2023-04-02 21 浏览
同好姊妹係黃埔行完街 之後搵地方食嘢休息下呢度店內裝橫以木系簡約為主主打慢煮日式料理全日套餐價錢算喺親民價錢主菜有8款選擇,雞 、牛 、豬 、魚都有套餐有主菜一款 烏冬或 萶麥麵 及 沙律 跟冷盤柚子紫薯青蘋果沙律🥗好驚喜除咗紫薯甜味夾住柚子同青蘋果粒嘅酸甜味,好清新嘅感覺冷盤我哋揀左山葵八爪魚 🐙 食落去辣辣地印第安慢煮泰式雞 稻庭烏冬配昆布木魚湯底人氣推介 慢煮雞柳,配上泰式酸甜醬汁,雞肉口感嫩滑慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 慢煮烹調方式鎖住黑毛豬本身嘅肉汁肉質鮮嫩最喜歡係配上肉桂蘋果蓉令整件事情不油膩另加$15有 特飲-紫色世界. 紫色好靚有d似汽水7喜味,甜度剛好白桃乳酸梳打. 味道酸酸甜甜
同好姊妹係黃埔行完街

主菜有8款選擇,雞 、牛 、豬 、魚都有
套餐有主菜一款 烏冬或 萶麥麵
及 沙律 跟冷盤

柚子紫薯青蘋果沙律🥗好驚喜
除咗紫薯甜味夾住柚子同青蘋果粒嘅酸甜味,好清新嘅感覺

冷盤我哋揀左山葵八爪魚 🐙 食落去辣辣地

印第安慢煮泰式雞
稻庭烏冬配昆布木魚湯底
人氣推介 慢煮雞柳,配上泰式酸甜醬汁,
雞肉口感嫩滑

有d似汽水7喜味,甜度剛好

白桃乳酸梳打. 味道酸酸甜甜

• 慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉
2023-04-01 10 浏览
🔹慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 $78- 稻庭烏冬 (和風牛骨湯)- 蒜味八爪魚- 柚子紫薯青蘋果沙律- 醬油蛋 +$8烏冬口感偏軟身,同牛骨湯好夾~加埋醬油蛋,湯底會更有蛋香、甜味黑毛豬肉質頗嫩,配蘋果蓉又幾好食!不過有啲位會肥美少少~🔹慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 $98- 蕎麥麵(冷)- 蒜味八爪魚 - 糖漬小番茄封門柳生熟度剛好,處理得不錯!蕎麥麵嘅蕎麥味同埋個汁偏淡凍凍哋食落幾清新,係清淡之選~🔹菠蘿梳打(套餐+$15)上面紫藍色下面黄色,好打卡able🤭菠蘿味都幾出唔會太甜~大家飲個陣記得攪勻底底啲糖漿~
🔹慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 $78

- 稻庭烏冬 (和風牛骨湯)
- 蒜味八爪魚
- 柚子紫薯青蘋果沙律
- 醬油蛋 +$8

烏冬口感偏軟身,同牛骨湯好夾~
加埋醬油蛋,湯底會更有蛋香、甜味
黑毛豬肉質頗嫩,配蘋果蓉又幾好食!
不過有啲位會肥美少少~

🔹慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 $98

- 蕎麥麵(冷)
- 蒜味八爪魚
- 糖漬小番茄

封門柳生熟度剛好,處理得不錯!
蕎麥麵嘅蕎麥味同埋個汁偏淡
凍凍哋食落幾清新,係清淡之選~

🔹菠蘿梳打(套餐+$15)
上面紫藍色下面黄色,好打卡able🤭
菠蘿味都幾出唔會太甜~
大家飲個陣記得攪勻底底啲糖漿~
2023-03-29 15 浏览
紅磡這區都很多小店,這次找到一間日本料理非常家庭式。點了四宮格,HK$258是每人有4款食物。分別有肉類、沙律、主食及帶子鮑魚。另外點了一個小食 #千層塔玉子燒 HK$28厚厚的蛋卷甜甜的,好味。主食點了慢煮封門柳肉質都嫩滑,味道都好吃不過沒很特別。帶子鮑魚每人一粒,大隻,正!冷蕎麥麵,點上冷麵汁非常fresh。偷加了明太子,微微辣感,不錯。另一個主食是慢煮黑毛豬。這個非常推介,慢煮就是滑,加上蘋果蓉,豬肉帶點甜味,非常不錯。沙律是柚子紫薯青蘋果沙律/南瓜紫薯帶了點柚子味,很清新開胃。套餐還包2杯飲品,就點了白桃乳酸梳打、菠蘿特飲。白桃乳酸梳打味道比較假,應該是乳酸味不夠。菠蘿特飲菠蘿味超出的。
紅磡這區都很多小店,

