2023-12-05 61 浏览
上次跟朋友黎過 體驗唔錯今次就帶屋企人黎試 餐廳好開揚 可以望到維港海景 又夠光猛今次可以坐窗邊 一路嘆茶一路望住個靚景一坐低就有花生同蕎頭呢啲開胃小食揀左茶會有個小火幫你熱住 唔駛驚好快凍✨上湯小籠包一籠一粒 皮好薄 但又唔會好易穿入面勁多湯汁 一啖入口好滿足✨脆脆笑哈哈嫩滑腸粉包住蝦滑 中間仲有一層薄脆口感好豐富 出面茶樓少見 唔錯👍🏻✨翡翠明珠球入面係菠菜加蝦 好足料 上面仲有一層竹笙 咬落爽爽地 增加左口感✨櫻花蝦蘿蔔糕煎到好香脆 厚度十足 面頭仲有好多櫻花蝦✨香煎墨汁卵粿呢個職員話係潮州特色小食 外皮煎到金黃色 但食落係軟糯既感覺 幾得意✨生磨蛋白杏仁茶好香杏仁味 蛋白好嫩滑 唔會好甜 食完即刻覺得白滑左🤭 女士必嗌✨桂花五色糕層層分明 食到桂花香 但又有椰汁既香甜仲有少少芒果香氣 唔會太甜 好特別呢度除左有靚景睇 仲有好多特色點心點心質素唔錯 特別推介蛋白杏仁茶🙌🏻
上次跟朋友黎過 體驗唔錯

點心質素唔錯 特別推介蛋白杏仁茶🙌🏻
2023-11-27
  • 生磨蛋白杏仁茶
  • 桂花五色糕
Good View Good Taste之《張公館》今晚老闆請食飯去左張公館,個View幾靚,可以望到維港,餐廳環境不錯,地方濶落,沙薑豬手 $98:豬手皮已去骨,個皮好厚,入口軟滑有膠原口感,沙薑醬味點酸甜好胃口,蟹粉小籠包 $68(隻):小籠包皮夠薄,一咬落去好多汁夠哂熱,豐富蟹粉餡料十分鮮甜,蟹粉扒時蔬 $268:時蔬係菠菜苗,菠菜苗十分鮮嫩,面頭黃色蟹粉十分多同,味道亦十分鮮味香濃,瑤柱蝦仁蛋白炒飯 $198:呢個炒飯份量比我想像中多,飯炒粒粒分明同好香口,而且唔油膩,而且好多蝦仁同瑤柱絲,總結,張公館一直都以精緻同有質素菜式做主打,今次一嚐絕對好食。
Good View Good Taste之《張公館》

