2019-06-25 53 浏览
平時同男友行開銅鑼灣都唔太鍾意去d大路餐廳食,一來人多,二來貴。所以多數會去d小店幫襯,而呢間就係我地常去既一間,店員都好親切,格局好像去左日本既拉麵店咁。呢度貴精不貴多,拉麵只有4款。我們點左別天神套餐 配 小龍蝦蟹籽沙律 $105即係豚骨湯拉麵。望住店員煮,個豚肉原來最後係用火槍再燒,幾有心機👏🏿麵質適中,湯底係豬骨湯底,味道唔會好咸,飲落亦唔覺太口渴。豚肉幾有咬口,唔係好薄食風果d。但份量麵大,女仔食就好飽,男仔就岩岩好。小龍蝦蟹籽沙律幾特別既配菜,用個紫菜包住個沙律,份量岩岩好,食落幾清新舒服。蝦味噌套餐 配 餃子 $115 呢個湯底較濃,可能因為配蝦味噌,似櫻花蝦。豚肉都好有咬口,幾豐厚。餃子🥟味道正常,皮唔太厚,份量正常。

呢度貴精不貴多,拉麵只有4款。
我們點左別天神套餐 配 小龍蝦蟹籽沙律 $105

即係豚骨湯拉麵。
望住店員煮,個豚肉原來最後係用火槍再燒,幾有心機👏🏿

小龍蝦蟹籽沙律

蝦味噌套餐 配 餃子 $115

餃子🥟

味道正常,皮唔太厚,份量正常。
2019-06-24 40 浏览
跟老公去銅鑼灣走走, 晚飯時間很想食拉麵, 就上OPENRICE 看看有什麼拉麵店推介。來到總統戲院附近的「博多拉麵別天神」, 店舖門內有自助點餐機, 店內有一排椅子, 大概可客納10位食客, 彷如日本的拉麵店, 我們點咗一個豬骨湯套餐配餃子及蝦味噌套餐配龍蝦蟹籽沙律。師傅先為我們送上龍蝦蟹籽沙律及煎餃子: 龍蝦蟹籽沙律有數片紫菜, 龍蝦很彈牙而且數量頗多的, 這份前菜非常適合夏日又很開胃。煎餃子皮薄而香口, 沾一點餃子汁更能帶出香味。豬骨湯拉麵: 豬骨湯是我最喜愛的拉麵湯底, 這裡的湯底濃度剛好, 不會令人覺得口渴, 麵條偏幼, 份量很多。溏心蛋煮得很正, 甜甜的, 一隻蛋都覺得不夠。蝦味噌拉麵: 蝦味噌湯很香濃的蝦味, 很多粟米粒令進食時更添甜味, 非常豐富的口感, 有驚喜。

2019-06-23
2019-06-24 57 浏览
銅鑼灣行街順便食晚飯,經過見到呢間好有日式風味餐廳,就入左去試~塊面有自動售票機,成個感覺就好似日本食拉麵嘅時候咁~入面嘅裝修都好有日本風格,客人排排坐食拉麵,衣物可以掛起,而且都可以睇住廚師煮嘢食~叫咗別天神套餐,包左一碗豚骨湯拉麵同埋一份小龍蝦蟹子沙律~小龍蝦沙律作為頭盤食比較冰涼,較適合炎炎夏日作為醒胃嘅前菜,沙律入邊有淡淡龍蝦肉粒,都幾足料,味道都覺鮮甜,加埋紫菜一齊食別有一番風味~豚骨湯拉麵嘅白湯比較濃郁,味道都夠鮮甜,拉麵嘅材料都算多,有原隻糖心蛋同埋一啲黑木耳絲,木耳絲夠爽脆,拉麵亦夠彈牙,整體口感都不錯~餐廳亦有教客人如何調製更更濃郁嘅湯底,我食咗一半之後就嘗試跟佢嘅方法調製,包括加拉麵醬油同埋蒜蓉醬,撈埋拉麵一齊食,個人應為蒜蓉味嘅味道較重,落少少其實已經可以增加整體嘅鮮味,湯底的確係更加濃郁,亦都會食到額外蒜蓉嘅味道~另外叫咗蝦味噌套餐,小食方面揀左餃子,蝦湯拉麵湯底夠濃郁,食到新鮮蝦味,而且加咗櫻花蝦仔令整體口感提升,拉麵配料亦都夠多,除咗豚骨之外亦都有糖心蛋同黑木耳絲,豚骨肥瘦都夠適中,不會有滿口油膩感~餃子整體皮薄餡都足夠,比較欣賞佢能夠鎖住肉汁,唔會剪得太乾
塊面有自動售票機,成個感覺就好似日本食拉麵嘅時候咁~
別天神套餐
蝦味噌套餐
餃子整體皮薄餡都足夠,比較欣賞佢能夠鎖住肉汁,唔會剪得太乾身,點埋餃子醋一齊食味道更為豐富~
2019-06-23
別天神套餐
蝦味噌套餐
2019-06-23 34 浏览
好耐冇嚟食,門口設有一部自助售賣機,可以八達通和信用卡付款,跟日本嘅拉麵店一樣都係俾完錢等食🎉明太子蟹肉沙津,啖啖都係蟹肉絲,不錯🤤餃子煎得皮脆肉嫩,食拉麵的最佳配搭,沾上餃子汁更惹味👍👍👍👍蝦味噌拉麵湯底充滿濃郁香蝦乾味,加少少胡椒粉令湯底味道更香,拉麵麵質偏幼身,口感軟硬適中。枱上仲有各款醬料自由調製👍招牌豬骨拉麵,奶白湯底標榜絕無添加味精和乳製品,用大量豬骨製而成,所以比一般拉麵店份外濃郁。附上兩片大大塊嘅厚切豚肉,上桌前仲會燒過,帶有焦香🤩🤩🤩整體CP值很高😍😍😍😍😍😍🎊🎉👍