這次找到一間日本料理非常家庭式。
點了四宮格,HK$258
是每人有4款食物。
分別有肉類、沙律、主食及帶子鮑魚。
另外點了一個小食 #千層塔玉子燒 HK$28
厚厚的蛋卷甜甜的,好味。
主食點了慢煮封門柳
肉質都嫩滑,味道都好吃不過沒很特別。
帶子鮑魚每人一粒,大隻,正!
冷蕎麥麵,點上冷麵汁非常fresh。
偷加了明太子,微微辣感,不錯。
另一個主食是慢煮黑毛豬。
這個非常推介,慢煮就是滑,
加上蘋果蓉,豬肉帶點甜味,非常不錯。
沙律是柚子紫薯青蘋果沙律/南瓜
紫薯帶了點柚子味,很清新開胃。
套餐還包2杯飲品,
就點了白桃乳酸梳打、菠蘿特飲。
白桃乳酸梳打味道比較假,應該是乳酸味不夠。
菠蘿特飲菠蘿味超出的。
2023-03-27 23 浏览
去日本旅行好鍾意尋找穩世日式家庭料理,最近香港都開咗幾間和風濃厚嘅日本餐廳,最近地鐵站喺紅磡就有一間 - 日嚐 Chill House,今日專誠黎食醬油蛋配上秘製湯料嘅烏冬同蕎麥麵,叫咗兩個Set Lunch加一客小食千層塔玉子燒慢煮挪威三文魚蕎麥麵三文魚扒非常厚身,外層焦香內裡鮮嫩多汁,蕎麥麵口感煙韌,麵條撈埋醬油蛋更加香滑配菜揀咗柚子紫薯青蘋果蓉同蒜味墨魚仔,紫薯蓉有明顯清新柚子青蘋果味好特別,唔會太膩慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁烏冬封門柳軟腍粉嫩,配上自家製雜菌燒汁好好食,烏冬煮得非常彈牙,和風牛骨湯湯味道濃郁配菜揀咗期間限定嘅梅漬蕃茄同芥末八爪魚,冰凍梅漬蕃茄帶淡淡酸甜嘅梅子味,感覺開胃好適合炎炎夏天飲品叫咗烏龍茶同紫色世界,烏龍茶係普通茶包;紫色世界嘅紫色梳打水有微微雪碧味道,唔會好甜千層塔玉子燒非常推薦!甜甜嘅玉子燒非常厚身,燒汁同蛋味好夾,意料之外咁好食

慢煮挪威三文魚蕎麥麵

慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁烏冬

千層塔玉子燒

2023-03-25 22 浏览
《大角咀日系日式家庭料理》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧之前見到一間好日系既日式家庭料理,性價比十足,可以選擇嘅套餐都好多,全日套餐分別係50幾蚊起!有主食加季節沙律再加冷盤,主食方面可以配飯烏冬或者蕎麥麵,成個配搭再加上用木盤上菜,是但影都可以打卡!慢煮挪威三文魚 $108三文魚外皮香脆內層都比較嫩滑,三文魚份量都幾夠,唔會有腥味,配搭上烏冬再加上醬油蛋 湯底方面分別有三選一,有豬骨濃湯,昆布木魚湯和韓風牛骨湯,慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 $98封門柳肉味夠濃,因為慢煮嘅關係所以食落都比較軟腍,小食方面我哋揀咗韓式涼拌青瓜,一碟仔食落都好滋味有個菜式令我見到有一個好吸引,一次過可以享用多種唔同嘅肉類同埋海鮮,仲有小食呀冷盤等,如果有選擇困難症或者諗唔到食啲咩就可以叫呢個一次過食晒!晚市九宮格$368包含四款肉類、兩款海鮮、一款小食、一款沙律/冷盤、兩款飯/麵。慢煮封門柳慢煮黑毛豬慢煮鴨胸唐揚炸雞磯燒鮑魚北海道刺身帶子吉列炸蝦飲品選擇好多,有唔同嘅顏色,我哋叫咗紫色世界,花花世界,菠蘿特飲等味道都唔錯,花花世界入邊仲有好似珍珠咁嘅嘢有啲咬口都幾得意!另外我哋都叫咗一
《大角咀日系日式家庭料理》