2023-11-30
2023-12-04 49 浏览
今日和同事去左飲茶,中菜館環境寬敞,有靚景。坐下已見枱面有魚仔花生和蕎頭。茶壺放在有蠟燭的茶座烘著,令茶長期保持熱度。🔸秘製醬乾炒九肚河粉九肚魚的炸粉唔會太厚,夾起時冇散開,魚肉都頗滑,不過味道較淡,河粉炒得乾身帶鹹香味。最正係再加啲辣椒醬一齊食!🔸櫻花蝦蘿蔔糕蘿蔔糕的面層鋪滿櫻花蝦,加上煎香過,兩邊有微脆口感,入面食到一條一條蘿蔔。🔸鮮蝦帶子粉果裏面有原隻蝦隻和帶子粒,味道都幾鮮,唔會腥。🔸蟹籽燒賣蟹籽卜卜聲,很脆口,裏面的餡料口感比較紮實。🔸生磨蛋白杏仁茶蛋白很滑帶甜,杏仁香濃。🔸橙絲清心丸綠豆爽味道比較甜,口感清爽。
今日和同事去左飲茶,中菜館環境寬敞,有靚景。
坐下已見枱面有魚仔花生和蕎頭。
茶壺放在有蠟燭的茶座烘著,令茶長期保持熱度。
🔸秘製醬乾炒九肚河粉
🔸櫻花蝦蘿蔔糕
🔸鮮蝦帶子粉果
裏面有原隻蝦隻和帶子粒,味道都幾鮮,唔會腥。
🔸蟹籽燒賣
蟹籽卜卜聲,很脆口,裏面的餡料口感比較紮實。
🔸生磨蛋白杏仁茶
蛋白很滑帶甜,杏仁香濃。
🔸橙絲清心丸綠豆爽
味道比較甜,口感清爽。
⭐️評分:8/10-第二次一樣好食🤭安靜環境舒服嘆海景😍一個享受點心的好地方-✳️張公館.蝦餃皇👍👍皮薄餡靚!蝦肉大大隻調味剛好帶出蝦肉鮮香味-✳️脆脆笑哈哈👍👍全部都是大大隻蝦蝦肉彈牙爽口-✳️XO醬淮山麵👍爽而不膩😍用傳統炒麵炒粉絲的方法配以叉燒、蝦肉、蛋絲香氣撲鼻XO醬豐富整體感風味-✳️蘿蔔絲酥餅👍外脆內軟好足料👍滿滿蘿蔔肉,抵讚🤤帶點粉質口感-✳️百花釀竹笙有別一般用魚肚竹笙更入味,吸收滿滿肉汁以保留爽口感不會過膩內裡包裹蝦膠彈牙爽口-✳️龍井👍清香鮮爽,甘甜中帶點豆香更好的解除點心的油膩感--⭐味道 8/10⭐️特色 7/10⭐️環境 8/10⭐️性價比 8/10 ⭐️賣相 8/10
⭐️評分:8/10

全部都是大大隻蝦
蝦肉彈牙爽口

✳️XO醬淮山麵👍
爽而不膩😍用傳統炒麵炒粉絲的方法
配以叉燒、蝦肉、蛋絲香氣撲鼻
XO醬豐富整體感風味

✳️蘿蔔絲酥餅👍
外脆內軟
好足料👍滿滿蘿蔔肉,抵讚🤤
帶點粉質口感

✳️百花釀竹笙
有別一般用魚肚
竹笙更入味,吸收滿滿肉汁以保留爽口感
不會過膩
內裡包裹蝦膠
彈牙爽口

✳️龍井👍
清香鮮爽,甘甜中帶點豆香
更好的解除點心的油膩感

⭐味道 8/10
⭐️特色 7/10
⭐️環境 8/10
⭐️性價比 8/10
⭐️賣相 8/10
2023-12-01 64 浏览
//20 11 23 晴天🌞13:30 銅鑼灣 V Point@cheungkungkoon食遍世界各地嘅菜式,阿爸、阿媽始終偏好粵菜同點心,可能因為舊時情懷,又或者可能因為口味合適。之不過,現時好多點心都係工廠式嘅製作,有新意嘅已經買少見少,況且要遇到有質素,跟本就係難上加難。「張公館」相信試過嘅朋友都會返唔到轉頭,因為餐廳無論喺用料、配襯同味道方面,都花咗大量心思。亦正係呢份嘅堅持,更加吸引咗無數食客,成為飲茶首選嘅好地方!𖤐ˊ會有加一服務費🔻紅燒乳鴿 HKD$98ꕀ乳鴿嫩滑 入口皮脆肉香而且唔騷 證明醃製過程掌握得十分之好🔻張公館. 蝦餃皇 HKD$78ꕀ蝦餃外觀晶瑩通透 水晶表皮薄而煙韌 蝦仁餡料爽滑彈牙 食完之後覺得非常滿足🔻脆脆笑哈哈 HKD$68ꕀ口感豐富 層次分明紮實Q彈嘅鮮蝦 上面夾住脆卜卜嘅薄脆之後再被滑捋捋嘅腸粉皮覆蓋當蘸上甜豉油/辣椒醬 食起嚟就好似炸兩版嘅蝦腸,相當有趣*推介必食之一🔻翡翠明珠球 (3粒) HKD$58ꕀ內餡以菠菜做主調 當中混合適量蝦肉 再加上表面一層薄薄嘅竹笙外皮即時令明珠球 增添無限爽口嘅質感🔻酥皮菠蘿叉燒包 HKD$58ꕀ菠蘿皮做得輕
20 11 23 晴天🌞

