2023-02-19 70 浏览
終於試到日嚐,佢第一間舖向大角咀,不過次次去到附近,都因為太多野食嘅關係試佢唔到。銀鱈魚西京燒 銀鱈魚肉質嫩滑,但個人覺得味道偏淡。🔥慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 幾個餐入面,封門柳最正😋封門柳經過慢煮,做到唔韌之餘仲鎖到哂肉味夠Juicy,配埋個雜菌汁,一絕‼️ 咁多靚牛叫人點戒wo😌睇怕我呢世都戒唔到㗎啦。慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉一入口好濃肉桂蘋果味,啱哂鐘意食甜嘅朋友。嗱!唔係話佢唔好食,不過d豬味淡,俾蘋果蓉蓋過哂d味咁囉😅🔥棒棒餃子雞軟骨餃嚟,好好食☺️柚子紫薯青蘋果沙律入面有粒粒蘋果食落好fresh。蕎麥麵加咗醬油蛋,鰹魚汁唔洗點都好夠味😋

銀鱈魚西京燒
銀鱈魚肉質嫩滑,但個人覺得味道偏淡。

🔥慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁
幾個餐入面,封門柳最正😋

咁多靚牛叫人點戒wo😌睇怕我呢世都戒唔到㗎啦。

🔥棒棒餃子
雞軟骨餃嚟,好好食☺️

柚子紫薯青蘋果沙律
入面有粒粒蘋果食落好fresh。

蕎麥麵
加咗醬油蛋,鰹魚汁唔洗點都好夠味😋

銀鱈魚西京燒
慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉(左)& 慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 (右)
棒棒餃子
棒棒餃子
  • 柚子紫薯青蘋果沙律
2023-02-18 44 浏览
簡單報告:1. 1定要訂座,訂咗去到一定要自己keep住問,條隊都長,位好少2. 九宮格比較好/特別的是肉桂蘋果ribs, 不過佢唔夠味,𧝞燒鮑魚都ok,其他冇乜特別3. 芥沫八爪魚不建議,係旺角撈撈的朋友,有幾個選項可以再揀下P.S. 第二日少少肚屙,但未必關事🙏🏻 謹供參考價錢還好,吃得飽
簡單報告:
P.S. 第二日少少肚屙,但未必關事🙏🏻 謹供參考

價錢還好,吃得飽
2023-02-18 562 浏览
黃埔開左間木系日式料理,佢哋嘅全日套餐價錢唔過百相當親民👍🏻可以自選主食、湯底、沙律同冷盤套餐,夠哂豐富👌🏻慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 $98最signature 嘅一款慢煮封門柳,色澤粉紅,口感大致軟腍~配左自家製雜菌燒汁麵食可以蕎麥冷麵同稻庭烏冬二選一‼️烏冬湯底揀咗和風牛骨湯底🍜 追加左醬油蛋 (+$8) 食落更加滑溜🥹 蕎麥冷麵就加左明太子更添風味😌慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 $78 另一個main course 揀咗慢煮黑毛豬🐷幾中意上面嘅肉桂蘋果蓉幾解膩👍🏻 冷盤嘅蒜味墨魚仔同山葵八爪魚辣辣地,夠晒開胃🐙 另外柚子紫薯沙律都係幾創新嘅combo 入面有粒粒青蘋果🍏千層塔玉子燒 $28追加左小食,千層塔玉子燒賣相幾吸引🥰口感鬆軟綿密,表層焦糖香脆,蛋味幾突出🍳味道唔錯👍🏻 棒棒餃子 $38棒棒餃子都值得一試🥟外面煎得幾香脆,入面嘅雞軟骨好有咬口同爽脆🤤飲品方面有餐廳自家製特調飲品🍹百香果梳打同埋紫色世界顏色繽紛 😍蝶豆花同百香果都酸酸甜甜好開胃,如果落單時可以選擇甜度就更好啦😉Menu
可以自選主食、湯底、沙律同冷盤套餐,夠哂豐富👌🏻

慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 $98
蕎麥冷麵就加左明太子更添風味😌

慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 $78

千層塔玉子燒 $28

棒棒餃子 $38

Menu
2023-02-09
等左兩個鐘先入得,期間冇籌冇人問幾多人等等等待期間有事先問職員仲有冇九宮格,但被無視在入座前我再問一次有冇,職員話有但其中一樣鴨胸冇。(可以轉其他我地入座馬上點九宮格,又等左5-10分鐘,職員先話連其他小菜都冇曬(一次過,總知就冇得食道歉都係隨便一句sorry 囉佢聲稱係另一枱叫左(早我地最少25分鐘入座+九宮格送嘅野飲都已經飲左一半)廚房連有幾多材料都5知? 一盒蛋拎嘅時候都會知仲淨幾多隻啦!成間餐廳得6枱客左右個侍應得閒出去食煙都5可以去check下先答人?結果9點又要係街搵其他餐廳如果攞去搵野食kol 推薦餐廳嘅錢去認真改善下啲服務就好啦 不過佢地都5care架啦
等左兩個鐘先入得,期間冇籌冇人問幾多人等等

等待期間有事先問職員仲有冇九宮格,但被無視

道歉都係隨便一句sorry 囉

結果9點又要係街搵其他餐廳

2023-02-13 36 浏览
晚市四宮格(二人前)🍏柚子紫薯青蘋果沙律,🍠加咗紫薯,整到好似雪糕咁嘅球狀,好得意。芝麻醬秋葵,🥗小巧嘅秋葵粒,配上芝麻醬都幾夾。

慢煮封門柳,🐮肉嘅選擇方面,我會比較鍾意呢一個,🥩因為牛肉夠嫩滑,而且配埋嘅黑椒蘑菇醬都好夾。慢煮鴨胸,肥瘦各一半,🦆鴨胸嘅肉質都幾嫩滑。蕎麥麵(冷),加咗明太子,佢分開碟上,我覺得幾好🍜白桃乳酸,🍑幾推薦呢一個,因為乳酸涼涼哋。更加開胃。🍋陳皮檸檬茶 (熱),熱飲暖暖哋,會飲到陳皮粒和檸檬粒。千層塔玉子燒 HK$28 🥚帶有蛋嘅微甜,質感香嫩。幾溫馨,不過因為份量比較精緻,建議可以點多幾款試下~

慢煮鴨胸,肥瘦各一半,🦆鴨胸嘅肉質都幾嫩滑。

蕎麥麵(冷),加咗明太子,佢分開碟上,我覺得幾好🍜

千層塔玉子燒 HK$28 🥚帶有蛋嘅微甜,質感香嫩。

幾溫馨,不過因為份量比較精緻,建議可以點多幾款試下~
小木屋門面搭配簡約木系為裝潢 主打慢煮全手工料理 用秘製湯底/醬料調製有八款全日套餐: 慢煮黑毛豬.泰式雞.豚肉燒等每款都包括主食.季節沙律.冷盤.ᐟ‪‪.ᐟ.▫銀鱈魚西京燒蕎麥麵 $118 明太子 + $8主食可以選配稻庭烏冬/蕎麥麵🍜銀鱈魚略帶金黃色 肉質嫩滑 味道甘甜香口( ¨̮ )蕎麥麵質地爽彈 沾上鹹甜清爽的和風醬汁還加配了明太子醬 口感更滋味豐富desu~季節沙律揀左柚子紫薯青蘋果沙律.ᐟ‪‪.ᐟ香甜飽滿的紫薯蓉帶陣陣酸甜柚子香 幾特別冷盤揀左山葵八瓜魚 辣辣的好開胃仲好彈牙😬.▫慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 $98 醬油蛋 + $8薄切的封門柳香嫩有肉感 配上燒汁味道更香濃‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝烏冬湯底可選昆布木魚/豬骨濃湯/韓風豬骨我揀左和風牛骨湯鹹淡適中 醬油蛋最吸引我 蛋黃吉穿超治癒的( ˃ ᵕ ˂ )烏冬沾滿蛋液好卦湯 帶濃郁的蛋香(!)沙律要左芝麻醬秋葵 黏黏的很爽口 沾上麻醬味道更香 另外仲有韓式涼拌青瓜揀冷盤揀左另一款蒜味墨魚仔同樣Q彈涮咀耶.▫菠蘿特飲 + $15估唔到菠蘿特飲咁igable ‪ෆ ̖́-‬淡紫色超愛的 酸酸甜甜帶菠蘿香~.▫冬瓜茶 + $1
小木屋門面搭配簡約木系為裝潢
主打慢煮全手工料理 用秘製湯底/醬料調製
有八款全日套餐: 慢煮黑毛豬.泰式雞.豚肉燒等
每款都包括主食.季節沙律.冷盤.ᐟ‪‪.ᐟ

