2021-11-04 220 浏览
一路都知道大喜屋集團嘅放題都出名,每一個level嘅鋪頭都係超值之選。就係是最高級嘅之前,就揀咗第二高級嘅呢間極尚大喜屋試左先,當然係有驚喜冇失望啦!一入門口好多飲品呀!唔甜既茶去到有糖既可樂等應有盡有。行過少少酒區仲有幾隻品牌既啤酒同梅酒清酒,岩哂啲酒鬼!由以前寫紙仔去到以家電子落單,餐少左出少餐情況。由於太多嘢食嘅關係,我就重點推介下邊幾種食品啦。魚生方面必叫既赤蝦,又甜又Lim口,超級好食串燒方面必叫牛舌,有和牛質素,夠肥夠油香!天婦羅就唔使諗啦,全部都叫,個皮夠香夠脆又唔油。燒牛肉鍋都係一個唔錯嘅推介,牛都靚

由以前寫紙仔去到以家電子落單,餐少左出少餐情況。
由於太多嘢食嘅關係,我就重點推介下邊幾種食品啦。
魚生方面必叫既赤蝦,又甜又Lim口,超級好食
串燒方面必叫牛舌,有和牛質素,夠肥夠油香!
天婦羅就唔使諗啦,全部都叫,個皮夠香夠脆又唔油。
燒牛肉鍋都係一個唔錯嘅推介,牛都靚
2021-10-29
  • 梅酒
  • 刺身
2021-11-03 176 浏览
數數手指,原來都有半年無食過放題😶印像中,大喜屋集團一系列的餐廳都好抵食。 只需200幾蚊就食到10多款刺身、30多款壽司、天婦羅、串燒、40多款飲品和20多款甜品和雪糕,前菜小食和沙律都多不勝數!呢間更有飲品暖櫃去照顧不同需要嘅人選擇😍,真係好貼心。 刺身方面都encore了4轉🤣,赤蝦又大條又粗,真係好鮮甜肥美和腍口,其他刺身魚都好厚切和肥美🤤,款式多,某些質素更勝酒店🥳 壽司飯量少,食多幾件都唔怕塞漲個胃 天婦羅炸粉好薄脆,海老都食左幾條😁 串燒牛舌好幾厚切,油香豐腴又有咬口😋
數數手指,原來都有半年無食過放題😶
印像中,大喜屋集團一系列的餐廳都好抵食。

呢間更有飲品暖櫃去照顧不同需要嘅人選擇😍,真係好貼心。

壽司飯量少,食多幾件都唔怕塞漲個胃

天婦羅炸粉好薄脆,海老都食左幾條😁

串燒牛舌好幾厚切,油香豐腴又有咬口😋
2021-10-27
2021-11-02 254 浏览
收工突然好想食放題就同朋友揀咗食呢間,我地八點左右walk in入座都可以即刻入唔洗等食物方面種類都幾多,特別係刺身,好新鮮而且三文魚係厚切。另外壽司方面都好多選擇,細細舊可以一次叫多幾款嚟試又唔洗驚食到好飽。另外仲有串燒,炸物,天婦羅,熟食等等,嫌唔夠仲可以出自助區拎野食同飲品,種類都好多。最令人驚喜係竟然有個位係比人夾糖!第一次見放題有呢d🤣🤣即刻夾咗少少嚟試。呢度無論野食野飲定甜品種類都好多 下次一定會再encore😋
收工突然好想食放題就同朋友揀咗食呢間,
我地八點左右walk in入座都可以即刻入唔洗等
另外仲有串燒,炸物,天婦羅,熟食等等,
講起食放題好多時都會講起大喜屋,而我哋呢次嚟到位於銅鑼灣廣場一期嘅極尚大喜屋。餐廳夠哂大,無論自助區同埋佢哋嘅座位都好寬敞,夠哂舒服。依家落單都係用上QR CODE,非常之方便,唔驚話有漏單嘅情況,亦都可以睇返自己落過啲咩嘢。食物方面壽司當然要推介海膽手卷,佢哋啲海膽勁鮮甜,份量又夠,而且佢哋嘅飯量又唔太多,叫多幾客都唔會咁快飽。而佢哋仲有多款嘅火炙嘅壽司都好好味,燒過之後,油香逼哂出嚟,味道更加突出。熟食方面佢哋有好多好多款式,好似燒羊鞍,西京燒比目魚,蜜汁牛柳粒,各式嘅串燒,不同種類嘅炸物,多款酥脆嘅天婦羅等等,但係令人印象深刻,食唔停口想再encore嘅係呢款香蔥炒鱔球,佢哋嘅鱔用嘅係無咩細骨嘅白鱔,白鱔有經過油炸,所以佢哋嘅外皮好香脆,但係肉質仍然夠哂彈牙爽口,加埋香蔥同秘製醬汁爆炒,除咗鑊氣十足之餘,仲令鱔球變得更加惹味。飲品方面,有幾個大雪櫃嘅飲品比你慢慢揀,入面啤酒,汽水,各式嘅茶類都應有盡有,咁都滿足唔到你嘅話佢仲有清酒梅酒供應,唔想飲凍野嘅話,仲有各款嘅美式咖啡可以提供。食到最後梗係甜品時間,甜品首推佢哋嘅北海道牛乳奶凍,奶味勁濃,夠哂嫩滑,甜味適中。

