2015-10-30
今日同班同事慶功, 老細請食飯! 揀黎揀去都係去返尖沙咀, 因為有成6個人, 我地揀咗食雞煲火鍋, 貪有得夾夾下又可以吹下水.6個人叫咗兩個雞煲, 一個叫咗小辣雞脾大份, 另一個叫咗唔辣雞全隻. 雞煲份量都幾多, 配料都好充足. 食落雞煲入味而且味度夠濃, 辣味帶有輕輕的麻, 唔會功高蓋主, 而配料加入洋蔥, 食落有啖啖洋蒽的香同甜味, 調味做得幾好. 開始食小辣個時唔覺得辣, 原來食到底先黎料. 尤其係D豬皮, 吸收晒D雞味同辣味, 堅係辣但又好正, 我地6個食到停唔到口, 當然亦都叫咗啤酒解解辣啦, 見到呢度有手工啤酒賣我地都無放過, 一人一支手工啤, 爽呀!後黎火鍋配料都唔錯, 尤其係個牛, 好有牛味而且脂肪分怖平均, 另外海鮮都好正, 蟶子同帶子都幾新鮮, 價錢屬於中等, 但計返呢度D料黎講算係合理收費, 呢間雞煲火鍋可以再encore!