▫銀鱈魚西京燒蕎麥麵 $118 明太子 + $8

主食可以選配稻庭烏冬/蕎麥麵🍜
銀鱈魚略帶金黃色 肉質嫩滑 味道甘甜香口( ¨̮ )

蕎麥麵質地爽彈 沾上鹹甜清爽的和風醬汁
還加配了明太子醬 口感更滋味豐富desu~

季節沙律揀左柚子紫薯青蘋果沙律.ᐟ‪‪.ᐟ

配上燒汁味道更香濃‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝
烏冬湯底可選昆布木魚/豬骨濃湯/韓風豬骨
我揀左和風牛骨湯鹹淡適中
慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁

醬油蛋最吸引我 蛋黃吉穿超治癒的( ˃ ᵕ ˂ )
烏冬沾滿蛋液好卦湯 帶濃郁的蛋香(!)

沙律要左芝麻醬秋葵 黏黏的很爽口
沾上麻醬味道更香 另外仲有韓式涼拌青瓜揀
冷盤揀左另一款蒜味墨魚仔同樣Q彈涮咀耶

▫菠蘿特飲 + $15
菠蘿特飲

估唔到菠蘿特飲咁igable ‪ෆ ̖́-‬
淡紫色超愛的 酸酸甜甜帶菠蘿香~
▫冬瓜茶 + $10
清涼香甜透心涼耶‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝
2023-02-11 812 浏览
▫️主食無限制自選配搭全日套餐自由度超大的😈內含多款主食🍜 四選一湯底🥣三選一季節沙律🥗二選一冷盤🫘選擇😍完美符合了每個人的味蕾👅•主食🍜意想不到沒有白米飯吃..🍚雖然有點點的失望🙍🏼‍♀️不過幸好還有我最喜歡的稻庭烏冬🍜入口爽滑彈牙.超正👍🏻依我大胃口的份量當然是不夠吃👉🏻👈🏻但也不用膽心+$8還有加底提供.吃得我肚脹脹的超滿足🤘🏻🤘🏻果真是非常細心的餐廳💕•湯底🥣喜歡韓食的我當然是選韓風豬骨湯😻豬骨湯底濃郁.吃下更點酸酸的微辣.真讓人開胃得很😉額外我還追加了+$8醬油蛋😙流心的雞蛋黃令烏冬更滑不留口.令湯底更香更濃.符合了重口味的我😜•季節沙律🥗柚子紫薯青蘋果沙律必選👍🏻極具特色的小開胃菜😚入口時紫薯蓉波波全是濃厚的紫薯香🍠微微帶點清澈的蘋果香🍏&憂香的柚子香🍊口感分明•層次豐富🤩香滑細緻的薯蓉中帶點爽口的蘋果粒粒👍🏻讓人有種沉醉於田園綠野的夢景中🌱•冷盤🫘山葵八爪魚&蒜味墨魚仔新鮮爽口👍🏻入味非常▪️ 慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 $78👍🏻基於餐廳採用了慢煮的烹調方式👩🏻‍🍳既鎖住了黑毛豬本身的肉汁•更令肉質更嫩•入口更軟淋🤩超正的享受🤤配上香甜的肉桂蘋果蓉一起享用不但中和了口中的邪惡豬油

▫️主食

•主食🍜

•湯底🥣

•季節沙律🥗
蒜味墨魚仔

•冷盤🫘
山葵八爪魚&蒜味墨魚仔新鮮爽口👍🏻入味非常

▪️ 慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 $78👍🏻
基於餐廳採用了慢煮的烹調方式👩🏻‍🍳既鎖住了黑毛豬本身的肉汁•更令肉質更嫩•入口更軟淋🤩超正的享受🤤配上香甜的肉桂蘋果蓉一起享用不但中和了口中的邪惡豬油更帶來了煥然一新的清新感覺👍🏻