餐廳夠哂大,無論自助區同埋佢哋嘅座位都好寬敞,夠哂舒服。
2021-10-31 5739 浏览
大喜屋系放題係encore首選,無他質素好價錢親民! 今次我地去左銅鑼灣廣場一期嘅極尚大喜屋~好快手安排咗地方俾我哋坐低咗,佢咪就梗係要同大家黎個美食分類tour la ~ Round 1 刺身有齊所有大路嘢,三文魚帶子鮑魚甜蝦大蝦~Round 2 sushi類,有特色卷物,火炙系壽司三文魚和牛左口魚等等,最推當然係海膽手卷,海膽鮮甜份量多,叫多幾個就回晒本!Round 3 跟住就係特色料理,燒羊鞍西京燒比目魚、蜜汁牛柳粒,咖喱蟹等等~當中最推呢個香蔥炒鱔球,白鱔油炸過外皮脆口肉質彈牙,正正正!除左以上推薦食物,其實仲有啲串燒炸物同天婦羅咁,但太熱氣我就無叫喇~~ Round 4 除咗以上呢啲要落單之外,出邊其實都仲有好多料理湯品海鮮可以俾你揀當中推薦係啲海鮮,有蜆青口/另外仲有日式同韓式小食~~仲有湯品糖水等等!Round 5 食到最後梗係甜品時間,甜品首推佢哋嘅北海道牛乳奶凍,另外仲有我係唔同款嘅雪條雪糕,當中最推黑糖珍珠奶茶味雪條!!Round 6 final round!飲品有幾個大雪櫃嘅飲品比你慢慢揀啤酒果汁汽水茶咩都有,仲有清酒梅酒tim!

Round 1

刺身有齊所有大路嘢,三文魚帶子鮑魚甜蝦大蝦~

Round 2

Round 3

Round 4

Round 5

Round 6 final round!

• 焗廣島蠔
  • 羊架
2021-10-31 175 浏览
今天想食日本餐,大家都知日本餐選擇太多,刺身壽司,拉麵,鐵板燒,串燒……但樣樣都想試,最後決定,放題最簡單。今日在銅鑼灣,就選擇了極上大喜屋。今日點了:先來刺身拼盤,甜蝦,牡丹蝦,北寄貝,三文魚,螺片,帶子,深海池魚。刺身立立令新鮮。跟住就是一口牛,燒牛舌,燒雞泡魚乾,再嚟4分海膽手卷,吞拿魚軍艦。燒雞翼,深海池魚壽司,燒菠蘿,雞軟骨,芝士焗𧐢,再嚟大大塊花膠,跟住飲咗兩碗湯。最重點呢度asahi 任飲。鍾意飲啤酒嘅朋友一定唔可以錯過。

2021-10-31 1883 浏览
有時食日本嘢又會好想貴精不貴多,嗰時就會食單點。又有時真係好想可以任食唔嬲,呢個時候就會選擇日或放題啦。喺銅鑼灣廣場呢間「極上大喜屋」多年來大大話話都食咗好多次,原因係性價錢接受到得來食物質素都可以。佢地啲刺身比一般平時食開啲平價日式放題嘅刺身整體來講更新鮮,而且有好多唔同食物類型可以選擇,其中我自己好鍾意食佢哋嘅雞泡魚乾,呢個可以當小食,我當日前前後後一共點左四點嚟食,唔飽肚又香口,食得任食放題就梗係想食啲貴夾唔飽然後食返夠本!

