2023-02-20
今日去咗紅磡分店,店鋪唔大只有6-7張枱,晚市時間去可能都要等一等位。整體都係木系裝潢,主打全手工日式料理,有唔同手工慢煮定晚市九宮格套餐,價錢都較親民。晚市套餐九宮格 (二人前)$378🌟慢煮封門柳🌟慢煮黑毛豬🌟慢煮鴨胸🌟慢煮泰式雞🌟磯燒鮑魚🌟北海道刺身帶子🌟千層塔玉子燒🌟沙律/冷盤 (五選二)🌟兩款主食稻庭烏冬/蕎麥麵🌟兩杯飲品 Menu 上都有唔同既配搭,但呢個九宮格就一次過試到幾款慢煮,只需揀沙律/冷盤、主食同飲品。慢煮封門柳加入雜菌燒汁烹調,封門柳肉味較濃慢煮黑毛豬好軟腍,用上肉桂蘋果蓉,味道甜甜咸咸慢煮鴨胸上既係柚子BBQ醬,肉質好滑慢煮泰式雞幾滑配上泰式辣醬,味道酸酸甜甜。磯燒鮑魚用醬油煮過,爽彈帶少少甜味北海道刺身帶子香煎咗表面,鮮甜味道唔錯。千層塔玉子燒有4件,玉子唔會過熟幾滑🌟柚子紫薯青蘋果沙律🌟蒜味墨魚仔可自選兩款沙律或冷盤,柚子紫薯青蘋果沙律係紫薯蓉溝咗蘋果粒,比較清新。蒜味墨魚仔幾爽口🌟稻庭烏冬主食可以自選蕎麥麵或者烏冬,烏冬湯底可以揀昆布木魚湯、豬骨濃湯、和風牛骨湯或韓風豬骨湯。我地要咗昆布木魚湯同豬骨濃湯,加醬油蛋烏冬到好好食,烏冬份量好多,如果驚唔夠都仲
晚市套餐九宮格 (二人前)$378
🌟慢煮封門柳
🌟慢煮黑毛豬
🌟慢煮鴨胸
🌟慢煮泰式雞
🌟磯燒鮑魚
🌟北海道刺身帶子
🌟千層塔玉子燒
🌟沙律/冷盤 (五選二)
🌟兩款主食稻庭烏冬/蕎麥麵
🌟兩杯飲品
慢煮封門柳加入雜菌燒汁烹調,封門柳肉味較濃
慢煮黑毛豬好軟腍,用上肉桂蘋果蓉,味道甜甜咸咸
慢煮鴨胸上既係柚子BBQ醬,肉質好滑
慢煮泰式雞幾滑配上泰式辣醬,味道酸酸甜甜。
磯燒鮑魚用醬油煮過,爽彈帶少少甜味
北海道刺身帶子香煎咗表面,鮮甜味道唔錯。
千層塔玉子燒有4件,玉子唔會過熟幾滑
🌟柚子紫薯青蘋果沙律
🌟蒜味墨魚仔
🌟稻庭烏冬
主食可以自選蕎麥麵或者烏冬,烏冬湯底可以揀昆布木魚湯、豬骨濃湯、和風牛骨湯或韓風豬骨湯。我地要咗昆布木魚湯同豬骨濃湯,加醬油蛋烏冬到好好食,烏冬份量好多,如果驚唔夠都仲可以加底!!
🌟百香果梳打
🌟白桃乳酸