2021-08-13
平時都有食開沙田嘅大喜屋,今日特登嚟到講到銅鑼灣食放題,食5:00嗰輪,當日朝早已經訂咗位。呢間大喜屋面積幾大,入到去大概三份一位置坐咗人,帶位個侍應帶我哋坐咗係一張有兩個人坐緊、枱面用阻隔格住左嘅四人枱,張枱極細,同隔離嗰位基本上係勁近。 因為唔想同其他人坐得咁迫,我哋就掉咗去後面一張四人枱坐。落單嗰張紙個男侍應冇幫我哋拎去新枱,留低坐喺舊枱。我哋之後叫侍應佢哋先肯比落單紙我哋,我知道可以用張單落單,所以就問返嗰位男侍應,佢完全無視我哋,繼續幫我哋用紙入單。之後我再同另一個女侍應講可否比張落單qr code紙我,佢就極差嘅語氣話我地究竟有冇係入嚟嘅時候俾人帶位,係咪自己走入嚟,我回覆說有人帶我哋入嚟,佢之後就搵咗經理,經理居然當面叫我哋要出返去等人帶位。明明我哋有人帶位,佢唔俾我哋坐另一張枱,逼我哋坐係好逼夾嘅位置。作為客人唔通連選擇座位的權利都冇?驚你仲要大聲答我叫我哋出返去入,呢個時候朋友拎完嘢返嚟都比佢哋沒收,非常嬲!咁大間餐廳得三份一位置有人,點解唔俾我哋坐!而且態度仲要咁差,咁樣趕我哋走,永不光顧!