佢地啲刺身比一般平時食開啲平價日式放題刺身整體來講更新鮮,而且有好多唔同食物類型可以選擇,其中我自己好鍾意食佢哋嘅雞泡魚乾,呢個可以當小食,我當日前前後後一共點左四點嚟食,唔飽肚又香口,食得任食放題就梗係想食啲貴夾唔飽然後食返夠本!
2021-10-29 158 浏览
同男朋友慶祝紀念日,就揀左間有名氣既放題,咁岩又做緊優惠,感覺好抵食。第一次黎銅鑼灣依間大喜屋,平日唔係好多人等位,餐廳入面好大,有足夠座位。我地坐低之後因為好口渴就即刻去左雪櫃攞野飲,佢地飲品種類非常多,汽水、果汁、茶、啤酒,任我地選擇。可能係太耐無食過放題,原來依家可以用手機落單咁方便,好過以前一大本簿咁麻煩,依家先進好多!刺身方面都幾多款式,我地叫左兩round刺身。牛油粟米都係我食放題必定要叫,保持到水準,唔錯。可惜既係太飽無食到甜品…如果有下次,一定要食左甜品先😭
刺身方面都幾多款式,我地叫左兩round刺身
牛油粟米都係我食放題必定要叫,保持到水準,唔錯。
可惜既係太飽無食到甜品…如果有下次,一定要食左甜品先😭
2021-10-27 128 浏览
I was looking forward to try this restaurant and their large variety of buffet food. I also wanted to try out their beef hotpot, so while I was waiting for them to open for dinner, I went up and ask their staff whether the hotpot was part of the a-la-carte menu and if there were other types of soup pots available. The waitress replied rudely and said to me that they only offered the beef pot and that I should look at the menu myself and not ask her. With that type of attitude, I will never go back to even try this restaurant again, the restaurant should train their staff to be more welcoming.
2021-10-27
江湖一哥大喜屋 吃吃喝喝多幸福自然採光等於零 人生何處種青竹回本最好食海鮮 刺身豐富食到哭厚切肥美三文魚 「我唔客氣」啖啖肉蝦蛄幾款任君揀 貝類蠑螺留三叔壽司細粒可多試 手捲蟹仔遲發育無補於事花膠片 從來不信鮮蟹粥酥炸生蠔蠔很細 想起橫琴遊粵澳芋丸叫好新鮮炸 何必味味都水族芝麻雞翼都好食 得我獨食怨孤獨又甜又咸一口牛 放題難免有中伏蛋漿太厚天婦羅 滿口油膩要放逐茄子南瓜合口味 惟有炸蝦仆仆仆番薯好吃是從前 今日表現極甩轆紅燒菠蘿好鬼甜 入口解決算高速水果今頓表現好 西瓜蜜瓜都完熟飲料選擇甚多元 中西冷熱堪入目日式料理老銅多 經營競爭惡人谷
江湖一哥大喜屋 吃吃喝喝多幸福
飲料選擇甚多元 中西冷熱堪入目
日式料理老銅多 經營競爭惡人谷

2021-10-23
2021-10-23 162 浏览
朋友生日又係食放題既時候,今次去左銅鑼灣極尚大喜屋食晚市放題。一坐低即刻scan QR code落order,款款刺身都真心好食,厚切三文魚吞拿魚口感一流,甜蝦又大又鮮甜,赤貝勁爽口,海膽&拖羅手卷細細份一啖入口超方便,可以喪食!佢仲有好多款壽司同軍艦,相當有特色,黑松露帶子壽司好正!熟食方面,強推花膠,大大塊膠質十足味道一流。牛舌同雞軟骨都燒得好出色,重點一提個榴槤炸球超好食!外脆內軟,極濃榴槤味!冷盤好開胃,沙律bar好多新鮮水果,熟食d炸薯格炸得好好食,野飲基本上乜都有,甜品都好多款揀,真係勁滿足!埋單300蚊鬆d,任食兩粒鐘實食到你夠!

佢仲有好多款壽司同軍艦,相當有特色,黑松露帶子壽司好正!