明太子蟹肉沙津,啖啖都係蟹肉絲,不錯🤤

枱上仲有各款醬料自由調製👍

整體CP值很高😍😍😍😍😍😍🎊🎉👍
  • 明太子蟹肉沙律
2019-06-23 25 浏览
This is my second time coming to this ramen shop! The first time I came was two years ago, when they don’t have that many outlets. Now they’ve expanded in more locations, I decided to go back to their original chain for a second taste!we ordered two ramen 🍜 and two snacks - dumplings and salad as sides. For ramen, we picked prawn 🦐 soup and original broth. the salad was one of the best ones we’ve had! The taste is delicious and flavorful- with prawns and textures. dumplings on the other hands wa
dumplings on the other hands was crispy and tasty too, portion was enough for both of us.
the highlight of the meal - prawn ramen then arrived! The soup was rich, ramen was thin and soaked with the soup perfectly. A large portion of corn and the pork was yummy 🤤 melted perfectly in the mouth!
original broth was also great! Less flavorful but tasty too, soft boiled eggs were perfectly cooked and right amount of spring onions! Overall, it was definitely a good place for a quick meal 🥘
  • 餃子
  • 豚骨拉麵
🔎博多拉麵別天神 (銅鑼灣)📍銅鑼灣告士打道277號地下3A號舖去到銅鑼灣,好想食拉麵,銅鑼灣有好多間唔同嘅拉麵店,見到呢間設計比較似日本傳統拉麵店,於是入咗去食,因為鋪頭面積比較細,所以人數都幾有限-🔹別天神套餐$105別天神套餐,拉麵係豚肉拉麵,隻糖心蛋非常出色,蛋黃好甜而且做到有流心嘅感覺,非常濃郁嘅豬骨味湯底,而且豚肉亦都好大塊好薄,拉麵麵身比較幼,好彈牙,套餐入邊有餃子或者沙律,今次選擇咗餃子,叫咗餃子而且係即時煎,好新鮮入邊好多肉汁🔹蝦味噌套餐$115如果好鍾意食蝦味嘅朋友可以試一試,表面佈滿大量櫻花蝦,而且湯底比較紅,係有濃濃嘅蝦味,裏面同樣有豚肉,豚肉配埋蝦味配搭好好,同樣都係選擇左餃子,而且枱上面亦都有好多食拉麵嘅教學,同埋有其他嘅配料可以俾你加入去,例如七味粉呀辣芽菜等等喜歡食拉麵嘅朋友可以試一試
🔎博多拉麵別天神 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣告士打道277號地下3A號舖

