2022-01-26
有朋友介紹去呢間法國餐廳,我自己從未去過,趁今日得閒就黎試下!係太和站岀左之後,沿住林村河一直行就揾到!門外有一座鋼琴做識別,確實好特別!我叫左一份set lunch $688前菜係鯛魚刺身配蝶豆花木魚清湯,食落都幾爽口,因為蝶豆花所以湯係紫色,幾好味!然之後就有法式牛肝菌忌廉濃湯,好靚嘅玫瑰係湯面,真係好有心思,牛肝菌切到好細粒,好香,亦好有層次感,配一塊香脆多士!第三道菜係特級魚子醬多士,鋪滿一粒粒嘅黑色魚子,咬入口有好爆滿嘅感覺!再黎下一道菜係鵝肝蛋撻,我好中意佢個口感好滑,配合鵝肝一d都唔會突兀,好推介!主菜叫左傳統法式鵝肝牛柳,我地叫左7成,伴碟好靚,肉質唔會好韌,其他配菜有青瓜,茄瓜,蘿蔔,全部都好入味!加左一個法式香料烤龍蝦海鮮薏米飯($368),兩粒大帶子拼龍蝦,龍蝦真係冇得輸,肉質好彈牙,又新鮮!煎香嘅帶子亦都好鮮好厚肉!薏米粒粒分明,好味!甜品方面有藍莓芝士蛋糕,芝士味好濃,而且好大件!重點推介:美女與野獸 (+$48)首先係有乾冰,一揭開蓋就有煙霧效果,一瓣又一瓣嘅玫瑰真係好精巧,係甜甜嘅紫薯!飲品叫左Magners Juicy$58大大杯嘅apple cider
係太和站岀左之後,沿住林村河一直行就揾到!
門外有一座鋼琴做識別,確實好特別!
我叫左一份set lunch $688
甜品方面有藍莓芝士蛋糕,芝士味好濃,而且好大件!
重點推介:美女與野獸 (+$48)
飲品叫左Magners Juicy$58
大大杯嘅apple cider好滿足!
整體來講,呢餐係好心滿意足嘅法國菜!