同人嘅口味所以我哋都落咗好幾次單仲有養生花膠味道好濃 口感一流日本必食嘅天婦羅 炸蝦都好吸引呀熟食都好高質素!行去自助區飲品適合唔同年齡連小朋友最愛嘅都有水果新鮮又夠甜雪糕雪條豆腐花任你食以後唔洗諗食咩咁頭痛~
成日出街都要諗食咩好
唔係好想只係食一款菜式
今次我去咗放題,要預早預訂

唔係嘅話就要排好耐隊啦

味道好濃 口感
一流

日本必食嘅天婦羅 炸蝦
都好吸引呀
熟食都好高質素!

行去自助區
飲品適合唔同年齡
連小朋友最愛嘅都有
水果新鮮又夠甜
雪糕雪條豆腐花任你食
以後唔洗諗食咩咁頭痛~
2021-07-20 326 浏览
想食新鮮嘅刺身唔一定要去到日本嘅今日我就同家人一齊去食日本放題第一時間見到自助區有螺,凍蝦,八爪魚,水果等等只要掃描QR code就可以點餐 十分方便先叫一個刺身拼盤入面有甜蝦,北寄貝三文魚,帶子等等刺身都好新鮮所以我哋都叫左幾轉熟食選擇包羅萬有牛肉鍋,花膠,牛柳粒我都十分推薦炸物有:天婦羅 炸蝦 軟殼蟹又係另一種感覺當然唔少得雪糕,水果啦種類繁多 試都試唔晒啊呢一間日本放題性價比高最適合一班朋友去聚聚享受一個美好嘅時刻
想食新鮮嘅刺身
唔一定要去到日本嘅

今日我就同家人
一齊去食日本放題

第一時間見到自助區
有螺,凍蝦,八爪魚,水果等等

只要掃描QR code
就可以點餐 十分方便
先叫一個刺身拼盤
入面有甜蝦,北寄貝
三文魚,帶子等等
刺身都好新鮮
所以我哋都叫左幾轉

熟食選擇包羅萬有

牛肉鍋,花膠,牛柳粒
我都十分推薦
炸物有:天婦羅 炸蝦 軟殼蟹
又係另一種感覺

當然唔少得雪糕,水果啦
種類繁多 試都試唔晒啊
呢一間日本放題性價比高
最適合一班朋友去聚聚
享受一個美好嘅時刻
2021-07-18 343 浏览
今日又約咗朋友聚會啦 今個月真係太多飯局唯有食午餐啦 嚟到銅鑼灣廣場嘅呢間極尚大喜屋 餐廳都幾大枱櫈超級闊落 我哋兩個人坐咗張六人枱 環境唔錯前菜當然係超級新鮮嘅刺身啦 有甜蝦 三文魚 油甘魚等等 全部都夠曬新鮮出面仲有凍海鮮 沙律 炸物 飲品 甜品等等 全部都係自取叫咗啲串燒 呢個串燒牛舌真係十分推介 食落有咬口 味道非常惹味放題竟然會有咖哩蟹都幾驚喜 咖哩煮得夠惹味濃郁 蟹肉鮮甜有一梳梳嘅感覺仲有叫咗幾款熟食 蠔皇花膠 花膠炆得軟淋又夠入味仲大大塊添 女士必叫燒羊架 非常厚肉燒得夠曬香口 騷味唔太濃 而且一啲鬆肉粉味都冇 高質薑蔥大鱔 肉質彈牙夠鮮甜

餐廳都幾大枱櫈超級闊落 我哋兩個人坐咗張六人枱 環境唔錯

出面仲有凍海鮮 沙律 炸物 飲品 甜品等等 全部都係自取

薑蔥大鱔 肉質彈牙夠鮮甜

11:50am去到已經打蛇餅排隊入,所以提早訂位同無訂位係一啲分別都無,照排。由於餐廳做緊長者優惠,所以你預左一大班長者「大開食界」。出面係有熱食熟食,但係refil 幾慢,好多都比人搶晒,講緊係12:10pm。講你都唔信星期五lunch 食日式放題,唔講以為自己同自由騰搶野食。唔知係咪因為咁,食物質素嚴重下降,唔好講$188,其實$88真係比多左。漏單情況非常嚴重,點多幾次就會出現。總之埋單$206一肚氣,比得呢個價錢大把好野食。重要野講三次,千其千其千其唔好去食。

2021-07-16
2021-07-14 615 浏览
食過幾次呢度嘅放題,種類多同質素唔錯今日嚟同朋友慶生,朋友食量少,放題唔係佢杯茶。聽講有定食套餐+自助沙律吧,朋友話好定食無得book位,要walk in,十二点開,於是早半粒鐘排隊。排隊嘅人中,發覺唔少長者,原來長者放題有優惠呢度地方寬敞,坐得舒服,服務唔錯,俾你嘆足三個鐘頭,朋友第一次嚟,印象幾好午市定食包沙律吧內嘅前菜,沙律,炸物,湯,熱盤等,但酒精,凍海鮮,甜品就要放題先有得食,不過可揀一款跟餐甜品及一杯飲品,免收加一,性價比甚高,在銅鑼灣區更加超值沙律吧選擇唔多但樣樣都有啲湯有麵鼓湯小食炸物有春卷、薯餅、咖喱角,味道👌前菜沙律有兩盤雜菜、粟米粒、枝豆、車厘茄等水果有西瓜、哈密瓜、火龍果、檸檬、車厘茄同菠蘿等但得西瓜係甜嘅熱盤就有鳳爪、排骨,娃娃菜等,不過一早被人攞哂午市定食👆最平嘅牛肉飯就無咗朋友嘅餐火炙壽司有三文魚、油甘魚、左口魚、牛肉、鰻魚、蟹棒、帆立貝六件加兩件卷物甜品朋友揀咗紐約芝士餅,点知係袖珍版🤭飲品就白咖啡晴魚燒得唔錯,炒雜菜亦👌甜品我揀乳酪,起碼size正常餐飲係美綠咖啡總結呢次定食午餐,食物質素不過不失,屬中上水平,幾十蚊有咁多嘢食,簡直超值,朋友相當满意,
食過幾次呢度嘅放題,種類多同質素唔錯

沙律吧選擇唔多但樣樣都有啲

湯有麵鼓湯
小食炸物有春卷、薯餅、咖喱角,味道👌

前菜

沙律有兩盤雜菜、粟米粒、枝豆、車厘茄等

熱盤就有鳳爪、排骨,娃娃菜等,不過一早被人攞哂

午市定食

1914 浏览

👆最平嘅牛肉飯就無咗

朋友嘅餐
火炙壽司盛跟熱烏冬

甜品朋友揀咗紐約芝士餅,点知係袖珍版🤭飲品就白咖啡
盬燒晴花魚配和風汁炒什錦菜

晴魚燒得唔錯,炒雜菜亦👌
甜品我揀乳酪,起碼size正常

餐飲係美綠咖啡

,朋友相當满意,話個生日飯食得非常開心滿足

2021-07-13
午餐
庆祝纪念
生日
2021-07-13 283 浏览
朋友聚會所以想搵間食得飽啲又有水準嘅地方 之前有黎過印象都深刻 於是揀左黎間餐廳 一行三人 訂咗位餐廳當日亦會再確定你個留座 環境尚可 服務態度都好好 食物質素有保證 新鲜 今次冇影相 下次再黎補番啲相俾大家睇
2021-07-12