口感豐富 層次分明
紮實Q彈嘅鮮蝦 上面夾住脆卜卜嘅薄脆
之後再被滑捋捋嘅腸粉皮覆蓋
當蘸上甜豉油/辣椒醬
食起嚟就好似炸兩版嘅蝦腸,相當有趣

*推介必食之一

🔻翡翠明珠球 (3粒) HKD$58

內餡以菠菜做主調 當中混合適量蝦肉
再加上表面一層薄薄嘅竹笙外皮
即時令明珠球 增添無限爽口嘅質感

🔻酥皮菠蘿叉燒包 HKD$58

菠蘿皮做得輕盈酥脆、唔油膩
食落去有少少似墨西哥包
而柔軟嘅包身 除咗有叉燒粒內餡之外
更有真菠蘿粒做點綴 兩者味道極為合襯
每啖都會食到鹹甜交融 認真滋味

🔻杏汁豬肺湯 HKD$98

熱辣辣出爐嘅杏汁豬肺湯
揭開鍋蓋嗰陣 聞到陣陣杏香 飲起嚟感覺滑溜
另外豬肺唔腥 更帶有提鮮作用
飲完成個人都會好潤、好舒服

2023-11-20
  • 翡翠明珠球
  • 酥皮菠蘿叉燒包
  • 紅燒乳鴿
  • 小食
2023-11-30 67 浏览
想喺銅鑼灣搵高質嘅中菜廳 , 試試 "張公館" !杏汁豬肺湯 ($98)冇奇怪嘅豬臭味 😋😋 飲落好香滑 ~羊肚菌松茸竹笙花膠燉湯 ($98)湯好清 , 好夠味 , 仲有好多湯料 , 好好食 👍👍蟹粉小籠包 ($68)一籠一隻 , 好大隻㗎 , 入邊有好多肉汁 , 見到一粒粒蟹粉 🤗🤗 真材實料蜜汁西班牙叉燒拼燒腩仔 ($238)叉燒用料高質 , 厚切都唔會鞋口 , 配埋燒腩仔 , 一層瘦肉一層肥膏 , 仲有辣辣地好惹味嘅海蜇 👍👍 呢個拼盤好得 !XO 醬黃金淮山麵 ($198)第 1 次試淮山麵 , 感覺好健康 😆 用 XO 醬去炒 , 有少少似減辣版嘅星洲炒米 , 幾好食 , 又大碟 😎😎 抵食 !生磨蛋白杏仁茶 ($48)好香杏仁味 ~ 蛋白超滑 , 熱辣辣 😋😋 好暖胃 ~桂花五色糕 ($58)好特別 ~ 每層都有獨特嘅味道 , 加埋一齊食 , 簡直係多重享受 !!
想喺銅鑼灣搵高質嘅中菜廳 , 試試 "張公館" !
杏汁豬肺湯 ($98)
冇奇怪嘅豬臭味 😋😋 飲落好香滑 ~
羊肚菌松茸竹笙花膠燉湯 ($98)
湯好清 , 好夠味 , 仲有好多湯料 , 好好食 👍👍
蟹粉小籠包 ($68)
蜜汁西班牙叉燒拼燒腩仔 ($238)
XO 醬黃金淮山麵 ($198)
生磨蛋白杏仁茶 ($48)
好香杏仁味 ~ 蛋白超滑 , 熱辣辣 😋😋 好暖胃 ~
桂花五色糕 ($58)