▪️印第安慢煮泰式雞$68👍🏻
被煎焦了的雞皮邪惡極之😈雞肉滑不溜口•肉汁不給斷😍😍配上特調醬汁帶點微辣更為滋味😙

▫️小吃
千層搭玉子燒& 慢煮火炙三文魚
千層搭玉子燒

▪️千層搭玉子燒$28
名子果然沒改錯.咀嚼時有一層一層分眀的層次感🤓帶點甜甜的蛋香味🤩

▪️慢煮火炙三文魚$78👍🏻
三交魚香超級無敵正😍入口時不會乾柴烈火還被滿滿油脂包圍着😙慢慢的容化在口中😎 原汁原味的極為幸福💕

▫️飲品
冬瓜茶+$10&白桃乳酸梳打+$15

▪️冬瓜茶+$10
冬瓜茶果然真的有冬瓜蓉.冬瓜味道濃郁不會太甜.淡淡的甜甜老少皆宜最適合😜

▪️白桃乳酸梳打+$15

蒜味墨魚仔
千層搭玉子燒& 慢煮火炙三文魚
千層搭玉子燒
冬瓜茶+$10&白桃乳酸梳打+$15
  • 慢煮火炙三文魚
2023-02-09 39 浏览
❣︎ 日式木系主打慢煮料理小店🍱六點半黎到已差唔多滿座到晚飯時間更加大排長龍小店地方唔算大 所以最好早小小去食避開人流主要以日式定食為主主食有烏冬同蕎麥麵另外仲有小食·拼盤同飲品🍵以QR Code落單 方便又衛生♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.3/5 🍱慢煮挪威三文魚定食 $ 108
蕎麥麵(冷)· 韓式涼伴青瓜·山葵八爪魚·醬油蛋$8 ·明太子 $8 三文魚以慢煮形式烹調魚肉好嫩滑蕎麥麵撈埋醬油蛋一齊食入好滋味🤩
🍱慢煮法國鴨胸配柚子BBQ醬定食 $68
稻庭烏冬·昆布木魚湯·柚子紫薯青蘋果沙律·山葵八爪魚·醬油蛋 $8 ·明太子 $8 烏冬有四款湯底選擇麵條沾上明太子食味道都正🤤小朋友先需要做選擇 醬油蛋同明太子都要吧🥴
🐟汁燒鯖花魚 $ 48☕️桂花烏龍茶(熱) $6 · 茉莉花茶 (熱) $6 入口清香解渴一流😗.
❣︎ 日式木系主打慢煮料理小店🍱

🐟汁燒鯖花魚 $ 48

☕️桂花烏龍茶(熱) $6 · 茉莉花茶 (熱) $6
入口清香解渴一流😗

2023-02-07 308 浏览
❥⧽日嚐 ❥⧽門口格格日系趟門, 充滿和風味道, 裝修走簡約木質風路線, 位與位之間距離比較近, 吧枱位較有私人空間。𓊈銀鱈魚西京燒 $𝟷𝟷𝟾𓊉銀鱈魚2 邊都有燒汁, 味道甜甜地, 肉質嫩滑。每款套餐都可以揀稻庭烏冬/ 蕎麥麵, 而烏冬可以選擇湯底, 我地揀咗豬骨濃湯稻庭烏冬, 豬骨湯香濃, 烏冬彈牙, 本身 setting 較細碗, 建議大家加底。季節沙律揀咗柚子紫薯青蘋果沙律, 紫薯味濃, 中間會食到青蘋果肉, 感覺幾得意。冷盤揀咗蒜味墨魚仔, 墨魚仔幾爽脆。𓊈豚肉生薑燒 $𝟼𝟾𓊉豚肉生薑燒望落清爽, 估唔到味道幾重生薑味。呢個套餐就揀咗和風牛骨湯稻庭烏冬, 牛骨湯味道較清, 烏冬煙靭。季節沙律揀咗韓式涼伴青瓜, 辣辣地幾好食。𓊈千層塔玉子燒 $𝟸𝟾𓊉玉子燒即叫即做熱辣辣, 外層充滿甜甜燒汁, 蛋味香濃。𓊈菠蘿特飲 ✧ 套餐+$𝟷𝟻𓊉顏色好靚, 菠蘿味重, 無藥水味, 唔會死甜。𓊈白桃乳酸梳打 ✧ 套餐+$𝟷𝟻𓊉乳酸味濃, 有淡淡白桃香氣。
❥⧽日嚐 ❥⧽