🔹別天神套餐$105

🔹蝦味噌套餐$115

喜歡食拉麵嘅朋友可以試一試
2019-06-21 56 浏览
有朋友係呢間博多拉麵別天神(銅鑼灣)旁邊返工,講過好食,星期一去銅鑼灣上堂前終於經過記得去食,果然無介紹錯!小龍蝦蟹子沙律用脆口紫菜包住小龍蝦蟹子沙律黎食,好似食迷你手卷咁好過癮~小龍蝦蟹子沙律好實,成膠狀,可見其真材實料,連住套餐叫好抵~餃子叫兩個套餐,我建議一個配小龍蝦蟹子沙律,另一個配餃子,咁就咩都食到,唔使15、16,因為煎餃子都好好食~別天神套餐$105豚骨湯底,唔會太濃太咸味而且無落任何味精,乳白色湯底都知係長時間熬製而成,細佬不知飲得幾開心,係食完碗見底!蝦味噌套餐$115 可以自行調製隱藏口味,我中意加辣芽菜,拉麵汁同七味粉,新辣地再加上櫻花蝦既香味,令呢碗湯底生色不少~豚肉片好大塊,拌住辣芽菜食好正~
豚骨拉麵
豚骨拉麵
蝦味噌豚骨拉麵
辣芽菜
2019-06-21 34 浏览
6月18日放工行經銅鑼灣,我一悶悶地就好想去食野,但又唔想一個人去d人多既地方,所以就漫無目的咁周圍逛下,睇下有沒有咩食店吸引到自己去試下,行下行下就搵到呢間拉面店,位置不在最旺既幾條街,不過亦唔算難搵。店面是一般日式設計,入面位置不多,比較特別的是門前有座八達通機,是比客人自助點餐用的,相當方便易用,點完就可以入去坐低等野食到。 我點了一個豬骨湯拉麵,配上小食餃子,凍麥茶和凍水是免費提供的,對於相對較熱既店內環境來說剛剛好。豬骨湯拉面豬骨湯強調是自家製,無用豆製或乳製調味,豬骨味特濃,可以看得出乳白色既豬骨濃湯,飲落的確係豬骨味完全濃縮入湯裡面。配料方面,要特別讚一讚既係溫泉蛋,唔單止蛋黃味濃厚而且香滑,連蛋白部份佢都可以整到Q彈,非常難得。拉面彈牙爽滑,而且份量十足,我都食得非常滿足。店內隨處可見教食客如何食出隱藏味道的秘笈:就是要利用店內提供既調味料,拉面醬汁,蒜泥,辣芽菜和七味粉,總共有兩種隱藏味道,我自己就試左加拉麵醬汁果款,加入隱藏味道的豬骨拉麵的確別有一番風味,我瘋狂地喜歡上這隱藏味道。日式餃子煎得香口,稍為醮上醋汁就令到味道更上一個層次,不錯。
6月18日
放工行經銅鑼灣,
我一悶悶地就好想去食野,
但又唔想一個人去d人多既地方,
所以就漫無目的咁周圍逛下,
睇下有沒有咩食店吸引到自己去試下,
行下行下就搵到呢間拉面店,
位置不在最旺既幾條街,
不過亦唔算難搵。
店面是一般日式設計,
入面位置不多,
比較特別的是門前有座八達通機,
是比客人自助點餐用的,
相當方便易用,
點完就可以入去坐低等野食到。

我點了一個豬骨湯拉麵,
配上小食餃子,
凍麥茶和凍水是免費提供的,
對於相對較熱既店內環境來說剛剛好。

豬骨湯拉面
豬骨湯強調是自家製,
無用豆製或乳製調味,
豬骨味特濃,
可以看得出乳白色既豬骨濃湯,
飲落的確係豬骨味完全濃縮入湯裡面。
配料方面,
要特別讚一讚既係溫泉蛋,
唔單止蛋黃味濃厚而且香滑,
連蛋白部份佢都可以整到Q彈,
非常難得。
拉面彈牙爽滑,
而且份量十足,
我都食得非常滿足。

店內隨處可見教食客如何食出隱藏味道的秘笈:
就是要利用店內提供既調味料,
拉面醬汁,蒜泥,辣芽菜和七味粉,
總共有兩種隱藏味道,
我自己就試左加拉麵醬汁果款,
加入隱藏味道的豬骨拉麵的確別有一番風味,
我瘋狂地喜歡上這隱藏味道。

