2021-09-13
Ho Lan Jeng😳😍😍😍 Chill Night in Central💫..有諗過係中環蘭桂芳一帶。。有一間以舊式香港為裝橫主題既餐廳嗎❓佈置以一系列舊香港情懷既佈局:舊式雞公碗筷、霓虹燈、吊燈打造別樹一格既老香港風格,而且餐廳仲提供不同本地 & 外國 Craft Beer🍺。新地址空間感覺更寬敞舒適,岩晒一班朋友下班 or週末前來消遣一番呢。 ll $88Crispy Crab Rice Balls w/ Zhenjiang Vinegar Mayoll $188Slow Cooked 24 hrs Iberico Char-Siu, Pickeld Red Onion, Sunny Side Up Eggw/ Aromatic Pork Fat Spring Onion Oil Akita Komachi Ricell $188Seared Wagyu Beef Cheek w/ Satay, Enoki Mushroom Sauce & Sakura Shrimp Rice Rollll $58Salty Plum Watermelon Smoothiell $58Coco
l[脆炸蟹肉飯波配黑醋蛋黃醬]l $88
l[24小時慢煮伊比利亞叉燒、配煎日本太陽蛋、紅洋蔥漬、香噴噴香豬油撈飯]l $188
l[香煎澳洲和牛臉、配沙爹金菇汁,櫻花蝦煎腸粉]l $188
l[咸梅西瓜沙冰]l $58
l[椰子沙冰]l $58
Coconut Milky Smoothie
食物質素有特色又驚喜😳,fusion 口味岩晒鐘意試新野既我呢👻。其中叉燒飯:用上24小時慢煮Iberico 製成既叉燒,半肥瘦最滋味。而Sunny Side Up Egg🥚 燶底加上半熟蛋黃呈橙黃色🧡 好吸引,拌以豬油飯🍚 同吃邪惡又滋味。
而澳洲Wagyu Beef Cheek🐮 肉質夠腍滑,煎香配上Satay 汁 好惹味。加上櫻花蝦🦐 鹹香中帶出鮮味,令整道菜式味道層次更豐富呢。
最後既特飲:清涼西瓜沙冰🍉,加上咸梅帶出甜味,好消暑清新呢。而椰子沙冰🥥,重奶香加上椰奶香更是My 飛弗,岩晒我喔。
有特色既香港情懷,加上有心思又夠fusion 菜式,係中環蘭桂芳帶冇,值得一試既中西匯聚既酒吧餐廳。
×××[何蘭正 -HoLanJeng]×××