𓊈銀鱈魚西京燒 $𝟷𝟷𝟾𓊉

𓊈豚肉生薑燒 $𝟼𝟾𓊉

𓊈千層塔玉子燒 $𝟸𝟾𓊉
玉子燒即叫即做熱辣辣, 外層充滿甜甜燒汁, 蛋味香濃。

𓊈菠蘿特飲 ✧ 套餐+$𝟷𝟻𓊉
顏色好靚, 菠蘿味重, 無藥水味, 唔會死甜。

𓊈白桃乳酸梳打 ✧ 套餐+$𝟷𝟻𓊉
乳酸味濃, 有淡淡白桃香氣。
2023-02-07 109 浏览
夜晚見佢無人排隊就入去食,嗌左個慢煮三文魚配烏冬。上菜食左三文魚幾啖,入面紅到見血,慢煮變無煮。之後換過碟,三文魚又細塊左,仲要變overcooked, 又老又鞋,唔知有咩慢煮。其他野食都好普通,完全唔值依個價。食完一肚氣。另外嗌左個封門柳配蕎麥麵,韌過對鞋。慢煮,又係慢煮,煮到好似烚肉咁,腥腥地,但又好鞋。伏到呀媽都唔認得。蕎麥麵以為無得差啦,點知個醬又稀又油,唔知點緊啲咩咁。Overall 嚟講係無樣野得。又貴 環境又差,坐到好迫。

Overall 嚟講係無樣野得。又貴 環境又差,坐到好迫。
2023-02-05
2023-02-06 87 浏览
估唔到咁多人推薦嘅餐廳都好麻麻🥲慢煮封門柳配自家製野菌燒汁 💰98主食🍽封門柳嫩嘅,邊邊位有啲焦脆🤤但牛味唔重🤷🏻‍♀️個野菌燒汁其實就似濃版kfc蘑菇汁,配飯食應該會夾啲,就咁食少咸🫠用幼嘅稻庭烏冬,口感無咁好,唔夠煙韌,牛骨湯底無牛骨味,老實講似淡版味噌湯🤣季節沙律🥗柚子紫薯青蘋果沙律零紫薯味,柚子味有少少咁🤏🏻自選冷盤❄️蒜味墨魚仔無墨魚味,無/得好少食唔出蒜味💭⚜️一人食 免加一 ⚜️整體性價比 4/10分 我唔知其他餐或者大角咀分店係咪會好啲,但今餐除咗個牛好少少,其他我都唔會想食,唔太值依個價😐igable打卡able多啲,對於我依啲真係想食好西嘅唔會推薦😶‍🌫️啊仲有碗麵可以話係暖唔係熱,啲汁都係,慢煮牛唔知係咪一定唔熱所以費事講🤣
估唔到咁多人推薦嘅餐廳都好麻麻🥲

慢煮封門柳配自家製野菌燒汁 💰98
主食🍽

季節沙律🥗柚子紫薯青蘋果沙律
零紫薯味,柚子味有少少咁🤏🏻

自選冷盤❄️蒜味墨魚仔
無墨魚味,無/得好少食唔出蒜味💭

⚜️一人食 免加一
⚜️整體性價比 4/10分
2023-02-03 105 浏览
日系小店 簡約為主 睇到d相 以為ok 諗住去試吓啦是次2個人假期去食LunchD野食凍冰冰 唔熱!銀鱈魚 貨不對板 勁細塊又凍快餐黎講係可以嘅 不過如果收$118就真係爭d配烏冬 烏冬正常另一個黑毛豬又係凍😑 整定放喺度配果d蕎麥麵…d蕎麥麵又淋凍食最緊要彈口 淋曬就唔好食😂醬油蛋係餐廳推介 所以我哋叫咗冇咩特別 唔覺得特別好味環境 整齊 企理 簡約 細細間價錢$5x-1xx/set 唔包飲品如果lunch百幾蚊位 我覺得有好多更好嘅日式餐廳選擇…依間一次就夠
日系小店 簡約為主
睇到d相 以為ok 諗住去試吓啦
是次2個人假期去食Lunch