唐揚炸雞
磯燒鮑魚
北海道刺身帶子
吉列炸蝦

另外我哋都叫咗一口芝士同埋南瓜薯餅好抵食,南瓜薯餅嘅南瓜味特別濃郁帶有藍光自然嘅甜味,值得推薦

我哋週末晚上歌好快已經滿座,餐廳嘅座位唔係好多,而且都幾受歡迎,如果有興趣記得盡早去攞位或者book位!

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

日嚐 (大角咀)
大角咀大全街13號大同新邨地下A號舖

✍️餐點介紹——◽️慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁🐮HK$98評論:封門柳是牛橫膈肌的部位,肉質會比較鬆軟不易變韌,牛肉味會比其他部位還來的濃,但我覺得吃起來有一種內臟的味道,自己不是特別愛,配上他們的蘑菇醬味道有調和的比較均勻,它們的蘑菇醬屬於清爽淡淡的感覺,旁邊兩道小菜是山葵八爪魚🐙跟韓食涼拌青瓜🥒我比較喜歡八爪魚芥末味很濃口感也很Q很好吃,飯的部分份量蠻少的,上面有個誘人的蛋黃超想直接戳破!整體份量偏少食量比較大可能會吃不太飽-🫵惟翔碎念✊平常真的不會走到大角咀那個地方,其實他離旺角走路大概15分鐘左右,我也是查了地圖才知道🤣這間建築風格有個日式小店的感覺,店內空間不大但還算舒適,點餐是用掃碼蠻方便的個人覺得缺點就是CP值稍低,也有可能是我食量太大個人感覺份量不大夠,但我當天去的時候蠻多上班族去吃的,感覺有機會是我的問題(上班族最會精打細算了🙃)大家可以去幫我試試看是不是我的問題哈哈-惟翔的總評分:🌕🌕🌕(滿分5分)
✍️餐點介紹——

◽️慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁🐮HK$98

🫵惟翔碎念✊

惟翔的總評分:🌕🌕🌕(滿分5分)
近期愛上日式家庭料理 四圍去尋找不同日系小店留意到大角咀有一間 "日嚐"一直想試 原來紅磡有分店趁平日夜晚 放工就去食小店位置近黃埔天地附近都有不同餐廳食街剛好7點到 排隊一會兒就入座座位不多 卻充滿和風氣派全簡約木系風格 連餐具都木製餐牌主食選擇多和風定食的牛豬雞魚類都齊而有幾款更加是自家設計另可配烏冬或蕎麥麵第一次來 真的每款都很想食//慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 $98//-稻庭烏冬配和風牛骨湯底+明太子$8封門柳的份量多,牛柳經過慢煮,外表深啡色香口,內裏半熟的嫩紅色,肉質唔鞋又濃郁牛味,側邊放了燒汁很搭配,不會過鹹。烏冬也選了牛骨湯加明太子,味道較濃,建議先飲牛骨湯,再用明太子拌烏冬,食法很似日本一樣,使明太子味更明顯。餐前小碟有南瓜和八爪魚,滋味開胃。//印第安慢煮泰式雞 $68//-稻庭烏冬配昆布木魚湯底+醬油蛋$8另一款人氣推介就是慢煮雞柳,用了酸甜醬汁,比較像泰式的煮法,雞肉幼嫩,外皮金黃色而雞皮不會油膩,可以放心去食很多。烏冬加了醬油蛋,味道意外地跟昆布湯很夾,身為明太子控也喜歡醬油蛋味道,簡單美味。//特飲-紫色世界 (+$15)//跟汽水雪碧味道相似,打卡一流,
近期愛上日式家庭料理
四圍去尋找不同日系小店
留意到大角咀有一間 "日嚐"
一直想試 原來紅磡有分店