日式餃子
煎得香口,
稍為醮上醋汁就令到味道更上一個層次,
不錯。
2019-06-18
對食有要求的人,因為佢地既對食物既執著,往往都能夠令其精髓繼續流傳落黎,古語至今,民以食為先,識得食要知道點樣食先對得住師傅為你精心而設既每一道菜,食拉麵都係要坐bar枱先夠地道,而且正宗拉麵係師傅拎出黎10秒內其實就要開始食,所以Bar枱既作用就係師傅煮好擺出黎,即刻就拎到,就腳位方便快捷,而窄長既走廊設計就係最傳統拉麵鋪既文化!👇 📌豚骨湯麵 - $75👉整體湯底當中既要訣,就係在於高壓壓力煲將豬骨加純水熬製至少三至四個鐘,成個乳白色既湯底非常清徹非常濃厚!絕無加入其他食材,貨真價實,另一關鍵在於拉麵汁,唔係普通鼓油黎,係由豬骨精華熬出黎,所以配合埋一齊,食落特別濃郁,另一配料:木耳、溏心蛋既水準都唔錯,麵條屬於比較幼身,推薦配埋店鋪提供既凍茶,因為佢地用既係自家製既麥茶,有解油脂既功效,比普通既玄米茶有過之而無不及!仲要試埋店鋪自家製既辣芽菜,每日只會炒五斤,賣哂就無!辣得黎係好清新,就咁食都會上癮呀!📌蝦味噌豚骨湯麵 - $85👉另一主打蝦味噌湯拉麵當中既重點就係蝦油同埋蝦麵鼓,師傅話食法都好講究,正常程序係先用匙羹撈勻全部配料,先試啖湯,先再食其他,因為師傅會將醬汁已經預先撈
對食有要求的人,因為佢地既對食物既執著,
往往都能夠令其精髓繼續流傳落黎,古語至今,
民以食為先,識得食要知道點樣食先對得住師傅
為你精心而設既每一道菜,食拉麵都係要坐bar枱
先夠地道,而且正宗拉麵係師傅拎出黎10秒內其實
就要開始食,所以Bar枱既作用就係師傅煮好擺出黎,
即刻就拎到,就腳位方便快捷,
而窄長既走廊設計就係最傳統拉麵鋪既文化!👇

📌豚骨湯麵 - $75
👉整體湯底當中既要訣,就係在於高壓壓力煲將豬骨
加純水熬製至少三至四個鐘,成個乳白色既湯底
非常清徹非常濃厚!絕無加入其他食材,貨真價實,
另一關鍵在於拉麵汁,唔係普通鼓油黎,
係由豬骨精華熬出黎,所以配合埋一齊,
食落特別濃郁,另一配料:木耳、溏心蛋既水準都唔錯,
麵條屬於比較幼身,推薦配埋店鋪提供既凍茶,
因為佢地用既係自家製既麥茶,有解油脂既功效,
比普通既玄米茶有過之而無不及!
仲要試埋店鋪自家製既辣芽菜,每日只會炒五斤,
賣哂就無!辣得黎係好清新,就咁食都會上癮呀!

📌蝦味噌豚骨湯麵 - $85
👉另一主打蝦味噌湯拉麵當中既重點就係蝦油同埋
蝦麵鼓,師傅話食法都好講究,正常程序係先用匙羹
撈勻全部配料,先試啖湯,先再食其他,因為師傅
會將醬汁已經預先撈勻,然後先再加上蝦油,
所以你再拷勻係將蝦油平均揮發,先會做到果種香味!
唔試過你都唔好同我講你食過別天神呀!

📌餃子 - $35(6隻)
👉因為嗌左套餐,連埋餃子一齊上,餃皮非常薄,
煎起上黎都係熱辣辣,肉比菜多,肉質尚可,食得過!