• 羊肚菌松茸竹笙花膠燉湯
2023-11-30 42 浏览
今日同親戚去飲茶,我就提議不如去銅鑼灣V point 嘅張公館去試吓,因為平時見到都唔少人推介呢間餐廳可以飽覽銅鑼灣嘅景色,所以非常之舒服,好relax.今日我哋就食咗櫻花蝦蘿蔔糕蘿蔔糕嘅外表係比櫻花蝦包圍住,煎到非常香脆,食落去好香口裏面亦都係軟綿綿唔會剩係得粉亦都有蘿蔔同埋臘味口感好正呢一個係脆皮笑哈哈,其實真係炸兩嘅意思但係入面呢就有爽爽彈牙嘅蝦肉成個口感好豐富亦都充滿着鮮味!翡翠明珠球其實就似菜苗餃,入面嘅菜嘅份量係好多嘅,而且唔會太鹹比較係light 嘅點心拜鴛鴦燒賣係原味加麻辣味估唔到麻辣味又幾特別喎🤣炒粉麵方面呢我哋就叫咗XO醬黃金淮山麵,呢個係我覺得最好食嘅一樣嘢!鑊氣十足,而且淮山麵口感比較特別一啲再加上佢有蝦蛋洋蔥同叉燒食落去係多重嘅口感,但係個味道係好match嘅!另外我哋都食咗一個比較特別嘅叫做卡邦尼海皇卷嘅點心佢有少少中西合璧嘅一個點心外表係一絲絲嘅脆脆而入面係一啲讓咗好濃郁嘅卡邦尼醬同埋海鮮鹹鹹地咁樣幾特別嘅最後當然唔少得就有甜品啦呢個係三毛蛋白杏仁茶蛋白非常之滑杏仁味好香濃而另一個甜品就係五色糕可以一次過試咗五種唔同嘅口味當中包括椰汁桂花楊枝甘露等等

鴛鴦燒賣係原味加麻辣味
估唔到麻辣味又幾特別喎🤣

2023-11-28 3149 浏览
銅鑼灣食中菜既地方有好多,夠高質又有質素,仲要有海景既就唔係咁多餐廳景觀開揚,大部份既座位都對住落地大玻璃,打卡一流店內環境古典雅緻,環境寬敞舒適,適合親友聚會及招待商務客戶茶壼上枱仲用會小蠟燭保持溫度,讓大家無時無刻都可以飲到熱茶,非常細心食物方面:蟹粉小籠包 : 小籠包一籠一客,皮薄餡靚,餡料豐富,入便仲有大量蟹粉蟹肉,相當足料,仲爆曬汁蜜汁西班牙叉燒燒腩仔 : 叉燒用上西班牙豬肉煮得輕淋,再用蜜汁調味夠曬入味,一口燒腩仔外皮超香脆,肉質肥瘦相間夠曬香口,再加埋爽彈既海蜇做配料,美味既燒味拼盤臘味炒芥蘭 : 芥蘭翠綠清爽,配埋大量既臘腸、潤腸、臘肉一齊炒,相當惹味,配埋白飯就頂呱呱楊州炒飯 (半份) : 炒飯炒得粒粒分明,加入蝦仁、叉燒、蛋、菜粒、葱粒去炒,夠曬乾身金黃色,鑊氣十足,簡單既炒飯,炒到有高級既質素杏汁豬肺湯 : 杏汁味道濃郁,配埋柔軟嫩滑既豬肺、瘦肉、雞肉及杏仁,夠曬滋潤養生羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯 : 採用上乘珍貴羊肚菌,配以松茸、竹笙、花菇、瑤柱,味道濃郁鮮味薑茶湯丸 : 用小黃薑濾出薑汁製成薑茶,再配上黑芝麻丸,食粒湯圓飲啖薑湯,成個人暖笠笠,岩曬秋冬季節既品生磨

餐廳景觀開揚,大部份既座位都對住落地大玻璃,打卡一流

店內環境古典雅緻,環境寬敞舒適,適合親友聚會及招待商務客戶

食物方面:

生磨蛋白杏仁茶 : 杏仁香氣濃郁,杏香細膩,入便有嫩滑又厚厚既燉蛋白,非常滿足既甜品
2023-11-27
2023-11-25 68 浏览
今日約朋友去銅鑼灣食晏,最近比較少飲茶食點心,聽聞V POINT張公館點心幾好食,就同朋友上去飲茶😄菜館搭電梯上廾九樓,一出就到,佈置新派開揚,兩排落地大窗,可以一邊飲茶,一邊望住好靚嘅維港海景😄我哋點咗幾款點心,餐前小食係花生同蕎頭,而茶壺下面有個小燭台,令茶壺保持熱度,夠貼心👍沙薑豬手豬手軟腍去骨唔太鹹,骨膠原豐富,一口size方便易食😋香煎墨汁卵粿食落似墨魚餅,煙煙靱靱有鮮味,配辣椒醬食,更好👍張公館•蝦餃王蝦餃王有四粒,鮮蝦飽滿大大隻,鮮味滿分💯櫻花蝦蘿蔔糕大大件,面層煎到金黄香脆,中間好多蘿蔔絲,配櫻花蝦鹹香,好食😋脆脆笑哈哈炸両裡面包住蝦膠,鮮味彈牙+脆脆,粉皮滑溜有米香😋翡翠明珠球用竹笙包住菜同鮮蝦,上面有蟹籽,賣相矜貴,健康唔油膩😋
沙薑豬手
豬手軟腍去骨唔太鹹,骨膠原豐富,一口size方便易食😋
香煎墨汁卵粿
食落似墨魚餅,煙煙靱靱有鮮味,配辣椒醬食,更好👍
張公館•蝦餃王
蝦餃王有四粒,鮮蝦飽滿大大隻,鮮味滿分💯
櫻花蝦蘿蔔糕
脆脆笑哈哈
炸両裡面包住蝦膠,鮮味彈牙+脆脆,粉皮滑溜有米香😋
翡翠明珠球
用竹笙包住菜同鮮蝦,上面有蟹籽,賣相矜貴,健康唔油膩😋
2023-11-21
午餐
-想品嚐高級中菜?就要試下🐷介紹呢間酒樓,優質嘅食材、無敵維港海景🌃好適合大時大節帶長輩黎食餐好嘅🤩🍄羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯 $98/位集多種鮮味食材於一身,分別有瑤柱、冬菇、羊肚菌、竹笙、菜膽等,當中竹笙大件厚身,吸收大量湯水,必試👍🏻🥣杏汁豬肺湯 $98/位杏汁味清甜,豬肺嫩滑清洗乾淨亦非常入味,天氣乾燥最適合飲呢款潤肺湯水。🐖沙薑豬手 $98開胃冷盤,香而不膩,豬手口感爽滑,同沙薑味非常夾👍🏻🐖蜜汁西班牙叉燒拼燒腩仔 $238叉燒偏肥,叉燒汁香甜開胃,燒腩仔皮脆肉嫩,同樣偏肥,仲有海哲伴碟👍🏻🦀蟹粉小籠包 $68/隻小籠包皮薄嫩滑,內餡嘅豬肉混合蟹粉,非常鮮味,仲有啖啖肉汁😋🐟秘製醬乾炒九肚魚河粉 $198九肚魚係呢道菜嘅靈魂所在,輕炸過表面微微香脆,炸過後嘅肉身都保持嫩滑😋河粉份量多亦相當惹味。🌈桂花五色糕 $58一件糕有五種口味分別係桂花、斑蘭、草莓🍓、芒果🥭、楊枝甘露。每種口味都非常突出,無遮蓋其他味道,整體清新香甜,滿足你五個願望😍🥚生磨蛋白杏仁茶 $48/碗非常香濃嘅杏仁味,蛋白口感嫩滑似豆腐花,養生甜品。