-稻庭烏冬配和風牛骨湯底+明太子$8

//印第安慢煮泰式雞 $68//
-稻庭烏冬配昆布木魚湯底+醬油蛋$8

//特飲-紫色世界 (+$15)//
跟汽水雪碧味道相似,打卡一流,甜度適中。

//養生茶-冬瓜茶 (+$10)//
冬瓜味濃厚,同樣甜度剛好,清新解渴。

• 慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁
  • 印第安慢煮泰式雞
2023-03-19 783 浏览
之前覺得大角咀店太遠 最近發現在紅磡有分店馬上去拜訪一下日式木系環境 與外面街道有莫名反差店內面積不大 最多只能容納 𝟷𝟾-𝟸𝟶 名客人所以於用餐高峰時間通常都要排隊這次我們 𝟼 點到達 小確幸還有位置主打慢煮日式料理 全日套餐有八款可選擇 價錢從 ʜᴋᴅ 𝟻𝟾 起有交易 可算是親民價錢套餐有主菜一款 烏冬/蕎麥麵 沙律 跟冷盤還有一些單點小食可以加點 選擇蠻多𓋪 慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 𓋪 印第安慢煮泰式雞| 山葵八爪魚 | 蒜味墨魚仔 || 稻庭烏冬 (明太子) | 柚子紫薯青蘋果沙律 |跟友人各點了一份套餐 主菜跟冷盤選了不一樣 一起分享就能嚐到不同口味個人較愛蒜味墨魚仔惹味 ǫ 彈的口感主菜封門柳煮得軟嫩 雞肉也充滿香料的香氣sᴀᴜᴄᴇ 也給得很佛心 不會不夠沾 烏冬選了豬骨跟和風牛骨濃湯 加了明太子更可口麵質則略嫌煮得軟爛了一點𓋪 北海道火炙帶子看到有小食 心癢癢點了份火炙帶子一份兩大顆 火炙過的帶子 外邊脆口裡邊則保有軟嫩口感 作為小食不錯吃小食直迫定食價錢 略為進取一點𓎾 薑母茶𓎾 桂花烏龍茶套餐可加配不同冷熱飲品喜歡熱飲佐餐的我們點了兩款茶暖胃薑母茶不嗆喉又健康
之前覺得大角咀店太遠 最近發現在紅磡有分店

喜歡熱飲佐餐的我們點了兩款茶暖胃
薑母茶不嗆喉又健康
2023-03-14
2023-03-18 24 浏览
位於紅磡嘅一間小店,地方唔算太難搵,但係如果你唔熟路可能都要花啲時間慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁身為最鍾意食牛嘅食肉獸男朋友叫咗個封門柳set,封門柳幾淋,而且幾重肉味,食得出係慢煮先有嘅口感,夾埋個醬食都唔錯!銀鱈魚西京燒魚本身係比較啖味嘅,加埋個汁可以話係啱啱好,不過魚身對比落係幾大塊,而且煎得幾脆口同幾香,油份亦麵算重,有銀鱈魚嘅魚香味!我地兩個都加咗醬油蛋,撈埋啲麵食真係幾唔錯!前菜就叫咗個山葵八爪魚、蒜味墨魚仔同埋南瓜佃煮,山葵味同蒜味都好出,個人好like,南瓜就唔同人分配到唔同口感,男朋友個嚿就有少少硬身汁燒鯖花魚叫咗個配菜鯖花魚,同銀鱈魚係兩種唔同質地,兩款魚麵好好食,個人就鍾意呢一款嘅汁多啲,而且一碟麵有兩大片,感覺呢個幾抵食!

慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁

銀鱈魚西京燒

我地兩個都加咗醬油蛋,撈埋啲麵食真係幾唔錯!