📌小龍蝦蟹子沙律 - $35
👉沙律並唔係就咁食,必需要連埋紫菜包住一齊食,
當中玄機就係呢塊紫菜內有乾坤,正反兩面原來有分
光面同啞面,原來關符吸水既問題,光面吸水較慢,
擺落口唔會啜住條脷,食落會較爽口,沙律會散開
會更加好食,所以最好係啞面包,光面入口係最正確既
食法,另外紫菜佢地係用手撕既方法唔會破壞纖維,
口感會更加爽口,就好似手撕雞同切雞既分別啦!
2019-06-20
  • 蝦味噌豚骨湯麵
  • 豚骨湯麵
  • 小龍蝦蟹子沙律
好啦~正正經經寫個食評就好。這天在CWB工作,見到門外的這個自助點餐機,吸引我了!覺得點都要試下~~點了一個蝦味噌豚骨湯麵,我點了套餐配小龍蝦沙律。店舖不算大,位置有限~我坐在入面,因為最近的天氣都太熱了。原來有一個隱藏口味~~小龍蝦沙律到~~~ 這個好味到極點!是我吃過最好味的龍蝦沙律! 溶溶的沙律又有一粒粒龍蝦!好真材實料!成隻龍蝦哦~~~這個必吃!!還好我有點套餐,也還好我有點沙律!蝦味噌豚骨湯麵,嬰花蝦的味道不算突出,這個有點可惜。而已~~~原來跟那個隱藏味道,是會有驚喜!!加了拉面汁完全是另一回事!加上蒜泥(溶)真係好香口調味。個人認為辣芽菜已經好夠辣,所以也沒有再加七味粉!已而個麵幼身~啱我!真心好好味!只是環境不太好,我坐到流晒汗~~而且又空調不足。 如這方面改善一下真的very good!這間我會再來!一定!

覺得點都要試下~~

點了一個蝦味噌豚骨湯麵,我點了套餐配小龍蝦沙律。

店舖不算大,位置有限~我坐在入面,因為最近的天氣都太熱了。

原來有一個隱藏口味~~

小龍蝦沙律到~~~
這個好味到極點!是我吃過最好味的龍蝦沙律!
溶溶的沙律又有一粒粒龍蝦!好真材實料!

蝦味噌豚骨湯麵,嬰花蝦的味道不算突出,這個有點可惜。

而已~~~原來跟那個隱藏味道,是會有驚喜!!

加了拉面汁完全是另一回事!

加上蒜泥(溶)真係好香口調味。

個人認為辣芽菜已經好夠辣,所以也沒有再加七味粉!

已而個麵幼身~啱我!

真心好好味!

只是環境不太好,我坐到流晒汗~~而且又空調不足。
如這方面改善一下真的very good!

這間我會再來!一定!

2019-06-18
  • 小龍蝦沙律
星期六天氣不錯☀☀,出嚟銅鑼灣行下街街, 順便睇返套戲🎞。 喺time square睇完戲,都要特登行返去世貿後街食拉面 ,就係為咗要達成朋友儲幪面超人精品嘅願望🤗🤗🤗銅鑼灣店比起中環店更加多人排隊, 我和朋友差不多等了三十五分鐘才有位呢。😚😚 可能這裏的店面畀中環細少少,所以坐位都少啲🙄🙄就係為咗呢啲精品 ,今日又再食拉麵呢😋😋😋今日嗌咗個套餐,嗌咗蝦味噌豚骨拉麵 + 沙拉+ 餃子個沙律卷埋啲紫菜一齊食呢好好味😍😍😍, 但記緊要快啲食,如果紫菜淋咗就冇咁好味。另外單點咗一個 豚骨湯拉麵😋😋😋我覺得 流心蛋銅鑼灣店比起中環店整得更加出色, 半生熟程度拿捏得好好

就係為咗呢啲精品 ,今日又再食拉麵呢😋😋😋

今日嗌咗個套餐,
嗌咗蝦味噌豚骨拉麵 + 沙拉+ 餃子

另外單點咗一個 豚骨湯拉麵😋😋😋

2019-06-15
2019-06-13 57 浏览
拉麵控係香港人數一數二既主題,日本拉麵湯底主要分四類,包括醬油湯底、豚骨湯底、鹽味湯底和味噌湯底,店中主打蝦湯拉麵,拉麵足料又美味有套餐價($115 )包小龍蝦沙律🥗配四塊紫菜,日本半熟蛋,蝦湯味道濃郁,湯質厚重,櫻花蝦乾, 超香口。麵線幼細,食落有麵粉香,溏心蛋也算入味。小龍蝦沙律,是絕對不應該錯過的! 隨沙律附上紫菜四片, 我會用紫菜卷起小龍蝦一同入口, 又香又脆, 極為好吃!豬骨湯麵🍜套餐價($115)配多汁餃子🥟,湯底基本喝光一半😚豚骨湯的材料亦只有大量的『豬骨』和『水』兩種,因此絕不含任何味精、防腐劑或奶類製品。counter上放的瓶瓶罐罐, 找尋調整味道的食材! 不得不推薦辣芽菜。餃子皮非常的薄, 煎起非常的熱辣辣。口感肉汁多。最後附上menu讓大家參考參考。是很值得一吃的拉麵店呢!店內用屏幕點單方式。方便快捷。場內環境格局和日本一樣。

小龍蝦沙律,是絕對不應該錯過的!