D野食凍冰冰 唔熱!
銀鱈魚 貨不對板 勁細塊

環境 整齊 企理 簡約 細細間
價錢$5x-1xx/set 唔包飲品

2023-01-29
2023-02-01 66 浏览
🌟 日嚐紅磡一向多隱世美食,而家黃埔港鐵站出,好方便。收工同朋友過嚟搵下食,今次嚟呢間主打漫煮料理試下,門面及室內都係用木製裝飾, 日系feel 裝潢,幾有日本橫巷小店味道。雖然主打漫煮料理,餐牌上款式都唔少,上菜時間快,食材保留原汁原味,價錢親民,值得一試👍~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~💫 晚市套餐 (四宮格)2人套餐四宮格係指4道道菜,分別有沙津(紫薯/青蘋果/秋葵/青瓜);主餐麵食(湯麪/冷麵);熱葷(牛/豬/鴨/雞);海鮮小吃(帶子/鮑魚)每道菜可任揀2款 做套餐定食。如果想試多d菜式,可以選擇九宮格。份量足料, 上菜速度快,由於係慢煮,保留佐食物肉汁和味道,配料醬汁味道唔會太濃,配合食物一齊,提升佐食材味道層次感,正👍💫 陳皮檸檬茶味道清新帶點酣醇,來一杯健康飲品,這頓晚餐不錯喔!

🌟 日嚐

💫 晚市套餐 (四宮格)2人套餐

💫 陳皮檸檬茶
味道清新帶點酣醇,來一杯健康飲品,這頓晚餐不錯喔!

2023-01-28 68 浏览
小店以傳統日式木系簡約嘅設計為主 空間唔大 位置唔算多 當日都排咗一陣先可以入坐~ 餐廳主打手工慢煮料理 價錢都幾親民~全日套餐一共有八款選擇 每一個套餐都可自選主食、湯底、沙律同冷盤 另外可加錢追加醬油蛋🥚/明太子及飲品🍹🐮慢煮封門柳配自家制雜菌燒汁 $98封門柳顏色粉嫩 以慢煮保留有嚼勁但又唔會太靭嘅肉質🥩肉味比較濃 配上甜甜地嘅雜菌醬味道更有層次🐷豚肉生薑燒 $68生薑味唔算好出 不過豚肉都煎得香口~ 配埋酸甜嘅醬汁一齊食😋唔錯🍜主食: 稻庭烏冬/蕎麥麵(冷)🥣烏冬湯底: 昆布木魚湯/豬骨濃湯/和風牛骨湯/韓風豬骨湯烏冬幾彈牙 份量唔算好多 驚唔夠食的話建議加底🤣 湯底我哋分別揀咗豬骨濃湯同和風牛骨湯 豬骨濃湯就正正常常~ 牛骨湯就會比較清淡 但都食得出牛骨嘅香味🥗沙律: 柚子紫薯青蘋果沙律/芝麻醬秋葵/韓式涼拌青瓜我哋揀咗柚子紫薯青蘋果沙律 甜甜地嘅紫薯蓉入面加入咗微酸嘅柚子醬 令到成個味更加清新開胃 中間仲有青蘋果粒粒增加口感 推薦!🦑冷盤: 山葵八爪魚/蒜味墨魚仔蒜味墨魚仔酸中帶辣~ 幾開胃👍

🐮慢煮封門柳配自家制雜菌燒汁 $98

🐷豚肉生薑燒 $68

🍜主食: 稻庭烏冬/蕎麥麵(冷)
🥣烏冬湯底: 昆布木魚湯/豬骨濃湯/和風牛骨湯/韓風豬骨湯

🥗沙律: 柚子紫薯青蘋果沙律/芝麻醬秋葵/韓式涼拌青瓜

🦑冷盤: 山葵八爪魚/蒜味墨魚仔
蒜味墨魚仔酸中帶辣~ 幾開胃👍
① 印弟安慢煮泰式雞 $68② 慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 $98主食竟然無得揀白飯,只有稻庭烏冬及冷蕎麥麵二選一,另外套餐仲有沙律三選一以及冷盤二選一。沙律試了芝麻醬秋葵及柚子紫薯青蘋果沙律,前者正正常常,紫薯雖然食唔出柚子味,但又幾好味,仲有粒粒蘋果,口感幾豐富。冷盤山葵八爪魚及蒜味墨魚仔都無乜特別,中規中矩的日式小食。主菜個泰式雞根本係普通煎雞扒配泰式辣醬,雞肉仲有少少柴。封門柳就賣相好啲,味道亦好食啲,但價錢差唔多貴一半,性價實在比唔算高。至於主食果兩款都正常,昆布木魚湯頗為清淡,蕎麥麵唔算冷麵,加$8配隻醬油蛋感覺良好。.一個套餐竟然無跟飲品,配熱茶或汽水都要加$6。算吧,反正無意欲有下次。

① 印弟安慢煮泰式雞 $68
② 慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 $98

冷盤山葵八爪魚及蒜味墨魚仔都無乜特別,中規中矩的日式小食。

午餐