汁燒鯖花魚
2023-03-17 22 浏览
日嚐 • 紅磡紅磡呢間位於明安街嘅餐廳係一間小店模式經營嘅餐廳,餐廳提供幾款全日套餐,包含湯、季節沙律同自選冷盤,而且價錢親民。而且有幾款小食,唔錯👍🏼..✅ 銀鱈魚西京燒 🐟 $118銀鱈魚肉質非常嫩滑,完全係入口即刻融化嘅質感,而且魚肉油脂味好香濃。套餐揀左芥茉八爪魚同柚子紫薯青蘋果沙律,將材料打成蓉,形狀似雪糕,食落開胃清新😋..✅ 慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 🐷 $78黑毛豬肉煮得非常嫩滑,里面肉色呈少少粉紅,肉味幾香。不過有少少唔好彩,因為當日蘋果蓉售謦,所以試唔到,有少少可惜。不過整體都唔錯👍🏼..✅ 北海道火炙帶子 🦪 $78帶子都算幾大粒,質感好嫩滑。入面好似刺身嘅質感,不過略欠鮮味,帶子如果更新鮮更好。😝
日嚐 • 紅磡

✅ 銀鱈魚西京燒 🐟 $118

✅ 慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 🐷 $78

✅ 北海道火炙帶子 🦪 $78

2023-03-14 21 浏览
喺黃埔返工 預咗lunch價位都係$60-70起跳🥹呢間最平有$68!! 而且好睇又好食 不用加一😍▫️慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 [$98]蕎麥麵滿滿的!牛肉靚不過口感一般 好鍾意佢包咗嘅兩個小菜 加埋個package im ok!!!▫️慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 [$78]推介呢個多過牛肉!黑毛豬厚肉啲 又juicy加埋蘋果蓉 正!!!甜甜的解膩會想encore試烏冬!😍成個presentation都好好 $78呢個package is can!!
喺黃埔返工 預咗lunch價位都係$60-70起跳🥹
呢間最平有$68!! 而且好睇又好食 不用加一😍

▫️慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 [$98]

▫️慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 [$78]
推介呢個多過牛肉!黑毛豬厚肉啲 又juicy
加埋蘋果蓉 正!!!甜甜的解膩

好的,我來修改一下:那個晚上,我和前度女友去了紅磡的日嚐。進入餐廳後,我們被溫暖的燈光和和風的裝飾所吸引。服務員帶我們坐下後,我點了一份印第安慢煮泰式雞和蕎麥面,她卻沒有點餐。當雞肉和蕎麥面上桌時,我們都不禁讚嘆。雞肉肉質鮮嫩,口感十分好,蕎麥面則非常滑嫩,入口清香。配上醬汁和蔥花,味道更加美味。.然而,就在我們正要開始享用美食的時候,前度女友的臉色突然變得非常不好,開始大聲地罵我。她指責我沒有足夠的關心,而且在餐廳裡點餐時也沒有考慮她的意見。她的情緒不斷升高,讓我感到非常尷尬和難堪。.這時,我想起了王家衛導演所說的一句話:“生活就像一杯茶,不會苦一輩子,但總會苦一陣子。”雖然這一晚有些波折,但我仍然感謝這次經歷,讓我重新思考我們之間的關係。.最終,前度女友沒有等待我們的食物上桌就離開了餐廳,讓我獨自留在那裡感到尷尬。儘管這次約會並不完美,我仍然推薦這家日式餐廳,它的美食和服務都非常出色,是一個非常適合情侶約會的地方。.唔好意思手指整親打唔到字,所以叫咗chatgpt幫我梳理思緒
好的,我來修改一下:

2023-03-13 56 浏览
留意左一段時間既木系小店,閒日夜晚六點幾到都已經要排隊,全日主打幾款日式料理,不過食物份量偏少,對我黎講只係啱啱好,男士們要加底或者加小食先夠🤤▪️ 全日套餐▫️ 主食 - 慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 💲98封門柳色澤粉身,不過入口較有嚼勁,同我認知中既慢煮有啲差別,有一兩舊邊位既會係乾韌身,淋上左啲帶有蘑菇片既燒汁,似KFC個蘑菇汁咁🍄🤣▫️ 主食 - 稻庭烏冬 烏冬口感滑溜,但扁幼身相對軟腍,並非好煙韌嗰種🍜 ▫️ 追加醬油蛋 +💲8醬油同蛋味都香濃,係成餐既靈魂所在,必須追加的🥰▫️ 湯底 - 豬骨濃湯豬骨湯底有啲似即食麵既味精湯🙊▫️ 季節沙律 - 柚子紫薯青蘋果沙律 柚子皮同埋青蘋果偏清新搶味,朋友同我一致認為太衝擊味蕾喇,同紫薯一齊會有遺和感🍠🤨▫️ 自選冷盤 - 山葵八爪魚 食落帶點辣同埋嗆鼻,成個人即刻醒神曬🐙▫️ 飲品 - 桂花烏龍茶 +💲6🔎 整體評分(6.5/10)