🍄羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯 $98/位

🥣杏汁豬肺湯 $98/位

🐖沙薑豬手 $98
開胃冷盤,香而不膩,豬手口感爽滑,同沙薑味非常夾👍🏻

🐖蜜汁西班牙叉燒拼燒腩仔 $238

🦀蟹粉小籠包 $68/隻

🐟秘製醬乾炒九肚魚河粉 $198

🌈桂花五色糕 $58

🥚生磨蛋白杏仁茶 $48/碗
非常香濃嘅杏仁味,蛋白口感嫩滑似豆腐花,養生甜品
2023-11-24 53 浏览
位於銅鑼灣張公館一向口碑不錯!而且仲有落地玻璃窗,往維港景色,格調十足!而且幾乎全席滿座,可見餐廳都幾受食客歡迎!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸蟹粉小龍包(2隻)$136@2外皮薄而有彈性,充滿咗豐富嘅蟹肉餡料!蟹肉鮮甜 一咬落去就爆汁杏汁豬肺湯$98豬肺搭配杏汁燉煮 十分滋潤豬肺質地柔軟 同濃郁杏汁嘅甜味相融合除咗好飲之 好養生羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯(位)$98以多種高級菇類熬製而成包括羊肚菌、松茸、竹笙同花菇有豐富嘅口感同層次感!雖然冇肉類配料 但湯的味道仍然濃郁湯底仲有瑤柱 有驚喜蜜汁西班牙叉燒燒腩仔$238西班牙叉燒煮得很腍 用咗蜜汁調味另外我就比較鍾意中式嘅燒腩仔肥瘦相間,皮脆肉嫩一口一小過 好食到令人上癮臘味炒芥蘭$188賣相吸引臘腸夠鹹香、份量都相當慷慨!芥蘭清爽 可以中和臘腸嘅鹹味!秘製醬乾炒九肚魚河粉$198炒牛河就食得多 炒九肚魚河粉真係第一次食炸九肚魚炸粉夠薄 魚肉夠香滑估唔到九肚魚同河粉都有意想不到的碰撞!小食$40@2茶介$40@2張公館29/F, V POINT, 18 Tang Lung Street,Causeway Bay, Hong Kong.

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

蟹粉小龍包(2隻)$136@2
外皮薄而有彈性,充滿咗豐富嘅蟹肉餡料!
蟹肉鮮甜 一咬落去就爆汁

杏汁豬肺湯$98
豬肺搭配杏汁燉煮 十分滋潤
豬肺質地柔軟 同濃郁杏汁嘅甜味相融合
除咗好飲之 好養生

羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯(位)$98
以多種高級菇類熬製而成
包括羊肚菌、松茸、竹笙同花菇
有豐富嘅口感同層次感!
雖然冇肉類配料 但湯的味道仍然濃郁

肥瘦相間,皮脆肉嫩
一口一小過 好食到令人上癮

臘味炒芥蘭$188
賣相吸引
臘腸夠鹹香、份量都相當慷慨!
芥蘭清爽 可以中和臘腸嘅鹹味!

秘製醬乾炒九肚魚河粉$198
炒牛河就食得多
炒九肚魚河粉真係第一次食
炸九肚魚炸粉夠薄 魚肉夠香滑
估唔到九肚魚同河粉都有意想不到的碰撞!