2021-10-22 161 浏览
下個星期開始放大假,來到大喜屋食放題慶祝一番!食左超多嘢!蟹粥有真蟹肉係入面,真材實料!好鮮甜!熱辣辣壽喜燒牛肉鍋,牛肉份量多又入味!有各款壽司,炙燒蟹棒,燒牛肉,燒三文魚,帶子同左口魚裙邊都好好食!仲有刺身,好多款揀,encore了爽口鮑片。燒羊架好巨型!啖啖肉,燒得剛剛好,不太韌。又狂叫了串燒,覺得雞翼同牛舌最好食,媲美居酒屋質素,仲要係仼食!炸榴槤球好重榴槤味!入口即溶,啱榴槤fans!前菜同小食自己去場內拎,螺肉同中華沙律都新鮮好食。燒魚乾口感不錯,非常香口!食左特別既海鹽味雪糕作結,鹹鹹地咁同甜甜地既雪糕出奇地夾!滿足!
下個星期開始放大假,來到大喜屋食放題慶祝一番!食左超多嘢!

蟹粥有真蟹肉係入面,真材實料!好鮮甜!

熱辣辣壽喜燒牛肉鍋,牛肉份量多又入味!

仲有刺身,好多款揀,encore了爽口鮑片。

燒羊架好巨型!啖啖肉,燒得剛剛好,不太韌。

炸榴槤球好重榴槤味!入口即溶,啱榴槤fans!

前菜同小食自己去場內拎,螺肉同中華沙律都新鮮好食。

燒魚乾口感不錯,非常香口!

2021-10-20 154 浏览
好耐冇食放題, 就去食放題界好出名既大喜屋, 平日晚上8點後$218一位抵食!場內有炸物和小食仼取,特別推介炸芝士魚餅和瑞士雞翼!超入味!仲有夾糖區,好新穎點了天婦羅,有大蝦,甜蕃薯,茄子,即叫即炸,脆卜卜!仼叫刺身,甜蝦,大蝦,帆立貝,吞拿魚,爽甜新鮮!壽司都係仼食,特別推薦鮑魚軍艦!真係有原粒鮑魚喺上面!吞拿魚同赤蝦壽司都好食!食放題都有仼食花膠,口感豐富,可以美顏補身。仲有串燒,雞軟骨串好正!炸吉列蠔同芋丸也好好食,新鮮可口!飲品有好多款揀!我推介烏龍茶同C+檸檬汽水,解渴!仲有雪條飽到上心口,抵食又好味!

仲有夾糖區,好新穎

點了天婦羅,有大蝦,甜蕃薯,茄子,即叫即炸,脆卜卜!

仼叫刺身,甜蝦,大蝦,帆立貝,吞拿魚,爽甜新鮮!

放題都有仼食花膠,口感豐富,可以美顏補身。

仲有串燒,雞軟骨串好正!

炸吉列蠔同芋丸也好好食,新鮮可口!

飲品有好多款揀!我推介烏龍茶同C+檸檬汽水,解渴!

仲有雪條
飽到上心口,抵食又好味!

啲魚生除咗三文魚其他都差到壹個點,列如油甘魚冇魚味,鯛魚啲肉唔爽脆仲要切到粒粒,帶子刺身直情係同啲放在底啲冰差不多細粒,數量嚴重不足,而家連啲雪糕都要比垃圾到見完都唔想食!半年前就真極上而極下都比多佢呀!
2021-10-18 160 浏览
早兩日突然好想食放題,咁岩要出黎銅鑼灣做野,所以就訂左銅鑼灣廣場一期嘅極尚大喜屋,地方超大又企理,比起其他放題仲多左自助區,前菜,生果,部份熱食,同甜品都可以自己拎。❤️‍🔥放題必點一定係刺身啦,款式多成十幾款。。。有三文魚,油甘魚,赤蝦,甜蝦,八爪魚,赤貝,鮑片,希靈魚,象拔蚌,北寄貝,帶子等。。。種類真係好多,而且全部都非常新鮮甜美,大件夾抵食。😋🍣手作壽司同手卷BB,呢個Size非常好細細件 ,真係食多幾舊都唔怕呀。😍係自助區仲拎左d冷盤海鮮返黎,通常係自助餐先見到,估唔到今次大喜屋都有,而且行左兩轉都見職員不停默默添加,應該都幾受歡迎。🍢🍡🍛🍲串燒及熟食除左食刺身,仲叫左我最愛嘅蜜糖粟米同串燒,燒羊架,燒比目魚,同魚乾,特別值得讚個魚乾送酒真係一流呀!!今次平日黎食,每人先$238+1,食兩個鐘,真係好鬼抵呀,唔怪得座無虛席啦~~~冇揀錯呀~~~😜🍣極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期) (銅鑼灣)🧭銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓

🍢🍡🍛🍲串燒及熟食

🍣極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期) (銅鑼灣)
🧭銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