▪️ 全日套餐

全日套餐
全日套餐

▫️ 主食 - 慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁 💲98

▫️ 主食 - 稻庭烏冬
烏冬口感滑溜,但扁幼身相對軟腍,並非好煙韌嗰種🍜

▫️ 追加醬油蛋 +💲8
醬油同蛋味都香濃,係成餐既靈魂所在,必須追加的🥰

▫️ 湯底 - 豬骨濃湯
豬骨湯底有啲似即食麵既味精湯🙊

▫️ 季節沙律 - 柚子紫薯青蘋果沙律

▫️ 自選冷盤 - 山葵八爪魚
食落帶點辣同埋嗆鼻,成個人即刻醒神曬🐙

▫️ 飲品 - 桂花烏龍茶 +💲6

🔎 整體評分(6.5/10)
2023-03-12 139 浏览
夜晚見呢間ig人氣小店無咩人諗住試下 但係好失望 首先職員態度麻麻 對啲客人同外賣員評頭品足 目擊有客人好聲好氣問野 店員就比較態度差回應 仲返埋去同自己同事竊竊私語好似茶水間講是非咁講 然後野食方面 亦都失望 嗌定食嗌咗封門柳同豬 好似一早整定夾出黎上碟咁 已經係室溫唔熱 定食入面既烏冬就似將個煮熟咗既烏冬夾落罐頭湯開定嘅湯底到 份量係足夠既 但成舊水填飽個肚就唔抵 同埋鋪頭比較細 如果係食物好食有人情味既話我絕對會encore 但今次既體驗後就不了
夜晚見呢間ig人氣小店無咩人諗住試下 但係好失望
2023-03-08 51 浏览
較早前新開的鋪頭,門面幾有日系感覺,觀察左幾日,初時冇乜客人,見係新店,當支持下小店咁,所以就入去食下。♡♡♡主食點左呢兩個,因為新開,點左最平兩個餐小試牛刀。但佢個價都唔算平。整體黎講,唔夠獲氣同熱度,份量亦都唔夠,當下午茶都還好,但當作正餐會唔夠飽。如果係男士,應該double先得。因為我食完好似冇食過野咁。🍱 印第安慢煮泰式雞 $68其實雞肉幾軟滑,但就覺得係種冷藏加工食物再熱水翻熱既感覺。醬就係普通雞醬,甜辣醬味道。🍱慢煮法國鴨肉配柚子BBQ醬 $68就是普通咸咸地既鴨肉味。配BBQ醬有少少唔夾。揀左🍜稻庭烏冬Umm..正常味。但份量好少,我諗要食3個份量先夠飽。湯底選了🫕昆布木魚湯同🫕和風牛骨湯兩者冇乜分別🧐季節沙律揀左🥗柚子紫薯青蘋果沙律呢個賣相不錯。不過都係份量太少了。自選冷盤揀左山葵八爪魚🐙山葵味十足!冇嗌野飲 因為佢得罐裝同即沖野飲 唔係好抵

♡♡♡

🍱 印第安慢煮泰式雞 $68

🍱慢煮法國鴨肉配柚子BBQ醬 $68
就是普通咸咸地既鴨肉味。配BBQ醬有少少唔夾。

揀左🍜稻庭烏冬
Umm..正常味。但份量好少,我諗要食3個份量先夠飽。

湯底選了🫕昆布木魚湯同🫕和風牛骨湯
兩者冇乜分別🧐

季節沙律揀左🥗柚子紫薯青蘋果沙律
呢個賣相不錯。不過都係份量太少了。

自選冷盤揀左山葵八爪魚🐙
山葵味十足!