2023-03-18 24 浏览
位於紅磡嘅一間小店,地方唔算太難搵,但係如果你唔熟路可能都要花啲時間慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁身為最鍾意食牛嘅食肉獸男朋友叫咗個封門柳set,封門柳幾淋,而且幾重肉味,食得出係慢煮先有嘅口感,夾埋個醬食都唔錯!銀鱈魚西京燒魚本身係比較啖味嘅,加埋個汁可以話係啱啱好,不過魚身對比落係幾大塊,而且煎得幾脆口同幾香,油份亦麵算重,有銀鱈魚嘅魚香味!我地兩個都加咗醬油蛋,撈埋啲麵食真係幾唔錯!前菜就叫咗個山葵八爪魚、蒜味墨魚仔同埋南瓜佃煮,山葵味同蒜味都好出,個人好like,南瓜就唔同人分配到唔同口感,男朋友個嚿就有少少硬身汁燒鯖花魚叫咗個配菜鯖花魚,同銀鱈魚係兩種唔同質地,兩款魚麵好好食,個人就鍾意呢一款嘅汁多啲,而且一碟麵有兩大片,感覺呢個幾抵食!

慢煮封門柳配自家製雜菌燒汁

銀鱈魚西京燒

我地兩個都加咗醬油蛋,撈埋啲麵食真係幾唔錯!

汁燒鯖花魚