餃子皮非常的薄, 煎起非常的熱辣辣。口感肉汁多。

場內環境格局和日本一樣。
  • 餃子
2019-06-13 139 浏览
今天晚上來到了別天神,門面小小的,內裡格局也如同日本的拉麵檔一樣。有食卷機,也有涼水壺自助,另外和日本的拉麵店一樣,也是要求食客食完後幫忙收拾碗筷及抹枱。要說一說的是,店內很熱。我們點了一份豬骨拉麵套餐及一份蝦味噌拉麵套餐。由於本人剛從東京吃盡拉面回來,下意識會與日本的相比較,但在香港來說,別天神算是不錯了。套餐包括了拉面及小龍蝦沙律。先說沙律方面,龍蝦肉份量足夠,味道不錯,更可用紫菜包著進食,好食!拉麵方面,兩款拉麵都是用相同的豬骨湯,蝦味噌拉麵則添加了一勺味噌。麵是細直麵,份量足夠,偏硬身,掛汁能力稍為低。麵質素在同行中比較高。至於,湯方面,豬骨湯底採用壓力煲熬製,聲稱不含味精或奶製品,湯呈奶白色。較讓人失望的是並沒有日本拉麵都有的豬背脂油,不過這是香港拉麵市場的通病,閒豬油色變。所以,湯頭不夠濃厚,而且更重要的一點是湯太稀了,加上細直麵掛汁能力不足,使得每一口的拉麵都偏淡味。蝦味噌拉麵則比豬骨拉麵香濃,彌補了掛汁弱的問題。值得一讚的是,配料非常出色,糖心蛋有誠意,叉燒入味也軟熟。
要說一說的是,店內很熱。

我們點了一份豬骨拉麵套餐及一份蝦味噌拉麵套餐。

套餐包括了拉面及小龍蝦沙律。

所以,湯頭不夠濃厚,

蝦味噌拉麵則比豬骨拉麵香濃,彌補了掛汁弱的問題。

值得一讚的是,配料非常出色,糖心蛋有誠意,叉燒入味也軟熟。

豬骨拉麵套餐
小龍蝦沙律
2019-06-13
小龍蝦沙律
  • 蝦味噌豚骨湯麵
2019-06-12 33 浏览
香港有嘅博多風拉麵選擇不太多,揀黎揀去可能只有一蘭埋同一風堂。忽然行到銅鑼灣近海皮發現多左一個選擇,就行左入去試。佢個售賣機好有趣,唔係傳統日式嘅售賣機,係用touch screen嘅,揀好要用八達通或信用卡比錢。叫左個エビみそ餃子セット,即係蝦味噌拉麵加餃子。個麵係傳統博多風嘅幼麵,類似一蘭拉麵嘅質感。湯底好香蝦乾味道,檯面亦有傳統日式拉麵店先會有嘅拉麵胡椒粉,可以令湯底味道更香。至於餃子就同一般拉麵店類近,但反而我要讚個餃子汁,除左醋之外仲有好香醬油味。總結來說,係一蘭同一的堂以外嘅博多風拉麵選擇。

總結來說,係一蘭同一的堂以外嘅博多風拉麵選擇。
2019-06-12
2019-06-01 194 浏览
一直都好想來試試因為朋友成日都話好好食點知嗰日唔知係咪黑仔去到係拉麵機買完入去先知道冇冷氣 嗰日天文台話有35度我同我家姐熱到出晒汗風扇都冇所以其實都冇乜心機食但係每人都嗌咗兩個拉麵餃子餐家姐嗌咗個唔知咩蝦味嘅拉麵餃子套餐我就點咗個招牌豬骨濃湯拉麵餃子套餐佢哋嘅豬骨濃湯標榜冇味精嘅食落去又真係唔覺得好鹹唔使話要不停飲水但又幾濃耶其實我哋兩個人都覺得好好食不過真係太熱無胃口覺得就嚟係間鋪度焗死其實應該係鋪頭出面講話係壞冷氣壞咗等啲人唔好買晒入嚟先知道原來冇冷氣
一直都好想來試試

因為朋友成日都話好好食