小食$40@2
茶介$40@2

張公館
Causeway Bay, Hong Kong.
2023-11-24 58 浏览
呢間餐廳喺電訊數碼嘅老闆開嘅,好耐之前已經好想嚟,今日終於有機會試一試,我哋嗌咗滷水乳鴿,通常食宵夜較多,但係滷水乳鴿都係第一次食,不過佢d肉都真係好嫩,同埋好入味,另外亦都嗌咗佢哋嘅臘味菜心,好耐冇食過臘腸同埋臘肉,真係同菜心炒埋一齊都幾夾味,最後當然係唔少得嘅就係要試吓佢哋嘅水煮魚,佢哋嘅水煮魚係用龍躉整嘅,啲味都跳得好好,龍躉肉係爽口同埋都幾滑,入面仲有幾條粉條,補充澱粉質,最後都要提一提佢哋嘅砂礓豬手,雖然係冷盤,但都真係好入味
2023-11-23 43 浏览
今日同屋企人食飯,想搵間有靚景睇嘅. 上網搵吓見到銅鑼灣v point 個景真係冇得輸.立即做孝子. Book位帶阿媽去食.上邊嘅地方唔係好大好友私房菜嘅感覺.叫咗一個麻糬豬仔包. 啱晒小朋友打卡同埋食.墨魚餅. 爽口彈牙, 食落去酸酸美美. 好fresh 份量都好多.菜苗餃鄙薄餡靚, d 餡爆曬出嚟炸蝦腸粉. 入邊用脆卜卜,啲蝦又大粒,最近返大陸都有食過類似啲咁嘅嘢,但係香港圓勝.海皇炒飯. B帶子同蝦埋飯個比例做到一比一甘濟 非常之多飯,非常乾身.
今日同屋企人食飯,想搵間有靚景睇嘅.
上網搵吓見到銅鑼灣v point 個景真係冇得輸.
立即做孝子. Book位帶阿媽去食.

上邊嘅地方唔係好大好友私房菜嘅感覺.
叫咗一個麻糬豬仔包. 啱晒小朋友打卡同埋食.

菜苗餃鄙薄餡靚, d 餡爆曬出嚟

想望住無敵海景嘆中菜,銅鑼灣張公館就係一個好選擇~位於銅鑼灣V Point 29樓,居高臨下,設落地大玻璃,晚上六點嚟到可以望住黃昏景緻,無敵大海景真係一流!羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯燉湯口感清潤濃郁,滋補養胃,味道清香鮮甜,特別一讚羊肚菌柔嫩鮮美,含豐富氨基酸,脆嫩可口。杏汁豬肺湯集潤肺、美肌、強肺功效一流,杏汁味濃厚,口感香濃幼滑,以形補形養肺氣,特別適合秋冬飲用!蟹粉小籠包小籠包皮薄多湯,加入蟹粉將味道昇華~秘製醬乾炒九肚魚河粉炒河粉成日食,炒九肚魚就真係第一次試,魚肉酥嫩爽滑、入口即化,河粉炒得好有鑊氣,口感煙韌有咬口。紅燒乳鴿皮脆肉滑、外酥內嫩,肉汁相當豐富,色香味俱全。臘味炒芥蘭臘肉帶豐富油香、臘腸滑溜、膶腸軟綿好香口,翠綠芥蘭炒得油潤。
羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯
杏汁豬肺湯
蟹粉小籠包
小籠包皮薄多湯,加入蟹粉將味道昇華~
秘製醬乾炒九肚魚河粉
紅燒乳鴿
皮脆肉滑、外酥內嫩,肉汁相當豐富,色香味俱全。
臘味炒芥蘭
2023-11-16
👍🏻 魚翅灌湯餃灌湯餃外型精緻 餡料飽滿👏🏻入面真材實料 有魚翅 上湯非常鮮甜 用咗大量瑤柱 略帶海鮮嘅鹹香 值得試試😊👍🏻 懷舊豬潤燒賣真係懷舊點心 好耐冇見過 豬潤粉嫩 下面嘅豬肉能夠保持肉汁 好味道!👍🏻 酥皮菠蘿叉燒包酥皮叉燒包入面竟然有菠蘿🍍非常驚喜 佢嘅果香能夠為叉燒包嘅甜味帶來一絲清爽👍🏻 櫻花蝦蘿蔔糕蘿蔔糕嘅外層比櫻花蝦包裹住 煎得金黃焦脆 十分香口🙋🏻‍♀️外脆內軟綿綿 口感好正 👍🏻 脆脆笑哈哈其實係炸兩嘅概念 但係有蝦肉 成個口感提升 同時充滿鮮味🦐注意事項⚠️- 餐廳會有落場時間1430-1800 大家要注意喇🙌🏻
👍🏻 魚翅灌湯餃

👍🏻 懷舊豬潤燒賣